FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / KONFIGURATOR PUNKTU GASTRONOMICZNEGO. - NOWOść W POLSCE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

KONFIGURATOR PUNKTU GASTRONOMICZNEGO. - NOWOść W POLSCE

Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
Autor: GastroGal


Tematy: 2
Wypowiedzi: 21
Post 1 napisany 2014-07-08 o godzinie 13:23:10.
Witam wszystkich
Na wstępie jestem zmuszony zaznaczyć że stosuję się w imieniu mojej firmy i w swoim do regulaminu forum , zatem nie podaje adresu do strony na którym takowy konfigurator w niedługim czasie się pojawi. Stosowne informacje można znaleźć w wyszukiwarce w odpowiedni sposob formułując zapytanie. 

Przejdźmy do rzeczy.

W niedługim czasie nasza firma rusza z nowym sklepem internetowym. Sklep jak sklep - produkty - ceny - zakupy. 

Mimo że to jest sklep, chcemy udostępnić coś co pomoże wszystkim otwierającym nowy lokal lub doposażającym istniejący lokal w skonfigurowaniu odpowiedniego sprzętu do danego pomieszczenia, informując jednocześnie klienta jakie koszty będzie musiał ponieść wobec konkretnego wyposażanego pomieszczenia.

Zasada jest prosta. 

1. Wchodzi do nas na sklep. 
2. Rejestruje się aby móc korzystać z Konfiguratora Punktu Gastronomicznego 
3. Wchodzi w konfigurator
4. Tworzy nowy projekt nazywając go powiedzmy : Bistro Bar
5. Wchodzi w edycje projektu i tutaj dodaje pomieszczenia które chce wyposazyć ( na chwilę obecną 10 zdefiniowanych pomieszczeń: kuchnia główna, magazyn brudny, itd ) 
6. Po stworzeniu odpowiedniego pomieszczenia, klika na "dodaj produkt" po czym zostaje przeniesiony do oferty naszego sklepu internetowego.
7. Wybiera produkt z naszej bazy produktowej po czym klika na "dodaj produkt do konfiguratora."
8. Powtarza się tak z każdym urządzeniem czy sprzętem aż do stwierdzenia że tyle sprzętu wystarczy. 
9. Klikamy na zapisz projekt. 

I gotowe. Teraz wystarczy zapisać sobie wcześniej stworzony projekt, po przez kliknięcie na ikonę aby pobrać wszystko w formacie PDF na swoj komputer. 

Lub można, bezpośrednio z konfiguratora poprosić nas o indywidualną wycenę sprzętu.


Teraz pytanie do was. Co sądzicie o takim Konfiguratorze ? Sprawdzi się ? Czy wypróbowalibyście go ? 

Pozdrawiam
www.GastroGal.pl - kompleksowe wyposażenie gastronomii

Dealer: Stalgast, Hendi, EuroGast, Soda, TomGast, Kromet, Lozamet, Dora Metal, MaGa, Spomasz Nakło, Mesko, Mawi, Bolarus, Fagor, RM Gastro, Brema, UNOX, Miele, Winterhalter, Rational, Roller Grill, Robot Coupe, Fetco, Mussana, Dr.Weigert
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Bartek K.
forum

Tematy: 3
Wypowiedzi: 29
Post 2 napisany 2014-07-09 o godzinie 07:31:53.
Szczerze - ten konfigurator warty jest tyle samo co info poniżej:
- koszt wyposażenia domu weselnego 100-300 tys netto,
- koszt wyposażenia kawiarnii 50-200 tys netto,
- ....
Kwoty oczywiście przykładowe.
Klient i tak musi mieć zrobiony projekt technologiczny aby znać długości i ilość mebli roboczych, wiedzieć np. czy potrzebuje jeden czy dwa piece k-p, w jakim wymiarze okap itp...
A jak ma te dane w projekcie - to równie dobrze może skorzystać z dowolnego sklepu internetowego....
Jak dla mnie - PRZEROST FORMY NAD TREŚCIĄ
 
Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
Autor: GastroGal


Tematy: 2
Wypowiedzi: 21
Post 3 napisany 2014-07-09 o godzinie 08:33:36.
Ja wiem że klient musi mieć zrobiony projekt technologiczny bo sam sie zajmuje projektowaniem przyszłych gastronomii. Wiem również że klient musi wiedzieć co potrzebuje. 

