FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / MAłA GASTRONOMIA PYTANIA PODSTAWOWE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

MAłA GASTRONOMIA PYTANIA PODSTAWOWE

Autor: Mała Gastronomia Zielony


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2013-07-31 o godzinie 20:18:27.
Witam wszystkich forumowiczów i ekspertów gastronomicznych.
Zamierzam w najbliższych miesiącach otworzyć małą gastronomię w swoim mieście.
Na chwilę obecną jako że znam się na finansach bardziej niż na gastronomi układam wszystko w głowie gdyż jestem w ten dziadzinie zielony i tworze biznes plan by obliczyć jakie muszę zrobić obroty żeby się utrzymać na rynku, wiem też że wszystkiego można się nauczyć. Ale do rzeczy, jako że większość rzeczy z którymi miałem styczność jest dla mnie oczywista. A o nie oczywiste rzeczy pytam się Was ekspertów. Bo jak zauważyłem to forum bardziej funkcjonuje jako kanał sprzedaży internetowej w której prezentują państwo swoją ofertę a ja jestem potencjalnym klientem.

Jestem Zainteresowany kupnem Kontakt Grill 2,3 szt.,Frytkownice 2szt., Salamander 1szt., Szafa Chłodząca 1szt., Szukam również szafek gastronomicznych, półek gastronomicznych, okapów gastronomicznych, akcesoria kuchenne i alternatywnie chodź chyba raczej to nie to forum serwetek, opakowań, pojemniczków z pokrywką oraz klimatyzacje, oraz rzeczy o których mogę zapomnieć w Państwo mi to uzmysłowicie.
Interesuje mnie jak pewnie każdego cena, czas realizacji, wszystkie koszty (transport, przeszkolenie(jeżeli jest takie konieczne), i inne które mi nie przychodzą do głowy a o których Państwo wiedzą), pyzatym oczekuję fachowej porady i wyjaśnienia dlaczego dany produkt jest wart swojej ceny.

Do wtorku 06/08/2013 mam tak zwany DEADLINE czyli najlepiej do poniedziałku 05/08/2013 muszę skończyć biznes plan żeby oszacować koszt inwestycji. Zaznaczam że posiadam już środki na inwestycje i nie ubiegam się o żaden kredyt bądź dotacje zatem w momencie podjęcia decyzji rozpocznę zakup sprzętów ponieważ planuję do września 2013 wystartować.

Proszę o podanie numeru kontaktowego oraz godzin w jakich mogę zadzwonić preferuję godziny 18-21 w tych godzinach jedynie mogę pozwolić sobie na tego typu rozmowę gdyż wiem że taka rozmowa może trochę potrwać z racji faktu iż w niektórych sprawach jestem zielony. Zaznaczam iż pytanie będę zadawał konkretne by nie marnować Państwa czasu. Następnie po uzgodnieniach preferuje kontakt e-mailowy.

Pozdrawiam
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 2 napisany 2013-07-31 o godzinie 23:14:05.
Każdy biznes gastronomiczny jest inny i według mnie nie da się określić obrotów aby utrzymać się na rynku, w sumie to dotyczy każdej branży.. Urządzenia gastronomiczne o których piszesz dostępne są od ręki u większości sprzedawców. Jak chcesz uniknąć kosztów transportu i uzyskać odpowiednią cenę proponuje zakupić jak najwięcej u jednego dostawcy. Wymienione urządzenia to raczej przeszkolenia nie wymagają.

Pamiętaj, że meble nierdzewne w wielu firmach produkowane są pod wymiar a to trea 7-24 dni..
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu działalności gastronomicznej? Chętnie pomogę.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie całego kraju!
 
Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 3 napisany 2013-08-01 o godzinie 11:12:42.
kwota obrotu zależy od wartości kosztów (wynajem lokalu, pracownicy, półprodukty, gaz, prąd itp) i rodzaju prowadzonej gastronomii bo inaczej się zarabia na fast food a inaczej na restauracji.
kontakt grilla i frytownice to kup sobie firmy CATERINA, salamander firmy roller grill, szafa chłodząca to może być stalgast lub bolarus, chyba że chcesz zaoszczędzić to kup sobie lodówkę w media markt. Jedno jest pewne nie kupuj sprzętu używanego mimo, że tutaj będą Ciebie na to namawiać. Pierdoły typu akcesoria, serwetki itp to np. w makro.
 
Autor: Komis Gastronomiczny
forum

Wypowiedzi: 30
Post 4 napisany 2013-08-01 o godzinie 20:11:23.
Skoro na wstępie masz pytania ile trzeba miesięcznie obrotu żeby się utrzymać to lepiej sobie odpuść ten temat. Wiele osób otwiera gastronomię licząc, że to prosty biznes nie wymagający większego doświadczenia, a później okazuje się, że to ciężki chleb..

Zastanów się nad sprzętem używanym, będzie dużo tańszy co da Tobie niższy koszt uruchomienia.
skup i sprzedaż urządzeń używanych
wykonujemy wyceny i przeglądy techniczne
 
Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 258
Post 5 napisany 2013-08-08 o godzinie 04:31:06.
Pomagamy nowicjuszom stawiać pierwsze kroki w agstronomii doradzając w sprzęcie, przygotowując wszelką dokumentację dla Sanepidu i prowadzimy klienta aż do odbioru Sanepidu. gastromex@wp.pl, 531 801 101
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.228.220.31
Data: 2020-08-10
Czas: 03:59:16
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: MAłA GASTRONOMIA PYTANIA PODSTAWOWE
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "mała gastronomia pytania podstawowe" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
TAGI: wyposażenie gastronomii (32)    gastronomia (77)    mała gastronomia (17)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Mała gastronomia a warzywniak    System WMS w branży gastronomicznej   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.