FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / BARTEK K.
Bartek K.
Lokalizacja: Kępno
Data rejestracji w systemie: 2013-12-04
Ilość tematów: 3       Ilość wypowiedzi: 29       Ilość ogłoszeń: 2

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
sprzedam duzo uzywanego wyposażenia z gwarancją
W ofercie mamy - poza wyposażeniem nowym - pewną ilość wyposażenia używanego. W sprzedaży między innymi: - kompletnia linia grzewcza Fagor (kuchnie gazowe, frytownice, grill, elementy neutralne) - pojedyńcze urządzenia grzewcze innych firm, - stoły chłodnicze firmy GP, - zmywarki barowe i uniwersalne, - meble robocze, - okap centralny z indukcją, - ekspres kolbowy FAEMA i inne wyposażenie barowe... Zapraszam, więcej szczegółów pod nr 530 740 094. Wszystkie urządzenia używane z gwarancją.
2016-10-12 17:52:41 1
wyposażenie gastronomii używane - sprzedam
Witam, sprzedam całą masę używanego wyposażenia (wiekszość to produkty 4 letnie), z gwarancją rozruchową i ewentualnie montażem: - okap 300x90cm, - okap ok. 100x110cm (nad piec k-p) - stoły chłodnicze (mam kilka, w tym dwa barowe przeszklone) - 2 x piec konwekcyjny Retigo o611i - piec konwekcyjno-parowy zanussi (5 GN 1/1, ten jest starszy z około 2000 r, ale sprawny) - solid top gazowy z piekarnikiem - kuchnia gazowa 4 palniki - lawa grill gaz pojedyncza - kostkarka - zmywarka kapturowa - salamander -lada sałatkowa - 2 szafy chłodnicze 700l, jedna mroźnicza - meble robocze Szukasz jakiś konkretnych mebli - pytaj - zawsze jestem w stanie zorganizować tańsze meble powystawowe lub używane... Zajmujemy się projektowaniem gastronomii - wkomponujemy Ci aktualnie dostępne wyposażenie używane w technologię kuchni... wyposażysz ją co dużo taniej niż na nowym sprzęcie... Oczywiście w ofercie także markowy sprzęt nowy... Kontakt: Bartek tel. 530 740 094
2015-12-01 19:43:33 1
WYPOSAŻENIE PO LIKWIDACJI RESTAURACJI
Dodatkowo jeszcze lada sałatkowa Stalgast z kompletem pojemników 2014 rok oraz stół chłodniczy dwukomorowy (agregat pod spodem) Stalgast z 2014 r.
2015-10-12 12:28:35 5
WYPOSAŻENIE PO LIKWIDACJI RESTAURACJI
Witam, mam do sprzedania w okazyjnej cenie, po likwidacji lokalu, następujące produkty: - Szafa mroźnicza 350l. wnętrze z ABS biała lakierowana, Stalgast, grudzień 2013 rok, - Kuchnia gazowa wolnostojąca 4 palnikowa z półką 22,5 kW- G30/31,Stalgast,  2014 rok - Bemar stacjonarny DM-94263 1155x600x850, 3 komory, nieużywany, z pojemnikami, 2014 rok - piec konwekcyjno-parowy Electrolux ECF/E6-0, 6 poziomowy, w zestawie z podstawą chyba okolo 2000 rok - okap 1000x1200mm DORA METAL, z filtrami 2014 rok - okap 2100x900mm DORA METAL, z filtrami i oświetelniem, 2014 rok Info pod telefonem 530 740 094
2015-10-12 12:03:26 5
Wentylacja mechaniczna
fajnie się czyta....szacując koszt wentylacji trzeba przede wszystkim zadać sobie pytanie - ta wentylacja to ma być "na sztukę", żeby się np. Sanepid nie czepiał, dawać  czy ma zapewnić faktycznie odpowiednie parametry w pomieszczeniu... Jak tylko "na sztukę" to i te podawane 1500 zł jest w jakiś tam sposób realne (a jak się "pan złota rączka" przyłoży to może nawet coś tam ten okap będzie ciagnał - szczególnie zimą, kiedy róznice tamperatur zewnętrzne i wewnętrzne są duże - wtedy przecież nawet działa wentylacja grawitacyjna, czyli bez żadnych wspomagaczy !!!!). Jeżeli chcemy uzyskac odpowiednie parametry komforu w pomieszczeniu... to niestety kwota czterocyfrową nijak nie wystarczy... przecież wentylacja kuchni to nie tylko ilośc krotności wymian w pomieszczeniu (choć to jeden z warunków, ale dokładną ilośc powietrza liczymy z na podstawie zamontowanych urządzeń, dopiero potem sprwdzamy, czy mieścimy się w przedziale ktorności wymian), odpowiedni stosunek ilości powietrza nawiewanego do wywiewanego (czyli sam wywiew + otwarcie okna celem nawiewu to nie to ;-)), odpowiednia temperatura (mimo wszystko, szczególnie przy większych kuchniach wypada zimą podgrzać powietrze nawiewane, no chyba, iż dla kogoś powietrze nawiewane o temp. -20C jest ok, itp.... Są amatorzy na opcję za 1500 (byleby spokój z Sanepidem był) jak i na porządne rozwiazania...  porównując - jednen będzie zadowolony sadając w wygodnym fotelu, drugiemu taboret wystarczy....