Teraz weźmy jedno po uwagę. Z miesiąca na miesiąc coraz więcej pokazuje się klientów którzy robią zakupy w internecie, nawet na tego typu sprzęt. 

W naszym sklepie, masz podane wymiary każdego sprzętu wraz z meblami. Kiedy klient posiada takowy projekt i umie czytać to z pewnością znalezienie odpowiedniego sprzętu w internecie to dla niego błahostka. 

Weźmy pod uwagę to forum. Przychodzi klient pyta się jaki piec, jaka zmywarka, jaka kuchnia czy bemar. 
Wy podpowiadacie klient udaje się na zakupy. Internet jest tańszy nie licząc tego że nie ma zazwyczaj w tym usług montażu oraz szkolenia ale to pomijam. 

Wchodzi do nas na strone. Na projekcie ma napisane jasno jakie wymiary w stosunku do pomieszczenia. 

Skoro posiada te dwie zmienne to może śmiało w naszym konfiguratorze stworzyć pomieszczenie, dodać do niego produkty, zobaczyć koszt wyposażenia, może dodać notatkę to każdego produktu z osobna. 

Jak do tej pory wyglądała sytuacja? Klient brał kogoś na pomiary, robiono mu projekt, później ofertę dzięki której sam wysyłał zapytania do kolejnych firm aby sprawdzić gdzie będzie taniej. My jako handlowcy dzięki temu zaoszczędzimy czasu bo klient sam sobie zrobi wycenę a jak go cena nie będzie satysfakcjonowała to może do nas wysłać zapytanie odnośnie indywidualnej wyceny na podstawie tego co sam stworzył. 


Pisząc o kosztach przykładowych to trzeba to traktować tylko jako przykład ponieważ jeden kupuje tylko co najlepsze a drugi szuka najtańszego badziewia dzięki czemu wymieniony przez Ciebie dom weselny zamknie się w 120 tys a do 300 tys zł jeszcze daleko. Pozatym straszą rozbieżność cenową dałeś w swoich przykładach. 

Abstrahuje - dom weselny od 20 tys zł do 1 mln zł. A jakie czynniki powinny mieć wpływ na cenę to już podejrzewam że sam Jesteś dobrze poinformowany. 

Moja firma robiła sale weselną z wyposażeniem gastronomicznym w pewnym pałacu gdzie koszta zamknęły się w granicach 1 mln. Jak myślisz co na taką sumę można umieścić w tego typu gastronomii ?
www.GastroGal.pl - kompleksowe wyposażenie gastronomii

Dealer: Stalgast, Hendi, EuroGast, Soda, TomGast, Kromet, Lozamet, Dora Metal, MaGa, Spomasz Nakło, Mesko, Mawi, Bolarus, Fagor, RM Gastro, Brema, UNOX, Miele, Winterhalter, Rational, Roller Grill, Robot Coupe, Fetco, Mussana, Dr.Weigert
 
Autor: Bartek K.
forum

Tematy: 3
Wypowiedzi: 29
Post 4 napisany 2014-07-09 o godzinie 21:14:31.
coś mi się cytat zle dodał (powyżej)
równie dobrze można zadać pytanie w drugą stronę - jak można na przyzwoitym poziomie wyposażyć salę weselną za 100 tys. zł?
Ale do konfiguratora czy jak mu tam wracając - dalej nie widzę róznicy pomiędzy nim (poza szumną nazwą KONFIGURATOR)  a sklepem internetowym (w ktorym są meble w róznych wymiarach, urzadzenia, itp), skoro sam piszesz, iż i tak do korzystania z konfiguratora potrzeba projektu... i tu i tu sobie coś wybiorę...
 
Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
Autor: GastroGal


Tematy: 2
Wypowiedzi: 21
Post 5 napisany 2014-07-10 o godzinie 08:14:28.
Wydaje mi się że nie rozumiesz Idei. 

Jeżeli chcesz coś znaleźć oraz zapisać sobie tworząc baze produktów do wyposażenia danego pomieszczenia / lokalu to co robisz ? 

Powiedzmy że:
1. Wchodzisz w " internet " szukasz sklepu. 
2. Jesteś w sklepie szukasz produktów
3. Znalazłeś produkt, bierzesz kartkę i długopis i piszesz ( ewentualnie w wordzie na komputerze ) 
4. Zapisujesz w ten sposób kolejny i kolejny. 
5. Bierzesz kalkulator podliczasz koszta dla danego pomieszczenia z osobna lub wszystko razem. 

Ile czasu Ci to zajmie ? 

Teraz wszystko zróbmy z konfiguratorem:

1. Wchodzisz na strone i towrzysz nowy projekt. ( rejestracja, założenie nowego projektu trwa 5 min )
3. wyszukujesz wszystkie interesujące produkty klikając w " dodaj do konfiguratora. "
4. Po wszystkim dajesz zapisz do PDF i Gotowe

Ile zaoszczędziłeś czasu ?  Owszem, zgodzę się że trzeba mieć odpowiednią wiedzę aby móc wyposażyć lokal gastronomiczny, ale zazwyczaj ktoś kto jest inwestorem z prawdziwego zdarzenia wie co ma kupić i nie da się naciągnąć. 

Kolejnością, plusem jest że firmy budowlane które z nami współpracują, to oni sami wyposażają swoje zlecenia a co za tym idzie ułatwią sobie wyszukiwanie produktów, katalogowanie produktów, obliczanie kosztów ograniczając się jedynie do klikania w jeden klawisz myszki. 

Myślę że teraz wytłumaczyłem jak należy. 

Dodaj jeszcze tylko że najprawdopodobniej będzie zrobiona jeszcze " podpowiedź " która będzie powiązana z każdym pomieszczeniem. Uściślając, " poradnik " wyposażenia konkretnego pomieszczenia. Co znacznie ułatwi wyposażanie lokalu.
www.GastroGal.pl - kompleksowe wyposażenie gastronomii

Dealer: Stalgast, Hendi, EuroGast, Soda, TomGast, Kromet, Lozamet, Dora Metal, MaGa, Spomasz Nakło, Mesko, Mawi, Bolarus, Fagor, RM Gastro, Brema, UNOX, Miele, Winterhalter, Rational, Roller Grill, Robot Coupe, Fetco, Mussana, Dr.Weigert
 
Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 6 napisany 2014-07-10 o godzinie 08:19:31.
I co takiego ma dać ten konfigurator skoro to niczym się nie różni od sklepów internetowych, w których opisywane przez Ciebie funkcję są dostępne od dawna jako OFERTY, NOTATNIKI i inne.

Jeżeli masz do czynienia z Klientami to wiesz, że przy realizacjach większych nikt z Klientów nie będzie siedział przed komputerem i konfigurował sobie kuchni bo oni od tego mają biuro projektowe, któremu zapłacą i koniec. A Klient, który będzie bawił się w dodawanie produktów do Waszego konfiguratora to może co najwyżej skonfigurować sobie fast food za 10 tyś zł i skończy to się pewnie i tak na używanym sprzęcie.
 
Autor: Dada


Tematy: 2
Wypowiedzi: 6
Post 7 napisany 2014-07-10 o godzinie 12:04:47.
A ja chetnie skorzystam z takiego konfiguratora. Napisz kiedy bedzie dostepny. Pytanie, jak bedziesz proponowac rozne wybory sprzetu , np. Fagor, Kromet, etc dla danego elementu, np. kuchni. I jak bedziesz doradzac wybor tego, a nie innego producenta.
I ogolne pytanie, czy oferujesz sprzet dowolnego producenta, czy tylko tych dostepnych na twojej stronie? Np. stoly chlodnicze masz tylko Stalgast. Czy nozesz sprzedac tez np. Fagora/Edese?
 
Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
Autor: GastroGal


Tematy: 2
Wypowiedzi: 21
Post 8 napisany 2014-07-10 o godzinie 12:30:32.
Konfigurator już jest w naszym sklepie. Narazie może nie działać poprawnie ale już funkcjonuje, także można testować.

Jeżeli chodzi o propozycję sprzętowe to na chwilę obecną jeszcze nie znamy rozwiązania ale najprawdowpodobniej będzie to wyglądało na zasadzie podpowiedzi na temat specyfiki jakiegoś lokalu. 

W podpowiedzi będzie widniała lista lokali o jakiejś specyfikacji np:

Bar Bistro - sala konsumpcyjna dla 20 osób  - specyfika menu - fast food ( półprodukt ). 

I tutaj.. lista urządzeń które są standardem takiego lokalu : frytownica,  grille rolkowe + kontakt grill + dosery do sosów, jakiś tam piecyk,  itd. 

Jeżeli chodzi o konkrety, to my propozycją nie będziemy nakłaniać do konkretnego producenta a jedynie do ogólnej nazwy urządzenia ( powiedzmy: szatkownica do warzyw ), a jakiego klient, producenta wybierze to już sam musi zadecydować.

Odnosząc się do producentów to na chwilę obecną jest Stalgast i Kromet. Jak tylko zakończymy testy techniczne sklepu biorę się za towarowanie następnych urządzeń / producentów, właśnie między innymi Fagora i Edese.
www.GastroGal.pl - kompleksowe wyposażenie gastronomii

Dealer: Stalgast, Hendi, EuroGast, Soda, TomGast, Kromet, Lozamet, Dora Metal, MaGa, Spomasz Nakło, Mesko, Mawi, Bolarus, Fagor, RM Gastro, Brema, UNOX, Miele, Winterhalter, Rational, Roller Grill, Robot Coupe, Fetco, Mussana, Dr.Weigert
 
Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
Autor: GastroGal


Tematy: 2
Wypowiedzi: 21
Post 9 napisany 2014-07-10 o godzinie 12:43:27.
Odnosząc się do wypowiedzi " speca gastronomicznego".

Co ma takiego ten konfigurator ? Przepraszam ale odpowiem pytaniem na pytanie. 

A w jaki sposób zapisujesz, aby nie zapomnieć jakie urządzenia wybrałeś ? 
W jaki sposób liczysz koszty wyposażenia ? 

Mówisz że przy większych realizacjach. 
Przy większych realizacjach jade na pomiar, mierze i  nanoszę w CADzie numerując jednocześnie sprzęt który został w projekcie ulokowany. Tak ponumerowany projekt zapisuje i w kolejności biorę się za opisywanie wcześniej ponumerowanych urządzeń. 

Teraz kiedy mam ten konfigurator nie muszę się bawić w opisywanie bo klikaniem myszki zrobię to samo za pomocą bazy produktowej z naszego sklepu. 

Owszem może się zdarzyć że przy nietypowych zamówieniach będzie to wyglądało inaczej, ale powiedzmy sobie szczerze 85% realizacji to jest standard wymiarowy. 

Ba. Jak myślisz kto zajmuje się pisaniem ofert do przetargów? Powiedzmy że Dom Pomocy Społecznej potrzebuje kilka mebli i kilka urządzeń. 

Czy nie łatwiej będzie takiej osobie zrobić to wszystko za pomocą konfiguratora ?
www.GastroGal.pl - kompleksowe wyposażenie gastronomii

Dealer: Stalgast, Hendi, EuroGast, Soda, TomGast, Kromet, Lozamet, Dora Metal, MaGa, Spomasz Nakło, Mesko, Mawi, Bolarus, Fagor, RM Gastro, Brema, UNOX, Miele, Winterhalter, Rational, Roller Grill, Robot Coupe, Fetco, Mussana, Dr.Weigert
 
Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 10 napisany 2014-07-10 o godzinie 20:49:35.
Jak już jesteście tacy nowocześni i wyjątkowi to sugeruję nie kopiować regulaminów z innych sklepów internetowych a dokładnie www.gastrro.pl, bo to jest powielanie praw autorskich!

