![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: FOOD TRUCK STACJONARNY |
|||||||
|
Autor:
Jerry Wypowiedzi: 1 |
Witam, otwieram food truck który będzie funkcjonował w stałym miejscu. Jako, że pracowałem tylko jako kucharz w restauracjach, mała gastronomia jest dla mnie nowością, prosił bym o pomoc w kilku sprawach.
W Ft serwowane będą burgery, hot dogi, sałatki, dodatkowo zupy. Przyczepa jest z odzysku. Funkcjonowała kiedyś jako lokal gastronomiczny jednak pozbyłem się wszystkiego że środka, został wymyty karvherem, meble są już wymierzone, płaskie powierzchnię, szafki otwierane na prowadnicach by nii zajmowały miejsca. Woda podłączony. Sprzęt zakupiony, grill gazowy, kuchnia gazowa, duża frytkownica, bemar do zup, lodówka, lodówka zamrażarka, opiekacz. 1. Montujemy dwa zlewy, czy to starczy czy musi być opcja 2 zlewy plus zlew do rąk? 2. Warzywa będę zakupowac myte. Jaki dokument potrzebuje do sanepidu w tym temacie, faktury? Wpisz w kartę dostaw czy umowę z dostawcą? 3. Zależy mi na jakości produktów , załatwiłem świetne mięso. Teraz nasuwa się jak rozwiązać problem z jego obróbka, chce je sam mieli codziennie rano. Czy dogadać się z dostawcą by wpisał w fakturę usługę mielenia? A ja już na miejscu mogę sklejac burgery? 4. Mój znajomy ma dużą firmę cateringowa, wesela komunie itd, czy może świadczyć dla mnie usługę np: robienia codziennie świeżej zupy? 5. Posiadam także maszynę do pakowania próżniowego, czy może mi ona w czymś pomóc tj. Pakowanie produktów, dłuższą data itd? Za wszystkie odp dziękuję! |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
![]() Autor: anetamska Tematy: 2 Wypowiedzi: 16 |
Niestety mam podobny problem, ponieważ nie mam żadnego doświadczenia w tym jak wyglądają kwestie "formalne" w przypadku prowadzenia takiego foodtrucka, a zamierzam stworzyć tego typu miejsce. Mam problem z podjęciem decyzji co do wyposażenia. Nie orientuje się co jest wymagane, a co dodatkowo mogę mieć. Oczywiście wiem, że potrzebne mi są podstawowe urządzenia, takie jak wspomniane w tym artykule: LINK ZABLOKOWANY, ale co więcej? Ile większych sprzętów zmieści się w takim pojeździe?
|
||||||
|
Autor:
SmartGast.pl
Wypowiedzi: 24 |
Będzie potrzebna umywalka do rąk ale to można zrealizować przy pomocy małęgo pojemnika GN np. GN 1/2 a komory zlewowe z GN 2/3, są firmy (smartgast), które takie płyty ze zlewami i umywalką bez problemu przygotują gdzie pojemniki zostaną wspawane w blat.
Pakowarka próżniowa pomoże przy przechowywaniu półproduktów i to w sumie tyle.
smartgast.pl - sklep internetowy dla gastronomii, tel. 880 30 11 30, pracujemy: 9-16 (pn-pt)
W naszej ofercie produkty renomowanych firm w konkurencyjnych cenach. Zapewniamy fachowe doradztwo przy zakupie. Serwis gwarancyjny i pogwarancyjny na terenie całego kraju. |
||||||
|
Autor:
Dani Wypowiedzi: 6 |
Polecam oprogramowanie dla gastronomii Poster POS. Jest mobilne i idealnie pasuje do foodtrucków. Korzt wprowadzenia nie jesz duży, a daje dużo zysku. Więcej na https://joinposter.pl
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 09:40:35 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|