FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE OSTATNIE KOMENTARZE NOWY TEMAT
AUTOR DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
korth ciasto mrożone do pizzy
W związku z budową nowej marki gastronomicznej poszukuje dostawców mrożonych kulek do pizzy. Jak znacie sprawdzonych producentów proszę o podanie nazwy i adresu strony internetowej. Wszystkie szczegóły e-mail korth@interia.eu [..]
2014-02-27 14:58:18 1
korth ciasto mrożone do pizzy
Witam. W związku z budową nowej marki gastronomicznej szukam producentów mrożonych kulek czyli ciasta do pizzy. Wszelkie szczegóły i kontakt pod adresem e-mail korth@interia.eu [..]
2014-02-27 14:52:28 1
Hurtownia Gastronomiczna Prośba o poradę techniczą
ad a) zmywarki gastronomiczne w wersji zasilanej 400V mają zwiększoną moc elementów grzewczych, co skraca czas dogrzewania wody w bojlerze oraz w komorze (nie zawsze), a to przekłada się na większą wydajność. My polecamy zmywarki zasilane na 400V jeżeli są możliwości techniczne ad b) wentylator p [..]
2014-02-27 12:32:21 6
Przystan Czy warto iść do technikum gastronomicznego ?
Jeżeli jest to dobre technikum gastronomiczne to każda forma edukacji jest dobra i na Twojej drodze nie zaszkodzi a w tych czasach szkół typowo technicznych nie ma zbyt wiele [..]
2014-02-27 11:12:01 2
Przystan Prośba o poradę techniczą
Potrzebuje informacji technicznych na temat: a) czy w zmywarce gastronomicznej duże znaczenie ma siła b) jak dobrać wentylator do okapu o długości 200 cm c) jaka najlepsza jest moc palników na kuchni gazowej d) różnica pomiędzy piecami z naparowaniem a piecami z parą e) czy patelnie elektryczne [..]
2014-02-27 11:10:24 6
wisior Monitoring rynku gastronomicznego
U nas nie ma takiego problemu jaki Wy tutaj opisujecie, cena jest utrzymywana na odpowiednim poziomie, który gwarantuje wykonanie usługi w jak najlepszy sposób. My nie obniżamy cen tylko dlatego, że w internecie jest taniej, nie sprzedajemy również wiele ale staramy się obsługiwać Klientów na najwyż [..]
2014-02-27 09:56:09 30
spec gastronomiczny Monitoring rynku gastronomicznego
Można obniżać ceny ale do pewnego poziomu, ile była na wszystkich szkoleniach u dostawców rozmów na temat utrzymywania określonych rabatów od cen katalogowych i nic z tego nie ma. Jeden się wychyli i zaraz za nim reszta i dzięki takiemu zachowaniu mamy teraz to co mamy. Będą się wszyscy bić cenami [..]
2014-02-26 09:13:24 30
Komis Gastronomiczny Monitoring rynku gastronomicznego
Od dawien dawna miały miejsce takie praktyki cenowe, kilka lat temu pewna Pani ze śląska mocno zaniżała ceny.. a dzisiaj takich firm jest wiele, nie mają kosztów sprzedadzą towar i zarobią na 1000 zł może 20 zł :)) później niech się coś zepsuje i co? kto i za co to naprawi? będzie musiała dołożyć [..]
2014-02-26 08:10:05 30
spec gastronomiczny Monitoring rynku gastronomicznego
to jakie są reakcje to nie ma większego znaczenia ale to co się dzieje na rynku to jest jakaś tragedia! żeby sprzedawać na tak niskich marżach, 2-3% to ciekaw jestem z czego utrzymać firmę, serwis itp?!!! Niech mi ktoś jeszcze powie/napisze że się da. Takie działania to samobójstwo, prędzej czy późn [..]
2014-02-25 19:42:26 30
Mikołajek Czy warto iść do technikum gastronomicznego ?
Witam. mam do was pytanie.  czy warto isc do technikum gastronomicznego ?  pytam zwlaszcza tych co chodza do takiego technikum. czy warto. co robicie w tym technikum? [..]
2014-02-25 14:19:10 2
GastroSpider Monitoring rynku gastronomicznego
Z programu korzysta obecnie wiele firm, według nas narzędzie pomaga w codziennej pracy. Reakcje bywają różne gdyż wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego co się dzieje w internecie, a nasze oprogramowanie umożliwia weryfikację cen produktów, rabatów, historii zmian cen itp. Dodatkowo mamy wi [..]
2014-02-25 11:00:23 30
spec gastronomiczny Monitoring rynku gastronomicznego
Doświadczenia takie, że można się tylko wku****, bo to co widziałem to przeszło wszelkie pojęcie.. Jak można sprzedawać urządzenia na marży 1-3%.. jak z takiego zysku utrzymać firmę.. od jakiegoś czasu obserwuję to nie idzie to w dobrym kierunku. [..]
