![]() |
FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA WYNAJEM CZY ZAKUP? |
|||||||
Autor:
Ja1974
Wypowiedzi: 2 |
Chciałbym w tym roku otworzyć biznes gastronomiczny w przyczepie i mam pytanie czy lepiej kupić przyczepę czy ją wynająć? Przeglądałem oferty nowych przyczep i nie należą one do najtańszych, a wynajem nie jest w cale taki drogi.. Zastanawiałem się jeszcze nad leasingiem ale zbyt krótko mam firmę, żeby skorzystać z ich oferty.
Czy sprzedaż jedzenia w przyczepie jest dochodowa, jakie mogę mieć problemy oraz jak wygląda procedura uruchomienia tego typu biznesu? |
||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Jak kupisz przyczepę to jest ona Twoją własnością, inwestujesz we własny produkt, wszelkie przystosowania, remonty itp. A przyczepę zawsze można później sprzedaż. Co do wynajmu to wygodna sprawa ale różne są opinie.. Ja wyposażam przyczepy ale nigdy jeszcze nie spotkałem się aby klient miał przyczepę wynajętą. Zdarzają się ludzie co kupują przyczepę na jeden sezon i po sezonie ją sprzedają... Leasing wygodna forma finansowania, ale nie do końca taka tania..W większości przypadków musisz mieć firmę minimum 6 miesięcy i wkład na poziomie 25-30%, ewentualnie poręczenie kogoś kto ma dobrą zdolność.
Ja polecam zakup nowej przyczepy. Dochodowość biznesu gastronomicznego zależy od tego w jakim miejscu on się znajduje i oczywiście ile sam się do tego przyłożysz.. |
||||||
Autor:
MYSZKA
Wypowiedzi: 3 |
do JA1974:
ja kupiłam przyczepę, przerobiłam według wcześniejszych zaleceń sanepidu a na etapie odbiorów zaczęły się schody, że za mało lodówek, że nie mam separatora tłuszczu itp.. Wydawać by się mogło, że żyjemy w cywilizowanym kraju, ale niestety nie jest tak kolorowo. Czas ucieka, przyczepa stoi, pieniądze się nie zarabiają... |
||||||
Autor:
Ja1974
Widząc przyczepy nad morzem można wywnioskować że źle im nie idzie. Jak to jest możliwe że sanepid podpowiedział i nie odebrał tego?
|
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 23 Wypowiedzi: 551 |
Witam serdecznie zamiast separatora do tłuszczu, można zbierać tłuszcz z frytownicy, grilla itp do kanistra przeznaczonego do tego celu wyłącznie i podpisać umowę z firmą, która ten tłuszcz będzie odbierać. Szczerze mówiąc nie widzę możliwość zainstalowania separatora tłuszczu w przyczepie gastronomicznej. Rozwiązanie o którym pisałam jest akceptowane przez SANEPID. Chętnie pomogę w rozwiązywaniu problemów z SANEPIDEM i pomogę w opracowywaniu niezbędnej dla gastronomii dokumentacji HACCP. Pozdrawiam i proszę o kontakt Hanna Półtorak poltorak@haccp-gmp.home.pl
|
||||||
Autor:
gdyniak
Tematy: 2 Wypowiedzi: 10 |
Do Myszki.i Parę dni temu miałem odbiór sanepidu i nie miałem żadnych problemów Sam opracowałem wdrożenie przepisów wg HACCP i rozwiązałem problemy np z tłuszczami po przerobie. Wszystko było jasno wyłożone na piśnie i nawet najbardziej restrekcyjna "Sanepidziara" musiała uznać Dobrą Praktykę Higieniczną w moim aucie gastronomicznym Jak chciała byś daj znać to prześle Tobie moje opracowanie Dobrej Praktyki Higienicznej Pozdrawiam
|
||||||
Autor:
maciejbcc
Wypowiedzi: 7 |
do JA1974:
Witam Panią, jeżeli jest Pani zainteresowana zakupem nowej przyczepy - zabudowy gastronomicznej zapraszam do kontaktu. Mój telefon to 510 079 789; mail mg@bccpolska.pl; www.bccpolska.pl Pozdrawiam
maciejbcc
|
||||||
Autor:
crxvtec
Tematy: 2 Wypowiedzi: 19 |
Do gdyniak, bardzo proszę prześlij mi swoje opracowanie na crxvtec@interia.pl, jestem na etapie wyposażania busa gastronomicznego a przede mną odbiór sanepidu.
