FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / PRIMGASTRO
PrimGastro
Data rejestracji w systemie: 2012-05-11
Ilość tematów: 0       Ilość wypowiedzi: 16       Ilość ogłoszeń: 7

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Retro samochód gastronomiczny. Czy można?
Jeśli chodzi o wielkość Syrena Bosto dość mało miejsca , chyba człowiek na stojąco w naczepie się nie zmieści. Myślę że dość spore przeróbki (przedłużenie i podwyższenie) były by niezbędne. Jeśli chodzi o gotowe kanapki, bagietki przekąski na zimno jest szansa na osiągnięcie celu. Schody by się zaczynały w momencie gdyby pan serwował coś na ciepło, przy tak małej powierzchni myślę że trudno było by osiągnąć bezpieczny sposób pracy. Tak czy siak będzie wiązało się to z bardzo dużymi nakładami finansowymi. Nie znam się na samochodach na tyle żeby być pewnym co mówię , ale wydaje mi się że przy przeróbce nadwozia na tak dużą skalę przeróbka podwozia będzie niezbędna przynajmniej jego wzmocnienie. Można wykorzystać przestrzeń nad dachem kierowcy i tam umieścić sprzęt grzewczy , grill gazowy, lub jakaś mikrofala. Wtedy zabudowa przeróbka nadwozia musiała by zaczynać się nad dachem kierowcy i pociągnięta do tyłu samochodu. Ja mogę zaproponować inną rzecz Retro przyczepy gastronomiczne. Podaje link do takich wozów gastronomicznych: http://www.primgastro.zakopane.pl/index.php?p=p&id=470&id_p=4977 Przyczepy te wytwarzane w Niemczech charakteryzują się stylowym wykonaniem retro i wewnętrznym wyposażeniem w nowoczesne urządzenia gastronomiczne z atestami do użytku w gastronomi. Dodam jeszcze link do Retro kuchni może Pana zainteresują: http://www.primgastro.zakopane.pl/index.php?p=k&id=487 Zapraszam do współpracy, może w jakiś sposób pomożemy w Pana przedsięwzięciu , bardzo interesujący pomysł przez co efekt końcowy może być równie niesamowity. Może stać się sukcesem czego z całego serca życzymy. Z poważaniem: Tomasz Ludera tel. kom. 606 703 077 primgastro@primgastro.pl www.primgastro.pl
2012-11-21 10:03:11 2
Gdzie można kupić meble do przyczepy gastronomicznego?
Producenci maja często w ofercie rozwiązania dla statków wycieczkowych, czyli meble mocowane do ziemi , szafki i szuflady z blokadami zapobiegającymi otwieraniu. Być może takie rozwiązania były by wskazane jednak wiadomo przyczepa nie sprzedaje w ruchy więc zabezpieczenia się przydają tylko przy przemieszczaniu przyczepy żeby towar nie latał luzem po przyczepie. No i większość producentów dla gastronomii stosuje meble ze stali nierdzewnej zwiększają one dość sporo ciężar przyczepy. Dlatego tak jak przedmówcy mówili drewno z okleiną PCV jest o wiele lepszym wyborem w przypadku przyczep. Ważne tylko żeby materiały były łatwo zmywalne , nie pochłaniały tłuszczu i drobinek żywności. Wtedy zatwierdzenie do użytku przez sanepid będzie dużo bardziej ułatwione.
2012-11-21 09:19:42 6
Problem z otwarciem restauracji
Mam już małe info na temat argumentacji handlowców Convoterm. Jest to wypowiedź handlowca firmy Rational który sprawdził poprawność argumentów konkurencji i skonfrontował z prawdą: - Argumentacja Convotherm TEMAT ; Chowane drzwi 1. Zamykanie drzwi z zajętymi rękami nie jest możliwe (inaczej jest w piecach Rational) 2. Większe zużycie elementów , awaryjna mechanika 3. Nasze drzwi można otwierać o 180° i nie tarasują drogi nawet w wąskich przejściach 4. Manualne mycie, konieczna instalacja do zmiękczania wody. Mycie automatyczne w opcji + 995 € Drogie rozwiązanie (co prawda już stosowane seryjnie , ale ktoś musi zapłacić za skomplikowaną technologię) 5. Drzwi wsuwane Dłuższe czasy zamykania i otwierania – to wyższe straty energii . 7. Higiena: Rolki po stronie urządzenia są natłuszczone, by drzwiczki dobrze się ślizgały. Tu zbiera się tłuszcz i czyszczenie jest utrudnione. - Argumentacja Convotherm TEMAT ; Klamka z powłoką antybakteryjną 1. Ładna historyjka marketingowa. Convotherm nie ma w tym zakresie żadnych dowodów. 2. Convotherm robi tym sloganem zabieg marketingowy : Hygienic Handle jest kolejnym wkładem w ochronę środowiska, ponieważ można zrezygnować z agresywnej chemii do mycia. 3. Dalej wyjaśniają jednak: Czy przez to odpada mycie klamki drzwi? Nie – klamkę należy w dalszym ciągu czyścić w normalny sposób. Gdzie jest więc prawdziwa korzyść???? 4. Widzimy tu ryzyko, że klient przestanie czyścić klamkę.
