![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: NOWY CZY UżYWANY SPRZęT? |
|||||||
|
Autor:
Posiadacz
Tematy: 3 Wypowiedzi: 10 |
Witam. Za około 2 tygodnie otwieram lokal gastronomiczny. Muszę zakupić piec 2 komorowy do pizzy, opiekacz gazowy do kebaba, stół/podstawę do pieca, opiekacz do bułek oraz nadstawkę chłodniczą (GN). Zastanawiam się nad tym czy warto dopłacać kilka tysięcy więcej do nowego sprzętu czy bez obaw można brać używki ? Z tego co słyszałem to tego typu maszyny nie psują się zbyt często, a serwis w razie czego nie jest aż tak kosztowny, mogę się mylić bo znam te wersje tylko z opowiadań.
Jak Wy Drodzy użytkownicy uważacie? Co lepiej wybrać? Z góry dziękuje za każdą wskazówkę. Pozdrawiam |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
Posiadacz
Tematy: 3 Wypowiedzi: 10 |
Prosiłbym o szybką odpowiedź ponieważ na dniach planuję zakup sprzętu.
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Posiadacz napisał(a) w dniu 2015-06-27 o godzinie 21:42:44: Witam. Za około 2 tygodnie otwieram lokal gastronomiczny. Muszę zakupić piec 2 komorowy do pizzy, opiekacz gazowy do kebaba, stół/podstawę do pieca, opiekacz do bułek oraz nadstawkę chłodniczą (GN). Zastanawiam się nad tym czy warto dopłacać kilka tysięcy więcej do nowego sprzętu czy bez obaw można brać używki ? Z tego co słyszałem to tego typu maszyny nie psują się zbyt często, a serwis w razie czego nie jest aż tak kosztowny, mogę się mylić bo znam te wersje tylko z opowiadań. Jak Wy Drodzy użytkownicy uważacie? Co lepiej wybrać? Z góry dziękuje za każdą wskazówkę. Pozdrawiam Najłatwiej będzie porównać to do samochodów nowych i używanych.. Można trafić dobrze kupując samochód używany ale i można trafić kiepsko i zaczynają się problemy.. Według mnie jeżeli faktycznie masz bardzo dobrą ofertę na sprzęt używany to go kup ale żeby to nie były jakieś wynalazki tylko sprzęt "markowy" wówczas będzie łatwiej z naprawą i częściami zamiennymi. Nowe urządzenia wcale nie są takie drogie w porównaniu do większości ofert na sprzęt używany, widziałem wiele ofert gdzie używany sprzęt z pewnej ręki kosztował prawie tyle co nowy, wystarczy dobrze przeszukać internet. Koszt serwisu i części zamiennych raczej nie jest zbyt niski, bo fachowiec za pół darmo nie zrobi, a części swoje kosztują.. PS. Pamiętaj, że nawet najlepszy nowy sprzęt może ulec awarii jeżeli się o niego nie dba, nie czyści itp.. |
||||||
|
Autor:
Posiadacz
Tematy: 3 Wypowiedzi: 10 |
Mógłbym prosić Cię o wymienienie kilku polecanych przez Ciebie marek piecy/sprzętu gastronomicznego? Oraz może posiadasz jakiś adres do strony na temat odpowiedniego dbania o taki sprzęt. Byłbym wdzięczny :)
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
To są moje propozycje
piece do pizzy: stalgast, ggf gyrosy: potis, roller grill nadstawki chłodnicze: stalgast opiekacze do bułek (kontakt grille): caterina |
||||||
|
Autor:
Posiadacz
Tematy: 3 Wypowiedzi: 10 |
Dziękuje za pomoc. Widziałem oferty piecy do pizzy za 1000 zł 4x32 typu firm Pizzaboy itp. ale pomyślałem, że to musi być jakiś tzw. chińczyk.
Na co patrzeć przede wszystkim przy zakupie pieca? Jak ocenić jakość płyt szamotowych? |
||||||
|
Autor:
Posiadacz
Tematy: 3 Wypowiedzi: 10 |
Prosiłbym o opinie na temat firmy Victor, jakie robią stoły/nadstawki chłodnicze?
|
||||||
|
Autor:
Tymoteusz1
Wypowiedzi: 7 |
Warto, abyś dokładnie rozeznał się na rynku, bo można dostać naprawdę dobre materiały za porządną cenę. Dobrym przykładem mogą być regały http://www.abrack.pl/do-archiwum-biura-i-sklepu/regaly-do-archiwum Jestem przekonany, że gdy poszukasz więcej, będziesz naprawdę zadowolony z każdego sprzętu.
|
||||||
![]() Autor: anetamska Tematy: 2 Wypowiedzi: 16 |
Jeśli chodzi o piece to rzeczywiście te firmy Stalgast są bardzo dobre jakościowe: http://multigastro.pl/piec-konwekcyjno-parowy-cheflux-7-gn-1-1-900590-stalgast.html. Dlatego osobiście uważam, że lepiej kupić nowy sprzęt. Takie działanie jest taką inwestycją na przyszłość, no bo z używanym sprzętem nigdy nie wiadomo jak długo będzie działał, a nowy zawsze dłużej się sprawdza. ;)
|
||||||
|
Autor:
Conrad-Company Wypowiedzi: 8 |
Oczywiście, że nowe!
