FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PRODUKCJA KANAPEK W DOMU
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PRODUKCJA KANAPEK W DOMU

Autor: maciej93

Tematy: 6
Wypowiedzi: 18
Post 1 napisany 2013-11-16 o godzinie 12:00:33.
Czy sanepid wyrazi zgodę na produkcję kanapek w domu wolnostojącym?

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 2 napisany 2013-11-17 o godzinie 08:36:47.
Tak, można wykonywać produkcję w domu wolnostojącym,czy mieszkalnym,pod warunkiem zapewnienia minimum sanitarnego jak dla lokalu produkcji gastronomicznej i wyszczególnienia miejsca na takową produkcję, czyli wyznaczenie pomieszczenia do produkcji, przsygotoanie go pod względem sanitarnym (umywalki,zlewy,urządzenia chłodnicze,itp), zmiana sposobu użytkowania części budynku z części mieszkalnej na część gastronomiczną. Gdyby Państwo chcieli jakieś szczegóły dotyczące przepisów, formalności, pomagamy we wszystkich formalnościach i dokumentach i wyposażeniu.  gastromex@wp.pl,   531 801 101

Autor: maciej93

Tematy: 6
Wypowiedzi: 18
Post 3 napisany 2013-11-17 o godzinie 16:53:37.
A jest możliwość to ominąć? tzn. zmniejszyć do maksymalnego minimum ingerencję sanepidu. Nie wiem jak to określić... produkować kanapki, sprzedawać je, ale np. zarejestrować firmę jako dystrybucję kanapek jako handel obnośny ale bez ich wytwarzania. Mam nadzieję, że w tym co napisałem jest jakiś sens i rozumiecie co mam na myśli.

Post 4 napisany 2013-11-17 o godzinie 23:23:54.
proszę napisać na maila,nie będziemy o takich sprawach ominięcia przepisów rozmawiali na forum

Autor: misiaczeklodowy
forumforum

Tematy: 2
Wypowiedzi: 73
Post 5 napisany 2013-11-25 o godzinie 11:03:55.
maciej93 napisał(a) w dniu 2013-11-17 o godzinie 16:53:37:
A jest możliwość to ominąć? tzn. zmniejszyć do maksymalnego minimum ingerencję sanepidu. Nie wiem jak to określić... produkować kanapki, sprzedawać je, ale np. zarejestrować firmę jako dystrybucję kanapek jako handel obnośny ale bez ich wytwarzania. Mam nadzieję, że w tym co napisałem jest jakiś sens i rozumiecie co mam na myśli.

nie da się :-) Albo się czymś zajmujesz zgodnie z wymogami, albo nie.
Sposób obejścia przepisów jaki wymieniasz jest nieralny. Bo jeżeli nawet byś tylko oficjalnie sprzedawał te kanapki, to skądś je musisz wziąć. Czyli musiałbyś mieć faktury na ich sprzedaż, że ktoś ci je zrobił. I wtedy ten ktoś musi mieć kwity.

Post 6 napisany 2013-11-30 o godzinie 09:52:03.
misiaczekoladowy, istnieje jeszcze rozwiazanie podnajmu lokalu gastronomicznego do produkcji kanapek albo jak Ty piszesz kupno gotowych kanapek. Produkcja kanapek w domu mieszkalnym tylko dla zony na śniadanie...:-)

Autor: misiaczeklodowy
forumforum

Wypowiedzi: 73
Post 7 napisany 2013-12-05 o godzinie 11:06:59.
gastromex napisał(a) w dniu 2013-11-30 o godzinie 09:52:03:
misiaczekoladowy, istnieje jeszcze rozwiazanie podnajmu lokalu gastronomicznego do produkcji kanapek albo jak Ty piszesz kupno gotowych kanapek. Produkcja kanapek w domu mieszkalnym tylko dla zony na śniadanie...:-)

Zgadza się. Tylko z tym podnajmem to jest pieprzenie o szopenie :-) Żaden normalny właściciel restauracji czy zaplecza cateringowe nie podnajmie go nikomu do produkcji. Bo to oznacza podwójne kontrole sanepidu i podwójną odpowiedzialność. Jeżeli koleś robiący kanapki kupi trefne jajka i w kuchni pojawi się salmonella, to będzie problem i robienie dochodzenia z szukaniem źródła.