2012-11-14 11:44:25 23
Pomoc w otwarciu pizzerii.
Możemy pomóc w przygotowaniu rozplanowania rozmieszczenia sprzętu jak i z wyposażeniem pomieszczenia w sprzęt. Dla sanepidu potrzebne będzie właśnie odpowiednie rozplanowanie pomieszczenia produkcyjnego zgodnie z normami HACCP. Taki plan technologiczny możemy wykonać. W przypadku zaopatrzenia się w sprzęt od nas rozplanowanie będzie gratis. Potrzebne sprzęty: Piec do pizzy, stół roboczy z blatem marmurowym (najlepiej gdyby to był stół chłodniczy) , przy większej produkcji mikser do zagniatania ciasta. Drobny sprzęt : łopata do wyciągania pizzy , formy lub kratki do pieczenia , pojemniki GN na składniki do pizzy , chochle. Pomieszczenie produkcyjne powinno posiadać dostęp do bieżącej wody i odpowiednie odprowadzenie ścieków oraz odpowiednie tworzywa na ścianach i podłodze pozwalające na łatwe zachowanie higieny w miejscu pracy np. wyłożone płytkami ceramicznymi , rogi zaokrąglone aby brud się nie zbierał w nich. Powinno mieć oddzieloną zmywalnie, toaletę dla pracowników, magazyn, chłodnię bądź przynajmniej szafy lub stoły chłodnicze. Wszystko by dało się zrobić, ale jest to zależne od budżetu jaki chce Pan przeznaczyć na start. Jeśli jest bardzo mały to można poszukać sprzętu używanego. Jednak norm HACCP Pan nie przeskoczy trzeba spore pieniądze włożyć aby sanepid zatwierdził dane pomieszczenie jako produkcyjne wyrobów spożywczych.
2012-11-14 11:30:47 4
Sklepy gastronomiczne w internecie
Zapraszamy www.primgastro.pl to katalog produktów. Nie posiadamy cen na stronie. W przypadku złożenia zamówienia wyceniamy zawsze indywidualnie pozwala to nam na dużą elastyczność i zaproponowanie Państwu o dobrych ofert. Stawiamy na najwyższą jakość , ponieważ z najwyższą jakością wiążą się rzadsze wizyty naszych serwisantów dając nam obniżenie kosztów obsługi gwarancyjnej , a państwa firmie spokojną głowę iż sprzęt rzadziej będzie ulegał awariom.
