FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / NOWY CZY UżYWANY SPRZęT?
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

NOWY CZY UżYWANY SPRZęT?

Autor: Posiadacz


Tematy: 3
Wypowiedzi: 10
Post 1 napisany 2015-06-27 o godzinie 21:42:44.
Witam. Za około 2 tygodnie otwieram lokal gastronomiczny. Muszę zakupić piec 2 komorowy do pizzy, opiekacz gazowy do kebaba, stół/podstawę do pieca, opiekacz do bułek oraz nadstawkę chłodniczą (GN). Zastanawiam się nad tym czy warto dopłacać kilka tysięcy więcej do nowego sprzętu czy bez obaw można brać używki ? Z tego co słyszałem to tego typu maszyny nie psują się zbyt często, a serwis w razie czego nie jest aż tak kosztowny, mogę się mylić bo znam te wersje tylko z opowiadań.
Jak Wy Drodzy użytkownicy uważacie? Co lepiej wybrać? 

Z góry dziękuje za każdą wskazówkę. 

Pozdrawiam
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Posiadacz


Tematy: 3
Wypowiedzi: 10
Post 2 napisany 2015-06-28 o godzinie 22:47:52.
Prosiłbym o szybką odpowiedź ponieważ na dniach planuję zakup sprzętu.
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 3 napisany 2015-06-29 o godzinie 09:36:02.
Posiadacz napisał(a) w dniu 2015-06-27 o godzinie 21:42:44:
Witam. Za około 2 tygodnie otwieram lokal gastronomiczny. Muszę zakupić piec 2 komorowy do pizzy, opiekacz gazowy do kebaba, stół/podstawę do pieca, opiekacz do bułek oraz nadstawkę chłodniczą (GN). Zastanawiam się nad tym czy warto dopłacać kilka tysięcy więcej do nowego sprzętu czy bez obaw można brać używki ? Z tego co słyszałem to tego typu maszyny nie psują się zbyt często, a serwis w razie czego nie jest aż tak kosztowny, mogę się mylić bo znam te wersje tylko z opowiadań.
Jak Wy Drodzy użytkownicy uważacie? Co lepiej wybrać? 

Z góry dziękuje za każdą wskazówkę. 

Pozdrawiam

Najłatwiej będzie porównać to do samochodów nowych i używanych.. Można trafić dobrze kupując samochód używany ale i można trafić kiepsko i zaczynają się problemy..

Według mnie jeżeli faktycznie masz bardzo dobrą ofertę na sprzęt używany to go kup ale żeby to nie były jakieś wynalazki tylko sprzęt "markowy" wówczas będzie łatwiej z naprawą i częściami zamiennymi. Nowe urządzenia wcale nie są takie drogie w porównaniu do większości ofert na sprzęt używany, widziałem wiele ofert gdzie używany sprzęt z pewnej ręki kosztował prawie tyle co nowy, wystarczy dobrze przeszukać internet.

Koszt serwisu i części zamiennych raczej nie jest zbyt niski, bo fachowiec za pół darmo nie zrobi, a części swoje kosztują..

PS. Pamiętaj, że nawet najlepszy nowy sprzęt może ulec awarii jeżeli się o niego nie dba, nie czyści itp..
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu działalności gastronomicznej? Chętnie pomogę.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie całego kraju!
 
Autor: Posiadacz


Tematy: 3
Wypowiedzi: 10
Post 4 napisany 2015-06-29 o godzinie 18:24:11.
Mógłbym prosić Cię o wymienienie kilku polecanych przez Ciebie marek piecy/sprzętu gastronomicznego? Oraz może posiadasz jakiś adres do strony na temat odpowiedniego dbania o taki sprzęt. Byłbym wdzięczny :)
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 5 napisany 2015-06-30 o godzinie 08:14:56.
To są moje propozycje
piece do pizzy: stalgast, ggf
gyrosy: potis, roller grill
nadstawki chłodnicze: stalgast
opiekacze do bułek (kontakt grille): caterina
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu działalności gastronomicznej? Chętnie pomogę.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie całego kraju!
 
Autor: Posiadacz


Tematy: 3
Wypowiedzi: 10
Post 6 napisany 2015-07-01 o godzinie 22:46:43.
Dziękuje za pomoc. Widziałem oferty piecy do pizzy za 1000 zł 4x32 typu firm Pizzaboy itp. ale pomyślałem, że to musi być jakiś tzw. chińczyk. 
Na co patrzeć przede wszystkim przy zakupie pieca? Jak ocenić jakość płyt szamotowych?
 
Autor: Posiadacz


Tematy: 3
Wypowiedzi: 10
Post 7 napisany 2015-07-01 o godzinie 23:18:50.
Prosiłbym o opinie na temat firmy Victor, jakie robią stoły/nadstawki chłodnicze?
 
Autor: Tymoteusz1


Wypowiedzi: 7
Post 8 napisany 2015-08-03 o godzinie 16:00:47.
Warto, abyś dokładnie rozeznał się na rynku, bo można dostać naprawdę dobre materiały za porządną cenę. Dobrym przykładem mogą być regały http://www.abrack.pl/do-archiwum-biura-i-sklepu/regaly-do-archiwum Jestem przekonany, że gdy poszukasz więcej, będziesz naprawdę zadowolony z każdego sprzętu.
 