Tu przykład: http://gastrogal.com.pl/Regulamin-pl

A o to kilka przykładów:

Zwrot towaru
Konsument, który zawarł umowę na odległość, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie 10 dni. Termin dziesięciodniowy, w którym konsument może odstąpić od umowy, liczy się od dnia wydania rzeczy, a gdy umowa dotyczy świadczenia usługi - od dnia jej zawarcia. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem. Towar zwracany należy odesłać na adres podany przez pracownika Gastro Gal Spółka Jwana obsługującego dane zamówienie.
Sprzęt zwracany nie może nosić oznak użytkowania. Zgodnie z ustawą, zwracany towar musi być w stanie niezmienionym. Zwrotowi nie podlegają, zgodnie z ustawą:
meble nierdzewne produkowane w celu realizacji konkretnego zamówienia (nie dotyczy to mebli typowych, magazynowanych, które nie wymagają realizacji „pod zamówienie”),
inne urządzenia/sprzęty, które wymagają niestandardowego procesu zamówienia – nietypowy, niemagazynowany sprzęt, sprowadzany dla Klienta.

Zwrot towaru do sprzedawcy powinien nastąpić niezwłocznie, nie później niż w terminie 14 dni od momentu odstąpienia od umowy kupna/sprzedaży. Zwrot następuje za pisemnym potwierdzeniem odbioru towaru przez sprzedawcę. Wraz z odsyłanym towarem klient winien zwrócić wszelkie produkty/świadczenia, które otrzymał w formie "gratisu", a/lub których warunkiem otrzymania lub otrzymania w preferencyjnej cenie był zakup zwracanego sprzętu. W sytuacji, gdy klient zdecyduje się na zwrot towaru, a decyzję poprze pisemną deklaracją, oraz gdy zostaną w całości spełnione wymagane postanowienia, umowę kupna - sprzedaży uważa się za nie byłą i klientowi zostanie wystawiona faktura korygująca do dokumentu zakupu. Po odesłaniu przez klienta podpisanej kopii faktury korygującej zwrócona zostanie kwota stanowiąca wartość zakupionego sprzętu pomniejszona o koszty dostawy w przypadku gdy poniosła je SEKA Gastro s.c. i ew. inne koszty, które wykazał sklep, związane z dostarczeniem i obsługą towaru. W przypadku korekty ilościowej towaru, SEKA Gastro s.c. zastrzega sobie prawo do wystawienia nowej faktury na usługi związane z dostarczeniem i zwrotem towaru, gdy poniosła je SEKA Gastro s.c. Po otrzymaniu przesyłki klient winien dokładnie sprawdzić paczkę i otrzymany sprzęt i o ewentualnych usterkach niezwłocznie poinformować sprzedawcę. Jeżeli towar był w momencie jego odebrania uszkodzony, należy w obecności kuriera doręczającego spisać protokół szkody lub nie odbierać przesyłki.

Procedura reklamacji
- Jeżeli zakupiony wysyłkowo produkt zawiera wady, koszty zwrotu przesyłki pokrywa SEKA Gastro s.c.. Zgłoszona wada podlega weryfikacji przez serwis, który stwierdzi czy usterka nie nastąpiła z winy klienta. SEKA Gastro s.c. rozpatruje reklamacje najpóźniej w ciągu 14 dni roboczych od ich wpłynięcia.
- Aby wysłać sprzęt w ramach reklamacji klient jest zobowiązany do zgłoszenia reklamacyjnego wysłanego pod wskazany przez pracownika Gastro Gal Spółka Jwana. Jeżeli e-mail nie zostanie przesłany do firmy Gastro Gal Spółka Jawna, to reklamacje nie będą rozpatrywane oraz paczki z reklamowanym sprzętem nie będą przyjmowane do serwisu - wrócą do klienta, który będzie musiał zapłacić przewoźnikowi za transport w obie strony.