2012-11-14 11:28:05 24
Problem z otwarciem restauracji
1) Zależy od polityki firmy , czasem chcą coś wepchnąć niepotrzebnego czasem chcą poprawić usprawnić ergonomię pracy zmieniając rozmieszczenie lub typ sprzętu 2) Zależne są od jakości zastosowanych materiałów i jakości wykonania. Czasami firmy każą sobie płacić za bardziej rozpoznawalną markę a nie odbiegają jakością od innych. 3) Znajomy miał wyciąć w 2 zlewach ze stali nierdzewnej większe otwory pod młynki koloidalne. Każdy zlew z innej firmy. W pierwszym stal cienka i miękka wycinak przeszedł jak przez masło. W drugim stal grubsza i twardsz była do tego stopnia że trzpion wycinaka o grubości 2,5cm się urwał 4) Kuchnie gazowe dużej mocy mogą niszczyć garnki w przypadku np. postawienia małego garnka na większej średnicy palniku , przez co opalane są brzegi garnka które nie w pełni mają styczność z przygotowana potrawą (przecież nie ma po brzegi w nich potrawy która może wykipieć). W takich przypadkach gorąco nie przenika do potrawy tylko nadmiernie rozgrzewa materiał garnka. Może doprowadzić do uszkodzenia spawów mocujących rączki garnka. Najczęściej stosuje się taborety gazowe o bardzo dużej mocy do przygotowania dużej ilości żywonści. Natomiast kuchenki stosuje się średniej i małej mocy , nie zawsze przecież musimy zagrzać cały garnek zupy. Gdy potrzebne jest podgrzanie 1-2 porcji ,a nie mamy palnika o mniejszej średnicy wtedy może sprawiać to problemy. 5) Dobra kawa to Ekspres ciśnieniowy, młynek do kawy ziarnistej, odpowiedniej jakości ziarno kawy i dobrze wyszkolona osoba do jej przyrządzania. Są substytuty typu ekspresów automatycznych na kawę ziarnistą lub instant ale nigdy w życie nie będą tak dobrze smakować jak kawa z ekspresu ciśnieniowego. Nie słyszałem jednak o możliwości otrzymania ekspresu ciśnieniowego gratis , być może ktoś ma w ofercie ale pewnie wiąże się to z podpisaniem umowy użyczenia pod warunkiem stałego , kupowania kawy od tego samego dostawcy, co może mieć wpływ na jakość jak i cenę kupowanej kawy. W przypadku ekspresów automatycznych i instant słyszałem że mogą zostać użyczane na tej samej zasadzie. Informacje o parzeniu dobrej kawy można znaleźć poszukując w internecie informacji o baristach i zasadach dobrego parzenia kawy zwanych 4M. 6) Koszt może być spory z powodu wykorzystania drogich materiałów i zależny od wysokości do której potzrbne jest dociągnięcie tego kanału wyciągowego. Kanały takie muszą spełniać odpowiednie warunki higieniczne aby nie zbierał się w nich tłuszcz i nieczystości nie może to być po prostu "zwykłe spiro". Proponuje z kontaktować się z firmą Jeven. Mają w swojj ofercie bardzo dobre filtry do oddzielania ponad 90% tłuszczu z wyciąganego z kuchni powietrza. Mogą skonsultować rzeczywisty koszt takiego tunelu wyciągowergo. Z pracownikami i może być rzeczywiście problem ponieważ na takich samych stanowiskach za granicą zarabia się więcej niż w Polsce. Co do pieca osobiście obstaje przy Rationalu SCC whitefficiency ponieważ jest wysoce bezawaryjny i bardzo łatwy w obsłudze potrafi podpowiedzieć w jaki sposób potrawę przyrządzić. Oraz może być obsługiwany przez nowo przyjęty personel kuchenny już w pierwszym dniu, poprzez piktogramy przypisane do programów przygotowania konkretnych potraw. Co do piecy Convoterm nie miałem z nimi styczności więc nie mogę się wypowiedzieć , z tego co widzę w internecie to jest podobna półka co rational SCC whitefficiency. Racja są tańsze piece jednak sądzę , że przede wszystkim przemawia za tymi droższymi prostota obsługi, dbałość o jakość wykonania i bezawaryjność. Które powodują właśnie że w przyszłości np. nawet pomocnik kuchenny pod nieobecność szefa kuchni będzie w stanie sobie poradzić z ich obsługą.W razie potrzeby mogą dowiedzieć się i opisać konkretne różnice pomiędzy tymi piecami. Kontakt: Joshua.adamo@gmail.com tel. +48 606703077 Gastronomia to najbardziej rozpowszechniony w Polsce sposób na biznes. Może dlatego jest tak wiele problemów z otwarciem i utrzymaniem się na rynku. Pozdrawiam i życzę Powodzenia w biznesie !!!
2012-11-14 11:22:05 23
Wyposażenie obiektu gastronomicznego sprawdzone firmy?
