FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / ANETAMSKA
anetamska
anetamska
Lokalizacja: Kraków
Data rejestracji w systemie: 2016-04-04
Ilość tematów: 2       Ilość wypowiedzi: 16       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Blender, czy mikser?
Jak myślicie w co lepiej zainwestować, w mikser, czy blender? Co lepiej nada się do baru?
2016-09-20 10:38:10 5
Piec do pizzy jaki wybrac
A według Was, który piec lepiej wybrać: gazowy, czy elektryczny? Bo z tego artykułu http://multigastro.pl/blog/piec-do-pizzy-gazowy-czy-elektryczny/ wynika, że piece elektryczne są tańsze, ale czy lepsze? Warto kupić piec elektryczny, czy raczej ich nie stosujecie w swoich pizzeriach? ;)
2016-08-29 14:49:49 11
Pomysł na ogródek przy restauracji
Witam. W marcu przyszłego roku otwieram małą restauracje z kuchnią polską. Cały lokal będzie miał klimat przytulnej chatki, takiej troszkę z bajki o Jasiu i Małgosi, ale nie aż tak przesłodzonej. Jeżeli chodzi o w wnętrze lokalu wszystko mam już dograne i ustalone, czekam tylko aż skończy się generalny remont i zabieram za wyposażanie. Mam natomiast ogromny problem z ogródkiem. Lokal ma osobno wydzielony dosyć duży ogródek (spokojnie zmieści się 9-12 stolików) i kompletnie nie wiem jak go urządzić, żeby pasował do koncepcji, ale był taki świeży i oryginalny. Poszukując inspiracji przejrzałam kilka artykułów na ten temat i bardzo spodobało mi się zdjęcie z tego artykułu: https://multigastro.pl/blog/aranzacja-ogrodka-trzy-wazne-zasady/. Chodzi mi konkretnie o te stołeczki w krate. Myślicie, że taki styl pasowałby do całej koncepcji? Podoba Wam się w ogóle coś takiego? :)
2016-07-25 13:04:51 2
Food truck stacjonarny
Niestety mam podobny problem, ponieważ nie mam żadnego doświadczenia w tym jak wyglądają kwestie "formalne" w przypadku prowadzenia takiego foodtrucka, a zamierzam stworzyć tego typu miejsce. Mam problem z podjęciem decyzji co do wyposażenia. Nie orientuje się co jest wymagane, a co dodatkowo mogę mieć. Oczywiście wiem, że potrzebne mi są podstawowe urządzenia, takie jak wspomniane w tym artykule: LINK ZABLOKOWANY, ale co więcej? Ile większych sprzętów zmieści się w takim pojeździe?
2016-06-24 10:28:26 4
Wasza opinia -Frytki belgijskie
Ja również słyszałam o tej samej firmie. ;)
2016-04-26 10:27:27 6
Własny lokal gastronomiczny... Zadaj pytanie
W jakie kanały marketingu najlepiej uderzać, aby sprawić że lokal stanie się bardziej rozpoznawalny?
2016-04-26 10:26:50 10
Nowy czy używany sprzęt?
Jeśli chodzi o piece to rzeczywiście te firmy Stalgast są bardzo dobre jakościowe: http://multigastro.pl/piec-konwekcyjno-parowy-cheflux-7-gn-1-1-900590-stalgast.html. Dlatego osobiście uważam, że lepiej kupić nowy sprzęt. Takie działanie jest taką inwestycją na przyszłość, no bo z używanym sprzętem nigdy nie wiadomo jak długo będzie działał, a nowy zawsze dłużej się sprawdza. ;)
2016-04-26 10:25:06 16
otwieram lokal gastronomiczny od czego zacząć? Pomocy
Jeśli chodzi o projekt technologiczny to też mam z tym różne doświadczenia, więc nie polecam skupiać się na tym na samym początku. :) Co do sprzętu, podobnie jak już ktoś wyżej zaznaczył, warto jednak wydać na początku trochę więcej na profesjonalny sprzęt, ponieważ dzięki temu zaoszczędzi się na ewentualnych naprawach (sprzęt jest objęty gwarancją), a dodatkowo taki sprzęt niszczy się naprawdę rzadko! Natomiast używane sprzęty jeśli tylko zacznie się ich intensywniej używać, to często kompletnie przestają działać i nawet nie da się ich naprawić. Wraz z siostrą prowadzimy mały lokal (tzn. siostra jest właścicielką, ja jej pomagam) i z tego co wiem ona zamawiała z tej strony: http://multigastro.pl/. Może warto przejrzeć ofertę i zerknąć na jakieś promocje. Myślę, że zakupienie takiego sprzętu się opłaci :)
2016-04-06 14:34:41 22
Plany otwarcia małej kawiarni a rzeczywistość
Toaleta oczywiście, że może być koedukacyjna, ale tak jak już ktoś wspomniał, musi być dostosowana do potrzeb osób niepełnosprawnych. Jeśli chodzi o sprzęt to jednak polecam zainwestować w profesjonalny, ze względu na to, że taki sprzęt jest dużo bardziej wygodny (w niektórych urządzeniach można zaprogramować ich pracę) a do tego często potrafi działać bez zarzutu nawet kilkanaście lat! Wydaje mi się, że to lepsza opcja, niż wydawanie co kilka lat pieniędzy na półśrodki. :)
2016-04-06 14:25:25 15
malutka kawiarnia +punkt ksero
Przede wszystkim sanepid. Jeśli rzeczywiście wszystko co oferujesz będzie na wynos i nie będziesz tego sam przygotowywał to myślę, że rozwiązanie które masz zamiar zastosować jeśli chodzi o wodę, przejdzie :)
2016-04-06 14:21:53 6
Odwiedzacie restauracje?
