FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PYTANIE O TABORET GAZOWY STALGAST
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PYTANIE O TABORET GAZOWY STALGAST

Autor: Radosław Mazur

Tematy: 2
Wypowiedzi: 3
Post 1 napisany 2013-09-30 o godzinie 22:54:38.
Otrzymałem w tym tygodniu ulotkę z promcją jesienną firmy stalgast, znalazłem w niej taboret gazowy za 699 zł i teraz mam pytanie czy warto to kupować, czy to jakaś ściema za takie pieniądze? Już raz kupiłem taboret za około 200 zł i nie nadaje się do pracy. dla porównania napiszę że taboret firmy kromet jest dwa razy droższy. Dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: Komis Gastronomiczny
forum

Wypowiedzi: 30
Post 2 napisany 2013-10-01 o godzinie 09:41:24.
Taboret gazowy to bardzo proste urządzenie, obudowa, palnik, zawór i w sumie to tyle. Co do jakości to w tych czasach ciężko znaleźć wieczne urządzenie, powiedzmy taki taboret to podziała 3-5 lat i następny. Cena faktycznie jest niska, wcześniej takie taborety kosztowały około 1500 zł. Czy to będzie kromet czy stalgast to większej różnicy nie ma.
skup i sprzedaż urządzeń używanych
wykonujemy wyceny i przeglądy techniczne

Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 3 napisany 2013-10-01 o godzinie 15:22:55.
Radosław Mazur napisał(a) w dniu 2013-09-30 o godzinie 22:54:38:
Otrzymałem w tym tygodniu ulotkę z promcją jesienną firmy stalgast, znalazłem w niej taboret gazowy za 699 zł i teraz mam pytanie czy warto to kupować, czy to jakaś ściema za takie pieniądze? Już raz kupiłem taboret za około 200 zł i nie nadaje się do pracy. dla porównania napiszę że taboret firmy kromet jest dwa razy droższy. Dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam.

Zapoznaj się z naszą ofertą na taborety gazowe firmy STALGAST, mamy konkurencyjne ceny.

Taboret gazowy STALGAST w kwocie 660 zł netto http://www.gastronomiczne.pl/taboret-gazowy_p2385
Taboret gazowy KROMET w kwocie 1100 zł netto http://www.gastronomiczne.pl/taboret_gazowy_000.tg-1_p52

Potwierdzamy, taborety gazowe firmy Stalgast są wyprodukowane w kraju (fabryka w Radomiu) i wyposażone w wysokiej jakości podzespoły.

Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 4 napisany 2013-10-02 o godzinie 14:28:26.
Jak napisali powyżej inni taborety gazowe to bardzo proste urządzenia. Przyznam, że cena faktycznie bardzo niska. Czy jakość będzie gorsza to czas pokaże, mi zdarzyło się spotkać z taboretem 3 letnim firmy KROMET gdzie do koszt jego naprawy to około 700 zł bez kosztów robocizny, tu nie było problemem uszkodzenie mechaniczne tylko przeżarcie przez detergent i pęknięcie, czyli według mnie gorsza jakość materiału. Taboret o którym piszesz jest produkowany przez STALGAST od roku a może dwóch i nie wiem jakie są opinie, bo nie widać ich zbyt wiele w lokalach gastronomicznych, za to taborety gazowe lub taborety elektryczne firmy KROMET to prawie w każdym lokalu są dostępne. Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie co warte są tanie urządzenia, kupiłeś taboret za 200 zł pewnie na allegro i masz tego skutki, teraz kup za 700 albo jak piszą jeszcze taniej i przekonaj się kolejny raz. Pamiętaj, że kupić urządzenie to jedno a ewentualne części zamienne w przypadku awarii to drugie, podzwoń po kraju i popytaj w jakim czasie są dostępne części np. do taboretów kromet i taboretów stalgast.

Autor: Radosław Mazur

Wypowiedzi: 3
Post 5 napisany 2013-10-02 o godzinie 15:45:22.
dziękuję wszystkim za podpowiedź, pieniądze nie są duże ale nie mam zamiaru wyrzucać w tzw błoto..

Autor: Międzyzdroje

Wypowiedzi: 8
Post 6 napisany 2013-10-02 o godzinie 19:58:46.
Mam kilka urządzeń firmy stalgast i nie jestem zadowolony, np. z frytkownicą były cały czas problemy raz grzałka, raz jakiś przełącznik a na koniec pękł kosz. Dla mnie stalgast to daleka azja. Jeśli masz wybór to kup coś droższego i lepszego, wydasz więcej ale kupisz raz i będziesz miał porządny sprzęt na lata a nie jakiś badziew na chwile, bo był w promocji.

Autor: Barbara M
forum

Wypowiedzi: 30
Post 7 napisany 2013-10-03 o godzinie 18:45:03.
Urządzenia gastronomiczne są zbyt drogie żeby ot tak kupować coś dla zabawy, lepiej kupić coś sprawdzonego i dobrego. ja niestety miałam kilka bubli w kuchni i teraz zanim coś kupię to dokładnie szukam i czytam.