|
||||||
Autor:
PORCHETTA & BRUSCHETTA
Tematy: 2 Wypowiedzi: 23 |
Do gdyniak. Cześć ja też potrzebuję dokumentacji HACCP jak możesz to podeślij na: < ewertlub@interia.eu > dzięki.
|
||||||
Autor:
PPHU GRA
Dzień dobry. Jestem wstępnie zainteresowany zakupem przyczepy gastronomicznej najlepiej używanej i widziałem wiele aukcji na allegro gdzie są bardzo duże różnice w cenie przy podobnym rozmiarze. Zastanawia mnie bardzo czy wszystkie używane przyczepy wyglądają jakby wróciły z wojny? Oglądałem wiele takich przyczep na festynach i prezentują się duże lepiej niż to co na allegro.. Chciałbym wiedzieć na co ja mam zwrócić uwagę przy wyborze przyczepy, jakie szczegóły mają duże znaczenie. Teraz pytanie do osób które mają już przyczepy o podpowiedź jaki powinien być rozmiar przyczepy że można było śmiało założyć w niej firmę i sprzedawać jedzenie. Ile pieniędzy jest potrzebnych na uruchomienie tego: mam na myśli przyczepa, potrzebne sprzęty i pozwolenia.
|
||||||
PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA WYNAJEM CZY ZAKUP? | |||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
||||||
Autor:
PPHU GRA
jeszcze mam jedno pytanie co mam po kolei zrobić tzn od czego zacząć...
|
||||||
Autor:
PPHU GRA
a gdzie poza allegro można jeszcze pooglądać przyczepy?
|
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Szanowni Państwo pamiętajcie o tym, że nie ma dokumentacji HACCP, która pasuje do wszystkich rodzajów działalności związanych z handlem obwoźnym, należy uwzględnić specyfikę potraw, które przygotowujecie, opracować karty potraw (oto pyta się ostatnio często SANEPID), instrukcje mycia sprzętu kuchennego (wyposażenie jest różne, w różnych samochodach gastronomicznych) pozostaje sprawa odbioru resztek żywności (nie powinny trafiać na śmietnik komunalny), tłuszczu, ścieków itp. Ilość urządzeń chłodniczych uzależniona jest od rodzaju przechowywanych produktów np. lody nie powinny być w tej samej zamrażarce co inne produkty spożywcze. Dlatego korzystając z dokumentacji opracowanej dla kogoś innego musicie ją zmienić i dostosować do swoich potrzeb. Zastosowanie gotowca bez ewentualnych przeróbek grozi klapą i brakiem odbioru ze strony SANEPIDU. Pozdrawiam Hanna Półtorak HACPASZ
|
||||||
Autor:
maciejbcc
Wypowiedzi: 7 |
do PPHU GRA,
Witam, jak jest Pan zainteresowany przycepą gastronomiczną, Prosze w dniu jutrzejsyzm o kontakt na 510 079 789.
maciejbcc
|
||||||
Autor:
martar
Witam,
mam do sprzedania taką przyczepkę, używaną 3 miesiące, za 14000zł, do ewentualnej negocjacji. Przyczepa jest całkowicie wyposażona, więc musisz kupić tylko produkty, bo opakowania również dorzucam :) Proszę o kontakt na 665809464 - w każdy dzień tygodnia, o każdej porze (no, rozsądnej :D) |
||||||
Autor:
jfp
Wypowiedzi: 4 |
Gdyniak !!!
dzieki takim pomocnym ludziom jak ty, coś się w tym kraju jeszcze kręci. Jeśli mogę prosić to do mnie też prześlij twoje opracowanie Dobrej Praktyki Higienicznej dzięki i pozdrawiam jfpalus@op.pl |
||||||
Autor:
robert_30_1980
Wypowiedzi: 9 |
Do gdyniak, bardzo proszę prześlij mi swoje opracowanie HACCP na . Również jestem na etapie wyposażania przyczepy gastronomicznej a przede mną odbiór sanepidu. Z góry dzięki.
|
||||||
Autor:
gdyniak
Tematy: 2 Wypowiedzi: 10 |
OK robert_30_1980 ale jak mam tobie przesłać opracowanie HACCP KIEDY NIE WIEM GDZIE??? podaj adres emailowy
|
||||||
Autor:
robert_30_1980
Wypowiedzi: 9 |
Oto mój e-mail: robert_30_1980@o2.pl . Nie wiem dlaczego wczoraj go 'zjadło'. Dzięki za szybką reakcję.