Kurcze, świetna oferta! Przynajmniej raz w tygodniu staram się gdzieś wyjść, żeby spędzić miły weekend, chętnie skorzystam! :)
2016-04-06 14:19:55 7
Jaka firma zmywarki
Ja często bywam w lokalu mojej siostry (pomagam jej 3 razy w tygodniu), lokal jest dosyć duży i klientów też jest zazwyczaj w ciągu dnia sporo. Siostra prowadzi ten lokal już od 2 lat i od początku ma zmywarkę Stalgast. Nigdy nie zauważyłam, żeby sprawiała jej jakieś problemu. Z tym, że jest dosyć droga, moja siostra zapłaciła coś koło 4,5 tyś zamawiając na tej stronie: http://multigastro.pl/zmywarka-uniwersalna-stalgast-400v-z-dozownikiem-plynu-myjacego.html, ale z tego co widzę teraz jest jakaś promocja. Polecam Ci przed zakupem skonsultować się po prostu ze specjalistami, którzy na pewno doradzą Ci jakie zmywarka dla Twojego biznesu będzie najbardziej odpowiednia. ;)
2016-04-06 09:38:16 9
Produkcja kanapek w domu
Wydaje mi się, że Sanepid nie powinien  mieć nic przeciwko oczywiście, jeśli lokal będzie dopasowany do stawianych wymogów. Nie ważne, czy jest Twoim domem czy nie. ;)
2016-04-06 09:25:10 14
Kwiaty jadalne
Najlepiej skonsultuj to ponownie z Sanepidem, z tego co się orientuje w wielu restauracjach serwowane są kwiaty jadalne. Pięknie wyglądają na daniaach ;)
2016-04-06 09:23:44 12
Wspracie przy pracy licencjackiej :)
Warto zapytać Twojego promotora o źródła z których możesz pozyskać dane na ten temat. Ja niestety nie orientuje się, ponieważ pracę pisałam z zupełnie innego tematu. :p
2016-04-06 09:20:51 3
czy kawiarnia to opłacalny biznes?
[color=#111111][size=2][font=Verdana]Przede wszystkim musisz zwrócić uwagę na lokalizację: dobre położenie, w centrum, przy ruchliwej ulicy, tam gdzie będzie widoczna i nie będzie trudno do niej trafić. Po drugie: musisz zaproponować coś szczególnego co będzie charakteryzowało tylko Twoją kawiarnię, jakiś dodatek, specjał, specjalny smak kawy, wygląd wnętrza, a może oryginalny klimat miejsca. ;) Po trzecie: niezwykle ważne jest wyposażenie kawiarni. Warto zadbać o dobry sprzęt, np. ekspres do kawy, dzięki czemu będzie można zaoferować klientom coś więcej. Moja siostra prowadzi kawiarnię od 2 lat i póki co stale ma klientów. Z tego co się orientuje ona zamawiała ekspres z tej strony http://multigastro.pl/category/ekspresy-kolbowe. Dokładnie zastanów się co chcesz serwować i jaki sprzęt będzie Ci do tego potrzebny.[/font][/size][/color]
2016-04-06 09:16:53 14
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.