FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / SCHłADZIARKO-ZAMRAżARKO SZOKOWA
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

SCHłADZIARKO-ZAMRAżARKO SZOKOWA

Autor: MaciejB.


Tematy: 2
Wypowiedzi: 11
Post 1 napisany 2013-10-23 o godzinie 23:56:16.
Witam, mam pytanie. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia ze schładziarko-zamrażarką szokową? Jestem producentem garmażerki i do tej pory studzenie produktów odbywa się przy pomocy zimnej wody lub nadmuchu powietrzem. W chwili obecnej stoję przed opcją zakupu takowej schładziarki i zastanawiam się na ile usprawni moją produkcję. Mam dosyć szeroki asortyment i dużo produktów wymagających chłodzenia przed zapakowaniem. Czy ktoś może posiada doświadczenie z przed zakupu i po zakupie takiego sprzętu? Jeżeli tak to na ile zmienił się proces produkcji? Czy odczuwalne są zyski czasu produkcji? Jak zachowuje się produkt po takim schłodzeniu? Czy ma to wpływ na termin do spożycia? Nie chciałbym po prostu inwestować dużej gotówki w coś co nie usprawni trybu pracy produkcji.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Widlak
forumforumforum

Wypowiedzi: 113
Post 2 napisany 2013-10-24 o godzinie 23:45:42.
krzywa studzenia idzie stromo i dzięki temu :
- oszczędzasz czas
- rozwija się mniej bakterii - wolniej się psuje

Nie wiem jak na twoje dotychczasowe studzenie patrzył  sanepid ale to urządzenie jest Ci potrzebne, tylko dobierz gabaryty do potrzeb oraz nie oszczędzaj na jakości.
Szokówki DORA METAL sprawują sie nieźle i są polskie, Fagor też nieźle i w tych przypadkach cena nie powala.
 
Autor: MaciejB.


Tematy: 2
Wypowiedzi: 11
Post 3 napisany 2013-10-25 o godzinie 00:09:27.
Mam na myśli schładziarkę RedFox SHS 511. Widlak może słyszałeś o tej marce i modelu?

Dotychczas z sanepidem nie miałem problemów. Jesteśmy firmą z bogatą przeszłością bo działamy już ponad 23 lata na rynku. Sam się jednak dziwię że nie mamy jeszcze szokówki. :)
 
Autor: Wojtek - Eurogast
forumforum

Wypowiedzi: 52
Post 4 napisany 2013-10-25 o godzinie 00:26:02.
Witam
co do szokówek warto oprócz oczywiście ceny zwrócić uwagę na wydajności schładzanego czy też zamrażanego produktu. 
Mamy jeszcze ostatnią sztukę portugalskiej firmy Mercatus w promocji z 5 półkami. Proszę o informację w jakim mieście prowadzi Pan firmę a skieruję do naszego najbliższego dealera.
Pozdrawiam
Importer : ROLLER GRILL, FIAMMA, FUTURMAT, CONTI, BUNN, SANTOS, SAMMIC, SMEG,GMG, SIMAG, VARIMIXER, MORETTI FORNI, MBM, HOUNO, MERCATUS, ELETTROBAR, PUJADAS, SAYL, SPM, DR. WEIGERT.
Kom: 884-000-143
 
Autor: MaciejB.


Tematy: 2
Wypowiedzi: 11
Post 5 napisany 2013-10-25 o godzinie 02:13:04.
Jestem z okolic Białegostoku. Bardzo proszę o namiar na dealera.
 
Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 6 napisany 2013-10-25 o godzinie 10:14:48.
Jeżeli jest Pan zainteresowany zakupem urządzenia firmy REDFOX to zapraszam do kontaktu z nami.
 
Autor: Widlak
forumforumforum

Wypowiedzi: 113
Post 7 napisany 2013-10-25 o godzinie 21:16:27.
Maciej ja jestem z Białego.
Jestem też dealerem EUROGAST-u jak i kilku innych.
tel 510-068-986
Pozdrawiam
 
Autor: Komis Gastronomiczny
forum

Wypowiedzi: 30
Post 8 napisany 2013-10-29 o godzinie 09:09:21.
Potwierdzam schładzarka dostępna w katalogu redfox to dobry produkt
skup i sprzedaż urządzeń używanych
wykonujemy wyceny i przeglądy techniczne
 
Autor: MaciejB.