Pozdrawiam Robert |
||||||
Autor:
anna-k13
Wypowiedzi: 1 |
gdyniak ja również mam do ciebie wielką prośbę jak możesz to bardzo bym cie prosiła o podesłanie mi dziś opracowania dobrej praktyki higienicznej twojego autorstwa
bardzo dziekuję. ga.kapturscy@wp.pl |
||||||
REKLAMA |
![]()
||||||
Autor:
PrimGastro
Wypowiedzi: 16 |
Witam proponuje zapoznać się z Przyczepkami gastronomicznymi stylizowanymi. Od razu zaznaczam że nie są tanie , ale niesamowicie działają na ludzi, przyciągają wzrok ludzie zdjęcia z nimi chcą sobie robić więc nie jako promują logo firmy umieszczone na nich , szybko zdobywają stałych klientów przez właśnie swój wygląd. Z racji swojej nie powtarzalności informacja o takiej przyczepce przenosi się z ust do ust po całym mieście.
http://www.primgastro.zakopane.pl/index.php?p=p&id=470&id_p=4977 Wozy są produkowane w Niemczech. Jedyne o co należy jeszcze zadbać to o niepowtarzalnie dobry smak jedzenia , które jest sprzedawane i sukces gotowy. Przyczepy można dostosować do potrzep wyposażając je w każde urządzenie , które pan wskaże , można je także wyposażyć w instalacje do rozlewania piwa beczkowego. Zapraszam do odwiedzenia naszej strony pod wskazanym linkiem proszę przeglądnąć zdjęcia tam zaprezentowane. Jeśli zainteresuje produkt proszę o przesłanie zapytania wraz ze zdjęciem przyczepki, która się najbardziej podoba na naszego maila firmowego primgastro@primgastro.pl w odpowiedzi dostanie Pan ofertę cenową. Można także zamówić całkowicie nie powtarzalną przyczepkę według własnego projektu. Robione na zamówienie. Czas realizacji do 6-8 tygodni lub więcej dla nietypowych zamówień. Ale efekt który Pan otrzymuje jest tak unikatowy i niepowtarzalny , że zachwyca każdego odwiedzającego Pana punkt gastronomiczny i automatycznie promuje ten punkt bo każdy chce znajomemu opowiedzieć o tak dobrze wyglądającym punkcie gastronomicznym. Pozdrawiam. |
||||||
Autor:
sebol7
Do gdyniak - gdzie stoisz ze swoim busem? jak można też poproszę tą dokumentację :) Pozdrawiam i dzięki z góry
|
||||||
Autor:
sebol7
sebol7@wp.pl
|
||||||
Autor:
endii83
Gdyniak - jezeli mozesz to mi tez przeslij HACCP.
andrzej.borylo@gmail.com Z gory dziekuje |
||||||
Autor:
endii83
Gdyniak - jezeli mozesz to mi tez przeslij HACCP.
andrzej.borylo@gmail.com Z gory dziekuje |
||||||
Autor:
julka
Do Gdyniak
Jeśli mogę prosić to do mnie też prześlij twoje opracowanie Dobrej Praktyki Higienicznej julita290@wp.pl z góry bardzo dziękuje |
||||||
Autor:
Alda
do: GDYNIAK
proszę prześlij mi też to opracowanie D.P.H. dla Sanepidu. na adres: heshara@interia.pl |
||||||
Autor:
dakar
Do kolegi PORCHETTA & BRUSCHETTA.
Ja też przeglądałem jego ofertę i wydaje się bardzo interesująca cenowo, oglądałem zdjęcia, rozmawiałem telefonicznie. Jestem ciekawy jakie usterki miałeś w przyczepie, bo w sumie nie jest to jakieś skomplikowane urządzenie. Tym bardziej jeszcze, że w moim przypadku będzie ona stała w jednym miejscu. Także jak byś mógł wymienić to byłbym Ci bardzo wdzięczny, przy ewentualnym zakupie będę wiedział na co zwrócić uwagę. |
||||||
Autor:
dakar
Do kolegi Gdyniak.
