FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA WYNAJEM CZY ZAKUP?
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA WYNAJEM CZY ZAKUP?

Autor: Ja1974


Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2012-05-17 o godzinie 12:55:03.
Chciałbym w tym roku otworzyć biznes gastronomiczny w przyczepie i mam pytanie czy lepiej kupić przyczepę czy ją wynająć? Przeglądałem oferty nowych przyczep i nie należą one do najtańszych, a wynajem nie jest w cale taki drogi.. Zastanawiałem się jeszcze nad leasingiem ale zbyt krótko mam firmę, żeby skorzystać z ich oferty.

Czy sprzedaż jedzenia w przyczepie jest dochodowa, jakie mogę mieć problemy oraz jak wygląda procedura uruchomienia tego typu biznesu?
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 2 napisany 2012-05-17 o godzinie 15:18:41.
Jak kupisz przyczepę to jest ona Twoją własnością, inwestujesz we własny produkt, wszelkie przystosowania, remonty itp. A przyczepę zawsze można później sprzedaż. Co do wynajmu to wygodna sprawa ale różne są opinie.. Ja wyposażam przyczepy ale nigdy jeszcze nie spotkałem się aby klient miał przyczepę wynajętą. Zdarzają się ludzie co kupują przyczepę na jeden sezon i po sezonie ją sprzedają... Leasing wygodna forma finansowania, ale nie do końca taka tania..W większości przypadków musisz mieć firmę minimum 6 miesięcy i wkład na poziomie 25-30%, ewentualnie poręczenie kogoś kto ma dobrą zdolność.

Ja polecam zakup nowej przyczepy.

Dochodowość biznesu gastronomicznego zależy od tego w jakim miejscu on się znajduje i oczywiście ile sam się do tego przyłożysz..
 
Autor: MYSZKA


Wypowiedzi: 3
Post 3 napisany 2012-05-17 o godzinie 15:37:36.
do JA1974:
ja kupiłam przyczepę, przerobiłam według wcześniejszych zaleceń sanepidu a na etapie odbiorów zaczęły się schody, że za mało lodówek, że nie mam separatora tłuszczu itp.. Wydawać by się mogło, że żyjemy w cywilizowanym kraju, ale niestety nie jest tak kolorowo. Czas ucieka, przyczepa stoi, pieniądze się nie zarabiają...
 
Autor: Ja1974


Wypowiedzi: 2
Post 4 napisany 2012-05-17 o godzinie 21:19:18.
Widząc przyczepy nad morzem można wywnioskować że źle im nie idzie. Jak to jest możliwe że sanepid podpowiedział i nie odebrał tego?
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 23
Wypowiedzi: 551
Post 5 napisany 2012-05-18 o godzinie 09:06:10.
Witam serdecznie zamiast separatora do tłuszczu, można zbierać tłuszcz z frytownicy, grilla itp do kanistra przeznaczonego do tego celu wyłącznie i podpisać umowę z firmą, która ten tłuszcz będzie odbierać. Szczerze mówiąc nie widzę możliwość zainstalowania separatora tłuszczu w przyczepie gastronomicznej. Rozwiązanie o którym pisałam jest akceptowane przez SANEPID. Chętnie pomogę w rozwiązywaniu problemów z SANEPIDEM i pomogę w opracowywaniu niezbędnej dla gastronomii dokumentacji HACCP. Pozdrawiam i proszę o kontakt Hanna Półtorak poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: gdyniak


Tematy: 2
Wypowiedzi: 10
Post 6 napisany 2012-05-18 o godzinie 09:32:53.
Do Myszki.i Parę dni temu miałem odbiór sanepidu i nie miałem żadnych problemów Sam opracowałem wdrożenie przepisów wg HACCP i rozwiązałem problemy np z tłuszczami po przerobie. Wszystko było jasno wyłożone na piśnie i nawet najbardziej restrekcyjna "Sanepidziara" musiała uznać Dobrą Praktykę Higieniczną w moim aucie gastronomicznym Jak chciała byś daj znać to prześle Tobie moje opracowanie Dobrej Praktyki Higienicznej Pozdrawiam
 
Autor: maciejbcc


Wypowiedzi: 7
Post 7 napisany 2012-05-18 o godzinie 12:13:20.
do JA1974:

Witam Panią, jeżeli jest Pani zainteresowana zakupem nowej przyczepy - zabudowy gastronomicznej zapraszam do kontaktu. Mój telefon to 510 079 789; mail mg@bccpolska.pl; www.bccpolska.pl
Pozdrawiam
maciejbcc
 
Autor: crxvtec


Tematy: 2
Wypowiedzi: 19
Post 8 napisany 2012-05-18 o godzinie 12:15:37.
Do gdyniak, bardzo proszę prześlij mi swoje opracowanie na crxvtec@interia.pl, jestem na etapie wyposażania busa gastronomicznego a przede mną odbiór sanepidu.
 
Autor: PORCHETTA & BRUSCHETTA


Tematy: 2
Wypowiedzi: 23
Post 9 napisany 2012-05-18 o godzinie 14:32:55.
Do gdyniak. Cześć ja też potrzebuję dokumentacji HACCP jak możesz to podeślij na: < ewertlub@interia.eu > dzięki.
 
Autor: PPHU GRA


Wypowiedzi: 3
Post 10 napisany 2012-05-23 o godzinie 11:56:51.
Dzień dobry. Jestem wstępnie zainteresowany zakupem przyczepy gastronomicznej najlepiej używanej i widziałem wiele aukcji na allegro gdzie są bardzo duże różnice w cenie przy podobnym rozmiarze. Zastanawia mnie bardzo czy wszystkie używane przyczepy wyglądają jakby wróciły z wojny? Oglądałem wiele takich przyczep na festynach i prezentują się duże lepiej niż to co na allegro.. Chciałbym wiedzieć na co ja mam zwrócić uwagę przy wyborze przyczepy, jakie szczegóły mają duże znaczenie. Teraz pytanie do osób które mają już przyczepy o podpowiedź jaki powinien być rozmiar przyczepy że można było śmiało założyć w niej firmę i sprzedawać jedzenie. Ile pieniędzy jest potrzebnych na uruchomienie tego: mam na myśli przyczepa, potrzebne sprzęty i pozwolenia.
PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA WYNAJEM CZY ZAKUP?
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: PPHU GRA


Wypowiedzi: 3
Post 11 napisany 2012-05-23 o godzinie 11:59:35.
jeszcze mam jedno pytanie co mam po kolei zrobić tzn od czego zacząć...
 
Autor: PPHU GRA


Wypowiedzi: 3
Post 12 napisany 2012-05-23 o godzinie 12:01:59.
a gdzie poza allegro można jeszcze pooglądać przyczepy?
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 23
Wypowiedzi: 551
Post 13 napisany 2012-05-24 o godzinie 09:51:01.
Szanowni Państwo pamiętajcie o tym, że nie ma dokumentacji HACCP, która pasuje do wszystkich rodzajów działalności związanych z handlem obwoźnym, należy uwzględnić specyfikę potraw, które przygotowujecie, opracować karty potraw (oto pyta się ostatnio często SANEPID), instrukcje mycia sprzętu kuchennego (wyposażenie jest różne, w różnych samochodach gastronomicznych) pozostaje sprawa odbioru resztek żywności (nie powinny trafiać na śmietnik komunalny), tłuszczu, ścieków itp. Ilość urządzeń chłodniczych uzależniona jest od rodzaju przechowywanych produktów np. lody nie powinny być w tej samej zamrażarce co inne produkty spożywcze. Dlatego korzystając z dokumentacji opracowanej dla kogoś innego musicie ją zmienić i dostosować do swoich potrzeb. Zastosowanie gotowca bez ewentualnych przeróbek grozi klapą i brakiem odbioru ze strony SANEPIDU. Pozdrawiam Hanna Półtorak HACPASZ
 
Autor: maciejbcc


Wypowiedzi: 7
Post 14 napisany 2012-05-24 o godzinie 23:11:26.
do PPHU GRA,
Witam, jak jest Pan zainteresowany przycepą gastronomiczną, Prosze w dniu jutrzejsyzm o kontakt na 510 079 789.

