FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / CO LEPSZE HALLDE CZY ROBOT-COUPE?
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

CO LEPSZE HALLDE CZY ROBOT-COUPE?

Autor: Radosław Mazur

Tematy: 2
Wypowiedzi: 3
Post 1 napisany 2013-10-03 o godzinie 11:50:11.
Korzystając z okazji, że mam tu konto chciałbym otrzymać opinie na temat urządzeń firmy Hallde i Robot-Coupe, a dokładniej szatkownic do warzyw. Które według Was są lepsze, miałem okazję widzieć urządzenia obu firm na targach i sam nie wiem.

Ma jeszcze kilka pytań:
1) czy lepiej do szatkownicy podawać od góry czy pod kątem od przodu?
2) szatkownica ma być na 230v czy na 400v ?
3) po co 2 prędkości w szatkownicy?
4) czy lepsza tarcza mniejsza czy większa?
5) lepiej żeby tarcza się obracała szybciej czy wolniej?
6) w hallde są wymienne noże w tarczach i czy to jest takie ważne?

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: Komis Gastronomiczny
forum

Wypowiedzi: 30
Post 2 napisany 2013-10-03 o godzinie 12:40:04.
ad 1) to zależy od przyzwyczajenia osoby pracującej przy szatkownicy
ad 2) jeśli masz możliwość podłączenia do tzw. siły (400V) to lepiej, ale bardziej uniwersalne rozwiązanie to szatkownica na 230V bo można ją podłączyć do prądu w dowolnym miejscu
ad 3) w samej szatkownicy 2 prędkości raczej nie występują, w Robot-Coupe to tylko w modelach o dużej wydajności lub robotach wielofunkcyjnych.
ad 4) tutaj dużo zależy od prędkości obrotowej tarczy i jej średnicy, np. cl20 i cl30 ma mniejszą średnicę tarczy ale większą prędkość obrotową i w porównaniu do CL50 gdzie jest większa średnica tarcz i mniejsza prędkość może się zdarzyć wrażenie jakby cl20 szybciej szatkowała - szybciej nie znaczy lepiej i dokładniej.
5) im tarcza obraca się szybciej tym gorsza jakość końcowa produktu
6) jest to i dobre i złe, cena tarcz hallde jest większa od tarcz robot-coupe ale według opinii tarcze hallde mają większą trwałość.
skup i sprzedaż urządzeń używanych
wykonujemy wyceny i przeglądy techniczne

Autor: Barbara M
forum

Tematy: 2
Wypowiedzi: 30
Post 3 napisany 2013-10-03 o godzinie 18:39:32.
Kiedyś na pokazie bardzo mi się spodobało urządzenie wielofunkcyjne firmy Robotcoupe i kupiłam r502 i niestety nie jest to najlepsze rozwiązanie bo albo szatkujesz albo mielisz, bo jest jeden napęd i dwie przystawki. Do dzisiaj nie miałam żadnej awarii mimo że dużo na tym pracujemy. Dzisiaj również bym kupiła tylko, że samą szatkownice i zamiast kutra to lepiej zwyczajną maszynkę do mielenia mięsa. Mogę potwierdzić, że Robotcoupe to solidnie wykonane urządzenia.

Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 4 napisany 2013-10-04 o godzinie 07:01:28.
wiele razy oferowałem klientom Robotcoupe i faktycznie zero reklamacji w porównaniu z innymi firmami

Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 5 napisany 2013-10-07 o godzinie 22:16:20.
Hallde i Robot-Coupe to dobre firmy oferujące profesjonalny sprzęt do obróbki mechanicznej żywności. Różnią się szczegółami i co często jest zaznaczane, Hallde ma droższe tarcze w porównaniu do Robot-Coupe ale tarcze Hallde mają większą żywotność i można np. wymieniać same noże. Ciężko wskazać co lepsze, może warto spytać do czego dokładnie ma to być przeznaczone oraz czy to ma być szatkownica czy robot wielofunkcyjny?

Autor: wisior

Wypowiedzi: 18
Post 6 napisany 2013-10-09 o godzinie 08:15:01.
Lepsze jest napewno hallde, solidna konstrukcja metalowa, mocne tarcze.

Autor: luknuc

Wypowiedzi: 13
Post 7 napisany 2013-10-18 o godzinie 00:32:59.
mam taką szatkownice dobry sprzet jak to napisz

Post 8 napisany 2013-10-18 o godzinie 00:36:28.
jak jestes zainteresowany przepraszam zagapilem sie wyzej to jest w ogloszeniach poza tym robot bardziej pluje w poziomie prod hallde bardziej w dol i jest chyba jednak wygodniejszy od robota ale to moja opinia

Autor: berkam

Wypowiedzi: 2
Post 9 napisany 2013-10-18 o godzinie 13:10:26.
Witam!
Jak dla mnie Robot Coupe jest bardzo dobry. posiadam model CL30 od 3lat. Maszyną szatkujemy ser ok 100kg tygodniowo , pieczarki, cebule itp. Tarcz od nowości jeszcze n ie wymieniałem. Jedynym minusem jest korpus który wykonany jest z plastiku. Przy szatkowaniu końcówki sera czasem zdarza mu się samoistnie otworzyć. Poza tym ok. Polecam :)

Post 10 napisany 2013-10-18 o godzinie 13:36:49.
i tu sie zgadzam hallde jest alumunium podajnik,popychacz i tuleja ja mam a wlasciwie mialem rg200 i scieram sera grubo ponad tone miesiecznie i tez super teraz mam hallde rg250 to juz wogule potwor  swoją rg200 mam w ogloszeniach na forum z dokladnymi zdjeciami to sobie obejrzyj pozdro
CO LEPSZE HALLDE CZY ROBOT-COUPE?
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Post 11 napisany 2013-10-18 o godzinie 13:38:29.
aha i patrz na obroty bo te co maja ponad 500 na min to produkty juz takie ladne nie wychodzą

Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 12 napisany 2013-10-18 o godzinie 13:59:49.
według mnie zdecydowanie lepsze urządzenia oferuje robotcoupe. Przynajmniej dostępne wszystko bez problemu a w hallde to albo nie ma maszyn albo nie ma tarcz, raz importuje jedna firma a raz inna itp itd

Post 13 napisany 2013-10-18 o godzinie 15:35:13.
kolego rozumie ze kazdy chwali swoje ale do hallde np rg 200 wkladasz na raz pol bloka sera albo calą kapuste w robot coupe to od modelu cl55 ktory oscyluje w granicach 17tys poza tym jakie problemy z czesciami co ty opowiadasz bez problemu co najmnie 5 duzych firm nie bede reklamy robil w google  znajdziesz  czesci , serwis i tarcze a ze raz czekalem tydzien na tarcze to zaden problem nie twierdze ze robot coupe jest zly bo tak nie jest ,ale hallde jest praktyczniejszy i trwalszy

Autor: paablo1

Wypowiedzi: 1
Post 14 napisany 2016-04-21 o godzinie 11:39:16.
Witam,
prosze Was o porade,poszukuje szatkownicy do tarcia sera mozzarella,maszyna w przedziale 2500-4500 pln,czy w tym przedziale cenowym kupię coś sesownego i sprawdzonego?
Z góry dziękuje za odpowiedź.

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 07:09:02
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: CO LEPSZE HALLDE CZY ROBOT-COUPE?
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "co lepsze hallde czy robot-coupe?" w grupie "forum ogÓlne"
TAGI: warzywa (7)    robot-coupe (1)    hallde (1)    szatkownica (2)    szatkownica do warzyw (2)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.