2014-07-09 21:32:55 29
Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
coś mi się cytat zle dodał (powyżej) równie dobrze można zadać pytanie w drugą stronę - jak można na przyzwoitym poziomie wyposażyć salę weselną za 100 tys. zł? Ale do konfiguratora czy jak mu tam wracając - dalej nie widzę róznicy pomiędzy nim (poza szumną nazwą KONFIGURATOR)  a sklepem internetowym (w ktorym są meble w róznych wymiarach, urzadzenia, itp), skoro sam piszesz, iż i tak do korzystania z konfiguratora potrzeba projektu... i tu i tu sobie coś wybiorę...
2014-07-09 21:14:31 13
Kilka pytań odnośnie pizzerii i ogólnie gastronomii
i oczywiście osobna toaleta dla personelu....
2014-07-09 08:13:59 19
Kilka pytań odnośnie pizzerii i ogólnie gastronomii
"w warunkach technicznych..." mozna znalezc informacje ze "jedna umywalka na 20 osób, co najmniej jedna miska ustępowa i jeden pisuar na 30 mężczyzn oraz jedna miska ustępowa na 20 kobiet". Czyli do 20 miejsc konsumpcyjnych jedna toaleta. Powyżej dwie.
2014-07-09 08:13:16 19
Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
Szczerze - ten konfigurator warty jest tyle samo co info poniżej: - koszt wyposażenia domu weselnego 100-300 tys netto, - koszt wyposażenia kawiarnii 50-200 tys netto, - .... Kwoty oczywiście przykładowe. Klient i tak musi mieć zrobiony projekt technologiczny aby znać długości i ilość mebli roboczych, wiedzieć np. czy potrzebuje jeden czy dwa piece k-p, w jakim wymiarze okap itp... A jak ma te dane w projekcie - to równie dobrze może skorzystać z dowolnego sklepu internetowego.... Jak dla mnie - PRZEROST FORMY NAD TREŚCIĄ
2014-07-09 07:31:53 13
Frytkownica
Bardzo ważny parametr to stosunek pojemności frytownicy do jej mocy. Ważne, aby był jak największy (~ 1,0 kW na litr oleju). To przełoży się na czas smażenia i jakość gotowego produktu.
2014-02-20 17:23:33 5
Zmywarka kapturowa
Wyposażyłem kompleksowo ponad 100 różnej wielkości lokali ale mało kto działa jak powyżej.... zlew i wypażarka - to ci dopiero oszczedność czasu pracy, wody, energii,... Misiu, zapraszam do wyposażonych przeze mnie lokali, pooglądasz sobie, popytasz - i zobaczysz, czy zmywarki służą tak tylko za mebel jak napisałeś... Chyba zrezygnuję z obecności na tym forum jak dalej będę musiał takie bzdury czytać...
2014-02-06 06:20:53 48
Jaki piec wybrać?
hahahahahahahahahaha.... piec w którym na górnej półce mamy inny proces (konwekcja z nawilżaniem) a na dolnej inny (tylko konwekcję). I to przy różnicy temperatur 100C? Jakie wy bzdury musicie tym Klientom opowiadać...a ile się potem człowiek musi po was naprostować...
2014-02-06 06:11:30 25
bar frytkowy, frytki
trzymasz fryture w zamrażarce może? jesli tak masz odp.
2014-01-30 07:13:24 13
Jak przeliczyć zapotrzebowanie na sztućce i szkoło
Człowiek czasem tak ma...że rozmawia sam ze sobą - szczególnie jak jest samotny. Czyżby nie było Klienta, z którym można porozmawiać????