Zabrzmi jak krypto reklama, ale możemy się podjąć zaprojektowania technologi kuchni i kompleksowego jej wyposażenia. Mamy długoletnie doświadczenie w projektowaniu, doradztwie wyboru sprzętu i kompleksowym wyposażaniu lokali gastronomicznych, hoteli i pralni. Proponuje zaglądnąć na naszą stronę www.primgastro.pl Działamy w całej Polsce. Dlatego proszę o kontakt z wskazaniem miejsca w którym państwo otwierają lokal, będziemy mogli podać państwu jakie lokale w państwa okolicy wyposażaliśmy, sami państwo będą mogli sprawdzić naszą jakość usług. Z dużych inwestycji wyposażaliśmy ostatnio kompleksowo: Hotel "Copernicus" w Toruniu, "Termy Bania" w Białce Tatrzańskiej, Mini Browar z restauracją "Zadyma' w Szaflarach k.Nowego Targu, hotel "Crocus" w Zakopanym. Zapraszamy do współpracy , podejdziemy do wszystkiego fachowo i solidnie. Primgastro@primgastro.pl
2012-11-12 09:44:41 11
Pomoc w otwarciu pizzerii.
Możemy pomóc w przygotowaniu rozplanowania rozmieszczenia sprzętu jak i z wyposażeniem pomieszczenia w sprzęt. Dla sanepidu potrzebne będzie właśnie odpowiednie rozplanowanie pomieszczenia produkcyjnego zgodnie z normami HACCP. Taki plan technologiczny możemy wykonać. W przypadku zaopatrzenia się w sprzęt od nas rozplanowanie będzie gratis. Potrzebne sprzęty: Piec do pizzy, stół roboczy z blatem marmurowym (najlepiej gdyby to był stół chłodniczy) , przy większej produkcji mikser do zagniatania ciasta. Drobny sprzęt : łopata do wyciągania pizzy , formy lub kratki do pieczenia , pojemniki GN na składniki do pizzy , chochle. Pomieszczenie produkcyjne powinno posiadać dostęp do bieżącej wody i odpowiednie odprowadzenie ścieków oraz odpowiednie tworzywa na ścianach i podłodze pozwalające na łatwe zachowanie higieny w miejscu pracy np. wyłożone płytkami ceramicznymi , rogi zaokrąglone aby brud się nie zbierał w nich. Powinno mieć oddzieloną zmywalnie, toaletę dla pracowników, magazyn, chłodnię bądź przynajmniej szafy lub stoły chłodnicze. Wszystko by dało się zrobić, ale jest to zależne od budżetu jaki chce Pan przeznaczyć na start. Jeśli jest bardzo mały to można poszukać sprzętu używanego. Jednak norm HACCP Pan nie przeskoczy trzeba spore pieniądze włożyć aby sanepid zatwierdził dane pomieszczenie jako produkcyjne wyrobów spożywczych.
2012-11-12 09:31:13 8
CZY WARTO JUZ WROCIC DO POLSKI?
Endriu w jakim kraju teraz jesteś ??? Masz tam raj nie ma co wracać , przykra sprawa , że w ojczyźnie człowiek ma gorsze warunki rozwoju niż w obcym kraju!!!
2012-10-05 08:47:15 13
W restauracji kuchnia elektryczna
Niech Pani poda przynajmniej ilość płyt elektrycznych na tej kuchence? Bo są 2 płytowe, 4 i 6 wiadomo że im więcej tym większe zużycie. No i czy w kuchni jest tylko kuchenka elektryczna nic innego do gotowania ,pieczenia, smażenia, odgrzewania?
2012-08-24 08:42:10 8
Wyposażenie obiektu w urządzenia gastronomiczne
Polecam kontakt z nami tel. 787128036 e-mail : primgastro@primgastro.pl . Proszę powiedzieć czy posiada pan/pani rozplanowanie sprzętu? Jeśli nie to plan pomieszczeń i listę sprzętu który by pan/pani chcieli umieścić w lokalu. Jeśli brak listy też doradzimy co umieścić potrzebne będzie tylko jakiś plan pomieszczeń najlepiej w pliku dwg na tej podstawie możemy wszystko doradzić , rozstawić w pomieszczeniach według ogólnych wymogów sanitarnych i ergonomii pracy. Posiadamy szeroką siatkę kontaktów z producentami krajowymi i zagranicznymi. Zapraszam na naszą stronę www.primgastro.pl posiadamy na niej wstawione ponad 7000 produktów a to nawet nie jest ułamek wszystkich osiągalnych dla nas produktów ciągle wstawiane są kolejne. Wyróżniamy się jakością oferowanych produktów , wykonaniem projektów zagospodarowania przestrzeni w tym wizualizacją 3D w celu ustalenia szczegółów projektu, jesteśmy w stanie nanieść wytyczne przyłączeń na plan zabudowy jeszcze w fazie budowy lokalu. Jeśli nie posiadają państwo także planu lokalu w pliku dwg można przesłać skan planów , jeśli nie ma całkiem planu , możemy nawet przyjechać i zrobić pomiary. Wszystkie szczegóły można ustalić telefonicznie i przez e-mail. Wysyłamy pełną informację o kosztach urządzeń i możemy przygotować kilka wersji np. "Jakościową" lub "ekonomiczną". Proszę nas wypróbować jesteśmy bardzo elastyczni.