Autor: wisior

Wypowiedzi: 18
Post 8 napisany 2013-10-03 o godzinie 19:56:57.
Najlepsze taborety gastronomiczne produkuje firma EGAZ.

Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 9 napisany 2013-10-04 o godzinie 07:15:18.
taborety gazowe stalgastu nie są wcale złe w użytkowaniu. wykonywane są w Polsce, w Radomiu a nie przez seryjnych chińczyków. szybsza dostepność części zamiennych, chociaż w taborecie, co może się zepsuć? dysza jedynie. stalgast robi promocje i te promocje to nie wypchniecie bubli tylko faktycznie obnizenie ceny na niektóry asortyment w pełni sprawny.

Autor: gastrostore

Wypowiedzi: 22
Post 10 napisany 2013-10-05 o godzinie 20:20:23.
Kilka osób tu napisało, że taboret gazowy ma nie wiele części które mogą ulec uszkodzeniu. W przypadku taboretów firmy Stalgast to nie ma się czego obawiać, taborety produkowane w Radomiu, musiały przejść badania żeby dostać pozwolenie na sprzedaż tego produktu, więc są bezpieczne. Trwałość taboretu to raczej zależy od użytkownika, bo jak nie będziemy dbać to szybko trzeba będzie taboret wymienić na nowy.

Gastromex:
w taborecie gazowym to może się zepsuć wiele rzeczy i dysza to raczej nie jest część psująca się, prędzej termopara (bród lub zużycie), piloty palnika (od brudu), zawór (zużycie) i pokrętła (uszkodzenie mechaniczne) :) Pozostałe części taboretu np. korona palnika to niszczy się przez zalanie lub czyszczenie silnymi detergentami,
PYTANIE O TABORET GAZOWY STALGAST
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Pytanie o taboret gazowy stalgast
Autor: Bastro Business Group HoReCa

Wypowiedzi: 5
Post 11 napisany 2013-10-15 o godzinie 16:38:27.
Ponoś najlepsze taborety są z Egazu oraz Krometu, ale Stalgast tez bardzo poszedł do przodu. Ważna jest moc palnika, należy zwrócić uwagę jakie dysze są przykręcone (gaz ziemny czy propan butan-załączone powinny być obydwa rodzaje, ale wiem z doświadczenia,że czasami jest z tym problem). Dobra metoda naszych dziadków na sprawdzenie każdego urządzenia jest jego waga. Im cięższy tym lepszy :-)
Zapraszam do współpracy handlowej z Bastro Business Group strona www.bastro.pl tel. 605081746

Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 12 napisany 2013-10-15 o godzinie 16:57:07.
gastrostore, chyba znasz tylko teorię a nie praktykę. ja zanim zacząłem się zagłębiać w dziedziny dokumentacji technicznej, sprzedaży urządzeń, pracowałem kilka ładnych lat jako menager knajp,restauracji, ośrodków rozrywki i wiem z doświadczenia, że w taboretach gazowych najczęściej są zalewane dysze. żaden taboret od środków chemicznych nie uległ zniszczeniu, chyba że czyścisz kwasem solnym. taboret gazowy to nic innego,jak duży palnik od kuchni, co może ulec zniszczeniu? utracona góra palnika? tak się zdarzało w chińskich modelach, stalgastowskie są wytrzymalsze, kilu moich klientów uzytkuje

Autor: gastrostore

Wypowiedzi: 22
Post 13 napisany 2013-10-15 o godzinie 20:11:59.
gastromex napisał(a) w dniu 2013-10-15 o godzinie 16:57:07:
gastrostore, chyba znasz tylko teorię a nie praktykę. ja zanim zacząłem się zagłębiać w dziedziny dokumentacji technicznej, sprzedaży urządzeń, pracowałem kilka ładnych lat jako menager knajp,restauracji, ośrodków rozrywki i wiem z doświadczenia, że w taboretach gazowych najczęściej są zalewane dysze. żaden taboret od środków chemicznych nie uległ zniszczeniu, chyba że czyścisz kwasem solnym. taboret gazowy to nic innego,jak duży palnik od kuchni, co może ulec zniszczeniu? utracona góra palnika? tak się zdarzało w chińskich modelach, stalgastowskie są wytrzymalsze, kilu moich klientów uzytkuje

jeżeli mamy być tacy dokładni to dysza jest częścią w taborecie, którą bardzo ciężko zalać, a elementem zalewanym jest korona (kołpak) palnika. Nie wiem jak długo Pan pracuje w gastronomii ale w sprawach serwisowych blade ma Pan pojęcie, w wielu miejscach tzn u wielu Klientów można zauważyć w taboretach gazowych firmy Kromet takie problemy, że taboret po 3-5 latach używania nadaje się praktycznie do wymiany bo cena części prawie przekracza cenę nowego taboretu.

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.55
Data: 2026-01-13
Czas: 09:16:05
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PYTANIE O TABORET GAZOWY STALGAST
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "pytanie o taboret gazowy stalgast" w grupie "forum ogÓlne"
TAGI: kromet (2)    taboret gazowy (2)    taboret gastronomiczny (3)    stalgast (2)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: ekspres do kawy ascaso    Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.