2013-12-13 09:45:41 11
okno wydawczo odbiorcze
Albo zwracamy albo wydajemy. Co da przegrodzenie, skoro zwracamy do zmywalni, wydajemy z kuchni? nie sądzę aby było wspólne okno dla tych pomieszczeń...
2013-12-12 21:28:11 11
Który piec wybrać Hendi, Kromet, Redfox, Bartscher?
CMa w tej cenie można w ciemno brać ;-)
2013-12-12 21:26:03 19
Minimalna wielkość małej gastronimii
tel. 669 66 33 00
2013-12-12 21:24:42 16
Szafa chłodnicza, stół chłodniczy dla gastronomii. Jakiej firmy?
Oficjalne stanowisko Fagor Gastro, które przesłał Dyrektor Fagor Gastro - Polska [i]"Szanowni Państwo,[/i] [i]Chciałbym Państwa poinformować o dwóch istotnych wydarzeniach dotyczących FAGOR Gastro Polska. Pierwsza informacja dotyczy powołania do życia nowej grupy biznesowej ONNERA GROUP, która zastąpi dotychczasową FAGOR Industrial Group, do której należy FAGOR Gastro Polska. Druga informacja dotyczy sytuacji FAGOR [color=black]Electrodomésticos[/color]. W związku z problemami tej firmy głos zabrał Dyrektor Zarządzający ONNERA GROUP.[/i] [i] [/i] [i][color=black]O ONNERA Group[/color][/i] [i][color=black]Od października 2013 ONNERA GROUP (dawniej FAGOR Industrial Group) jako międzynarodowa firma, zrzesza „pod jednym dachem” następujące marki: FAGOR, ASBER, EDESA, EFFICOLD, DANUBE, DOMUS i PRIMER.[/color][/i] [i][color=black]"Zdecydowaliśmy się na powołanie do życia nowej marki, która ma jasny cel. ONNERA GROUP jest odpowiedzią na potrzebę stworzenia synergii pomiędzy wszystkimi markami grupy, by stać się bardziej skutecznym w naszej codziennej pracy. ONNERA GROUP to firma, która koncentruje się na przyszłości” – wyjaśnia Kepa Bedialauneta, Dyrektor Zarządzający ONNERA GROUP.[/color][/i] [i][color=black]ONNERA GROUP[/color][color=black] jest w dalszym ciągu członkiem Mondragon Cooperative. Oficjalna prezentacja nowej grupy miała miejsce pod koniec października podczas targów gastronomicznych HOST w Mediolanie. Podczas targów firmie udało się pokazać ponad 2 letnią pracę zespołu nad transformacją ku nowej grupie a sama inicjatywa spotkała się ze zrozumieniem i pozytywnym oddźwiękiem ze strony partnerów i dystrybutorów ONNERA GROUP.[/color][/i] [i][color=black] [/color][/i] [i][color=black]O FAGOR Electrodomésticos[/color][/i] [i][color=black]ONNERA GROUP[/color][color=black] (dawniej FAGOR Industrial Group), do której należy Fagor Gastro Polska jest firmą całkowicie niezależną od FAGOR Electrodomésticos. Z dniem 9 października firma FAGOR Industrial Group zmieniła nazwę na ONNERA GROUP, która jest całkowicie niezależna, rentowna i nie powinna być mylona z FAGOR Electrodomesticos.[/color][/i] [i][color=black]Mimo iż  ONNERA GROUP (dawniej FAGOR Industrial Group) jest firma swobodnie związaną z Mondragon Cooperative i dzieli markę FAGOR z innymi firmami, jak np. FAGOR Ederlan, Fagor Arraste, FAGOR Automotion, itd. to wszystkie te firmy są w pełni niezależne od siebie.[/color][/i] [i][color=black]W związku z tym, co zostało opublikowane w ostatnich dniach w gazetach finansowych, Kepa Bedialauneta, Dyrektor Zarządzający ONNERA GROUP, chciałby zająć stanowisko celem wyjaśnienia sytuacji: [/color][/i] [i][color=black] [/color][/i] [i][color=black]"ONNERA GROUP / FAGOR Industrial Group to firma ze zdrowym bilansem. Jest to firma ze zdolnością kredytową i ma pozytywne wyniki nawet w kontekście globalnego kryzysu finansowego. ONNERA GROUP / FAGOR Industrial Group jest zorganizowana jako „niezależne zrzeszenie spółdzielców”, która postępuje wg. własnej, indywidualnej strategii handlowej, z własnym rachunkiem operacyjnym i własnym bilansem. Decyzje podejmowane przez inne przedsiębiorstwa będące członkami Mondragon Cooperative, nie maja wpływu na ONNERA GROUP / FAGOR Industrial Group. W związku z tym faktem, najnowsze wiadomości o sytuacji finansowej FAGOR Electrodomésticos, nie mają wpływu i nie dotyczą ONNERA GROUP / FAGOR Industrial Group. Nie będą one miały też wpływu na istniejące stosunki z naszymi klientami, pracownikami czy akcjonariuszami.”