2014-02-25 08:26:52 30
MileŚ Wybór Sprzętu
Urządzenia które wybrałeś są ok. W tej chwili posiadam promocje na te modele urządzeń i kilka innych do Fast-Foda. Wyślij zapytanie odnośnie aktualnej promocji na milewski.m@mig.biz.pl [..]
2014-02-24 20:04:31 13
MileŚ Szafa chłodnicza, stół chłodniczy dla gastronomii. Jakiej firmy?
Polecam urządzenia RAPA, wysokie jakościowo, i pod względem ceny są ok. Dodatkowo producent udziela 2 letniej gwarancji chociaż urządzenia śmigają po kilka lat bez awarii jeśli odpowiednio o nie dbamy( głównie chodzi o czyszczenie parownika). Jeśli chcesz coś konkretniejszego warto pomyśleć o Rillin [..]
2014-02-24 19:54:44 22
MileŚ Frytkownica
Ważną kwestią jest to jak urządzenie jest eksploatowane. Czy jest to restauracja o dużej ilości wydawanych posiłków czy mały lokal. W dużych obiektach frytkownice są jednym z elementów trzonu grzewczego i takie urządzenie kosztuje od 3 tys. netto w górę. Jeśli jest to mniejszy lokal, a frytkow [..]
2014-02-24 19:29:41 5
Cukrownica1 Piec do pizzy opalany drewnem firmy "Gastropiec"
Znajomy ma pizzerię, i z tego co mi wiadomo piec opalany drewnem tej właśnie firmy. Raczej chwali sobie ten piec, ale mogę jeszcze dopytać o tą kwestię. [..]
2014-02-24 12:49:46 8
Cukrownica1 Jaka chłodnio-garownia dla piekarni?
Witajcie, Polecacie jakieś garownie, chłodnio-garownie dla małej piekarni? [..]
2014-02-24 12:39:19 1
Cukrownica1 Monitoring rynku gastronomicznego
Czy ktoś już stosował podobny program? Jakie doświadczenia? [..]
2014-02-24 12:33:13 30
spec gastronomiczny Otwarcie małej gastronomii - hamburgery, śniadania.
i nastała cisza.. nikt nie pisze, czyżby trwało uzbrajanie się w argumenty ze strony fachowców? [..]
2014-02-22 13:57:36 17
Ar0
Ar0
Otwarcie małej gastronomii - hamburgery, śniadania.
I tutaj drogi Panie się nie zgodzę. Tydzień temu sprzedałem jedną ze swoich przyczep gastronomicznych koledze. I pomagałem mu w formalnościach co do odbioru Sanepidu i ... Sanepid WYMAGA nawet w przyczepach gastronomicznych HACCP`u. Takie są ich wymogi i nikt tego nie zmieni.  Niektóre reguły [..]
2014-02-21 22:21:05 17
aga74 Otwarcie małej gastronomii - hamburgery, śniadania.
@ gastromex  ...ahahha  ale sie usmialam z tym panskim "PROFESJONALIZMEM" ..co post to rosnie u Pana ILOSC tych zadowolonych klientow...szkoda,ze to sa pana "marzenia" do dokumentacji to Pan dolacza ale zaswiadczenia osob, ktore maja tzw "pieczatke" i czesto gesto maja juz przeterminowane zezwolenia [..]
2014-02-21 15:23:23 17
Bartek K. Frytkownica
Bardzo ważny parametr to stosunek pojemności frytownicy do jej mocy. Ważne, aby był jak największy (~ 1,0 kW na litr oleju). To przełoży się na czas smażenia i jakość gotowego produktu. [..]
2014-02-20 17:23:33 5
spec gastronomiczny Otwarcie małej gastronomii - hamburgery, śniadania.
Popieram:) Wszędzie pełno Pana z firmy Gastromex, brakuje w Polsce takich fachowców. [..]
2014-02-20 13:47:56 17
Nowy Otwarcie małej gastronomii - hamburgery, śniadania.
Panie Gastromex za bardzo nie rozumiem co Pan chce osiągnąć swoimi wpisami na tym forum.  Każda z Pana wypowiedzi na tym forum ma tylko jeden jedyny cel ZADZWOŃ DO MNIE. To chyba mija się z celem. Nie o taki dialog  tutaj chodzi [..]
2014-02-20 06:53:58 17
gastromex Otwarcie małej gastronomii - hamburgery, śniadania.
Umiem czytać i widzę co Pani napisała - Książka Dobrej Higieny Sanitarnej a docelowo HACCP. Wiem, że najkorzystniej dla Pani byłoby, aby procedura HACCP wprowadzana była nawet do przyczep gastronomicznych. Każdy mój klient otrzymuje Książkę Dobrej Higieny Sanitarnej w zestawie dokumentacji. U mnie z [..]
2014-02-20 04:27:16 17
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.