Jeśli mógłbyś mi również przesłać to opracowanie na adres dabis14@interia.pl Z góry dziękuję i pozdrawiam. |
||||||
Autor:
zawisza12
Do Gdyniak
Jeśli mogę prosić to do mnie też prześlij twoje opracowanie Dobrej Praktyki Higienicznej endidekor@gmail.com z góry dziękuję i pozdrawiam |
||||||
REKLAMA |
![]()
||||||
Autor:
Sea scouts
Do Gdyniak
Ja również bardzo proszę o przesłanie adam.dacz@gmail.com z góry dziękuję! :) |
||||||
Autor:
KILII
Do Gdyniak
Ja również bardzo proszę o przesłanie ptrkilian@gmail.com Z góry dziękuję i pozdrawiam. |
||||||
Autor:
PORCHETTA & BRUSCHETTA
Witam wszystkich forumowiczów z zamiarem zakupu przyczepy gastronomicznej i zapraszam do sekcji ogłoszeń, mam super wykończoną przyczepę przygotowaną do sprzedaży kebaba, hamburgerów, hotdogów, sałatek... Tel.506912537 lub ewertlub@interia.eu
|
||||||
Autor:
Camacho
Mogę również prosić o wysłanie opracowania? :)
kontakt@camacho.pl
camacho.pl - zaopatrzenie gastronomii, restauracji tex-mex, meksykańskich, amerykańskich oraz pizzerii.
|
||||||
![]() Autor: BANNERT- Przyczepy Gastro ![]() Wypowiedzi: 48 |
Witam wszystkich,
Jeżeli jest ktoś zainteresowany zakupem lub wynajmem nowej przyczepy gastronomicznej (2-osiowej, 3,7m) z zapleczem socjalno-sanitarnym i umeblowaną, ale bez urządzeń to posiadam jedną sztukę do natychmiastowego odbioru. Pozdrawiam Marek
BANNERT- Przyczepy i Samochody Gastronomiczne
Sprzedaż / Serwis / Części / Remonty www.przyczepygastronomiczne.pl |
||||||
Autor:
robury6
Witam! Planuje otworzyć małą gastronomie mobilną.Mam już stały punkt gdzie bede mógł stać z przyczepą ale w weekendy chce obstawiac różne festyny.Taki mam plan.Chce troche pomocy z Waszej strony bo mam kilka pytań.Mam pare groszy odłożone ale na przyczepe jeszcze mi braknie.Właśnie zjeżdzam z zagranicy już na stałe do Polski.Chce otworzyć firme.I tu moje pierwsze pytanie czy dostane leasing na przyczepe i urzadzenia?Czy odrazu bede potrzebował kasy fiskalnej? Bede wdzieczny za każdą radę.
Pozdrawiam! Robert |
||||||
Autor:
PORCHETTA & BRUSCHETTA
Do robury6.
Jeśli zamierzasz handlować piwem to kasa będzie potrzebna, leasing?... nie orientuję się, dotacje - pomoże Ci pani Hanna Półtorak z firmy HACPASZ. Natomiast ja mam dla Ciebie przyczepę kompletnie wyposażoną, zajrzyj na ogłoszenia na tym forum, oferta wystawiona przez PORCHETTA & BRUSCHETTA, lub na tablicę nr oferty 64630245, sprzedam Ci ją na raty. Pozdrawiam, Janek. |
||||||
Autor:
robury6
Próbowałem uzyskać dotacje z Urzędu Pracy dla bezrobotnych ale dostałem odmowe ponieważ nie dają dotacji na mobilne punkty gastronomiczne.Piwa nie bede sprzedawał chce sie skupic tylko na frytkach belgijskich oraz zakrecony ziemniak na patyku.Nic więcej tylko to.Przyczepa PORCHETTA & BRUSCHETTA jest fajna kompletna tylko niestety nie na moją kieszeń.Chyba że masz coś tańszego tak do maks.16000zł.
