![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: BAR FRYTKOWY, FRYTKI |
|||||||
|
Autor:
k4ss
Tematy: 2 Wypowiedzi: 11 |
Witam, przeszuakłam wiele stron w internecie i nie mogę znaleźć firmy, która dostarczałaby frytki mrożone belgijskie lub ziemniaki pokroje zamknięte próżniowo przygotowane do wrzucenia do frytkownicy.
Firma LUTOSA zajmuje się sprzedażą belgijskich frytek mrożonych, lecz skontaktowanie się z przedstawicielem polskim graniczy z cudem, nie wiem czy firma nadal istnieje. Jeżeli ktoś wie, prowadzi sam podobny biznes i ma sprawdzonego dostawcę poprosze o informacje. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Zapraszamy na Warsztaty szkoleniowe nt. Moja Gastronomia od czego zacząć
Warszawa 18.02.2014 Szczegóły dotyczące szkolenia znajdziecie Państwo w zakładce Ogłoszenia Na szkolenie zapraszamy osoby zainteresowane rozpoczęciem działalności gastronomicznej (gastronomia mobilna, kontenery gastronomiczne, lokale) |
||||||
Autor:
misiaczeklodowy
![]() ![]() Tematy: 2 Wypowiedzi: 73 |
HACPASZ Hanna Półtorak napisał(a) w dniu 2014-01-28 o godzinie 09:06:21: Zapraszamy na Warsztaty szkoleniowe nt. Moja Gastronomia od czego zacząć Warszawa 18.02.2014 Szczegóły dotyczące szkolenia znajdziecie Państwo w zakładce Ogłoszenia Na szkolenie zapraszamy osoby zainteresowane rozpoczęciem działalności gastronomicznej (gastronomia mobilna, kontenery gastronomiczne, lokale) A Pani to normalna jest? Dziewczyna pytała o frytki belgijskie, a Pani jej pisze o rozpoczęcie działaności gastronomicznej na szkoleniu? |
||||||
Autor:
misiaczeklodowy
k4ss napisał(a) w dniu 2014-01-27 o godzinie 20:42:00: Witam, przeszuakłam wiele stron w internecie i nie mogę znaleźć firmy, która dostarczałaby frytki mrożone belgijskie lub ziemniaki pokroje zamknięte próżniowo przygotowane do wrzucenia do frytkownicy. Firma LUTOSA zajmuje się sprzedażą belgijskich frytek mrożonych, lecz skontaktowanie się z przedstawicielem polskim graniczy z cudem, nie wiem czy firma nadal istnieje. Jeżeli ktoś wie, prowadzi sam podobny biznes i ma sprawdzonego dostawcę poprosze o informacje. Co ty rozumiesz pod pojęciem "frytki belgijskie"? Przecież to są zwykłe frytki tyle tylko, że smażone w specyficzny sposób, bo dwa razy i nie na żadnej fryturze palmowej czy rzepakowej, ale wołowej. |
||||||
|
Autor:
k4ss
Hej misiaczekczekoladowy ;-)
Dzięki za zainteresowanie i pomoc, wiem troche o tym czytałam, są też chyba grubsze od innych? Jeżeli masz doświadczenie polecisz konkretną fryturę , firmę? Niestety nie mam w tym temacie doświadczenia, a chciałabym od początku zrobić to tak jak należy.\\ Może masz też sprawdzoną firmę frytek ? Farmfrites ma szeroką ofertę, ale czy dobre ? Z góry dziękuję każdemu serdecznemu co powie, żeby kupic wszytskiego po trochu i przetestować ;-) Tyle to i sama wiem, pytam dlatego na forum, kogoś kto ma w tym doświadczenie i chciałby się podzielić wiedzą. |
||||||
Autor:
Bartek K.
![]() Tematy: 3 Wypowiedzi: 29 |
trzymasz fryture w zamrażarce może? jesli tak masz odp.
