FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / W RESTAURACJI KUCHNIA ELEKTRYCZNA
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

W RESTAURACJI KUCHNIA ELEKTRYCZNA

Autor: NINA-30

Wypowiedzi: 4
Post 1 napisany 2012-08-23 o godzinie 09:51:05.
Witam ,

Niebawem otwieram restaurację , w lokalu który będę prowadzić jest kuchnia elektryczna.

Proszę o informację na temat gotowania na takiej kuchence, jakie są koszty związane z użyciem prądu ? Czy koszty są wyższe jak przy użyciu kuchenki gazowej ?

Nie ukrywam ,że wystraszyła mnie ta wiadomość , byłam przekonana że jest tam kuchnia gazowa, ale lokal jest w piwnicach i nie ma pozwolenia na gaz.

Proszę o odpowiedź

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 2 napisany 2012-08-23 o godzinie 10:08:16.
Kuchnia elektryczna będzie słabsza od kuchni gazowej, dużo tańsza w zakupie jest kuchnia elektryczna ale droższa w eksploatacji.

Jeśli masz mieć kuchenkę elektryczną po zastanów się nad dobrą indukcją.

Post 3 napisany 2012-08-23 o godzinie 10:26:51.
Nie mam większych szans na zmianę kuchenki. Wiem że jest to kuchnia elektryczna , nie indukcyjna. Stąd moje obawy o zużycie prądu. Jeśli ktoś posiada w restauracji kuchnię elektryczną , proszę o podanie kosztów za prąd.

Post 4 napisany 2012-08-24 o godzinie 00:00:19.
Ponawiam temat ........ Jeśli ktoś posiada w restauracji kuchnię elektryczną , proszę o podanie kosztów min za prąd.

Autor: PrimGastro

Wypowiedzi: 16
Post 5 napisany 2012-08-24 o godzinie 08:42:10.
Niech Pani poda przynajmniej ilość płyt elektrycznych na tej kuchence? Bo są 2 płytowe, 4 i 6 wiadomo że im więcej tym większe zużycie. No i czy w kuchni jest tylko kuchenka elektryczna nic innego do gotowania ,pieczenia, smażenia, odgrzewania?

Post 6 napisany 2012-08-25 o godzinie 09:41:53.
Kuchenka jest 4 płytowa , jest piec konwekcyjny i 2 taborety na gaz z butli.

Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 7 napisany 2012-08-25 o godzinie 12:09:49.
Skoro nie ma pozwolenia na gaz to jak będą działać taborety gazowe? Jak masz gaz z butli to wstaw kuchenkę gazową i po sprawie

Autor: Ziom86

Wypowiedzi: 1
Post 8 napisany 2012-10-15 o godzinie 08:59:33.
Koszty nie są dużo większe ale kuchenki elektryczne zwykle nie są tak wydajne więc potrawy się dłużej robią, a w restauracji liczy się również czas podania. Na tym rynku jest strasznie duża konkurencja, ostatnio byłem w Krakowie w restauracji Pod Złotą Pipą (http://www.pipa.com.pl/) i musze powiedzieć, że byłem zachwycony ale od razu mi przyszło na myśl, że gdyby zakładać tam restaurację to byłoby ciężko zdobyć klientów,.

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
Szukam kuchni cateringowej Szukam kuchni cateringowej
dodane: 2026-07-04
dodane: 2026-07-04
dodane: 2026-05-06

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.246
Data: 2026-07-27
Czas: 18:51:56
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: W RESTAURACJI KUCHNIA ELEKTRYCZNA
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "w restauracji kuchnia elektryczna" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
TAGI: restauracja (25)    restauracje (25)    kuchnia (19)    kuchnia elektryczna (2)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Gastronomia a wymagania Sanepidu    ekspres do kawy ascaso   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.