![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: RETRO SAMOCHóD GASTRONOMICZNY. CZY MOżNA? |
|||||||
|
Autor:
jack-son
Wypowiedzi: 2 |
Przede wszystkim witam serdecznie użytkowników forum. To mój pierwszy post więc wypada się przywitać.
Zajmuję się kuchnią od 10 lat. Moją drugą pasją są zabytkowe samochody. Ostatnio wpadłem na pomysł połączenia moich hobby w jedną działalność. Plan jest taki, żeby przerobić stary 40-to letni samochód w wersji furgon (posiadam już taki) w samochód gastronomiczny - retro. Samochód w typie Syrena Bosto, ale francuski. Przestrzeni "na tyle" jest więc niewiele. Wiem, że obostrzenia przepisami są dość duże, no ale skoro można sprzedawać z wózka, to tutaj może też dało by się coś przykombinować. Samochód działał by głównie porą nocną, gdy restauracje już są zamknięte. Liczę na klientów-imprezowiczów, którzy po wyjściu z klubu chętnie coś zjedzą na szybko. W ciągu dnia może sprzedaż gotowych kanapek/bagietek dla firm? Może jakieś retro-przekąski? Do tego chciałbym obsługiwać jakieś imprezy masowe w mieście. Z Urzędem Miasta bez problemu się dogadam. Mam też zaprzyjaźniony stok narciarski, gdzie mógłbym oficjalnie legalnie stać. Ze względu na małą powierzchnię roboczą celowałbym w proste dania, do których wykonania nie potrzebuję masy sprzętu. Czy myślicie, że ze strony "prawno-sanepidowej" jest szansa coś takiego zrobić? Co bezwzględnie musi się znaleźć w samochodzie? |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
PrimGastro
Wypowiedzi: 16 |
Jeśli chodzi o wielkość Syrena Bosto dość mało miejsca , chyba człowiek na stojąco w naczepie się nie zmieści. Myślę że dość spore przeróbki (przedłużenie i podwyższenie) były by niezbędne. Jeśli chodzi o gotowe kanapki, bagietki przekąski na zimno jest szansa na osiągnięcie celu. Schody by się zaczynały w momencie gdyby pan serwował coś na ciepło, przy tak małej powierzchni myślę że trudno było by osiągnąć bezpieczny sposób pracy. Tak czy siak będzie wiązało się to z bardzo dużymi nakładami finansowymi. Nie znam się na samochodach na tyle żeby być pewnym co mówię , ale wydaje mi się że przy przeróbce nadwozia na tak dużą skalę przeróbka podwozia będzie niezbędna przynajmniej jego wzmocnienie. Można wykorzystać przestrzeń nad dachem kierowcy i tam umieścić sprzęt grzewczy , grill gazowy, lub jakaś mikrofala. Wtedy zabudowa przeróbka nadwozia musiała by zaczynać się nad dachem kierowcy i pociągnięta do tyłu samochodu.
Ja mogę zaproponować inną rzecz Retro przyczepy gastronomiczne. Podaje link do takich wozów gastronomicznych: http://www.primgastro.zakopane.pl/index.php?p=p&id=470&id_p=4977 Przyczepy te wytwarzane w Niemczech charakteryzują się stylowym wykonaniem retro i wewnętrznym wyposażeniem w nowoczesne urządzenia gastronomiczne z atestami do użytku w gastronomi. Dodam jeszcze link do Retro kuchni może Pana zainteresują: http://www.primgastro.zakopane.pl/index.php?p=k&id=487 Zapraszam do współpracy, może w jakiś sposób pomożemy w Pana przedsięwzięciu , bardzo interesujący pomysł przez co efekt końcowy może być równie niesamowity. Może stać się sukcesem czego z całego serca życzymy. Z poważaniem: Tomasz Ludera tel. kom. 606 703 077 primgastro@primgastro.pl www.primgastro.pl |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:12:04 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|