2012-08-14 09:21:41 21
Pomoc w doborze sprzętu dla lokalu na 25/30 osób oraz godni polecenia producenci
Co do Ekspresu przedmówca ma dużo racji , moim zdaniem warto jest zainwestować w dobry ekspres, jednak pamiętać należy że bez odpowiedniego przeszkolenia obsługa ekspresu ciśnieniowego może nastręczać problemy, polecam wbić w googlach hasełko "Barista" pooglądać kilka filmików na youtube w temacie pracy baristy i pamiętac należy że sztuka parzenia bardzo dobrej kawy to mieszanka zdolności Baristy i odpowiedniego sprzętu odpowiedni ustawionego. Jeśli np. zmielimy ziarno za grubo kawa nie ma swojej esencji , jeśli za drobno może się w tedy zbyt mocno nagrzewać przez co kawa w smaku jest zbyt gorzka. Rozwiązaniem stosowanym głównie na stacjach paliw i w mniejszych gastronomiach oraz wszędzie tam gdzie nie opłaca się szkolić pracownika do obsługi ciśnieniowych ekspresów są ekspresy automatyczne. Nie mylić z automatami do napojów typu instant. Ekspresy automatyczne mielą ziarno i poddają jego odpowiednią ilość parzeniu wyciągając całą esencję do tego potrafią przygotować napoje takie jak latte czy cappucino automatycznie dodając ubite na pianę mleko. Jedyne co obsługa robi to podstawia filiżankę i naciska przycisk. Oczywiście należy tak samo jak w ekspresie ciśnieniowym dbać o codzienne czyszczenie wszystkich dysz i części które muszą być czyste dla prawidłowego parzenia i działania urządzenia. No i oczywiście taka kawa nigdy nie dorówna smakiem kawie parzonej w ekspresach ciśnieniowych przez obsługę która potrafi to robić. Jednak jest o wiele prostszy w obsłudze i odchodzi z kosztów zakup dodatkowych użądzeń jak młynek do kawy. Z rozwiązań ekspres ciśnieniowy polecam firmę włoską Faema wieloletnie doświadczenie w tej dziedzinie jakie ta firma posiada przekłada się na jakość , ale też na dość dużą cenę , można jednak znaleźć w jej ofercie mniejsze ekspresy ekonomiczne jak i wypasione o stylowym wyglądzie które nadają dodatkowo harakter lokalowi. Z rozwiązań ekspres automatyczny polecam firmę niemiecką WMF bardzo niezawodne urządzenia jeśli się odpowiednio dba o czystość każdego elementu ekspresu. Prosta intuicyjna obsługa. Tak samo jak faema posiadają ekonomiczne rozwiązania przygotowujące podstawowe napoje jak i wypasione kombajny do przygotowywania wielu napoji , z 2 różnych kaw , z dodatkiem czekolady , bądź ubijanego mleka. W obydwu przypadkach przedmówca się nie myli trzeba się przygotować na wydatek powyżej 10tys.
