FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE OSTATNIE KOMENTARZE NOWY TEMAT
AUTOR DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
basari Zakup sprzętu
Witam. ja prowadze taka budke wiece jeżeli potrzebujesz pomocy , pisz na priv. Chetnie pomoge . [..]
2014-07-14 21:40:47 9
gastropiec Pizzeria zakup sprzętu pomoc przy wyborze, zapraszam firmy sprzedające sprzęt gastronomiczny
Moretti Forni to po prostu wysoka jakość i marka za która trzeba zapłacić. Moge dać lepsza cene na ten piec. Choć polecam również bardzo dobre piece,  niemieckiej produkcji  http://gastropiec-sklep.pl/piec-do-pizzy-classic-pf-6262-e-890x870x440-gmg-p-5030.html http://gastropiec-sklep.pl/pie [..]
2014-07-14 11:49:06 15
jakub09 Kawiarnia
A jakbym chciał na kuchni robić tylko naleśniki? Jakiego wyposażenia w takiej kuchni? Czy wystarczy zlew dwukomorowy do mycia naczyń kuchennych i umywalka do mycia rąk i stół do przygotowywania ciasta i osobny stół do przygotowywania naleśników na naleśnikarce? Czy może to być jeden stół? Czy nad n [..]
2014-07-14 00:25:27 4
crxvtec Parę pytań na temat smażenia skrzydełek i ich podawania
Cześć, skrzydła smażysz w temp minimum 180 nawet 190, 7-8min, bez żadnego przykrycia we frytkownicy otwartej. Możesz smażyć je tylko w marynacie wtedy nie będą nasiąknięte tłuszczem albo w panierce wtedy będą na pewno bardziej kaloryczne ale również smaczne oraz chrupiące. [..]
2014-07-12 13:47:01 5
PizzaPie Pizzeria zakup sprzętu pomoc przy wyborze, zapraszam firmy sprzedające sprzęt gastronomiczny
ale czy jest sens kupować piec tej firmy? Na ceneo mają tylko dwie firmy piec tej marki: http://www.multigastro.pl/pl/piec-do-pizzy-1-komorowy-moretti-forni-ideck-60-60.html I kosztuje więcej jak podwójny Profiline, na dodatek wsad ma mniejszy(tylko 4x30) jak kitchen line, moc tak samo tylko 4, [..]
2014-07-12 10:51:37 15
misiaczeklodowy Maszyna do waty cukrowej - prad czy gaz ?
Kolejny.... Ludzie, kiedy wy się nauczycie brać za biznes o którym macie pojęcie? Maszyna do waty cukrowej ma podwójne zasilanie. Gaz pełni funkcję grzewczą, prąd - zwykle akumulator, ale z możliwością podpięcia do sieci napędza silnik. Są maszyny w pełni elektryczne. Ale drogie, bo z dużymi aku [..]
2014-07-12 01:20:49 4
misiaczeklodowy Przyczepa Gastronomiczna a śmieci oraz ścieki.
masz na forum z 10 tematów o tym samy, z odpowiedziami. Poczytaj trochę. [..]
2014-07-12 01:18:13 7
misiaczeklodowy Czynsz za lokal gastronomiczny w biurowcu
Jezu, kolejny, który chce zarobić na gastronomii, a nie ma zielonego pojęcia.Jak można pytać na forum ile kosztuje metr w biurowcu? O to trzeba pytać u dewelopera konkretnego budynku. Bo ceny zaczynają się od dwóch euro za metr do 50 euro. Poza tym, co komu mówi wysokość czynszu? Mój klient w Wars [..]
2014-07-12 01:17:02 4
misiaczeklodowy Burgerownia / lokal 100m2 - PROSZĘ O POMOC
Człowieku, nie zabieraj się za tematy, o których nie masz pojęcia. Jak ty to liczysz? Jeżeli właścicielowi zapłacisz 2000 za lokal, to jakim cudem z rachunkami to ma być 2200? Prąd, woda, gaz, ogrzewanie kosztują twoim zdaniem 200 zł miesięcznie? Dopisz do tego jedynkę na początku, wtedy masz r [..]
2014-07-12 01:07:49 8
Widlak Pizzeria zakup sprzętu pomoc przy wyborze, zapraszam firmy sprzedające sprzęt gastronomiczny
PizzaPie jeśli pizzeria ma mieć duży obrót pizzą, to weź coś porządnego. Zacznij od KROMETU, a jak nie jesteś przekonany do rodzimego wyrobu ( mimo że nie jest najtańszym polskim piecem) to celuj we włoskie np MORETTI FORNI. Jak sam zauważyłeś, różnice w masie pieca i cenie odbijają się nie tylko na [..]
2014-07-11 21:39:21 15
Widlak reczna maszyna do produkcji pierogów/formiarka
Jest. Zadzwoń do LASKUSa. Nie jest najtańsza na rynku ale diabeł tkwi w szczegółach. [..]
2014-07-11 21:33:40 2
ewelaa771 komisgastro.pl
nie polecam tej firmy . zrobilam zamowienie u nich na sprzet uzywany i nowy. fakt uzywany dostalam po terminie ale ich stan roznil sie duza od zdjec. na nowy za ok.(9tys. zl ) do tej pory nie dostalam a minelo przeszlo pol roku jestem po sprawie sądowej i sprawa toczy sie u komornika . nie chcą [..]