Nowy czy używany sprzęt?
Autor: anetamska


Tematy: 2
Wypowiedzi: 16
Post 9 napisany 2016-04-26 o godzinie 10:25:06.
Jeśli chodzi o piece to rzeczywiście te firmy Stalgast są bardzo dobre jakościowe: http://multigastro.pl/piec-konwekcyjno-parowy-cheflux-7-gn-1-1-900590-stalgast.html. Dlatego osobiście uważam, że lepiej kupić nowy sprzęt. Takie działanie jest taką inwestycją na przyszłość, no bo z używanym sprzętem nigdy nie wiadomo jak długo będzie działał, a nowy zawsze dłużej się sprawdza. ;)
 
Autor: Conrad-Company


Wypowiedzi: 8
Post 10 napisany 2016-08-31 o godzinie 15:28:32.
Oczywiście, że nowe!

Cenowo wychodzi drożej, ale... jakościowo i na lata na pewno.

Sprawdź www.conrad-company.pl - jest tam na lewo zakładka komis.
NOWY CZY UżYWANY SPRZęT?
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: willicki


Wypowiedzi: 5
Post 11 napisany 2017-03-16 o godzinie 21:36:03.
Ja zamawiałem w Probox. Bez trudu można odszukać ich www albo pojechać do Warszawa Wesoła. W krótkim czasie skompletowali mi całe zamówienie i przeprowadzili montaż. Fakt, że dokładnie wiedziałem co chciałem to mi ułatwiło zakupy, ale firma też doradziła co wybrać, aby jakościowo i cenowo się zgadzało.
 
Autor: aleksandra.kropka


Wypowiedzi: 1
Post 12 napisany 2017-07-21 o godzinie 12:10:26.
Według mnie koniecznie trzeba kupować sprzęt nowy. Prawda jest taka, że kupując sprzęt używany nie jest się pewnym dlaczego tak naprawdę coś jest sprzedawane. Są dwie możliwości : albo komuś nie był już potrzebny albo... źle działał. Ja ostatnio kupowałam laptopa Acer z serwisu. W ogłoszeniu "100% sprawny". Pozwolono mi go włączyć, ale wiadomo - na miejscu nie uda się go sprawdzić tak dokładnie, jak w domu, przy zwykłym używaniu. Okazało się, że się strasznie zawiesza, nie działają 4 klawisze i są problemy z dźwiękiem. Pojechałam trzy dni później go zwrócić, ale go nie przyjęto - powiedziano, że mogłam go sobie dokładniej sprawdzić. Jestem wściekła! 500 zł poszło na marne - nadal nie mam laptopa. Teraz wiem, że lepiej odłożyć trochę pieniędzy i kupić nowy, dobry sprzęt z pełną gwarancją. To samo wyznaję w kuchni. Jakikolwiek sprzęt kuchenny - tylko nowy. Nie ma mowy o używanych. Ostatnio zamawiałam nowe wyposażenie do mojej kuchni i kupiłam na horeca-24.pl . Za dwa dni powinnam dostać przesyłkę. Mówiąc szczerze - nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że wszystko będzie wyglądało dokładnie tak wyjątkowo, jak to sobie wyobrażam!
 
Autor: KatMar


Wypowiedzi: 7
Post 13 napisany 2017-09-18 o godzinie 11:15:59.
My sie juz 2 razy przejechalismy na uzywanych. Byla mowa, ze sprzety byly uzywane stosunkowo niedlugo, ale po krotkim czasie uzytkowania ich w naszym lokalu zaczely sie psuc... Dlatego zakupilismy nowe Bolarusa i dzialaja jak marzenie. Bez porownania lepiej kupic nowe niz uzywane.
 
Autor: willicki


Wypowiedzi: 5
Post 14 napisany 2018-09-12 o godzinie 13:35:51.
Według mnie warto w miarę możliwości inwestować w nowe wyposażenie. Z resztą są miejsca, gdzie kompleksowo można się „obkupić” za rozsądne pieniądze. Mam tu na myśli chociażby Probox. U nich zakupiłem między innymi szafy chłodnicze, okapy, umywalki, stoły robocze. Mam też trochę używanego sprzętu (który akurat się dobrze sprawuje). Zajrzyjcie sobie na stronę Probox, wszystko jest bardzo fajnie pogrupowane kategoriami, łatwo wszystko skompletować.
 
Autor: jozef.kwiatkowski85@gmail.com
forum

Wypowiedzi: 37
Post 15 napisany 2018-11-26 o godzinie 16:26:49.
Jeśli masz fundusze to oczywiście nowy, w miarę możliwości. Nowy sprzęt zawsze masz na gwarancji, i masz pewność, że Ci przysłuży. Jak używany to tylko dobrze sprawdzony, i dobrej jakości. Osobiście do swojego nowego bistro zdecydowałem się na zakup nowego sprzętu, konkretnie od https://multigastro.pl/ i puki co jestem zadowolony, sam proces doradztwa i obsługi wzorcowy.
 
Autor: alexacafe


Wypowiedzi: 2
Post 16 napisany 2019-07-03 o godzinie 11:18:56.
kiedy zakladalam kawiarnie myslalam ze oszaleje, ale znajomi mi polecili https://gastronet24.pl/, sprzet najwyzszej jakosci, konsultacje z profesjonalnym podejsciem, nie musialam sie niczym martwic, pozdrawiam
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.228.220.31
Data: 2020-08-10
Czas: 03:42:11
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: NOWY CZY UżYWANY SPRZęT?
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "nowy czy używany sprzęt?" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
TAGI: wyposażenie gastronomii (32)    wyposażenie kuchni (19)    sprzęt gastronomiczny (26)    sprzęt używany (8)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Mała gastronomia a warzywniak    System WMS w branży gastronomicznej   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.