FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / FOOD TRUCK STACJONARNY
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

FOOD TRUCK STACJONARNY

Autor: Jerry

Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2016-06-07 o godzinie 13:34:52.
Witam,  otwieram food truck który będzie funkcjonował w stałym miejscu.  Jako, że pracowałem tylko jako kucharz w restauracjach,  mała gastronomia jest dla mnie nowością,  prosił bym o pomoc w kilku sprawach. 
W Ft serwowane będą burgery, hot dogi,  sałatki,  dodatkowo zupy. 
Przyczepa jest z odzysku. Funkcjonowała kiedyś jako lokal gastronomiczny jednak pozbyłem się wszystkiego że środka,  został wymyty karvherem,  meble są już wymierzone,  płaskie powierzchnię,  szafki otwierane na prowadnicach by nii zajmowały miejsca.  Woda podłączony.  Sprzęt zakupiony,  grill gazowy,  kuchnia gazowa,  duża frytkownica,  bemar do zup,  lodówka,  lodówka zamrażarka,  opiekacz.
1. Montujemy dwa zlewy,  czy to starczy czy musi być opcja 2 zlewy  plus zlew do rąk? 
2. Warzywa będę zakupowac myte.  Jaki dokument potrzebuje do sanepidu w tym temacie,  faktury?  Wpisz w kartę dostaw czy umowę z dostawcą?
3. Zależy mi na jakości produktów , załatwiłem świetne mięso. Teraz nasuwa się jak rozwiązać problem z jego obróbka,  chce je sam mieli codziennie rano.  Czy dogadać się z dostawcą by wpisał w fakturę usługę mielenia? A ja już na miejscu mogę sklejac burgery?
4. Mój znajomy ma dużą firmę cateringowa,  wesela komunie itd, czy może świadczyć dla mnie usługę np: robienia codziennie świeżej zupy?
5. Posiadam także maszynę do pakowania próżniowego, czy może mi ona w czymś pomóc tj. Pakowanie produktów, dłuższą data itd? 
Za wszystkie odp dziękuję!

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Food truck stacjonarny
Autor: anetamska

Tematy: 2
Wypowiedzi: 16
Post 2 napisany 2016-06-24 o godzinie 10:28:26.
Niestety mam podobny problem, ponieważ nie mam żadnego doświadczenia w tym jak wyglądają kwestie "formalne" w przypadku prowadzenia takiego foodtrucka, a zamierzam stworzyć tego typu miejsce. Mam problem z podjęciem decyzji co do wyposażenia. Nie orientuje się co jest wymagane, a co dodatkowo mogę mieć. Oczywiście wiem, że potrzebne mi są podstawowe urządzenia, takie jak wspomniane w tym artykule: LINK ZABLOKOWANY, ale co więcej? Ile większych sprzętów zmieści się w takim pojeździe?

Autor: SmartGast.pl

Wypowiedzi: 24
Post 3 napisany 2016-06-30 o godzinie 10:19:53.
Będzie potrzebna umywalka do rąk ale to można zrealizować przy pomocy małęgo pojemnika GN np. GN 1/2 a komory zlewowe z GN 2/3, są firmy (smartgast), które takie płyty ze zlewami i umywalką bez problemu przygotują gdzie pojemniki zostaną wspawane w blat.

Pakowarka próżniowa pomoże przy przechowywaniu półproduktów i to w sumie tyle.
smartgast.pl - sklep internetowy dla gastronomii, tel. 880 30 11 30, pracujemy: 9-16 (pn-pt)
W naszej ofercie produkty renomowanych firm w konkurencyjnych cenach.
Zapewniamy fachowe doradztwo przy zakupie. Serwis gwarancyjny i pogwarancyjny na terenie całego kraju.

Autor: Dani

Wypowiedzi: 6
Post 4 napisany 2016-11-04 o godzinie 10:59:25.
Polecam oprogramowanie dla gastronomii Poster POS. Jest mobilne i idealnie pasuje do foodtrucków. Korzt wprowadzenia nie jesz duży, a daje dużo zysku. Więcej na https://joinposter.pl

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 09:40:35
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: FOOD TRUCK STACJONARNY
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "food truck stacjonarny " w grupie "mobilna gastronomia"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.