Tematy: 2
Wypowiedzi: 11
Post 9 napisany 2013-10-29 o godzinie 22:39:44.
Mam już zarezerwowaną schładziarkę RedFox. Dziękuję wszystkim za odpowiedź na mój temat.
 
Autor: MaciejB.


Tematy: 2
Wypowiedzi: 11
Post 10 napisany 2013-11-02 o godzinie 09:22:37.
Już przeprowadzam testy na szokówce. Pojawia się teraz pytanie. Schładziarka ma trzy tryby pracy schładzania. 
Schładzania od temperatury wyjściowej -8C, -18C i -40C.
Logiczne jest że jeżeli zacznę chłodzić w komorze przy temperaturze wyjściowej np. -40 to szybszy będzie czas schładzania. Tylko co jest lepsze dla produktu, dłuższe schładzanie w -8C czy szybsze w temp -40C? Czy muszę czekać aż produkt trochę ostygnie do temperatury około 70C czy od razu mogę wkładać chłodzenia?
SCHłADZIARKO-ZAMRAżARKO SZOKOWA
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Widlak
forumforumforum

Wypowiedzi: 113
Post 11 napisany 2013-11-02 o godzinie 16:50:10.
Witam
Wg mnie to błedna logika. Krzywa chlodzenia jest ta sama i nie jest to linia prosta wg mnie chociaż redfox to marka ktorej nie preferuje nie znam i nie wiem za dużo po za tym że to tanie jest. Jesli to schladzarko zamrażarka to jedna wyjsciowa powinna byc na plusie. Zazwyczaj schladzanie do plusowej jest mniej więcej dwa razy krótsze niż do minusowej ( powiedzmy ze zbijamy do +8  lub -18 ). Pytasz co lepsze dla produktu ale to ty jestes producentem i powinienes co nie co wiedzieć albo sprzedający urządzenie powinien się taką wiedzą podzielić. Nie wszystko nadaje się do mrożenia to jedno, a drugie to że wraz z mrożeniem spada jakość produktu przy jednoczesnym wzroście przydatności do spożycia. Decyzja odnośnie sposobu postępowania należy  do ciebie i musisz wziąć pod uwage efekt jaki chcesz uzyskać. 


Pozdrawiam.
Ps możesz napisać model urządzenia i mniej wiecej kwote za ile kupiłeś.
 
Autor: MaciejB.


Tematy: 2
Wypowiedzi: 11
Post 12 napisany 2013-11-02 o godzinie 18:14:20.
Model SHS 511 w cenie przynajmniej 15% od najniższej którą znajdziesz w internecie.                                      
Oczywiście na pełnej gwarancji. Widlak mówisz, ze powinienem wiedzieć co bedzie lepsze dla produktu i że sprzedawca powinien się ze mną tą wiedzą podzielić. Powiem tak, od 25 lat robimy najprostszą z najprostszych metod a doświadczenia z szokówką nie mam i dlatego pytam w która stronę mam iść stosując to nowe urządzenie. I wierze ze znajdzie się tu ktoś kto takiej odpowiedzi mi udzieli.
 
Autor: Widlak
forumforumforum

Wypowiedzi: 113
Post 13 napisany 2013-11-02 o godzinie 18:35:38.
No to ci pisze że lepiej chłodzić i szybko dystrybuować wtedy nie rozwalasz struktury pokarmu. Jak nie masz sprawnej dystrybucjii i obawiasz się strat to mroź. Najlepiej wykonaj testy na konkretnych potrawach i oceń efekt. Zaopatruje kilku dużych garmażerów i ostatnio chciałem się poradzić ich w podobnej sprawie do twojej ale chodziło bardziej o sposób pakowania i transportu pewnej potrawy. Skończyło się na tym że otrzymałem propozycje jak można by to zrobić ale i tak robiliśmy testy przy czym bardzo się oczywiście najedliśmy.
 
Autor: MaciejB.


