FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE OSTATNIE KOMENTARZE NOWY TEMAT
AUTOR DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
PizzaPie Do osób znających się na przepisach
Witam, nie jestem tutaj specjalistą, ale mam w tym momencie z tym do czynienia i rozmawiam z różnymi osobami na temat wymogów, tak więc postaram się odpowiedzieć ze względu na to, że nie raz trzeba czekać dość długo na odpowiedź. 1. "nikogo nie zatrudniając (pracuje tylko właściciel)" -Tzn. , [..]
2014-09-03 21:38:21 5
atka czas pieczenia w piecu konwekcyjnym
kupilam uzywany piec konwekcyjny z naparowaniem Unox, może ktos umiałby mi doradzić w jakich temeraturach i jak długo się piecze, np:  ćwiartki kurczaka, pieczeń /szynka/ itp [..]
2014-09-03 14:33:34 2
sec Do osób znających się na przepisach
Rozumiem, że są na tym forum specjaliści, którzy znają się na przepisach. Mianowicie chciałbym otworzyć kawiarnie na wynos, bez konsumpcji, nikogo nie zatrudniając (pracuje tylko właściciel). Czy jeśli będę pracować sam potrzebna jest toaleta czy dopiero w momencie zatrudniania kogoś? Druga kwestia [..]
2014-09-03 12:40:16 5
PizzaPie Piec do pizzy czy warto wybrać z dwoma termostatami na komorę?
Na początku myślałem, że to bezsensowne przepłacanie, ale może gdybym chciał przygotowywać różne potrawy, to w zwykłym piecu by się paliły albo nie dopiekały dostatecznie?, a tak mógłbym to zrekompensować różnicą temperatur. Czy jest tak jak myślę i czy jest sens kupowania droższego pieca z dwoma [..]
2014-09-03 10:12:59 3
PizzaPie ZARZĄDZANIE ZAMÓWIENIAMI W PIZZERRI NA TELEFON
Ja polecam zwykłe mapy i zapoznanie się z rejonem dowozu, to na pewno nie jest całe miasto, więc problemu nie powinno być, a różne destynacje można dodawać w wielu aplikacjach mobilnych takich jak mapy i nawigacje [..]
2014-09-03 10:08:58 6
PizzaPie Toaleta, czy jest gastronomia która wymaga jednej toalety w lokalu?
Witam, tak jak wyżej, wczoraj rozmawiałem z projektantem i mówi, że od 7 miesięcy sanepid bezwzględnie wymaga wszędzie dwóch toalet (gastronomia). Czy można użyczać od kogoś toalety? Jeśli tak to jakie są wymogi, w przepisach wyczytałem, że 75 metrów i z tego co mi się wydaje w tym samym budynku [..]
2014-09-03 09:31:51 4
romano szamot do pieca do pizzy
Witam. Poszukuję płyty szamotowej do pieca do pizzy GGF. Czy ktoś może podpowiedzieć gdzie szukać? [..]
2014-09-02 15:33:50 3
atka szatkownica ma dziwny zapach
dziekuję za  odpowiedzi, postaram sie jeszcze zostawic ja na zewnątrz przez dwa dni tak zasugerował mi sprzedawca mówiąc,że zapach mógł przejść od kartonu w którym przechowywana była szatkownica. Co do octu to troche boje sie na  ryzyko reakcji metalu  z tym roztworem. Dziekuje za pomoc [..]
2014-09-01 12:57:33 8
HACPASZ Hanna Półtorak szatkownica ma dziwny zapach
W takim razie zostaje reklamacja sprzętu ze względu na jego zapach. Jeżeli będziesz sprzęt przecierać szmatką z octem to możesz nie uzyskać zamierzonego efektu .Ocet jest agresywnym medium, który może spotengować zapach szatkownicy .  Jeżeli dystrybutor/producent zauważy, że szatkownica była przez C [..]
2014-09-01 11:09:32 8
EM GASTRO Rzeszów
EM GASTRO Rzeszów
szatkownica ma dziwny zapach
Witam! Poradzę trochę "po domowemu". Warto części (te które możemy) wytrzeć szmatką nasączoną roztworem wody z octem.  Przykry zapach może wynikać nie z materiałów użytych do produkcji, ale niewłaściwego przechowywania sprzętu. Można spróbować zwrócić sprzęt z powodu niezgodności z umową (szatkow [..]