2012-08-07 16:11:25 17
Pomoc w doborze sprzętu dla lokalu na 25/30 osób oraz godni polecenia producenci
Witam jeśli chodzi o zmywarkę ostatnio fajna możliwość jest wynajmu zmywarki zamiast zakupu, ma to swoje plusy zyskuje się fakturę która jest kosztem uzyskania przychodu więc wrzuca się ją w koszty, nie przejmuje się Pani że zmywarka się zepsuje bo na całość czasu najmu jest serwis i przeglądy zapewnione za darmo, no i szereg dokumentów jakie by były potrzebne przy leasingu zastępuje jedna umowa najmu z producentem. Z taką ofertą wyszła firma Winterhalter niemiecki producent zmywarek. Zmywarka podblatowa o szerokości 60cm jest już od 300PLN miesięcznie z umową na 5 lat tak jak pisałem przez CAŁY OKRES NAJMU ma się zapewnioną gwarancję , serwis i przeglądy co półroczne gratis. Po zakończeniu okresu najmu można samemu zdecydować co zrobić czy wykupić zmywarkę na własność (po okazyjnej wtedy cenie) , oddać ją i wziąć całkiem nową ponownie w najem lub całkiem zrezygnować. Firma elastycznie dostosowuje się do klienta. W razie pytań dodatkowych tel. 787 128 036. Co do kuchni wiele osób wybiera linie Lotus firmy RM gastro (jakościowo lepsze wykonanie , ale droższa) lub Fagor niedużo tańsze rozwiązanie od Krometu. Co do zamrażarki nie wiem dlaczego taki wybór - elektrolux - jest mnogość różnych innych firm jak wnioskuje z pojemności jest to zamrażarka skrzyniowa. W tej materii zastosowałbym szafy mroźnicze , lub stoły mroźnicze z blatem roboczym. Przede wszystkim z powodu ergonomii pracy i funkcjonalności ( w skrzyniowej zawsze będzie coś przykryte czymś i zawsze z tego powodu będzie w niej bałagan i nieporządek) Firmy: Rilling Krosno, RedFox i RM Gastro oraz Fagor mają dobre rozwiązania profesjonalne. Co do tego stołu chłodniczego musi Pani zwróć uwagę na ranty przy blacie jeśli ma Pani zamiar postawić ten używany stół z allegro w prawym rogu jakiegoś pomieszczenia to może się przydać (jeśli postawi panie gdzieś po środku pomieszczenia prawy rant będzie przeszkadzał w pracy) , ale pragnę zwrócić uwagę że nowy stół z RedFoxa pomniejszony o szufladę kosztuje 3000PLN tak że nie wiem czy sam bym się połakomił na używkę która nie wiadomo ile pochodzi. Rozwiązania Fagora najczęściej sprawdzają się wszędzie , Eddessa nie jest zła w tego typu sprzętach. Bemar doradzam nastawny pojedynczy na blatowy z RM Gastro , mała ilość osób nie potrzeba jakiegoś dużego sprzętu chyba że chce się mieć małe porcje podgrzane i duży wybór z karty menu wtedy trzeba pomyśleć nad czym większym. http://b2c.rmgastro.pl/offer_product.php?gr_id=152&itemcode=00000279 Frytkownice polecam tej samej firmy jednak dwu komorową co daje lepsze wyniki przerobu i ergonomi pracy. Każda komora może mieć ustawioną inną temperaturę przez co można lepsze wyniki smażenia osiągnąć dla różnych produktów. Można ustawić w tej samej temperaturze ale wrzucać frytki w obie komory niezależnie dzięki czemu np. w sytuacji zamówienia przez 1 klienta porcji 2 klient gdy zamówi także porcje frytek nie czeka aż porcja dla pierwszego klienta jest gotowa. Natomiast przy zmniejszonym ruchu jest możliwe wyłączenie całkowicie jednej komory frytkownicy. Rozwiązanie tanie i energooszczędne , dzięki strefom zimnym we frytkownicy nie dochodzi do przepalania się drobinek z frytek które osiadają na dnie frytkownicy. http://b2c.rmgastro.pl/offer_product.php?gr_id=157&itemcode=00007463 Mimo iż reprezentuje firmę gastronomiczną , mam nadzieje że pomogłem w jakiś sposób w dokonaniu wyboru. Zapraszam po więcej informacji na naszą stronę www.primgastro.pl może także Pani do nas zadzwonić na nr. kontaktowe ze strony lub do mnie bez pośrednio na tel. 787 128 036 . Może także Pani wysłać zapytanie o każdy produkt z naszej strony i nie tylko na naszego maila primgastro@primgastro.pl otrzyma Pani informację zwrotną o Cenie towaru wszystko nie zobowiązująco więc proszę pytać śmiało. Nasza firma mieści się w Zakopanem , ale jeśli w jakiś sposób moglibyśmy pomóc w wyposażeniu to dojeżdżamy na drugi koniec Polski :) Pozdrawiam i życzę powodzenia w otwieranym biznesie.
2012-08-07 10:12:57 17
Przyczepa gastronomiczna wynajem czy zakup?
