![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PIEC DO PIZZY JAKI WYBRAC |
|||||||
|
Autor:
slawko12345
Wypowiedzi: 1 |
Witam.
Może ktoś ma jakąś cenną rade :) albo doświadczenie ? Muszę kupić piec do pizzy i zastanawiam się nad dwoma firmami. Stalgast i Pizzamaster. Zastanawiam się od trzech tygodni i sam już nie wiem. Z jednej strony Polski Stalgast- dostępność części, Z drugiej Szwedzki Pizzamaster- podobno niezawodny i oszczędniejszy ( jeśli można tak powiedzieć) Cena jaką mi zaoferowano jest taka sama z tą różnicą że Stalgast jest nowy a Pizzamaster roczny. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Według mnie warto kupić produkt na gwarancji najlepiej nowy. Części zamienne to ważny argument bo co zrobisz w przypadku awarii, zamkniesz lokal?
W naszej firmie bardzo dużo sprzedajemy piecy firmy Stalgast i większych problemów z piecami nie ma, co nie znaczy że oizza master są złe.. A jaką masz cenę za piec stalgastu? Może zaproponujemy lepszą? Pisz na sklep@gastronomiczne.pl |
||||||
|
Autor:
tomek45
Wypowiedzi: 12 |
My mamy piec do pizzy zamówiony z Tanake - mają sklep internetowy, więc z zamówieniami nie ma problemu, nasze zamówienie zostało zrealizowane bardzo sprawnie i szybko. Wybraliśmy wersję o mocy 14,4 kW, sprawdza się bardzo dobrze - zainstalowany w lokalu od 4 miesięcy.
I dokładnie to, co mówi Gutek - takie urządzenia warto kupować nowe, bo później może być tylko problem, zawsze masz gwarancję, serwis itd., a tak zostajesz na lodzie. |
||||||
|
Autor:
MULTIGER Gerard Śpiewak
Wypowiedzi: 15 |
Polecam piec RED FOXA, działa, zarabia pieniądze (a to jest najważniejsze) z ewentualnym serwisem nie ma absolutnie problemu, jeżeli mogę pomóc to się polecam gerard@multiger.pl
GASTRONOMIA NA 101 %, DORADZIMY, ZAPROJEKTUJEMY, WYPOSAŻYMY, ZAMONTUJEMY, NAUCZYMY JAK ZMAKSYMALIZOWAĆ PRACĘ URZĄDZEŃ I LUDZI, SERWIS GWARANCYJNY I POGWARANCYJNY POMOŻEMY ZDOBYĆ FINANSOWANIE (LEASING)
DOSTARCZAMY RÓWNIEŻ GALANTERIĘ STOŁOWĄ, DORADZAMY W MENU. CO TYLKO DROGI KLIENT POTRZEBUJE ZAPR |
||||||
|
Autor:
gastropiec
Wypowiedzi: 15 |
Polecam piec do pizzy opalany drewnem.
Tani w eksploatacji, bezawaryjny i przyciąga klientów. Z elektrycznych - Stalgast (udzielamy rabaty) www.gastropiec.pl Zapraszamy |
||||||
![]() Autor: global-gastro Wypowiedzi: 13 |
Witam,
Nawiązując do powyższego tematu ,proponuję Dobrać piec o małej bezwładności temperatury co jest najważniejsze, tj, skuteczność izolacji obudowy(oszczędność energii ) ponieważ piec musi stale pracować,czy jest duzo czy też mało zamówień lub godzina "bezruchu". Kolejnym czynnikiem grubość szamotu/przez moc aby przy nawale i ilości produkcji bo z praktycznego punktu nie tylko pizza w piecu się piecze- nie zdążył się wyziębić . Co do wyboru nowy - używany ,znaczy mało używany , to z 19sto letniej praktyki serwisowej doradzę wybierz jakość pieca,bo to tak prosta konstrukcja techniczna ; termostat ,grzałka ewentualnie wskaźnik temperatury,że pierwsze naprawy zazwyczaj to czas odległy o kilka lat a z dostępem części to żaden problem... Co do pieca opalanego drewnem to należy wiedzieć o dodatkowych wymaganiach wentylacyjno kominiarskich. Stanisław Pita |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Naprawa pieca do pizzy to faktycznie bardzo prosta sprawa, ale z częściami bywa bardzo różnie. global-gastro nie do każdego pieca do pizzy dostaniesz części od ręki. Ile razy mi się zdarzyło, że na grzałki się czeka np. 2-3 tygodnie i co wtedy?
Nie wiem czemu ale nie przemawia do mnie piec do pizzy opalany drewnem :) bywając we Włoszech pizza z takiego pieca mi nie smakowała, może ją źle przygotowywali ale jakiś taki uraz pozostał. Dodam, że takie odczucie mam po wizytach w wielu lokalach z tego typu piecami. |
||||||
|
Autor:
m.kowalska
Wypowiedzi: 2 |
Ja korzystam z piecu do pizzy od firmy Giełda Gastronomiczna. Mam już go kilka lat i jestem bardzo zadowolona. Prosty w obsłudze, pojemny (można piec jednocześnie dwie pizze) i bardzo wydajny
|
||||||
![]() Autor: anetamska Tematy: 2 Wypowiedzi: 16 |
A według Was, który piec lepiej wybrać: gazowy, czy elektryczny? Bo z tego artykułu http://multigastro.pl/blog/piec-do-pizzy-gazowy-czy-elektryczny/ wynika, że piece elektryczne są tańsze, ale czy lepsze? Warto kupić piec elektryczny, czy raczej ich nie stosujecie w swoich pizzeriach? ;)
|
||||||
|
Autor:
3kropek Tematy: 2 Wypowiedzi: 5 |
Moim zdaniem najlepszy jest piec gazowy, ale taki który daje możliwość ustawienia różnej mocy palników na spód oraz górę komory. Piec gazowy jest dużo wydajniejszy i o połowę tańszy w eksploatacji od elektrycznego. Jedyny minus to cena zakupu, ale spokojnie się zwróci w 2-3 lata. A i jeszcze jedno - smak pizzy z pieca gazowego jest porównywalny z tym z pieców opalanych drewnem. Jednak to żywy ogień daje ciepło. Na ten moment w Polsce największy wybór pieców gazowych i w ogóle pieców do pizzy ma Resto Quality, ale niestety nie sprzedają bezpośrednio do klientów więc trzeba kupować przez ich dystrybutorów.
|
||||||
| PIEC DO PIZZY JAKI WYBRAC | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
gastronomik Wypowiedzi: 3 |
A czy ktoś korzystał kiedyś z oferty gastrosalon.pl? Czytałem dobre opinie, jednak nie znam osobiście nikogo, kto kupowałby u nich piec...
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:09:45 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|