Tematy: 2
Wypowiedzi: 11
Post 14 napisany 2013-11-02 o godzinie 18:46:29.
Z dystrybucją nie mam problemów. Chcę tylko usprawnić produkcjię. Pakowanie też jak najbardziej mnie interesuje. Rozważałem zakup pakowarki próżniowo gazowej zeby wydłużyć termin przydatności ale uznałem ze bez szokowki tego nie zrobię. Jeżeli masz jakieś propozycje albo ciekawe rozwiązania które przedłuża termin przydatności to chętnie wysłucham.

A moze to w mojej sprawie pytałeś bo ja ostatnio kręciłem sie przy temacie pakowania:).
 
Autor: Widlak
forumforumforum

Wypowiedzi: 113
Post 15 napisany 2013-11-02 o godzinie 21:19:24.
Nie w twojej. Gdyby tak było to nie kupiłbyś REDFOXA :).
Jeśli chodzi o pakowanie to proponuje pakowarkę EDESY.
minimum model 10 DT lub większy( jeśli potrzebujesz). Mają pompy rewelacyjne i poszło tego tyle że masakra i nie padają chyba że ktoś oleju nie zmienia. Jeśli chodzi o gazy to technologie dobiera się do produktu. Jeśli w produkcie wystepują beztlenowce to trzeba je gazem uśpić a jeśli nie to starczy powietrze. Jeśli produkt nie może być długotrwale mocno zgnieciony to też gaz. Zmniejszy próżnie i nie pozwoli się rozwinąć tlenowcom. Temat rzeka jak dasz konkrety to spróbuję pomóc. numer wyższym poscie
 
Autor: MaciejB.


Tematy: 2
Wypowiedzi: 11
Post 16 napisany 2013-11-02 o godzinie 23:20:08.
Widlak napisał(a) w dniu 2013-11-02 o godzinie 16:50:10:

redfox to marka ktorej nie preferuje nie znam i nie wiem za dużo po za tym że to tanie jest


Mając na myśli pakowarkę bardziej mi chodzi o coś w stylu Reepcka model ReeTray 20VGT. I nie rozumiem czemu wypowiadasz się negatywnie na temat RedFoxa skoro sam wspomniałeś że marki nie znasz. Produkty, które chcę na chwilę obecną pakować to głownie pierogi, kartacze, babka ziemniaczana (wszystko po pełnej obróbce termicznej).
 
Autor: Wojtek - Eurogast
forumforum

Wypowiedzi: 52
Post 17 napisany 2013-11-02 o godzinie 23:35:47.
Na terenie Białegostoku może Pan się skontaktować z firmą Przemko Mig cz Conrad. Firmy te posiadają swój serwis. Oczywiście są to przykładowe firmy jeżeli ma Pan doświadczenia z innymi firmami to proszę napisać. Przygotujemy najlepszą ofertę.
Pozdrawiam
Importer : ROLLER GRILL, FIAMMA, FUTURMAT, CONTI, BUNN, SANTOS, SAMMIC, SMEG,GMG, SIMAG, VARIMIXER, MORETTI FORNI, MBM, HOUNO, MERCATUS, ELETTROBAR, PUJADAS, SAYL, SPM, DR. WEIGERT.
Kom: 884-000-143
 
Autor: Widlak
forumforumforum

Wypowiedzi: 113
Post 18 napisany 2013-11-02 o godzinie 23:36:50.
Nie znam więc nie proponuje, ogólnie to nie jest wysoka półka ale niektóre rzeczy z tego katalogu się sprawdzają. Nie robie z ludzi królików tylko dlatego żeby coś za wszelką cenę upchnąć. Co do pakowania to ta maszyna to na pewno ciekawe rozwiązanie i ma w sobie pompę próżniową tej samej firmy co w EDESIE więc ok. Nie miałem u siebie tego, jeśli chodzi o tace to preferuje DUNI.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.92.148.165
Data: 2019-07-19
Czas: 19:11:39
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: SCHłADZIARKO-ZAMRAżARKO SZOKOWA
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "schładziarko-zamrażarko szokowa" w grupie "forum ogÓlne"
TAGI: garmażerka (4)    chłodnictwo (3)    zakład garmażeryjny (2)    zakład gastronomiczny (3)    urządzenia chłodnicze (2)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: System / Ekrany do zamawiania obiadów z samochodu    SZYBKI I BARDZO POWAŻNY KREDYT KREDYTOWY ONLINE W 48 GODZINACH   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.