FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / KOMIS GASTRONOMICZNY
Komis Gastronomiczny
Lokalizacja: Wrocław
Data rejestracji w systemie: 2013-03-19
Ilość tematów: 0       Ilość wypowiedzi: 30       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Monitoring rynku gastronomicznego
Od dawien dawna miały miejsce takie praktyki cenowe, kilka lat temu pewna Pani ze śląska mocno zaniżała ceny.. a dzisiaj takich firm jest wiele, nie mają kosztów sprzedadzą towar i zarobią na 1000 zł może 20 zł :)) później niech się coś zepsuje i co? kto i za co to naprawi? będzie musiała dołożyć właśnie ta firma, więc kilka usterek i zaczną może myśleć.. Z drugiej strony może to właśnie jest jeden z pierwszych kroków w kierunku rewolucji w naszej branży gastronomicznej i może te ruchy cenowe uregulują rynek, bo my codziennie się spotykamy z określeniem, że gdzieś tam w internecie jest taniej itp itd.
2014-02-26 08:10:05 30
Monitoring rynku gastronomicznego
Dla nas jako komisu jest to zbędny program.
2014-02-10 11:16:43 30
Monitoring rynku gastronomicznego
Nie widzę sensu takiego systemu, po co płacić za coś co jest dostępne za darmo, jak chcę sprawdzić ceny to wchodzę na poszczególne strony i je sprawdzam.
2014-02-10 08:14:32 30
Monitoring rynku gastronomicznego
weryfikacji? po co?
2014-02-06 11:20:05 30
Zmywarka kapturowa
Zmywarki winterhalter to bardzo dobre urządzenia, możliwość programowania to duży plus ale zastanów się czy Tobie jest potrzebna aż taka zmywarka.
2013-11-04 08:01:52 48
Catering śniadaniowy
uwielbiam czytać Pana wypowiedzi :) w szczególności informacje o darmowym doradztwie:) w tych czasach nie ma nic za darmo.
2013-10-29 10:08:51 6
Dostawa fast food do klientów
perfekto a jaki masz pomysł na transport zapiekanek? chyba nie na tackach :)
2013-10-29 09:27:51 5
Kuchnia elektryczna, co i jak?
Chciałbym to zobaczyć jak ktoś niszczy osiedle żeby zrobić taki kanał pod ziemią :) to nie lata 80.
2013-10-29 09:10:59 31
Schładziarko-zamrażarko szokowa
Potwierdzam schładzarka dostępna w katalogu redfox to dobry produkt
2013-10-29 09:09:21 18
Filtrowanie wody do pieca
Zmiękczacz wody manualny do pieca konwekcyjno parowego jest wystarczający, a regeneracja co 2 tygodnie to raczej przesada chyba że w piecu cały czas gotujesz. Nie polecam rozwiązań tzw półautomatów bo tutaj również trzeba koło tego biegać i pilnować. Według mnie albo zmiękczacz wody automatyczny, który sam będzie pilnował cyklów regeneracji albo manualny ale o większej pojemności, wtedy regeneracja może odbywać się np. 1 w miesiącu. Czy ktokolwiek sprawdzał twardość wody że trzeba regenerować zmiękczacz co 2 tygodnie? Problem z solą w komorze pieca to zbyt krótko przeprowadzana regeneracja zmiękczacza, wystarczy np. regenerować dłużej o 10-15 minut.
2013-10-29 09:07:12 5
okap gastronomiczny
dlatego wentylator powinien być montowany na dachu a nie przy lub w okapie. taki problem pojawia się w wentylatorach z dolnej półki gdzie łopatki są plastikowe. nad kebabem koniecznie okap wentylacyjny bo będzie dużo ciepła, gaz i zapach, w przypadku pieca do pizzy również polecam okap wentylacyjny. arkaszka ma ma rację wszyscy oszczędzają ale później trzeba wydać i tak więcej.
2013-10-29 09:00:59 20
Kuchnia elektryczna, co i jak?
Zgoda spółdzielni nie pomoże bo oni się zgodzi na rozwiązanie które nie spełnia wymogów którejś tam normy.. Kilka osób ma tutaj rację, może być problem z upierdliwymi lokatorami tego bloku. Jeżeli macie jeszcze możliwość to może warto kupić okap wyposażony poza łapaczami tłuszczu w jakieś dodatkowe filtry żeby tego smrodu tak nie wyciągał na zewnątrz? Sprawdź ofertę firmy Jeven, może oni będą mieli taki okap, bo mają w swojej ofercie okapy specjalistyczne.