Według mnie najpierw się dobrze przygotujcie zanim wystartujecie z czymś w sieci.. bo właściciel strony www.gastrro.pl raczej nie będzie zadowolony.

Ja mimo wszystko uważam, że taki konfigurator to fajna sprawa ale nie w tej branży a opisywane przez Was rozwiązanie działa w wielu już sklepach internetowych tylko zamiast nazywać to konfigurator to inni nazywają to przechowalnia, schowek, oferta itp. Takich sklepów jest wiele.
KONFIGURATOR PUNKTU GASTRONOMICZNEGO. - NOWOść W POLSCE
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
Autor: GastroGal


Tematy: 2
Wypowiedzi: 21
Post 11 napisany 2014-07-11 o godzinie 08:17:07.
Odnosząc się do regulaminu, owszem jest kopią ściągniętą z interneru, ale znając co nie co z tej dziedziny prawa autorskie są rzeczą która ma widnieć przy danym elemencie objętymi tymi prawami. 

Regulamin nie jest zabezpieczony żadnym podpisem oraz notką " praw autorskich". 

Pozatym regulamin jest wrzucony na kilka dni bo prawnicy już siedzą i go piszą. 

Pomijam. 
Wróćmy do tematu? Czy możesz mnie nakierować na podobny system zarządzania produktem w sklepie internetowym ? Proszę Cie bardzo.
www.GastroGal.pl - kompleksowe wyposażenie gastronomii

Dealer: Stalgast, Hendi, EuroGast, Soda, TomGast, Kromet, Lozamet, Dora Metal, MaGa, Spomasz Nakło, Mesko, Mawi, Bolarus, Fagor, RM Gastro, Brema, UNOX, Miele, Winterhalter, Rational, Roller Grill, Robot Coupe, Fetco, Mussana, Dr.Weigert
 
Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 12 napisany 2014-07-11 o godzinie 08:32:56.
Proszę bardzo pierwszy lepszy sklep np. mmgastro.pl możesz wygenerować sobie ofertę bez problemu..

To czy jest zabezpieczony czy nie jest zabezpieczony to mimo wszystko nie powinno się tak robić, może teraz niech wszyscy zmienią u siebie w sklepach info i zamiast dodaj do przechowalni będzie dodaj do konfiguratora.
 
Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
Autor: GastroGal


Tematy: 2
Wypowiedzi: 21
Post 13 napisany 2014-07-11 o godzinie 14:43:53.
dziekuje za link ale nie widzę nic co by mogło wskazywać na powiązanie z naszym rozwiązaniem. 

Po za tym zobacz sobie ile liczą za wysyłkę półki naściennej -  100zł za każdą sztukę ? To lekka przesada. 

Ale tu nie o tym. 

Konfigurator jest już gotowy. Jak chce Pan zobaczyć jak dokładnie to działa to zapraszam. 

Dodam tylko że to nie jest fukncja - obserowowane - która jest słynna dzięki allegro. Tam możemy sobie tylko zapisać produkt w ramach słabej pamięci i tak to wygląda w wielu innych przypadkach.
www.GastroGal.pl - kompleksowe wyposażenie gastronomii

Dealer: Stalgast, Hendi, EuroGast, Soda, TomGast, Kromet, Lozamet, Dora Metal, MaGa, Spomasz Nakło, Mesko, Mawi, Bolarus, Fagor, RM Gastro, Brema, UNOX, Miele, Winterhalter, Rational, Roller Grill, Robot Coupe, Fetco, Mussana, Dr.Weigert
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 04:45:20
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: KONFIGURATOR PUNKTU GASTRONOMICZNEGO. - NOWOść W POLSCE
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "konfigurator punktu gastronomicznego. - nowość w polsce" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.