|
||||||
Autor:
robury6
Nie chce sie bawić w typowe fast-food że bede miał wszystko i nic.Stawiam tylko na frytki belgijski to powinno przyciągnąć klientów.Mam nadzieje.Czy ktoś może mi doradzić jak najlepiej działać w tym kierunku.Poweim że brakuje mi jeszcze pare tysiecy na przyczepe.Dotacje odpadają bo nie przeszło.NIe wykluczam kredytu oraz leasingu tylko który bank mi pomoże?
|
||||||
Autor:
robury6
Chce przyczepe gastronomiczną w leasing. Dla nowo otwartej firmy.Ktoś może mi powie jak to załatwic.Może ktoś ma taką przyczepe za ok.16000zł
|
||||||
![]() Autor: BANNERT- Przyczepy Gastro ![]() Wypowiedzi: 48 |
Witam,
16 tyś z wyposażeniem? M.
BANNERT- Przyczepy i Samochody Gastronomiczne
Sprzedaż / Serwis / Części / Remonty www.przyczepygastronomiczne.pl |
||||||
![]() Autor: Ar0 Wypowiedzi: 5 |
Witam.
Co oczekujesz za takie pieniądze? Z wyposażeniem czy bez? Jakieś specjalne wymagania co do liczby osi (1,2), rozmiarów czy roku produkcji ?? Znalazłoby się coś. Jeśli mocno zainteresowany. |
||||||
Autor:
Rob Wypowiedzi: 1 |
Witam,
gdzie mogę kupić dobrze wyposazoną przyczepe lub samochod gastronomiczny o w miare rozsadnych cenach? gdzie kupowaliście swoje przyczepy i na co zwracac uwage? za wszystkie uwagi i wpisy z gory dziekuje, napewno się przydadzą i pomogą w zakupie. |
||||||
Autor:
spec gastronomiczny
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 126 |
Rob napisał(a) w dniu 2014-08-05 o godzinie 22:22:08: Witam, gdzie mogę kupić dobrze wyposazoną przyczepe lub samochod gastronomiczny o w miare rozsadnych cenach? gdzie kupowaliście swoje przyczepy i na co zwracac uwage? za wszystkie uwagi i wpisy z gory dziekuje, napewno się przydadzą i pomogą w zakupie. przyczepy za 1-2 miesiące będą w dobrych cenach na allegro bo będzie po sezonie. nie wiem czy warto kupować przyczepę z wyposażeniem bo często ludzie wyposażają przyczepę w kiepski sprzęt, który po kilku miesiącach pracy nie nadaje się do użytkowania. |
||||||
Autor:
justa1 Wypowiedzi: 1 |
spec gastronomiczny napisał(a) w dniu 2014-08-08 o godzinie 12:20:18: przyczepy za 1-2 miesiące będą w dobrych cenach na allegro bo będzie po sezonie. nie wiem czy warto kupować przyczepę z wyposażeniem bo często ludzie wyposażają przyczepę w kiepski sprzęt, który po kilku miesiącach pracy nie nadaje się do użytkowania. według mnie warto wynająć. Dzięki temu możemy się przekonać na jakiej przyczepie nam zależy. Zaglądnijcie tutaj http://gastro-wypozyczalnia.eu/wynajem-wypozyczalnia-przyczep-gastronomicznych/. Mają mnóstwo ciekawych okazów do wynajęcie. Można znaleźć różne ciekawe ceny. |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Wynajem przyczepy to na pewno tańsze rozwiązanie niż zakup lub budowa własnej przyczepy.........musisz pamietać o tym, że bez względu na to czy kupujesz czy wynajmujesz przyczepę nalezy zarejestrować swoją działalność w SANEPIDZIE (zatwierdzenie sanepidu nie dotyczy lokalu czy przyczepy a osoby fizycznej prowadzącej działalność). Musisz zgłosić się do Sanepidu, na terenie którego masz zarejestrowaną firmę i opracować dokumentaćję HACCP w zakresie wymaganym przez Stacje Sanitarną, która będzie odbierać twoją dziasłalność. Pozdrawiam Hanna Półtorak HACPASZ: dokumentacja HACCP, projekty technologiczne lokali i pojazdów
|
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.14.82 Data: 2025-03-15 Czas: 11:36:29 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|