FORUM     OG£OSZENIA    
 
STRONA G£ÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / FOODTRUCK OD CZEGO ZACZ±æ?
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GOR¡CE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

FOODTRUCK OD CZEGO ZACZ±æ?

Autor: Gucha


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2016-07-06 o godzinie 11:58:35.
Witam chcia³am zapytaæ do¶wiadczonych ludzi w temacie mobilnej gastronomii. Marzy mi siê w³asny punkt gastronomiczny w którym fajnie ugoszcze swoich klientów i smacznie ich nakarmie ale nie wiem od czego zaczac. Kupno przyczepy otworzenie firmy czy za³atwianie wszystkich pozwoleñ...? Powiedzcie od czego wy zaczynali¶my?
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: bcs
forumforum

Wypowiedzi: 58
Post 2 napisany 2016-07-06 o godzinie 19:18:32.
Pomys³-> koncepcja ->biznesplan->projekt->kosztorys->firma->pozwolenia->zakupy->pozwolenia cd.
 
Foodtruck od czego zacz±æ?
Autor: BANNERT- Przyczepy Gastro
forum

Wypowiedzi: 48
Post 3 napisany 2016-07-08 o godzinie 14:19:09.
Witam,
Polecam zrobiæ projekt i przespacerowaæ siê do sanepidu w celu uzgodnienia, czy projekt jest zgodny z ich wymaganiem. Mo¿na zwróciæ siê o pomoc do Pani Hanny Pó³torak z firmy HACPASZ, jest fachowcem w tej dziedzinie.
BANNERT- Przyczepy i Samochody Gastronomiczne
Sprzeda¿ / Serwis / Czê¶ci / Remonty
www.przyczepygastronomiczne.pl
 
Autor: HACPASZ Hanna Pó³torak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 4 napisany 2016-09-01 o godzinie 12:49:54.
z mojej strony pozwoli³abym sobie zaoferowaæ pomoc w przygotowaniu dokumentacji HACCP (wymaganej przez Sanepid) oraz w ustaleniu technologii przygotowywania posi³ków . 14.09.2016 w Warszawie odbywaæ siê bêdzie szkolenie przeznaczone dla osób zainteresowanych gastronomi± na kó³kach oraz prowadzeniem dzia³alno¶ci w lokalach gastronomicznych. szczegó³y dotycz±ce szkolenia w zak³adce og³oszenia oraz mailowo pozdrawiam Hanna Pó³torak poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: Kazik
forum

Tematy: 2
Wypowiedzi: 26
Post 5 napisany 2016-10-10 o godzinie 19:30:49.
mobilna gastronomia to ¶wietny pomys³, pomy¶l o czym¶ w formie food trucka i dodatkowo catering z dowozem do jakich¶ biur,  super sprawa, sprawdzi siê na zimê i na lato. Do biegania po biurach przyda siê terminal bezprzewodowy Paymax, zobacz sobie jakie maj± ceny maj± wszystko wypisane na stronie http://paymax.pl/mpos-paymax#cena
https://www.raven.com.pl/oferta/odziez-gastronomiczna
 
Foodtruck od czego zacz±æ?
Autor: VANAVAN
forum

Tematy: 3
Wypowiedzi: 46
Post 6 napisany 2016-11-16 o godzinie 14:23:11.
Ka¿da myszka swój ogonek chwali, wiêc powinienem tu krzykn±æ, ¿e najlepszym wariantem bêdzie food truck lub przyczepa gastronomiczna, ale o tym sam musisz zdecydowaæ.

Przede wszystkim masz tu problem do rozwi±zania: stacjonarnie, czy mobilnie? W³asny lokal to z pewno¶ci± marzenie wielu osób, ale te¿ i chyba nawet wiêksze wyzwanie, a na pewno niepomiernie wiêksze koszty wej¶cia w biznes i utrzymania siê w nim. W tym kontek¶cie food truck czy przyczepa gastronomiczna wydaj± siê o wiele bardziej elastycznym rozwi±zaniem, ale te¿ i z jednej strony finansowo bezpieczniejszym, a z drugiej bardziej na czasie, trafiaj±cym w modê.

Sporo zale¿y od tego, jaki bud¿et zak³adasz na rozpoczêcie swojej dzia³alno¶ci. bcs s³usznie tutaj doradza³, ¿e:
"Pomys³-> koncepcja ->biznesplan->projekt->kosztorys->firma->pozwolenia->zakupy->pozwolenia cd."