2014-07-11 17:32:32 1
GastroGal
GastroGal
Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
dziekuje za link ale nie widzę nic co by mogło wskazywać na powiązanie z naszym rozwiązaniem.  Po za tym zobacz sobie ile liczą za wysyłkę półki naściennej -  100zł za każdą sztukę ? To lekka przesada.  Ale tu nie o tym.  Konfigurator jest już gotowy. Jak chce Pan zobaczyć jak dokładnie to [..]
2014-07-11 14:43:53 13
DandF Burgerownia / lokal 100m2 - PROSZĘ O POMOC
Witam ponownie, przeglądam co jakiś czas lokale i nie ma zbyt odpowiedniego dla mnie, tzn jest dosłownie w samym centrum bardziej się nie da 70m2 a koszt najmu 3000tys zł no myślę po rozmowie z właścicielem lokalu dało by się dojść do 2 tysięcy. Ale obliczając miesięczne koszta trochę mnie to przera [..]
2014-07-11 12:31:24 8
ka.majka Catering w woj. Mazowieckim
W firmie do obsługi więszych imprez i szkoleń korzystaliśmy kilka razy z http://laquzin.waw.pl z Warszawy, polecam. [..]
2014-07-11 11:37:05 4
spec gastronomiczny Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
Proszę bardzo pierwszy lepszy sklep np. mmgastro.pl możesz wygenerować sobie ofertę bez problemu.. To czy jest zabezpieczony czy nie jest zabezpieczony to mimo wszystko nie powinno się tak robić, może teraz niech wszyscy zmienią u siebie w sklepach info i zamiast dodaj do przechowalni będzie doda [..]
2014-07-11 08:32:56 13
GastroGal
GastroGal
Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
Odnosząc się do regulaminu, owszem jest kopią ściągniętą z interneru, ale znając co nie co z tej dziedziny prawa autorskie są rzeczą która ma widnieć przy danym elemencie objętymi tymi prawami.  Regulamin nie jest zabezpieczony żadnym podpisem oraz notką " praw autorskich".  Pozatym regulamin [..]
2014-07-11 08:17:07 13
gastromex Gdzie szukać ogłoszeń odnośnie wynajmu lokalu? Jak rozmawiać z ogłoszeniodawcami
Najlepiej znaleźć taki lokal w agencji nieruchomości.z tym, że wtedy trzeba z tą agencja negocjowac zasady odstapienia lokalu na np 1/2 oplata czynszu miesiecznego,a nie jak niektore agencje żądają 2 miesieczny czynsz. zwracamy uwage na wysokosc lokalu. przynajmniej 3 metry lub 2,5 do odstepstwa. cz [..]
2014-07-11 07:44:05 3
gastromex Wentylacja mechaniczna
Czerpnia od wyrzutni powinna znajdować się w zalezności od wielkości lokalu a nie w zapisanej odległości, jednak w możliwie przeciwległych stronach. [..]
2014-07-11 07:33:56 28
spec gastronomiczny Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
Jak już jesteście tacy nowocześni i wyjątkowi to sugeruję nie kopiować regulaminów z innych sklepów internetowych a dokładnie www.gastrro.pl, bo to jest powielanie praw autorskich! Tu przykład: http://gastrogal.com.pl/Regulamin-pl A o to kilka przykładów: Zwrot towaru Konsument, który zawa [..]
2014-07-10 20:49:35 13
PizzaPie Gdzie szukać ogłoszeń odnośnie wynajmu lokalu? Jak rozmawiać z ogłoszeniodawcami
Witam, zastanawiam się gdzie mogę szukać ogłoszeń? Na otodom i dom gratka nie ma zbyt wiele nieruchomości pod gastronomię. Czy macie jakieś strony? Pamiętam, że kiedyś w pierwszy milion czy jakoś tak była jakaś taka stronka. Pytanie nr2. Jak rozmawiać z ogłoszeniodawcami odnośnie adaptacji [..]
2014-07-10 14:36:46 3
GastroGal
GastroGal
Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
Odnosząc się do wypowiedzi " speca gastronomicznego". Co ma takiego ten konfigurator ? Przepraszam ale odpowiem pytaniem na pytanie.  A w jaki sposób zapisujesz, aby nie zapomnieć jakie urządzenia wybrałeś ?  W jaki sposób liczysz koszty wyposażenia ?  Mówisz że przy większych realizacjach [..]
2014-07-10 12:43:27 13
GastroGal
GastroGal
Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
Konfigurator już jest w naszym sklepie. Narazie może nie działać poprawnie ale już funkcjonuje, także można testować. Jeżeli chodzi o propozycję sprzętowe to na chwilę obecną jeszcze nie znamy rozwiązania ale najprawdowpodobniej będzie to wyglądało na zasadzie podpowiedzi na temat specyfiki jakie [..]
2014-07-10 12:30:32 13
Dada Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
A ja chetnie skorzystam z takiego konfiguratora. Napisz kiedy bedzie dostepny. Pytanie, jak bedziesz proponowac rozne wybory sprzetu , np. Fagor, Kromet, etc dla danego elementu, np. kuchni. I jak bedziesz doradzac wybor tego, a nie innego producenta. I ogolne pytanie, czy oferujesz sprzet dowolneg [..]
2014-07-10 12:04:47 13
Dada Wentylacja mechaniczna
Witam, Drodzy gastro-specjaliści, poradźcie proszę gdzie znaleźć AKTUALNIE OBOWIĄZUJĄCE przepisy odnośnie wentylacji w lokalu gastro, dotyczące odległości czerpni od wyrzutni na ścianie budynku. Jeden projektant mówi mi: 10 m, inny 6m, jeszcze inny 1,5m. [..]
2014-07-10 11:51:22 28
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.