FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / KTóRY PIEC WYBRAć HENDI, KROMET, REDFOX, BARTSCHER?
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

KTóRY PIEC WYBRAć HENDI, KROMET, REDFOX, BARTSCHER?

Autor: kuchniosprzent


Wypowiedzi: 3
Post 1 napisany 2013-09-28 o godzinie 23:06:55.
Mam pytanie przymierzam sie do zakupu pieca konwekcyjno-parowego, mając nie zawielkie środki. Wstępnie wytypowałem sobie piec firmy Kromet PK-6, lub Hendi 6x 1GN, ewentualnie redfox KE 511 i M 5110 bartscher, pytanie który wybrać czy są pomiędzy nimi jakieś poważne różnice, są zawodne lub coś takiego? Proszę o porady
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: gastromas


Wypowiedzi: 2
Post 2 napisany 2013-09-29 o godzinie 11:19:45.
Jak masz ograniczenia finansowe mogę zaproponować używany piec Rational,będziesz miał najlepszy piec za małe pieniądze!
Pozdrawiam
 
Autor: Wojtek - Eurogast
forumforum

Wypowiedzi: 52
Post 3 napisany 2013-09-30 o godzinie 01:16:58.
Witam
poniżej link do karty produktu którego jesteśmy importerem. Cena netto katalogowo to 24000zł. W Promocji jest on o wiele tańszy :-) i jako jedyni udzielamy 4 letniej gwarancji :-)
http://www.eurogast.pl/images_user/file/Karty%20produkt%C3%B3w/piece%20konwekcyjne%20Combi%20Slim%201_06.pdf
Proszę zapytać się swojego zaprzyjaźnionego dealera o szczegóły
Importer : ROLLER GRILL, FIAMMA, FUTURMAT, CONTI, BUNN, SANTOS, SAMMIC, SMEG,GMG, SIMAG, VARIMIXER, MORETTI FORNI, MBM, HOUNO, MERCATUS, ELETTROBAR, PUJADAS, SAYL, SPM, DR. WEIGERT.
Kom: 884-000-143
 
Autor: kuchniosprzent


Wypowiedzi: 3
Post 4 napisany 2013-09-30 o godzinie 10:16:06.
Dzięki za propozycjię będę musiał rozważyć sprawę, ale jak się odnosicie do pieców podanych w temacie?
 
Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 5 napisany 2013-09-30 o godzinie 11:42:04.
Przy wyborze pieca to warto się zastanowić do czego dokładnie ma on służyć, bo jest wiele urządzeń i wiele możliwości ich wykorzystania. Zwróć uwagę na serwis i dostęp do części, w tym przypadku najlepiej wypadnie piec firmy KROMET.

W naszej ofercie mamy dostępne piece firmy KROMET oraz REDFOX, oba modele wskazane przez Ciebie są prostymi piecami o bardzo zbliżonych parametrach. Według mnie lepiej zastanowić się nad zakupem pieca firmy KROMET (polski producent, 2 lata gwarancji, przystępna cena, dobra jakość wykonania).

 
Autor: br


Wypowiedzi: 17
Post 6 napisany 2013-09-30 o godzinie 13:31:12.
Piec Krometu ma max. temp. 250'C przy 280'C Redfoxa czy 300'C pieca Hendi. Ja osobiście poleciłbym dość nową, ale sprawdzoną już linię piecy Redfox KPM (sterowanie manualne) i KPD (sterowanie cyfrowe, gotowanie Delta-T, automatyczne mycie). Jakościowo jak też pod względem opcji przewyższają piece Krometu, a cenowo wyglądają podobnie, a nawet lekko lepiej. O części też nie trzeba się martwić, tak jak w przypadku Bartschera gdzie idą z Niemiec kilka dni. I na pewno odradzam zakup Unoxa.
 
Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 7 napisany 2013-09-30 o godzinie 14:32:24.
kuchniosprzent nie podał do jakich celów potrzebuje piec więc porównywanie urządzeń po samych zakresach trmp nie ma sensu, zresztą do czego potrzeba w gastronomii temp powyżej 240C? redfox ma również dobre piece.

BR:
dlaczego tak negatywnie jesteś nastawiony na piece konwekcyjno parowe UNOX? może masz złe doświadczenie ale w chwili obecnej UNOX to bardzo dobre urządzenia które zaspokoją potrzeby wiekszości kucharzy.. obecnie sprzedajemy sporo pieców tej marki i nie ma z nimi ani problemów technicznych ani użytkowych.
 
Autor: Komis Gastronomiczny
forum

Wypowiedzi: 30
Post 8 napisany 2013-09-30 o godzinie 15:03:29.
Odradzam zakup pieca Bartscher, problem z częściami. Kromet oferuje mało możliwości. Unox profesjonalne piece. Redfox teraz wprowadził nową linię pieców, które w kraju są od 2-3 miesięcy więc trudno coś napisać na ich temat
skup i sprzedaż urządzeń używanych
wykonujemy wyceny i przeglądy techniczne
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 9 napisany 2013-09-30 o godzinie 19:49:31.
Do czego dokładnie potrzebujesz piec? w jakiej kwocie chciałbyś się zamknąć?
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu działalności gastronomicznej? Chętnie pomogę.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie całego kraju!
 