Z w³asnej praktyki mimo wszystko mogê poleciæ przynajmniej powa¿ne rozwa¿enie mobilnej gastronomi ze wzgledu chocia¿by na:
- szansê na wiêksz± ilo¶æ klientów (jedno miejsce = jeden rynek, a mobilno¶æ pozwala na zdobywanie wielu rynków),
- atut inicjatywy: to Ty przychodzisz do klientów, a nie czekasz a¿ oni przyjd± do Ciebie,
- biznesow± logikê: mniejsze koszty, mniejsze ryzyko, wpisanie siê w trendy, wiêksza dynami w dzia³alno¶ci, wiêksza niezale¿no¶æ itd.,
- samodzielno¶æ: brak jakichkolwiek uzale¿nieñ lokalowych i od w³a¶cicieli lokali;
- wzglêdy czysto pragmatyczne: ot chocia¿by ³atwiej ogarn±æ food truck'a ni¿ nawet ma³y lokal,
- wzglêdy logistyczne: nie ma ¿adnego dojazdu do pracy, to praca je¼dzi z Tob±,
i wiele innych. Temat rzeka, ale przemy¶leæ warto.

Oczywi¶cie food truck to inna, mniejsza skala, bo ma te¿ swoje ograniczenia - np. w kwestii przygotowywania posi³ków.

Powiedz nam wiêcej o swojej wizji i pomy¶le, to bêdziemy mogli bardziej precyzyjnie doradziæ :)
Vanavan Sp. z o. o.
Mêczenników O¶wiêcimskich 113, 43-229 Æwiklice
32 307 30 31 office@vanavan.com
www.vanavan.com

Projektujemy specjalistyczne zabudowy funkcjonalne na przyczepach i samochodach.
Nasza specjalno¶æ to zabudowy sprzeda¿owe, sklepowe i gastronomiczne, a zw³aszcza food trucki.
 
Autor: Ania_HACCP


Wypowiedzi: 13
Post 7 napisany 2017-05-15 o godzinie 19:59:22.
Na moim blogu ca³y wpis dotycz±cy dostosowania samochodu do wymogów Sanpidu. http://haccpdlaciebie.pl/2017/05/haccp-dla-food-trucka-jak-dostosowac-samochod-zgodnie-z-wymaganiami-sanepidu/
 
Autor: HACPASZ Hanna Pó³torak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 8 napisany 2017-05-25 o godzinie 10:17:37.
Nigdy dosyæ wiedzy i ich ¼róde³ powinno byæ jak najwiêcej.  Ja osobi¶cie polecam jednak do korzystania z forum gastronomicznego gdy¿ w¶ród wypowiedzi znajdziecie odpowiedzi ekspertów, technologów i konstruktorów samochodów i przyczep gastronomicznych. Nasze forum to kopalnia wiedzy dla nie jednego z pocz±tkuj±cych w gastronomii
Dla chêtnych uzyskania wiedzy w kontakcie bezpo¶rednim polecam udzia³ w szkoleniu  z cyklu Moja gastronomia od czego zacz±æ  organizowanym 06.06.2017 w Warszawie.
- Omówimy na szkoleniu aspekty zwi±zane z wyborem lokalu lub pojazdu do prowadzenia dzia³alno¶ci
- Organizacja pracy w lokalu poje¼dzie, czyli jak wyposa¿yæ kuchnie
-   Imprezy plenerowe co  powinien zaoferowaæ organizator imprezy
- Technologia przygotowywania potraw czyli jak przygotowaæ menu w zale¿no¶ci od wielko¶ci kuchni w lokalu/ poje¼dzie gastronomicznym
-  Dobra Praktyka Produkcyjna i Higieniczna, HACCP czylil dokumentacja wymagana na starcie..........
- Odbiór Sanepid
Informacje na temat kosztów szkolenia udzielane s± mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
NOWE OG£OSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 07:14:58
DODAJ ODPOWIED¬ DO TEMATU: FOODTRUCK OD CZEGO ZACZ±æ?
Aby dodaæ odpowied¼ do tematu nale¿y siê zalogowaæ.

Je¶li nie masz konta, skorzystaj z bezp³atnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "foodtruck od czego zacz±æ? " w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiêksz zamówienia online i widoczno¶æ swojej restauracji – do³±cz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA G£ÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.