[/color][/i] [i] [/i] [i]Szanowni Państwo myślę, że stanowisko Dyrektora Zarządzającego ONNERA GROUP jest jasne. Problemy FAGOR [color=black]Electrodomésticos dotyczą tylko i wyłącznie tej firmy i nie będą mieć żadnego wpływu na funkcjonowanie ONNERA GROUP a co za tym idzie na FAGOR Gastro Polska. Chciałbym poinformować, że wszystkie zamówienia na produkty, wysyłki serwisowe oraz rozpatrywanie reklamacji w FAGOR Gastro Polska są i będą realizowane planowo.[/color][/i] Myślę, iż w tym miejscu możemy temat dotyczący wątpliwości nt. Fagora zakończyć.
2013-12-10 21:22:28 27
Jak przeliczyć zapotrzebowanie na sztućce i szkoło
Zakładamy półtorej do dwa razy więcej niż miejsc konsumpcyjnych - przy założeniu organizacji imprez. Jeżeli zakładamy, iż np. wina na imprezach nie podajemy wszystkim (tylko na życzenie) a głownie będzie ono serwowane z karty na codzień - kupujemy odpowiednio mniej kieliszków do wina....
2013-12-10 21:18:45 11
Szafa chłodnicza, stół chłodniczy dla gastronomii. Jakiej firmy?
....bo i to ma w nazwie Fagor, i to.... A serio obie firmy należą do tego samego koncernu. Ale produkcja gastro idzie na wyższej marży (rentowności) niż AGD...
2013-12-09 21:29:33 27
Szafa chłodnicza, stół chłodniczy dla gastronomii. Jakiej firmy?
2013-12-09 21:25:48 27
Firma do doradztwa wyposażenia kuchni - Katowice
Witam. Główna siedziba mojej firmy znajduje się w Katowicach (TTF GROUP S.A.). Zajmujemy się projektowaniem, szkoleniami, wyposażaniem i serwisowaniem obiektów gastronomicznych. Tel do mnie 669 66 33 00. Argumentacja??? Jak się skontaktujemy - przekażę referencje i kilka namiarów na klientów - niech oni sami powiedzą czy warto było z nami współpracować...
2013-12-06 07:09:01 5
Szafa chłodnicza, stół chłodniczy dla gastronomii. Jakiej firmy?
Misiu pysiu...a niby dlaczego mastercook ma realizować zobowiązania gwarancyjne innych? Sprzet profesjonalny sprzedaje fagor gastro (a nie mastercook) a produkuje go polecana wyzej edesa. Proponuje najpierw temat zglebic potem pisac komentarze.  Ps. Znam to z 1 reki bo tam pracowalem. I uwazam ze to dobry sprzet
2013-12-05 12:28:17 27
Projekt technologiczny, która firma?
Przy okazji...projektuje dużo, nie tylko w Polsce, ale tez na terenie Czech i Niemiec. Chcialbym zobaczyć miny Pan z naszego Sanepidu, gdyby ktoś u nas wyposażył lokal Np. Wg czeskiej technologii: brak naswietlaczy do jaj, kaptorowka stojaca na kuchni i brak naszych wspanialych szaf przelotowych
2013-12-04 11:40:31 57
Prosze o pomoc
Projekt technologiczny wymaga ponownego zatwierdzenia w przypadku zmiany układu funkcjonalnego pomieszczeń. Nie jest wymagane ponowne jego zatwierdzenie, jeśli takiego układu nie zmienimy, bądź zmienimy ustawienie wyposażenia w poszczególnych pomieszczeniach (oczywiście w granicach rozsądku, nie mam tu na myśli wyrzucenia np. basenu do mycia sprzętu kuchennego z pomieszczenia kuchni głównej bo być on musi....)
2013-12-04 08:00:52 6
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.