Witam proponuje zapoznać się z Przyczepkami gastronomicznymi stylizowanymi. Od razu zaznaczam że nie są tanie , ale niesamowicie działają na ludzi, przyciągają wzrok ludzie zdjęcia z nimi chcą sobie robić więc nie jako promują logo firmy umieszczone na nich , szybko zdobywają stałych klientów przez właśnie swój wygląd. Z racji swojej nie powtarzalności informacja o takiej przyczepce przenosi się z ust do ust po całym mieście. http://www.primgastro.zakopane.pl/index.php?p=p&id=470&id_p=4977 Wozy są produkowane w Niemczech. Jedyne o co należy jeszcze zadbać to o niepowtarzalnie dobry smak jedzenia , które jest sprzedawane i sukces gotowy. Przyczepy można dostosować do potrzep wyposażając je w każde urządzenie , które pan wskaże , można je także wyposażyć w instalacje do rozlewania piwa beczkowego. Zapraszam do odwiedzenia naszej strony pod wskazanym linkiem proszę przeglądnąć zdjęcia tam zaprezentowane. Jeśli zainteresuje produkt proszę o przesłanie zapytania wraz ze zdjęciem przyczepki, która się najbardziej podoba na naszego maila firmowego primgastro@primgastro.pl w odpowiedzi dostanie Pan ofertę cenową. Można także zamówić całkowicie nie powtarzalną przyczepkę według własnego projektu. Robione na zamówienie. Czas realizacji do 6-8 tygodni lub więcej dla nietypowych zamówień. Ale efekt który Pan otrzymuje jest tak unikatowy i niepowtarzalny , że zachwyca każdego odwiedzającego Pana punkt gastronomiczny i automatycznie promuje ten punkt bo każdy chce znajomemu opowiedzieć o tak dobrze wyglądającym punkcie gastronomicznym. Pozdrawiam.
2012-07-20 09:01:07 46
aluminiowe garnki
Witam na stronie Primgastro znajdzie pani Bardzo duży wybór garnków aluminiowych o różnej grubości tworzywa. Zapraszam na www.primgastro.pl . Garnki włoskiej firmy Pentole Agnelli: http://www.primgastro.zakopane.pl/index.php?p=k&id=480 Garnki tej firmy 3mm grubości tworzywa: http://www.primgastro.zakopane.pl/index.php?p=k&id=481 Garnki tej firmy 5mm grubości tworzywa: http://www.primgastro.zakopane.pl/index.php?p=k&id=483 Garnki tej firmy 7mm grubości tworzywa (nadające się pod indukcję): http://www.primgastro.zakopane.pl/index.php?p=k&id=492 Jeszcze z firmy niemieckiej contacto ale tylko jeden garnek w wielu rozmiarach jest bez żadnej powłoki: http://www.primgastro.zakopane.pl/index.php?p=k&id=187 No i wiele więcej wyrobów z powłokami różnymi lub bez , z rączkami izolowanymi lub nie. Jeśli czegoś pani nie znajdzie prosimy o opis poszukiwanego produktu poszukamy go dla pani. Kontakt primgastro@primgastro.pl Na stronie można spokojnie wystosować do nas zapytanie , składając zamówienie , nie jest to równoznaczne z kupnem online jest to tylko zapytanie o produkt , zostanie wtedy odesłana do panie na podanego e-maila oferta i przedstawione zostaną ceny danego sprzętu.
2012-07-03 14:40:12 5
potrzebuję kupić wyposażenie gastronomiczne grill lodówki doradzcie gdzie kupować
Polecam www.PrimGastro.pl kontakt na maila lub telefoniczny pomożemy i doradzimy zawsze fachowo. Z ostatnich najlepszych ofert proponujemy zapoznać się : - z systemem wynajmu za bardzo niską opłatą miesięczną najlepszych profesjonalnych zmywarek gastronomicznych niemieckiej firmy Winterhalter z możliwością pierwokupu w niskiej cenie po zakończeniu umowy - z najlepszymi na rynku piecami konwekcyjno-parowymi niemieckiej firmy Rational z rewolucyjnymi funkcjami zmniejszającymi zużycie energii i wody przy jednocześnie 30% większym załadunku intuicyjnie prostej obsłudze dzięki dotykowemu ekranowi i piktogramom programów obróbki potraw - z systemami regałów magazynowych firmy Plastmet najlepsza jakość , różnorodność konfiguracji , przystępna cena oraz szybkość z jaką możliwe jest zagospodarowanie przestrzenia magazynowej regałami tej firmy stawia ją w czołówce firm oferujących podobne rozwiązania
2012-05-11 10:59:53 23
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.