Autor: br


Wypowiedzi: 17
Post 10 napisany 2013-10-01 o godzinie 10:20:37.
Ja też kilka sprzedałem, ale jakoś nie mam zaufania do pieców UNOXa. Ostatnio dobre wrażenie swoimi piecami wywarło na mnie Hendi. Może to są piece, które zaskoczą najlepszych kucharzy, ale są dość wytrzymałe i tutaj plus. Nowa linia Redfoxa bardzo się klientom podoba, szczególnie piece elektroniczne, ale trzeba jeszcze chwilę poczekać z ocenami, bo to jednak nowość.
KTóRY PIEC WYBRAć HENDI, KROMET, REDFOX, BARTSCHER?
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Andrzejj


Tematy: 2
Wypowiedzi: 23
Post 11 napisany 2013-10-01 o godzinie 20:27:01.
Ja mam opiekacz bartscher i jestem z niego zadowolony, więc może i piec jest równie dobry.
 
Autor: TOBE


Wypowiedzi: 5
Post 12 napisany 2013-10-02 o godzinie 06:55:59.
proponuje  MKN lub Raational
 
Autor: kuchniosprzent


Wypowiedzi: 3
Post 13 napisany 2013-10-02 o godzinie 08:23:36.
Dzięki :-) otwieram kuchnie w której kucharze będą głownie piekli, ale tez zdarzy się tez co nieco ugotować przygotować mięsa, garmażerkę itp cenowo to mogę tak do 15 000zł
 
Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 14 napisany 2013-10-02 o godzinie 08:56:03.
kuchniosprzent napisał(a) w dniu 2013-10-02 o godzinie 08:23:36:
Dzięki :-) otwieram kuchnie w której kucharze będą głownie piekli, ale tez zdarzy się tez co nieco ugotować przygotować mięsa, garmażerkę itp cenowo to mogę tak do 15 000zł

W takim przypadku kuchnia elektryczna wystarczy do gotowania, a do pieczenia to zastanów się nad piecem:
- piec konwekcyjno-parowy redfox http://www.gastronomiczne.pl/piec-konwekcyjno-parowy-redfox_p5799
- piec konwekcyjno-parowy redfox http://www.gastronomiczne.pl/piec-konwekcyjno-parowy-redfox_p5738
- piec konwekcyjno-parowy unox http://www.gastronomiczne.pl/piec_konwekcyjno_parowy_unox_p2417

Wszelkiego rodzaju wypieki najlepiej wyjdą w piecu konwekcyjno-parowym, tego typu piec jest przyszłościowym rozwiązaniem.
 
Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 15 napisany 2013-10-02 o godzinie 14:40:18.
Piece REDFOX to taka nowość w Polsce, ale miałem okazję widzieć je w akcji i przyznam że piec z manualnym sterowaniem daje radę, do tego jest rozsądna cena więc zmieścisz się w 15 tyś i jeszcze zostanie na inny sprzęt.
 
Autor: misiaczeklodowy
forumforum

Tematy: 2
Wypowiedzi: 73
Post 16 napisany 2013-11-22 o godzinie 19:40:32.
spec gastronomiczny napisał(a) w dniu 2013-10-02 o godzinie 14:40:18:
Piece REDFOX to taka nowość w Polsce, ale miałem okazję widzieć je w akcji i przyznam że piec z manualnym sterowaniem daje radę, do tego jest rozsądna cena więc zmieścisz się w 15 tyś i jeszcze zostanie na inny sprzęt.

super, że nowość. Nowość jest fajna w ciuchach - nikt nie ma takiej bluzki.
Ale przy sprzecie do kuchni, to jest wada. NIkt tego nie potrafi naprawic, nie ma dostępu do czesci, opinii i porad.

Autorowi tematu doradzam kupic piec marki Rational, zaden inny.
 
Który piec wybrać Hendi, Kromet, Redfox, Bartscher?
Autor: global-gastro


Wypowiedzi: 13
Post 17 napisany 2013-12-09 o godzinie 23:01:20.
Zapraszam do zapoznania się z naszą Promocją Świąteczną
Piec Rational Combi Master 6x1/1GN wersja elektryczna za jedyne 14500,00zł
Oferta tylko do końca tygodnia.
Więcej informacji biuro@global-gastro.pl
lub tel. 601-788-686

Pozdrawiamy,
Zespół Global Gastro
 
Autor: Anka0987


Wypowiedzi: 2
Post 18 napisany 2013-12-12 o godzinie 15:28:39.
Witam

Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą na piece konwekcyjno parowe
wszystkie produkty mamy w przystępnych cenach z możliwością negocjacji.
Polecam piec Krometu PK-6 już za 12 724,35 zł polski producent oraz dobra jakość.
 https://www.robin.pl/piec-konwekcyjny12
 
Autor: Bartek K.
forum

Tematy: 3
Wypowiedzi: 29
Post 19 napisany 2013-12-12 o godzinie 21:26:03.
global-gastro napisał(a) w dniu 2013-12-09 o godzinie 23:01:20:
Zapraszam do zapoznania się z naszą Promocją Świąteczną
Piec Rational Combi Master 6x1/1GN wersja elektryczna za jedyne 14500,00zł
Oferta tylko do końca tygodnia.
Więcej informacji biuro@global-gastro.pl
lub tel. 601-788-686

Pozdrawiamy,
Zespół Global Gastro


CMa w tej cenie można w ciemno brać ;-)
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.92.148.165
Data: 2019-07-19
Czas: 18:35:52
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: KTóRY PIEC WYBRAć HENDI, KROMET, REDFOX, BARTSCHER?
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "który piec wybrać hendi, kromet, redfox, bartscher?" w grupie "produkty dla gastronomii"
TAGI: piece (17)    piec konwekcyjno-parowy (12)    piece konwekcyjno-parowe (10)    piec konwekcyjny (7)    kromet (2)    redfox (2)    hendi (1)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: System / Ekrany do zamawiania obiadów z samochodu    SZYBKI I BARDZO POWAŻNY KREDYT KREDYTOWY ONLINE W 48 GODZINACH   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.