maciejbcc
 
Autor: martar


Wypowiedzi: 3
Post 15 napisany 2012-06-09 o godzinie 23:07:29.
Witam,

mam do sprzedania taką przyczepkę, używaną 3 miesiące, za 14000zł, do ewentualnej negocjacji. Przyczepa jest całkowicie wyposażona, więc musisz kupić tylko produkty, bo opakowania również dorzucam :)

Proszę o kontakt na 665809464 - w każdy dzień tygodnia, o każdej porze (no, rozsądnej :D)
 
Autor: jfp


Wypowiedzi: 4
Post 16 napisany 2012-06-12 o godzinie 07:14:43.
Gdyniak !!!
dzieki takim pomocnym ludziom jak ty, coś się w tym kraju jeszcze kręci.
Jeśli mogę prosić to do mnie też prześlij twoje opracowanie Dobrej Praktyki Higienicznej

dzięki i pozdrawiam jfpalus@op.pl
 
Autor: robert_30_1980


Wypowiedzi: 9
Post 17 napisany 2012-06-25 o godzinie 22:32:14.
Do gdyniak, bardzo proszę prześlij mi swoje opracowanie HACCP na . Również jestem na etapie wyposażania przyczepy gastronomicznej a przede mną odbiór sanepidu. Z góry dzięki.
 
Autor: gdyniak


Tematy: 2
Wypowiedzi: 10
Post 18 napisany 2012-06-26 o godzinie 15:07:16.
OK robert_30_1980 ale jak mam tobie przesłać opracowanie HACCP KIEDY NIE WIEM GDZIE??? podaj adres emailowy
 
Autor: robert_30_1980


Wypowiedzi: 9
Post 19 napisany 2012-06-26 o godzinie 21:22:33.
Oto mój e-mail: robert_30_1980@o2.pl . Nie wiem dlaczego wczoraj go 'zjadło'. Dzięki za szybką reakcję.
Pozdrawiam
Robert
 
Autor: anna-k13


Wypowiedzi: 1
Post 20 napisany 2012-07-19 o godzinie 17:25:50.
gdyniak ja również mam do ciebie wielką prośbę jak możesz to bardzo bym cie prosiła o podesłanie mi dziś opracowania dobrej praktyki higienicznej twojego autorstwa
bardzo dziekuję.
ga.kapturscy@wp.pl
PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA WYNAJEM CZY ZAKUP?
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: PrimGastro


Wypowiedzi: 16
Post 21 napisany 2012-07-20 o godzinie 09:01:07.
Witam proponuje zapoznać się z Przyczepkami gastronomicznymi stylizowanymi. Od razu zaznaczam że nie są tanie , ale niesamowicie działają na ludzi, przyciągają wzrok ludzie zdjęcia z nimi chcą sobie robić więc nie jako promują logo firmy umieszczone na nich , szybko zdobywają stałych klientów przez właśnie swój wygląd. Z racji swojej nie powtarzalności informacja o takiej przyczepce przenosi się z ust do ust po całym mieście.

http://www.primgastro.zakopane.pl/index.php?p=p&id=470&id_p=4977

Wozy są produkowane w Niemczech. Jedyne o co należy jeszcze zadbać to o niepowtarzalnie dobry smak jedzenia , które jest sprzedawane i sukces gotowy. Przyczepy można dostosować do potrzep wyposażając je w każde urządzenie , które pan wskaże , można je także wyposażyć w instalacje do rozlewania piwa beczkowego. Zapraszam do odwiedzenia naszej strony pod wskazanym linkiem proszę przeglądnąć zdjęcia tam zaprezentowane.

Jeśli zainteresuje produkt proszę o przesłanie zapytania wraz ze zdjęciem przyczepki, która się najbardziej podoba na naszego maila firmowego primgastro@primgastro.pl w odpowiedzi dostanie Pan ofertę cenową. Można także zamówić całkowicie nie powtarzalną przyczepkę według własnego projektu. Robione na zamówienie. Czas realizacji do 6-8 tygodni lub więcej dla nietypowych zamówień. Ale efekt który Pan otrzymuje jest tak unikatowy i niepowtarzalny , że zachwyca każdego odwiedzającego Pana punkt gastronomiczny i automatycznie promuje ten punkt bo każdy chce znajomemu opowiedzieć o tak dobrze wyglądającym punkcie gastronomicznym.

