FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / FOOD TRUCK A LOKAL
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

FOOD TRUCK A LOKAL

Autor: patrykdzi

Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2016-06-18 o godzinie 00:26:01.
witam mam pytanie a mianowicie powoli przymierzam się do kupna food trucka wiem że konieczny jest lokal do wcześniejszej obróbki jedzenia ( chce serwować codzienne świeże produkty ) i chciałbym dowiedzieć się czy koniecznie musi być to miejsce typu pobliska pizzeria restauracja czy hotel czy mogę wynająć swój lokal i w jakiś sposób go przystosować tzn zakupić potrzebne mi sprzęty  (meble kuchenne zlewy toaleta  itp już są) i przygotowywać jedzenie w nim zamiast wynajmować kuchnie na godziny u kogoś.  
znalazłem lokal 15 m w zupełności wystarczający z toaleta i mała kuchnia chce dokupić tylko maszynę do mielenia i podstawowe narzędzia kuchenne jakie wymogi muszą zostać spełnione i czy ten lokal może być w budynku np biurowym lub w jakimś ciągu sklepów restauracji itp .

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: HACPASZ Hanna Półtorak

Tematy: 26
Wypowiedzi: 555
Post 2 napisany 2016-09-29 o godzinie 09:39:34.
Lokal, w którym chcesz prowadzić działalność powinien mieć przeznaczenie pod lokal gastronomiczny ( nie zawsze Sanepid prosi o przedstawienie dokumentu z przeznaczeniem lokalu ale w niektórych stacjach to podstawa do  uzyskania zgody musisz to wyjaśnić).  Jeżeli w lokalu będzie odbywała się tylko obróbka wstępna surowców: krojenie warzyw, porcjowanie mięsa  nie musisz instalować wentylacji mechanicznej. Jezlei chciałabyś gotować sosy, zupy wtedy musi być już wentylacja mechaniczna (do ustalenia czy Sanepid będzie prosił o przedstawienie projektu czy wystarczy mu protokół z pomiaru wentylacji).  Uzyskanie zgody na przygotowywanie żywności w mieszkaniu jest praktycznie niemożliwe (zmiana przeznaczenia lokalu, uzyskanie zgody Wspóloty/Spółdzielni na prowadzenia działalności, Sanepid któremu nie bedzie podobało się wynoszenie żywności korytarzami wspólnymi dlaq innych mieszkańców). W domach jednorodzinnych można wyznaczyć pomieszczenia (koniecznie oddzielna łazienka), dla któych zmieniasz w gminie przeznaczenie z mieszkalnej na użytkową ale to droga przez mękę....
Ja bym szukałą lokalu, w którym był już wcześniej lokal/bar to bardzo ułatwi sprawę.

food truck a lokal
Autor: BANNERT- Przyczepy Gastro
forum

Wypowiedzi: 48
Post 3 napisany 2016-10-10 o godzinie 22:42:09.
Witam,
Jedna z dużych sieci handlowych przygotowuje się do wprowadzenia na rynek półproduktów z przeznaczeniem do gastronomii i Food Trucków. Promocja tego projektu przewidziana jest na drugą połowę listopada. Nasza firma została zaproszona do współpracy. W hali firmy prowadzone będą szkolenia dla początkujących w tej branży. Firma otwarta jest na sugestie ze strony klientów, ich zadaniem będzie dostarczanie pod wskazany adres półproduktu, który będzie nadawał się do przetworzenia w Food Trucku i sprzedaży. To nowość, cieszę się, że ktoś zauważył potencjał tego rynku.

Parę lat temu otwarłem 3 przyczepy z lodami i właściwie zostałem zmuszony do wynajęcia lokalu stacjonarnego, w opracowaniu całego procesu pomagała mi Pani Hanna Półtorak i polecam Jej usługi każdemu początkującemu. Trzeba mieć na uwadze, że przepisy sanepidu w każdym mieście interpretowane są inaczej, jednak jeżeli możemy podeprzeć się opinią firmy, która orientuje się w temacie to panie w sanepidzie miękną i przestają wymyślać.
BANNERT- Przyczepy i Samochody Gastronomiczne
Sprzedaż / Serwis / Części / Remonty
www.przyczepygastronomiczne.pl

Autor: Dani

Wypowiedzi: 6
Post 4 napisany 2016-11-04 o godzinie 11:04:57.
Polecam od razu wprowadzić oprogramowanie dla gastronomii. Znam jeden system Poster POS, który działa na tabletach, jest mobilny,intuicyjny i prosty w wykorzystaniu. Więcej na https://joinposter.pl

Autor: HACPASZ Hanna Półtorak

Tematy: 26
Wypowiedzi: 555
Post 5 napisany 2016-11-04 o godzinie 15:37:24.
Serdecznie zapraszamy osoby zainteresowane  rozpoczęciem działalności gastronomicznej  na szkolenie organizowane 22.11.2016 w Warszawie MOja gastronomia od czego zacząć . Podczas szkolenia omawiamy wytyczne stawiane  lokalom i pojazdom gastronomicznym Szkolenie ma charakter warsztatów podczas których  odpowiadamy na pytania związane z wyborem lokalu lub pojazdu, zasadom urządzania kuchni lokalu i wnętrza pojazdu, a także omawiamy wytyczne prawa i wyjaśniamy jak  przygotować się do odbioru SANEPID. Szczegóły dotyczące szkoleń  udzielane są mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl. Zapraszamy

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
Szukam kuchni cateringowej Szukam kuchni cateringowej
dodane: 2026-07-04
dodane: 2026-07-04
dodane: 2026-05-06

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.246
Data: 2026-07-27
Czas: 21:20:56
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: FOOD TRUCK A LOKAL
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "food truck a lokal" w grupie "mobilna gastronomia"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Gastronomia a wymagania Sanepidu    ekspres do kawy ascaso   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.