![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: W RESTAURACJI KUCHNIA ELEKTRYCZNA |
|||||||
|
Autor:
NINA-30
Wypowiedzi: 4 |
Witam ,
Niebawem otwieram restaurację , w lokalu który będę prowadzić jest kuchnia elektryczna. Proszę o informację na temat gotowania na takiej kuchence, jakie są koszty związane z użyciem prądu ? Czy koszty są wyższe jak przy użyciu kuchenki gazowej ? Nie ukrywam ,że wystraszyła mnie ta wiadomość , byłam przekonana że jest tam kuchnia gazowa, ale lokal jest w piwnicach i nie ma pozwolenia na gaz. Proszę o odpowiedź |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Kuchnia elektryczna będzie słabsza od kuchni gazowej, dużo tańsza w zakupie jest kuchnia elektryczna ale droższa w eksploatacji.
Jeśli masz mieć kuchenkę elektryczną po zastanów się nad dobrą indukcją. |
||||||
|
Autor:
NINA-30
Nie mam większych szans na zmianę kuchenki. Wiem że jest to kuchnia elektryczna , nie indukcyjna. Stąd moje obawy o zużycie prądu. Jeśli ktoś posiada w restauracji kuchnię elektryczną , proszę o podanie kosztów za prąd.
|
||||||
|
Autor:
NINA-30
Ponawiam temat ........ Jeśli ktoś posiada w restauracji kuchnię elektryczną , proszę o podanie kosztów min za prąd.
|
||||||
|
Autor:
PrimGastro
Wypowiedzi: 16 |
Niech Pani poda przynajmniej ilość płyt elektrycznych na tej kuchence? Bo są 2 płytowe, 4 i 6 wiadomo że im więcej tym większe zużycie. No i czy w kuchni jest tylko kuchenka elektryczna nic innego do gotowania ,pieczenia, smażenia, odgrzewania?
|
||||||
|
Autor:
NINA-30
Kuchenka jest 4 płytowa , jest piec konwekcyjny i 2 taborety na gaz z butli.
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Skoro nie ma pozwolenia na gaz to jak będą działać taborety gazowe? Jak masz gaz z butli to wstaw kuchenkę gazową i po sprawie
|
||||||
|
Autor:
Ziom86
Wypowiedzi: 1 |
Koszty nie są dużo większe ale kuchenki elektryczne zwykle nie są tak wydajne więc potrawy się dłużej robią, a w restauracji liczy się również czas podania. Na tym rynku jest strasznie duża konkurencja, ostatnio byłem w Krakowie w restauracji Pod Złotą Pipą (http://www.pipa.com.pl/) i musze powiedzieć, że byłem zachwycony ale od razu mi przyszło na myśl, że gdyby zakładać tam restaurację to byłoby ciężko zdobyć klientów,.
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:15:03 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|