Pozdrawiam.
 
Autor: sebol7


Wypowiedzi: 2
Post 22 napisany 2012-09-11 o godzinie 09:20:21.
Do gdyniak - gdzie stoisz ze swoim busem? jak można też poproszę tą dokumentację :) Pozdrawiam i dzięki z góry
 
Autor: sebol7


Wypowiedzi: 2
Post 23 napisany 2012-09-11 o godzinie 09:22:05.
sebol7@wp.pl
 
Autor: endii83


Wypowiedzi: 2
Post 24 napisany 2012-09-20 o godzinie 18:19:16.
Gdyniak - jezeli mozesz to mi tez przeslij HACCP.
andrzej.borylo@gmail.com
Z gory dziekuje
 
Autor: endii83


Wypowiedzi: 2
Post 25 napisany 2012-09-20 o godzinie 18:22:16.
Gdyniak - jezeli mozesz to mi tez przeslij HACCP.
andrzej.borylo@gmail.com
Z gory dziekuje
 
Autor: julka


Wypowiedzi: 2
Post 26 napisany 2012-12-21 o godzinie 15:53:59.
Do Gdyniak
Jeśli mogę prosić to do mnie też prześlij twoje opracowanie Dobrej Praktyki Higienicznej
julita290@wp.pl
z góry bardzo dziękuje
 
Autor: Alda


Wypowiedzi: 1
Post 27 napisany 2013-02-25 o godzinie 16:49:47.
do: GDYNIAK

proszę prześlij mi też to opracowanie D.P.H. dla Sanepidu.
na adres: heshara@interia.pl
 
Autor: dakar


Wypowiedzi: 2
Post 28 napisany 2013-02-27 o godzinie 15:27:12.
Do kolegi PORCHETTA & BRUSCHETTA.
Ja też przeglądałem jego ofertę i wydaje się bardzo interesująca cenowo, oglądałem zdjęcia, rozmawiałem telefonicznie. Jestem ciekawy jakie usterki miałeś w przyczepie, bo w sumie nie jest to jakieś skomplikowane urządzenie. Tym bardziej jeszcze, że w moim przypadku będzie ona stała w jednym miejscu.
Także jak byś mógł wymienić to byłbym Ci bardzo wdzięczny, przy ewentualnym zakupie będę wiedział na co zwrócić uwagę.
 
Autor: dakar


Wypowiedzi: 2
Post 29 napisany 2013-02-27 o godzinie 15:29:35.
Do kolegi Gdyniak.
Jeśli mógłbyś mi również przesłać to opracowanie na adres dabis14@interia.pl
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
 
Autor: zawisza12


Wypowiedzi: 1
Post 30 napisany 2013-03-11 o godzinie 14:51:44.
Do Gdyniak

Jeśli mogę prosić to do mnie też prześlij twoje opracowanie Dobrej Praktyki Higienicznej
endidekor@gmail.com

z góry dziękuję i pozdrawiam
PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA WYNAJEM CZY ZAKUP?
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Sea scouts


Wypowiedzi: 1
Post 31 napisany 2013-03-29 o godzinie 22:59:59.
Do Gdyniak
Ja również bardzo proszę o przesłanie

adam.dacz@gmail.com

z góry dziękuję! :)
 
Autor: KILII


Wypowiedzi: 1
Post 32 napisany 2013-04-11 o godzinie 15:34:06.
Do Gdyniak
Ja również bardzo proszę o przesłanie

ptrkilian@gmail.com

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
 
Autor: PORCHETTA & BRUSCHETTA


Tematy: 2
Wypowiedzi: 23
Post 33 napisany 2013-04-11 o godzinie 20:40:41.
Witam wszystkich forumowiczów z zamiarem zakupu przyczepy gastronomicznej i zapraszam do sekcji ogłoszeń, mam super wykończoną przyczepę przygotowaną do sprzedaży kebaba, hamburgerów, hotdogów, sałatek... Tel.506912537 lub ewertlub@interia.eu
 
Autor: Camacho


Wypowiedzi: 3
Post 34 napisany 2013-11-12 o godzinie 23:45:11.
Mogę również prosić o wysłanie opracowania? :)

kontakt@camacho.pl
camacho.pl - zaopatrzenie gastronomii, restauracji tex-mex, meksykańskich, amerykańskich oraz pizzerii.
 