Cenowo wychodzi drożej, ale... jakościowo i na lata na pewno. Sprawdź www.conrad-company.pl - jest tam na lewo zakładka komis. |
||||||
| NOWY CZY UżYWANY SPRZęT? | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
willicki Wypowiedzi: 6 |
Ja zamawiałem w Probox. Bez trudu można odszukać ich www albo pojechać do Warszawa Wesoła. W krótkim czasie skompletowali mi całe zamówienie i przeprowadzili montaż. Fakt, że dokładnie wiedziałem co chciałem to mi ułatwiło zakupy, ale firma też doradziła co wybrać, aby jakościowo i cenowo się zgadzało.
|
||||||
|
Autor:
aleksandra.kropka Wypowiedzi: 1 |
Według mnie koniecznie trzeba kupować sprzęt nowy. Prawda jest taka, że kupując sprzęt używany nie jest się pewnym dlaczego tak naprawdę coś jest sprzedawane. Są dwie możliwości : albo komuś nie był już potrzebny albo... źle działał. Ja ostatnio kupowałam laptopa Acer z serwisu. W ogłoszeniu "100% sprawny". Pozwolono mi go włączyć, ale wiadomo - na miejscu nie uda się go sprawdzić tak dokładnie, jak w domu, przy zwykłym używaniu. Okazało się, że się strasznie zawiesza, nie działają 4 klawisze i są problemy z dźwiękiem. Pojechałam trzy dni później go zwrócić, ale go nie przyjęto - powiedziano, że mogłam go sobie dokładniej sprawdzić. Jestem wściekła! 500 zł poszło na marne - nadal nie mam laptopa. Teraz wiem, że lepiej odłożyć trochę pieniędzy i kupić nowy, dobry sprzęt z pełną gwarancją. To samo wyznaję w kuchni. Jakikolwiek sprzęt kuchenny - tylko nowy. Nie ma mowy o używanych. Ostatnio zamawiałam nowe wyposażenie do mojej kuchni i kupiłam na horeca-24.pl . Za dwa dni powinnam dostać przesyłkę. Mówiąc szczerze - nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że wszystko będzie wyglądało dokładnie tak wyjątkowo, jak to sobie wyobrażam!
|
||||||
|
Autor:
KatMar Wypowiedzi: 7 |
My sie juz 2 razy przejechalismy na uzywanych. Byla mowa, ze sprzety byly uzywane stosunkowo niedlugo, ale po krotkim czasie uzytkowania ich w naszym lokalu zaczely sie psuc... Dlatego zakupilismy nowe Bolarusa i dzialaja jak marzenie. Bez porownania lepiej kupic nowe niz uzywane.
|
||||||
|
Autor:
willicki Wypowiedzi: 6 |
Według mnie warto w miarę możliwości inwestować w nowe wyposażenie. Z resztą są miejsca, gdzie kompleksowo można się „obkupić” za rozsądne pieniądze. Mam tu na myśli chociażby Probox. U nich zakupiłem między innymi szafy chłodnicze, okapy, umywalki, stoły robocze. Mam też trochę używanego sprzętu (który akurat się dobrze sprawuje). Zajrzyjcie sobie na stronę Probox, wszystko jest bardzo fajnie pogrupowane kategoriami, łatwo wszystko skompletować.
|
||||||
Autor:
jozef.kwiatkowski85@gmail.com![]() Wypowiedzi: 37 |
Jeśli masz fundusze to oczywiście nowy, w miarę możliwości. Nowy sprzęt zawsze masz na gwarancji, i masz pewność, że Ci przysłuży. Jak używany to tylko dobrze sprawdzony, i dobrej jakości. Osobiście do swojego nowego bistro zdecydowałem się na zakup nowego sprzętu, konkretnie od https://multigastro.pl/ i puki co jestem zadowolony, sam proces doradztwa i obsługi wzorcowy.
|
||||||
|
Autor:
alexacafe Wypowiedzi: 2 |
kiedy zakladalam kawiarnie myslalam ze oszaleje, ale znajomi mi polecili https://gastronet24.pl/, sprzet najwyzszej jakosci, konsultacje z profesjonalnym podejsciem, nie musialam sie niczym martwic, pozdrawiam
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 06:00:33 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|