Post 8 napisany 2013-12-06 o godzinie 10:19:46.
Misiaczekczekoladopodobny wyrazaj sie kulturalnie, bo to kulturalne forum. nie masz wiedzy i doświadczenie, nie nadrabiaj krytyką. wiele razy sie spotkałem, że lokal był podnajmowany biorąc swa całą odpowiedzialnośc na producenta który podnajmował a nie na siebie.

Autor: hatszepsut1990

Wypowiedzi: 1
Post 9 napisany 2014-05-23 o godzinie 16:18:44.
Też ostatnio spotkałam się z podnajęciem. Jak to się mówi, wszystkich można kupić, to tylko kwestia ceny :P
polecam kosmetyki profesjonalne

Autor: harol

Wypowiedzi: 1
Post 10 napisany 2014-06-09 o godzinie 15:35:26.
o tak to prawda, ale jednak troszkę kaski trzeba mieć 

--------
Ładne i tanie drzwi wewnętrzne  
PRODUKCJA KANAPEK W DOMU
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: Domel

Wypowiedzi: 6
Post 11 napisany 2014-06-16 o godzinie 00:18:21.
masz dom wolnostojący to z garażu robisz kuchnie bazową wyposażasz w blaty robocze lodówki itp i działasz, do rozwożenia potrzebne jest auto z odbiorem sanepidu i zmywalną podłoga (czyli gumowa wycieraczka na całym bagażniku w np. kombi) ale musi byc odebrane przez sanepid . Lub szukasz znajomego lub znajomego znajomego który ma jakąś gastronomie z odpowiednim wpisem PKD czyli catering działasz pod jego szyldem dajesz mu jakis procenti jest ok. Ty niemasz stałych kosztów tj.zus podatki i kazdy jest zadowolony a jak będzie szlo to wtedy pomyslisz o kuchni bazowej (ja tak działam i jest ok)

Autor: gastrokama

Wypowiedzi: 10
Post 12 napisany 2014-06-25 o godzinie 14:42:26.
Domel, trochę to naciągane z tym "znajomym który ma gastronomię", jak się ktoś przyczepi to może być nieciekawie... bo mimo że jesteś z kims dogadany to i sanepidowskie wymogi spełniać musisz... droga na skróty często jest dłuższa...

Produkcja kanapek w domu
Autor: dawidkoli

Wypowiedzi: 6
Post 13 napisany 2014-07-23 o godzinie 15:46:39.
Prowadzenie gastronomii w domu na pewno pozwala obciąć pewne koszty zwłaszcza te związane z wynajmem/kupnem lokalu. wiąże się to jednak z innymi rzeczami jak przystosowanie kuchni do masówki itd itp właśnie wymogi sanepidu. Ja osobiście nie chciałbym mieć taśmy produkcyjnej w domu, zwłaszcza w kuchni

Produkcja kanapek w domu
Autor: anetamska

Wypowiedzi: 16
Post 14 napisany 2016-04-06 o godzinie 09:25:10.
Wydaje mi się, że Sanepid nie powinien  mieć nic przeciwko oczywiście, jeśli lokal będzie dopasowany do stawianych wymogów. Nie ważne, czy jest Twoim domem czy nie. ;)

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
Szukam kuchni cateringowej Szukam kuchni cateringowej
dodane: 2026-07-04
dodane: 2026-07-04
dodane: 2026-05-06

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.246
Data: 2026-07-27
Czas: 19:49:51
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PRODUKCJA KANAPEK W DOMU
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "produkcja kanapek w domu" w grupie "haccp gmp ghp"
TAGI: dom (5)    kanapki (3)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Gastronomia a wymagania Sanepidu    ekspres do kawy ascaso   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.