Przyczepa gastronomiczna wynajem czy zakup?
Autor: BANNERT- Przyczepy Gastro
forum

Wypowiedzi: 48
Post 35 napisany 2014-03-05 o godzinie 22:22:23.
Witam wszystkich,
Jeżeli jest ktoś zainteresowany zakupem lub wynajmem nowej przyczepy gastronomicznej (2-osiowej, 3,7m) z zapleczem socjalno-sanitarnym i umeblowaną, ale bez urządzeń to posiadam jedną sztukę do natychmiastowego odbioru. 
Pozdrawiam
Marek
BANNERT- Przyczepy i Samochody Gastronomiczne
Sprzedaż / Serwis / Części / Remonty
www.przyczepygastronomiczne.pl
 
Autor: robury6


Wypowiedzi: 4
Post 36 napisany 2014-03-11 o godzinie 18:25:42.
Witam! Planuje otworzyć małą gastronomie mobilną.Mam już stały punkt gdzie bede mógł stać z przyczepą ale w weekendy chce obstawiac różne festyny.Taki mam plan.Chce troche pomocy z Waszej strony bo mam kilka pytań.Mam pare groszy odłożone ale na przyczepe jeszcze mi braknie.Właśnie zjeżdzam z zagranicy już na stałe do Polski.Chce otworzyć firme.I tu moje pierwsze pytanie czy dostane leasing na przyczepe i urzadzenia?Czy odrazu bede potrzebował kasy fiskalnej? Bede wdzieczny za każdą radę. 

Pozdrawiam! Robert
 
Autor: PORCHETTA & BRUSCHETTA


Tematy: 2
Wypowiedzi: 23
Post 37 napisany 2014-03-11 o godzinie 20:58:05.
Do robury6.
Jeśli zamierzasz handlować piwem to kasa będzie potrzebna, leasing?... nie orientuję się, dotacje - pomoże Ci pani Hanna Półtorak z firmy HACPASZ. Natomiast ja mam dla Ciebie przyczepę kompletnie wyposażoną, zajrzyj na ogłoszenia na tym forum, oferta wystawiona przez PORCHETTA & BRUSCHETTA, lub na tablicę nr oferty 64630245, sprzedam Ci ją na raty.
Pozdrawiam, Janek.
 
Autor: robury6


Wypowiedzi: 4
Post 38 napisany 2014-03-11 o godzinie 22:35:34.
Próbowałem uzyskać dotacje z Urzędu Pracy dla bezrobotnych ale dostałem odmowe ponieważ nie dają dotacji na mobilne punkty gastronomiczne.Piwa nie bede sprzedawał chce sie skupic tylko na frytkach belgijskich oraz zakrecony ziemniak na patyku.Nic więcej tylko to.Przyczepa PORCHETTA & BRUSCHETTA   jest fajna kompletna tylko niestety nie na moją kieszeń.Chyba że masz coś tańszego tak do maks.16000zł.
 
Autor: robury6


Wypowiedzi: 4
Post 39 napisany 2014-03-11 o godzinie 22:40:56.
Nie chce sie bawić w typowe fast-food że bede miał wszystko i nic.Stawiam tylko na frytki belgijski to powinno przyciągnąć klientów.Mam nadzieje.Czy ktoś może mi doradzić jak najlepiej działać w tym kierunku.Poweim że brakuje mi jeszcze pare tysiecy na przyczepe.Dotacje odpadają bo nie przeszło.NIe wykluczam kredytu oraz leasingu tylko który bank mi pomoże?
 
Autor: robury6


Wypowiedzi: 4
Post 40 napisany 2014-03-12 o godzinie 18:48:17.
Chce przyczepe gastronomiczną w leasing. Dla nowo otwartej firmy.Ktoś może mi powie jak to załatwic.Może ktoś ma taką przyczepe za ok.16000zł
PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA WYNAJEM CZY ZAKUP?
Przyczepa gastronomiczna wynajem czy zakup?
Autor: BANNERT- Przyczepy Gastro
forum

Wypowiedzi: 48
Post 41 napisany 2014-03-17 o godzinie 22:20:49.
Witam,
16 tyś z wyposażeniem?

