![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: BIEŻĄCA WODA... |
|||||||
|
Autor:
piotr54321 Wypowiedzi: 2 |
Szanowni Państwo
Prosiłbym osoby, które mają doświadczenie w tym temacie. Chciałbym otworzyc w wolnostojacym tymczasowym lokalu (pawilon) sprzedaż chleba. Doczytałem, ze jest potrzebna bieżaca woda. za słownikiem PWN woda bieżąca «woda płynąca z kranu» za wiki woda doprowadzana od ujęcia do użytkowników w sposób ciągły przez system rur tyle techniczne teorie;-)i teraz moje pytanie. Pawilon miałby stanąc w tzw "polu," oczywiscie do bloków mieszkalnych jest z 15 m,m z prądem nie ma problemu, tylko ta woda........czy mozna ja miec w jakims zawieszonym baniaku a pod zlewem szczelny pojemnik, kanister na brudną? czy toaleta dla sprzedawcy-mnie moze byc turystyczna szczelna? bo prowadzenie rurek z wodociagu i odpływu do miejskiej kanalizacji z "budy" to absurd czy konieczność? Z góry dziękuje za odpowiedzi mogące mi pomóc |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Sanepid wymaga żeby w punktach stacjonarnych w których odbywa się sprzedaż lub przygotowywanie żywności była woda wodociągowa. Rozwiązanie o którym piszesz możliwe jest w gastronomii mobilne. Bez problemu zgodę uzyskują samochody gastronomiczne. W przypadku przyczep już jest różnie cześć Sanepidu uznaje przyczepę jako gastronomie mobilną i daje zgodę na pracę z wodą z baniaków, cześć wymaga jednak podłączenia wody wodociągowej. Mimo wszystko rozważyłabym opcję przyczepy gastronomicznej zamiast pawilonu. Pozdrawiam Hanna Półtorak projekty technologiczne przyczep i samochodów gastronomicznych, dokumentacja HACCP.
12.10.2016 w Warszawie odbywać się będzie kolejna edycja szkolenia Moja gastronomia poświęcona zagadnieniom związanych z rozpoczęciem prac w sektorze spożywczym. Serdecznie zapraszam |
||||||
|
Autor:
piotr54321 Wypowiedzi: 2 |
Witam
Bardzo Pani dziekuje za odpowiedz. Przyznam, ze nie rozwazałem takiego rozwiązania.jaki jest koszt takiego samochodu? na pieczywo;-) czy przyczepa mobilna to jest to samo co przyczepa gastronomiczna? jaki jest koszt?Czy tak samo musze sie starac na postawienie przyczepy jak i pawilonu? gdzie mogę stanac i handlowac z samochodu? pozdrawiam |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Temat kosztu wyposażenia zostawiam fachowcom uczestniczącym w naszym forum. Na postawienie smochodu/przyczepy w danym miejscu musi wyrazić zgodę właściciel terenu i tylko tyle......
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
P.S Przyczepa mobilna to oczywiscie to samo co gastronomiczna pozdrawiam Hanna Półtorak
|
||||||
![]() Autor: BANNERT- Przyczepy Gastro ![]() Wypowiedzi: 48 |
Witam,
Jeżeli chodzi o koszt przyczepy w stosunku do pawilonu to nie powinno być zbytniej różnicy. Jestem producentem przyczep handlowych i Food Trucków. Mogę wykonać taką zabudowę na nowym i używanym samochodzie. Tak jak pisała Pani Hanna mamy opracowany zestaw do zabudowy, który spełnia wymagania punktu mobilnego. W przypadku, gdy stawiasz przyczepę lub samochód handlowy na terenie osiedla to najszybciej jest dogadać się ze spółdzielnią, zarządcą osiedla lub poszukać prywatnej posesji. Z praktyki mogę powiedzieć, że takie rozwiązanie jest zazwyczaj tańsze. Pamiętaj, że przewagą przyczepy lub samochodu jest jego mobilność, jeżeli nie sprawdzi się wybrany przez Ciebie punkt to przy niewielkim nakładzie środków można się szybko przenieść w inne miejsce. Zapraszam do naszej firmy mamy spory wybór gotowych przyczep i samochodów- również z wyposażeniem.
BANNERT- Przyczepy i Samochody Gastronomiczne
Sprzedaż / Serwis / Części / Remonty www.przyczepygastronomiczne.pl |
||||||
|
Autor:
naaderi Wypowiedzi: 1 |
Dzień dobry,
odświeżam wątek z zapytaniem w temacie wody bieżącej. Będę wdzięczna za informację. Planujemy otworzyć ogródek przy istniejącym lokalu gastronomicznym. W ogródku (który ma formę stałej zabudowy tj podest + zadaszenie) ma stanąć bar z nalewakami (piwo/cydr/prosecco) i będą tam podawane jedynie napoje. Dania będa ewentualnie donoszone z wnętrza lokalu. Czy w takiej sytuacji konieczne jest doprowadzenie wody bieżącej do baru w ogródku, czy wystarczy zasilanie z baniaków? Z góry dziękuję za odpowiedź! |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 08:00:18 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|