FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / ZASILANIE NIEZALEżNE W MOBILNEJ GASTRONOMII, AKUMULATORY żELOWE, AGREGAT? FOOD TRUCK
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

ZASILANIE NIEZALEżNE W MOBILNEJ GASTRONOMII, AKUMULATORY żELOWE, AGREGAT? FOOD TRUCK

Autor: k4ss

Tematy: 2
Wypowiedzi: 11
Post 1 napisany 2014-01-25 o godzinie 10:39:18.
Witam,
jestem w trakcie remontu samochodu gastronomicznego Ford Transit i wyzwanie stanowi fakt, jak zdobyć niezależne zasilanie.

Grill jest zasilany gazem, jednak reszta sprzetow jest na prad.
Tutaj pojawia sie moje pytanie, czy jest mozliwosc zakupu akumulatora/akumulatorow, ktore wytrzymaja ciagla prace okolo 10h. Słyszałam o akumulatorach żelowych
jak dziala taki sprzet?
Zrezygnowalam z agregatu prądotwórczego, gdyż uciążliwa jest jego głośna praca.
Widziałam zastosowanie akumulatorów w kilku samochodach ( rząd akumulatorów pod szafkami ) tak jak tutaj na zdjęciu. 
http://img04-otomoto.sogastatic.pl/T3720251_7.jpg
http://img04-otomoto.sogastatic.pl/T4119852_5.jpg
Lepiej zakupic kilka o mniejszej mocy czy istnieje jeden który wytrzyma?
Jaka jest cena takiego sprzętu ?

Widziałam też w jednym z samochodów zamontowane urzadzenie Dometic Travel Power. Co to? czy to się opłaca?

Czy może jednak nie skreślać od razu agregatów i istnieje jakiś, który wytrzyma pracę tego sprzętu ( ewentualnie istnieje możliwość zmniejszenia frytkownicy do  1x2500W), oraz bedzie w miarę cichy?

Specyfikacja sprzętu wymagającego zasilanie:
1.FRYTKOWNICA ELEKTRYCZNA
Model RCEF 08D-EGO
Stan Nowy
Napięcie 230 V
Moc 2 x 2500 W
Materiał obudowy Stal szlachetna

2.PODGRZEWACZ
Specyfikacja
Numer katalogowy 00000395
Producent RedFox
Wymiary [cm] 30 x 26 x 34
Zasilanie el. [V/Hz] 230 V / 50 Hz
Moc [kW] 1
Zakres temp. [°C] 50 - 90

3.DOZOWNIK SOSÓW
Zasilanie: ~230V 50Hz
Moc znamionowa: 1,2 kW

4.WITRYNA
moc: 0,16 kW
zasilanie: 230 V
Kod producenta: 852171

Plus lodówka ( jeszcze nie wybrana konkretna )

Plus 5 żarówek ledowych

Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedź

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

zasilanie niezależne w mobilnej gastronomii, akumulatory żelowe, agregat? Food truck
Autor: leokanarek

Wypowiedzi: 19
Post 2 napisany 2014-01-26 o godzinie 11:52:00.
skoro masz grill na gaz to dlaczego reszta sprzętu nie jet na gaz,  przy przetwornicy może być problem z włączeniem tych urządzeń ( duży prąd rozruchowy)
mobilna kawiarnia www.cafevan.pl

Autor: k4ss

Wypowiedzi: 11
Post 3 napisany 2014-01-27 o godzinie 01:49:22.
Nie mam bo nie ma możliwości przy niektórych z tych urzadzeń, a przy reszcie jest to zbyt drogie rozwiązanie.

Więc co proponujesz? Masz jakieś porady ?

Autor: dawidnowak

Wypowiedzi: 1
Post 4 napisany 2014-11-02 o godzinie 11:43:56.
Zainwestuj w akumulatory żelowe, ale nie jakieś za 50 zł, bo takie długo nie pożyją, lepiej wyłożyć 400 zł np. i cieszyć się dobrym akumulatorem przez kilka lat.
[url]http://suntrack.pl/10-akumulatory-zelowe[/url]

zasilanie niezależne w mobilnej gastronomii, akumulatory żelowe, agregat? Food truck
Autor: BANNERT- Przyczepy Gastro
forum

Wypowiedzi: 48
Post 5 napisany 2014-11-03 o godzinie 09:13:10.
Witam

Jesteśmy producentem przyczep i samochodów gastronomicznych i w swoich realizacjach stosujemy wyciszone agregaty prądotwórcze z Hondy, które świetnie się sprawdzają jako dodatkowe zasilanie. Jeśli chodzi o akumulatory żelowe to nie są do końca dobrym rozwiązaniem. Proszę o kontakt telefoniczny to porozmawiamy na ten temat 608-446-414 Ewelina Lewandowska
BANNERT- Przyczepy i Samochody Gastronomiczne
Sprzedaż / Serwis / Części / Remonty
www.przyczepygastronomiczne.pl

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 07:14:15
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: ZASILANIE NIEZALEżNE W MOBILNEJ GASTRONOMII, AKUMULATORY żELOWE, AGREGAT? FOOD TRUCK
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "zasilanie niezależne w mobilnej gastronomii, akumulatory żelowe, agregat? food truck" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.