FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / BIEŻĄCA WODA...
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

BIEŻĄCA WODA...

Autor: piotr54321

Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2016-09-28 o godzinie 21:56:54.
Szanowni Państwo
Prosiłbym osoby, które mają doświadczenie w tym temacie. Chciałbym otworzyc w wolnostojacym tymczasowym lokalu (pawilon) sprzedaż chleba. Doczytałem, ze jest potrzebna bieżaca woda. za słownikiem PWN woda bieżąca «woda płynąca z kranu» za wiki  woda doprowadzana od ujęcia do użytkowników w sposób ciągły przez system rur tyle techniczne teorie;-)i teraz moje pytanie. Pawilon miałby stanąc w tzw "polu," oczywiscie do bloków mieszkalnych jest z 15 m,m z prądem nie ma problemu, tylko ta woda........czy mozna ja miec w jakims zawieszonym baniaku a pod zlewem szczelny pojemnik, kanister na brudną? czy toaleta dla sprzedawcy-mnie moze byc turystyczna szczelna? bo prowadzenie rurek z wodociagu i odpływu do miejskiej kanalizacji  z "budy" to absurd czy konieczność?
Z góry dziękuje za odpowiedzi mogące mi pomóc

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: HACPASZ Hanna Półtorak

Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 2 napisany 2016-09-29 o godzinie 09:23:55.
Sanepid wymaga żeby w punktach stacjonarnych  w których odbywa się sprzedaż lub przygotowywanie żywności była woda wodociągowa. Rozwiązanie o którym piszesz możliwe jest w gastronomii mobilne. Bez problemu zgodę uzyskują  samochody gastronomiczne. W przypadku przyczep już jest różnie cześć Sanepidu uznaje przyczepę jako gastronomie mobilną i daje zgodę na pracę z wodą z baniaków, cześć wymaga jednak podłączenia wody wodociągowej. Mimo wszystko rozważyłabym opcję przyczepy gastronomicznej zamiast pawilonu. Pozdrawiam Hanna Półtorak  projekty technologiczne  przyczep i samochodów gastronomicznych, dokumentacja HACCP.
12.10.2016 w Warszawie odbywać się będzie kolejna edycja  szkolenia  Moja gastronomia poświęcona zagadnieniom związanych z rozpoczęciem prac w sektorze spożywczym. Serdecznie zapraszam

Autor: piotr54321

Wypowiedzi: 2
Post 3 napisany 2016-09-29 o godzinie 16:54:50.
Witam
Bardzo Pani dziekuje za odpowiedz. Przyznam, ze nie rozwazałem takiego rozwiązania.jaki jest koszt takiego samochodu? na pieczywo;-) czy przyczepa mobilna to jest to samo co przyczepa gastronomiczna? jaki jest koszt?Czy tak samo musze sie starac na postawienie przyczepy jak i pawilonu? gdzie mogę stanac i handlowac z samochodu?
pozdrawiam

Post 4 napisany 2016-09-29 o godzinie 17:59:06.
Temat kosztu wyposażenia zostawiam fachowcom uczestniczącym w naszym forum.   Na postawienie smochodu/przyczepy w danym miejscu musi wyrazić zgodę właściciel terenu i tylko tyle......

Post 5 napisany 2016-09-29 o godzinie 18:00:07.
P.S Przyczepa mobilna to oczywiscie to samo co gastronomiczna  pozdrawiam Hanna Półtorak

BIEŻĄCA WODA...
Autor: BANNERT- Przyczepy Gastro
forum

Wypowiedzi: 48
Post 6 napisany 2016-10-10 o godzinie 21:15:55.
Witam,
Jeżeli chodzi o koszt przyczepy w stosunku do pawilonu to nie powinno być zbytniej różnicy. Jestem producentem przyczep handlowych i Food Trucków. Mogę wykonać taką zabudowę na nowym i używanym samochodzie. Tak jak pisała Pani Hanna mamy opracowany zestaw do zabudowy, który spełnia wymagania punktu mobilnego.
W przypadku, gdy stawiasz przyczepę lub samochód handlowy na terenie osiedla to najszybciej jest dogadać się ze spółdzielnią, zarządcą osiedla lub poszukać prywatnej posesji. Z praktyki mogę powiedzieć, że takie rozwiązanie jest zazwyczaj tańsze. Pamiętaj, że przewagą przyczepy lub samochodu jest jego mobilność, jeżeli nie sprawdzi się wybrany przez Ciebie punkt to przy niewielkim nakładzie środków można się szybko przenieść w inne miejsce. Zapraszam do naszej firmy mamy spory wybór gotowych przyczep i samochodów- również z wyposażeniem.
BANNERT- Przyczepy i Samochody Gastronomiczne
Sprzedaż / Serwis / Części / Remonty
www.przyczepygastronomiczne.pl

Autor: naaderi

Wypowiedzi: 1
Post 7 napisany 2019-06-12 o godzinie 17:07:53.
Dzień dobry, 
odświeżam wątek z zapytaniem w temacie wody bieżącej. Będę wdzięczna za informację. 
Planujemy otworzyć ogródek przy istniejącym lokalu gastronomicznym. W ogródku (który ma formę stałej zabudowy tj podest + zadaszenie) ma stanąć bar z nalewakami (piwo/cydr/prosecco) i będą tam podawane jedynie napoje. Dania będa ewentualnie donoszone z wnętrza lokalu. Czy w takiej sytuacji konieczne jest doprowadzenie wody bieżącej do baru w ogródku, czy wystarczy zasilanie z baniaków? Z góry dziękuję za odpowiedź!

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 08:00:18
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: BIEŻĄCA WODA...
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "bieŻĄca woda..." w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.