M.
BANNERT- Przyczepy i Samochody Gastronomiczne
Sprzedaż / Serwis / Części / Remonty
www.przyczepygastronomiczne.pl
 
Przyczepa gastronomiczna wynajem czy zakup?
Autor: Ar0


Wypowiedzi: 5
Post 42 napisany 2014-03-18 o godzinie 09:02:12.
Witam.

Co oczekujesz za takie pieniądze? Z wyposażeniem czy bez? Jakieś specjalne wymagania co do liczby osi (1,2), rozmiarów czy roku produkcji ??

Znalazłoby się coś. Jeśli mocno zainteresowany.
 
Autor: Rob


Wypowiedzi: 1
Post 43 napisany 2014-08-05 o godzinie 22:22:08.
Witam,
gdzie mogę kupić dobrze wyposazoną przyczepe lub samochod gastronomiczny o w miare rozsadnych cenach? gdzie kupowaliście swoje przyczepy i na co zwracac uwage?  za wszystkie uwagi i wpisy z gory dziekuje, napewno się przydadzą i pomogą w zakupie.
 
Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 44 napisany 2014-08-08 o godzinie 12:20:18.
Rob napisał(a) w dniu 2014-08-05 o godzinie 22:22:08:
Witam,
gdzie mogę kupić dobrze wyposazoną przyczepe lub samochod gastronomiczny o w miare rozsadnych cenach? gdzie kupowaliście swoje przyczepy i na co zwracac uwage?  za wszystkie uwagi i wpisy z gory dziekuje, napewno się przydadzą i pomogą w zakupie.

przyczepy za 1-2 miesiące będą w dobrych cenach na allegro bo będzie po sezonie. nie wiem czy warto kupować przyczepę z wyposażeniem bo często ludzie wyposażają przyczepę w kiepski sprzęt, który po kilku miesiącach pracy nie nadaje się do użytkowania.
 
Autor: justa1


Wypowiedzi: 1
Post 45 napisany 2017-07-20 o godzinie 13:35:16.
spec gastronomiczny napisał(a) w dniu 2014-08-08 o godzinie 12:20:18:

przyczepy za 1-2 miesiące będą w dobrych cenach na allegro bo będzie po sezonie. nie wiem czy warto kupować przyczepę z wyposażeniem bo często ludzie wyposażają przyczepę w kiepski sprzęt, który po kilku miesiącach pracy nie nadaje się do użytkowania.

według mnie warto wynająć. Dzięki temu możemy się przekonać na jakiej przyczepie nam zależy. Zaglądnijcie tutaj 
http://gastro-wypozyczalnia.eu/wynajem-wypozyczalnia-przyczep-gastronomicznych/. Mają mnóstwo ciekawych okazów do wynajęcie. Można znaleźć różne ciekawe ceny.
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 23
Wypowiedzi: 551
Post 46 napisany 2017-08-07 o godzinie 10:25:58.
Wynajem przyczepy to na pewno tańsze rozwiązanie niż zakup lub budowa własnej przyczepy.........musisz pamietać o tym, że bez względu na to czy kupujesz czy wynajmujesz przyczepę  nalezy zarejestrować swoją działalność w SANEPIDZIE (zatwierdzenie sanepidu nie dotyczy lokalu czy przyczepy a osoby fizycznej prowadzącej działalność).  Musisz zgłosić się do Sanepidu, na terenie którego masz zarejestrowaną firmę i opracować dokumentaćję HACCP w zakresie wymaganym przez Stacje Sanitarną, która będzie odbierać twoją dziasłalność. Pozdrawiam Hanna Półtorak HACPASZ: dokumentacja HACCP, projekty technologiczne lokali i pojazdów
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.14.82
Data: 2025-03-15
Czas: 11:36:29
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA WYNAJEM CZY ZAKUP?
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "przyczepa gastronomiczna wynajem czy zakup?" w grupie "mobilna gastronomia"
TAGI: przyczepa (34)    przyczepy (36)    przyczepa gastronomiczna (48)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Ogródek piwny    Dodatkowa praca   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.