2013-10-09 15:25:08 31
Co lepsze Hallde czy Robot-Coupe?
ad 1) to zależy od przyzwyczajenia osoby pracującej przy szatkownicy ad 2) jeśli masz możliwość podłączenia do tzw. siły (400V) to lepiej, ale bardziej uniwersalne rozwiązanie to szatkownica na 230V bo można ją podłączyć do prądu w dowolnym miejscu ad 3) w samej szatkownicy 2 prędkości raczej nie występują, w Robot-Coupe to tylko w modelach o dużej wydajności lub robotach wielofunkcyjnych. ad 4) tutaj dużo zależy od prędkości obrotowej tarczy i jej średnicy, np. cl20 i cl30 ma mniejszą średnicę tarczy ale większą prędkość obrotową i w porównaniu do CL50 gdzie jest większa średnica tarcz i mniejsza prędkość może się zdarzyć wrażenie jakby cl20 szybciej szatkowała - szybciej nie znaczy lepiej i dokładniej. 5) im tarcza obraca się szybciej tym gorsza jakość końcowa produktu 6) jest to i dobre i złe, cena tarcz hallde jest większa od tarcz robot-coupe ale według opinii tarcze hallde mają większą trwałość.
2013-10-03 12:40:04 14
Pytanie o taboret gazowy stalgast
Taboret gazowy to bardzo proste urządzenie, obudowa, palnik, zawór i w sumie to tyle. Co do jakości to w tych czasach ciężko znaleźć wieczne urządzenie, powiedzmy taki taboret to podziała 3-5 lat i następny. Cena faktycznie jest niska, wcześniej takie taborety kosztowały około 1500 zł. Czy to będzie kromet czy stalgast to większej różnicy nie ma.
2013-10-01 09:41:24 13
Jaki namiot na imprezy plenerowe?
Zainteresuj się ofertą firmy gra-lech oni według mnie mają najlepsze namioty na potrzeby handlu i gastronomii, łatwo się je składa i rozkłada, do tego jest wiele różnych rozmiarów.
2013-09-30 18:49:39 18
Który piec wybrać Hendi, Kromet, Redfox, Bartscher?
Odradzam zakup pieca Bartscher, problem z częściami. Kromet oferuje mało możliwości. Unox profesjonalne piece. Redfox teraz wprowadził nową linię pieców, które w kraju są od 2-3 miesięcy więc trudno coś napisać na ich temat
2013-09-30 15:03:29 19
Samochód, przyczepa czy konterner?
Jeżeli planujesz prowadzić działalność w jednej lokalizacji to lepiej przyczepa, a jeżeli będziesz się często przemieszczał to wygodniej jest samochodem. Popieram przedmówców, że przyczepa będzie dużo tańsza od samochodu, wcale nie jest powiedziane że używana przyczepa ma być kiepskiej jakości Pan spec gastronomiczny ma zbyt skrzywione spojrzenie na świat i gastronomie.
2013-09-25 23:15:16 21
okap gastronomiczny
Franco90 nasuwa mi się jedno pytanie: czym ty się zajmujesz i po co bierzesz się za coś na czym się nie znasz?
2013-09-17 09:04:17 18
okap gastronomiczny
Bardzo często stosuje się okapy wyciągowe w zmywalni np nad zmywarką, wiele takich przypadków już widziałem. a do autora wątku nie polecam stosować żadnych trójników, masz w obiekcie wentylację mechaniczną to zdemontuj wentylator w okapie i nie ma problemu.
2013-09-16 07:52:03 18
Mała Gastronomia pytania podstawowe
Skoro na wstępie masz pytania ile trzeba miesięcznie obrotu żeby się utrzymać to lepiej sobie odpuść ten temat. Wiele osób otwiera gastronomię licząc, że to prosty biznes nie wymagający większego doświadczenia, a później okazuje się, że to ciężki chleb.. Zastanów się nad sprzętem używanym, będzie dużo tańszy co da Tobie niższy koszt uruchomienia.
2013-08-01 20:11:23 5
Projekt technologiczny, która firma?
Jeśli mogę coś podpowiedzieć to polecam zapłacić za projekt i nie dogadywać się na zasadzie teraz płacisz za projekt a później go odliczmy albo projekt gratis ale sprzęt masz kupić u nas (to jest najgorsza opcja). Jak chcesz mieć dobry projekt to zleć wykonanie projektu technologicznego bezpośrednio w firmie STALGAST, bo ma ona największe biuro projektowe, tak będzie najtaniej. Po co masz płacić komuś za pośrednictwo, bo i tak zleci u nich.
2013-07-15 13:16:08 57
wypożyczenie krajalnicy
Krajalnica na wynajem? :) używana kosztuje poniżej 1000 zł a nowa dobra 2000 zł.. jest sens pożyczać?
2013-07-12 10:36:05 5
Filtracja oleju i zalety
Według mnie filtrowanie oleju wyżej wymienionym sprzętem to raczej nie realne zjawisko w naszych krajowych warunkach. Wielu gastronomów korzysta z jak najtańszego rozwiązania, ja jeszcze u nikogo nie widziałem profesjonalnego systemu do filtracji oleju.. Pomijam lokale sieciowe typu mc donalds itp.
2013-07-12 10:34:54 23
Która firma użycza ekspresy do kawy?
Lodówki to dostaniesz nawet od dostawcy artykułów spożywczych.
2013-07-12 10:32:28 8
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.