![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: FOODTRUCK OD CZEGO ZACZ±æ? |
|||||||
|
Autor:
Gucha Wypowiedzi: 1 |
Witam chcia³am zapytaæ do¶wiadczonych ludzi w temacie mobilnej gastronomii. Marzy mi siê w³asny punkt gastronomiczny w którym fajnie ugoszcze swoich klientów i smacznie ich nakarmie ale nie wiem od czego zaczac. Kupno przyczepy otworzenie firmy czy za³atwianie wszystkich pozwoleñ...? Powiedzcie od czego wy zaczynali¶my?
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
bcs
![]() ![]() Wypowiedzi: 58 |
Pomys³-> koncepcja ->biznesplan->projekt->kosztorys->firma->pozwolenia->zakupy->pozwolenia cd.
|
||||||
![]() Autor: BANNERT- Przyczepy Gastro ![]() Wypowiedzi: 48 |
Witam,
Polecam zrobiæ projekt i przespacerowaæ siê do sanepidu w celu uzgodnienia, czy projekt jest zgodny z ich wymaganiem. Mo¿na zwróciæ siê o pomoc do Pani Hanny Pó³torak z firmy HACPASZ, jest fachowcem w tej dziedzinie.
BANNERT- Przyczepy i Samochody Gastronomiczne
Sprzeda¿ / Serwis / Czê¶ci / Remonty www.przyczepygastronomiczne.pl |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Pó³torak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
z mojej strony pozwoli³abym sobie zaoferowaæ pomoc w przygotowaniu dokumentacji HACCP (wymaganej przez Sanepid) oraz w ustaleniu technologii przygotowywania posi³ków . 14.09.2016 w Warszawie odbywaæ siê bêdzie szkolenie przeznaczone dla osób zainteresowanych gastronomi± na kó³kach oraz prowadzeniem dzia³alno¶ci w lokalach gastronomicznych. szczegó³y dotycz±ce szkolenia w zak³adce og³oszenia oraz mailowo pozdrawiam Hanna Pó³torak poltorak@haccp-gmp.home.pl
|
||||||
Autor:
Kazik
![]() Tematy: 2 Wypowiedzi: 26 |
mobilna gastronomia to ¶wietny pomys³, pomy¶l o czym¶ w formie food trucka i dodatkowo catering z dowozem do jakich¶ biur, super sprawa, sprawdzi siê na zimê i na lato. Do biegania po biurach przyda siê terminal bezprzewodowy Paymax, zobacz sobie jakie maj± ceny maj± wszystko wypisane na stronie http://paymax.pl/mpos-paymax#cena
https://www.raven.com.pl/oferta/odziez-gastronomiczna
|
||||||
![]() Autor: VANAVAN ![]() Tematy: 3 Wypowiedzi: 46 |
Ka¿da myszka swój ogonek chwali, wiêc powinienem tu krzykn±æ, ¿e najlepszym wariantem bêdzie food truck lub przyczepa gastronomiczna, ale o tym sam musisz zdecydowaæ.
Przede wszystkim masz tu problem do rozwi±zania: stacjonarnie, czy mobilnie? W³asny lokal to z pewno¶ci± marzenie wielu osób, ale te¿ i chyba nawet wiêksze wyzwanie, a na pewno niepomiernie wiêksze koszty wej¶cia w biznes i utrzymania siê w nim. W tym kontek¶cie food truck czy przyczepa gastronomiczna wydaj± siê o wiele bardziej elastycznym rozwi±zaniem, ale te¿ i z jednej strony finansowo bezpieczniejszym, a z drugiej bardziej na czasie, trafiaj±cym w modê. Sporo zale¿y od tego, jaki bud¿et zak³adasz na rozpoczêcie swojej dzia³alno¶ci. bcs s³usznie tutaj doradza³, ¿e: "Pomys³-> koncepcja ->biznesplan->projekt->kosztorys->firma->pozwolenia->zakupy->pozwolenia cd." Z w³asnej praktyki mimo wszystko mogê poleciæ przynajmniej powa¿ne rozwa¿enie mobilnej gastronomi ze wzgledu chocia¿by na: - szansê na wiêksz± ilo¶æ klientów (jedno miejsce = jeden rynek, a mobilno¶æ pozwala na zdobywanie wielu rynków), - atut inicjatywy: to Ty przychodzisz do klientów, a nie czekasz a¿ oni przyjd± do Ciebie, - biznesow± logikê: mniejsze koszty, mniejsze ryzyko, wpisanie siê w trendy, wiêksza dynami w dzia³alno¶ci, wiêksza niezale¿no¶æ itd., - samodzielno¶æ: brak jakichkolwiek uzale¿nieñ lokalowych i od w³a¶cicieli lokali; - wzglêdy czysto pragmatyczne: ot chocia¿by ³atwiej ogarn±æ food truck'a ni¿ nawet ma³y lokal, - wzglêdy logistyczne: nie ma ¿adnego dojazdu do pracy, to praca je¼dzi z Tob±, i wiele innych. Temat rzeka, ale przemy¶leæ warto. Oczywi¶cie food truck to inna, mniejsza skala, bo ma te¿ swoje ograniczenia - np. w kwestii przygotowywania posi³ków. Powiedz nam wiêcej o swojej wizji i pomy¶le, to bêdziemy mogli bardziej precyzyjnie doradziæ :)
Vanavan Sp. z o. o.
Mêczenników O¶wiêcimskich 113, 43-229 Æwiklice 32 307 30 31 office@vanavan.com www.vanavan.com Projektujemy specjalistyczne zabudowy funkcjonalne na przyczepach i samochodach. Nasza specjalno¶æ to zabudowy sprzeda¿owe, sklepowe i gastronomiczne, a zw³aszcza food trucki. |
||||||
|
Autor:
Ania_HACCP Wypowiedzi: 13 |
Na moim blogu ca³y wpis dotycz±cy dostosowania samochodu do wymogów Sanpidu. http://haccpdlaciebie.pl/2017/05/haccp-dla-food-trucka-jak-dostosowac-samochod-zgodnie-z-wymaganiami-sanepidu/
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Pó³torak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Nigdy dosyæ wiedzy i ich ¼róde³ powinno byæ jak najwiêcej. Ja osobi¶cie polecam jednak do korzystania z forum gastronomicznego gdy¿ w¶ród wypowiedzi znajdziecie odpowiedzi ekspertów, technologów i konstruktorów samochodów i przyczep gastronomicznych. Nasze forum to kopalnia wiedzy dla nie jednego z pocz±tkuj±cych w gastronomii
Dla chêtnych uzyskania wiedzy w kontakcie bezpo¶rednim polecam udzia³ w szkoleniu z cyklu Moja gastronomia od czego zacz±æ organizowanym 06.06.2017 w Warszawie. - Omówimy na szkoleniu aspekty zwi±zane z wyborem lokalu lub pojazdu do prowadzenia dzia³alno¶ci - Organizacja pracy w lokalu poje¼dzie, czyli jak wyposa¿yæ kuchnie - Imprezy plenerowe co powinien zaoferowaæ organizator imprezy - Technologia przygotowywania potraw czyli jak przygotowaæ menu w zale¿no¶ci od wielko¶ci kuchni w lokalu/ poje¼dzie gastronomicznym - Dobra Praktyka Produkcyjna i Higieniczna, HACCP czylil dokumentacja wymagana na starcie.......... - Odbiór Sanepid Informacje na temat kosztów szkolenia udzielane s± mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
|
NOWE OG£OSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:14:58 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|