|
||||||
Autor:
misiaczeklodowy
k4ss napisał(a) w dniu 2014-01-29 o godzinie 11:06:09: Hej misiaczekczekoladowy ;-) Dzięki za zainteresowanie i pomoc, wiem troche o tym czytałam, są też chyba grubsze od innych? Jeżeli masz doświadczenie polecisz konkretną fryturę , firmę? Niestety nie mam w tym temacie doświadczenia, a chciałabym od początku zrobić to tak jak należy.\\\\ Może masz też sprawdzoną firmę frytek ? Farmfrites ma szeroką ofertę, ale czy dobre ? Z góry dziękuję każdemu serdecznemu co powie, żeby kupic wszytskiego po trochu i przetestować ;-) Tyle to i sama wiem, pytam dlatego na forum, kogoś kto ma w tym doświadczenie i chciałby się podzielić wiedzą. Frytki belgijskie to jest ostatnio taka modna pierdoła. A to jest nic innego jak frytki, które rzeczywiście są grubsze i szerze od zwykłych. Druga różnica jest taka, że smaży się je we fryturze wołowej, a nie palmowej czy rzepakowej. Trzecia różnica jest taka, że smaży się je dwa razy, a czwarta - są podawane z całą gamą sosów. Co do firm. W Polsce nie widziałem jeszcze by którakolwiek z hurtowni typu Faruteks, igloteks czy kuchnie świata miała świeże frytki belgijskie. Widziałem natomiast raz mrożone. Sprowadzaliśmy je do lokalu z burgerami. Firma nazywała się bodaj lutosa albo lotosa, poszukaj w necie. Ostatecznie jednak i tak zrezygnowaliśmy z frytek belgijskich, bo były kłopotliwe w procesie technologicznym. Chodziło o podwójne smażenie, gdy one nie zawsze wychodziły takie, jak powinny. Przeszliśmy na frytki stekowe Horeca Select. Jak się uperasz jednak przy belgijskich, to sprawdź sobie te, o których wspominam. I koniecznie kup fryturę wołową. Klient, który zna belgijskie frytki i mu je usmażysz w jakimś goldpacku od razu to pozna, obsmaruje w internecie i będzie zonk :-) |
||||||
|
Autor:
k4ss
Hej,
Dzieki za wszystkie informacje ;) nie upieram sie tylko pytam co lepsze i smaczniejsze ;) z firma lutosa probowalam sie skontaktowav ale cos nie dbaja o klienta ;) a zwykle frytki lepiej na roslinnym? |
||||||
Autor:
misiaczeklodowy
k4ss napisał(a) w dniu 2014-01-30 o godzinie 14:47:35: Hej, Dzieki za wszystkie informacje ;)nie upieram sie tylko pytam co lepsze i smaczniejsze ;)z firma lutosa probowalam sie skontaktowav ale cos nie dbaja o klienta ;)a zwykle frytki lepiej na roslinnym? roślinna - frytura. Do wyboru masz palmową lub rzepakową. Palmowa jest tańsza, rzepakowa droższa. Nie zrób błędu jaki robią domorośli kucharze i nie kupuj czasem oleju do frytkownicy. Bo raz, że olej się pali, to trzeba go częściej wymieniać. Zużytą fryturę gdzieś za 1,5 zł za litr sprzedaż firmom, które zajmują się jej przeróbką. Popytaj w hurtowniach gastro typu Makro czy Farutex czy nie mają frytek Lutosa. |
||||||
|
Autor:
k4ss
Hej ;) dzięki wielkie ;)
Teraz wszytsko jasne .. ;-) nie, nie zamierzam oszczedzać, bo wychodzę z założenia, że jak będzie dobre, smaczne na pewno się na tym nie straci :) |
||||||
| BAR FRYTKOWY, FRYTKI | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
k4ss, niedawno projektowałem lokal z oryginalnymi frytkami belgijskimi,odezwij sie na priv: gastromex@wp.pl, podam Ci numer telefonu do nich, może Ci pomogą. On jest belgiem, ona polką, więc się dogadasz i z pierwszej ręki wyczucie tematu.
Misiaczeklodowy, haha, masz u mnie plusa za pogonienie reklamy Pani Hanny. Ostatnio wszystkie tematy reklamuje swoimi szkoleniami... |
||||||
|
Autor:
Nowy
Wypowiedzi: 3 |
Witam serdecznie skorzystałam ze szkolenia Pani Hanny i jestem z niego bardzo zadowolona, pomogło mi w rozpoczęciu mojej działalności. Przeglądając forum znalazłam wiele wpisów użytkowników reklamujących swoje usługi, między innymi wiele wpisów Pana Gastromexa odnośnie usług, którymi się zajmuje (nie zawsze jego wpis był w nucie tematu poruszanego na forum). Pozdrawiam
|
||||||
|
Autor:
Alleksandra
Tematy: 3 Wypowiedzi: 11 |
Ja też polecam panią Hanne, merytoryczne konsultacje i indywidualne podejście!
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:08:45 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|