FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PIEC DO PIZZY JAKI WYBRAC
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PIEC DO PIZZY JAKI WYBRAC

Autor: slawko12345

Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2012-10-16 o godzinie 02:42:15.
Witam.
Może ktoś ma jakąś cenną rade :) albo doświadczenie ?

Muszę kupić piec do pizzy i zastanawiam się nad dwoma firmami.
Stalgast i Pizzamaster.
Zastanawiam się od trzech tygodni i sam już nie wiem.
Z jednej strony Polski Stalgast- dostępność części,
Z drugiej Szwedzki Pizzamaster- podobno niezawodny i oszczędniejszy ( jeśli można tak powiedzieć)
Cena jaką mi zaoferowano jest taka sama z tą różnicą że Stalgast jest nowy a Pizzamaster roczny.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 2 napisany 2012-10-16 o godzinie 07:40:45.
Według mnie warto kupić produkt na gwarancji najlepiej nowy. Części zamienne to ważny argument bo co zrobisz w przypadku awarii, zamkniesz lokal?

W naszej firmie bardzo dużo sprzedajemy piecy firmy Stalgast i większych problemów z piecami nie ma, co nie znaczy że oizza master są złe..

A jaką masz cenę za piec stalgastu? Może zaproponujemy lepszą? Pisz na sklep@gastronomiczne.pl

Autor: tomek45

Wypowiedzi: 12
Post 3 napisany 2012-12-09 o godzinie 22:19:21.
My mamy piec do pizzy zamówiony z Tanake - mają sklep internetowy, więc z zamówieniami nie ma problemu, nasze zamówienie zostało zrealizowane bardzo sprawnie i szybko. Wybraliśmy wersję o mocy 14,4 kW, sprawdza się bardzo dobrze - zainstalowany w lokalu od 4 miesięcy.
I dokładnie to, co mówi Gutek - takie urządzenia warto kupować nowe, bo później może być tylko problem, zawsze masz gwarancję, serwis itd., a tak zostajesz na lodzie.

Autor: MULTIGER Gerard Śpiewak

Wypowiedzi: 15
Post 4 napisany 2012-12-11 o godzinie 11:48:07.
Polecam piec RED FOXA, działa, zarabia pieniądze (a to jest najważniejsze) z ewentualnym serwisem nie ma absolutnie problemu, jeżeli mogę pomóc to się polecam gerard@multiger.pl
GASTRONOMIA NA 101 %, DORADZIMY, ZAPROJEKTUJEMY, WYPOSAŻYMY, ZAMONTUJEMY, NAUCZYMY JAK ZMAKSYMALIZOWAĆ PRACĘ URZĄDZEŃ I LUDZI, SERWIS GWARANCYJNY I POGWARANCYJNY POMOŻEMY ZDOBYĆ FINANSOWANIE (LEASING)
DOSTARCZAMY RÓWNIEŻ GALANTERIĘ STOŁOWĄ, DORADZAMY W MENU.
CO TYLKO DROGI KLIENT POTRZEBUJE
ZAPR

Autor: gastropiec

Wypowiedzi: 15
Post 5 napisany 2013-03-21 o godzinie 00:19:49.
Polecam piec do pizzy opalany drewnem.
Tani w eksploatacji, bezawaryjny i przyciąga klientów.
Z elektrycznych - Stalgast (udzielamy rabaty)

www.gastropiec.pl

Zapraszamy

Piec do pizzy jaki wybrac
Autor: global-gastro

Wypowiedzi: 13
Post 6 napisany 2013-03-22 o godzinie 02:29:58.
Witam,
Nawiązując do powyższego tematu ,proponuję Dobrać piec o małej bezwładności temperatury co jest najważniejsze, tj, skuteczność izolacji obudowy(oszczędność energii ) ponieważ piec musi stale pracować,czy jest duzo czy też mało zamówień lub godzina "bezruchu".
Kolejnym czynnikiem grubość szamotu/przez moc aby przy nawale i ilości produkcji bo z praktycznego punktu nie tylko pizza w piecu się piecze- nie zdążył się wyziębić .
Co do wyboru nowy - używany ,znaczy mało używany , to z 19sto letniej praktyki serwisowej doradzę wybierz jakość pieca,bo to tak prosta konstrukcja techniczna ; termostat ,grzałka ewentualnie wskaźnik temperatury,że pierwsze naprawy zazwyczaj to czas odległy o kilka lat a z dostępem części to żaden problem...
Co do pieca opalanego drewnem to należy wiedzieć o dodatkowych wymaganiach wentylacyjno kominiarskich.
Stanisław Pita

Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 7 napisany 2013-03-24 o godzinie 14:12:30.
Naprawa pieca do pizzy to faktycznie bardzo prosta sprawa, ale z częściami bywa bardzo różnie. global-gastro nie do każdego pieca do pizzy dostaniesz części od ręki. Ile razy mi się zdarzyło, że na grzałki się czeka np. 2-3 tygodnie i co wtedy?

Nie wiem czemu ale nie przemawia do mnie piec do pizzy opalany drewnem :) bywając we Włoszech pizza z takiego pieca mi nie smakowała, może ją źle przygotowywali ale jakiś taki uraz pozostał. Dodam, że takie odczucie mam po wizytach w wielu lokalach z tego typu piecami.

Autor: m.kowalska

Wypowiedzi: 2
Post 8 napisany 2016-03-14 o godzinie 15:07:17.
Ja korzystam z piecu do pizzy od firmy Giełda Gastronomiczna. Mam już go kilka lat i jestem bardzo zadowolona. Prosty w obsłudze, pojemny (można piec jednocześnie dwie pizze) i bardzo wydajny

Piec do pizzy jaki wybrac
Autor: anetamska

Tematy: 2
Wypowiedzi: 16
Post 9 napisany 2016-08-29 o godzinie 14:49:49.
A według Was, który piec lepiej wybrać: gazowy, czy elektryczny? Bo z tego artykułu http://multigastro.pl/blog/piec-do-pizzy-gazowy-czy-elektryczny/ wynika, że piece elektryczne są tańsze, ale czy lepsze? Warto kupić piec elektryczny, czy raczej ich nie stosujecie w swoich pizzeriach? ;)

Autor: 3kropek

Tematy: 2
Wypowiedzi: 5
Post 10 napisany 2017-09-23 o godzinie 10:56:27.
Moim zdaniem najlepszy jest piec gazowy, ale taki który daje możliwość ustawienia różnej mocy palników na spód oraz górę komory. Piec gazowy jest dużo wydajniejszy i o połowę tańszy w eksploatacji od elektrycznego. Jedyny minus to cena zakupu, ale spokojnie się zwróci w 2-3 lata. A i jeszcze jedno - smak pizzy z pieca gazowego jest porównywalny z tym z pieców opalanych drewnem. Jednak to żywy ogień daje ciepło. Na ten moment w Polsce największy wybór pieców gazowych i w ogóle pieców do pizzy ma Resto Quality, ale niestety nie sprzedają bezpośrednio do klientów więc trzeba kupować przez ich dystrybutorów.
PIEC DO PIZZY JAKI WYBRAC
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: gastronomik

Wypowiedzi: 3
Post 11 napisany 2017-10-25 o godzinie 14:33:35.
A czy ktoś korzystał kiedyś z oferty gastrosalon.pl? Czytałem dobre opinie, jednak nie znam osobiście nikogo, kto kupowałby u nich piec...

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 07:09:45
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PIEC DO PIZZY JAKI WYBRAC
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "piec do pizzy jaki wybrac" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.