2014-09-01 09:43:47 8
atka szatkownica ma dziwny zapach
nie jest tak prosto wyrzucić produkt za który zapłaciłam 1900 zł. Przy próbie kontaktu ze sprzedawcą  /elektro line/ uzyskałam odpowiedź,że materiały spełniają wszystkie normy dopuszczalne do kontaktu z żywnością. Pan był bardzo nie miły w rozmowie i wiem, że  u tego sprzedawcy już nic nie kupię, al [..]
2014-09-01 07:59:33 8
HACPASZ Hanna Półtorak szatkownica ma dziwny zapach
Witam serdecznie  mozlilwe, że za obcy zapach  odpowiedzialne są surowce, z których została wykonana szatkownicta . Obcy nieprzyjemny  zapach w wyrobach z tworzyw sztucznych świadczy o tym, ze do ich produkcji użyte zostały tworzywa sztuczne nie spełniające wymagań przepisów stworzonych dla materiał [..]
2014-09-01 07:27:29 8
atka szatkownica ma dziwny zapach
czym? [..]
2014-08-30 18:30:37 8
RYBAKÓWKA szatkownica ma dziwny zapach
tak, można [..]
2014-08-30 09:45:22 8
atka szatkownica ma dziwny zapach
kupiłam nowa szatkownicę gastronomiczną i ma taki dziwny zapach, jakby stęchlizna.Czym mozna ten zapach- smród usunąć? [..]
2014-08-29 22:52:07 8
dawidkoli
dawidkoli
Czy dam rade na kuchni?
Jeżeli jesteś pewien, że to właśnie w życiu chcesz robić - to próbuj!:) Dasz radę, jeżeli jesteś zawzięty a gotowanie to Twoja pasja! [..]
2014-08-29 15:31:59 5
Małgorzata Biernat SZUKAM EKSPERTA GASTRONOMICZNEGO
Witam serdecznie Jeśli temat jest nadal aktualny proszę o kontakt pod nr tel. 606 928 542 lub adres mailowy: m.biernat@bgprojekt.com. Zajmuję się opracowywaniem projektów technologicznych dla gastronomii, zatwierdzaniem ich przez Sanepid, ale także współpracuję zarówno z biurami architektonicznym [..]
2014-08-28 14:27:56 9
M&M Gastro
M&M Gastro
kupię szatkownice
My możemy zaproponować 1 799,25 zł netto (2 213,08 zł brutto) za model Hendi z 5 tarczami: http://mmgastro.pl/produkt/szczegoly/10597,rozdrabniarka-do-jarzyn-z-5-tarczami. W razie zainteresowania zapraszamy do kontaktu.  Przy podejmowaniu decyzji o zakupie sprzętu, jak również już w czasie jego [..]
2014-08-27 12:09:02 2
M&M Gastro
M&M Gastro
SZUKAM EKSPERTA GASTRONOMICZNEGO
Również oferujemy pomoc, profesjonalne doradztwo. Zapraszamy na naszą stronę http://mmgastro.pl/uslugi_mmgastro oraz do kontaktu tel. 32 750 81 30. Życzymy powodzenia w biznesie, niezależnie od wybranego eksperta gastronomicznego. [..]
2014-08-27 11:51:53 9
Kawavan Ciepła woda w przyczepce gastronomicznej
Cześć! Ja rozwiązałem to tak, że zastosowałem 10litrowy bojler/podgrzewacz wody, który ma dużo rozsądniejszy pobór (1200W) od przepływowych badziewii, a przed nim pompkę do kampera o wydajności 20l/min. Do tego wylewkę (kran) z mikrostykiem (włącznikiem) i dwójnik. W chwili "otwarcia" czyli włącz [..]
2014-08-26 10:30:40 11
HACPASZ Hanna Półtorak Prawie mobilna gastronomia - maszyna przygotowująca potrawę
Witam serdecznie myślę, że nie bez powodu to pytanie pozostaje bez odpowiedzi bo to dość skomplikowana sprawa ................  Przedewszystkim nalezy rozważyć w jaki sposób mieso będzie umieszczane w maszynie (proces jego załadunku powinien odbywać się w lokalu odebranym przez SANEPID lub Inspekcj [..]
2014-08-25 14:44:20 2
HACPASZ Hanna Półtorak SZUKAM EKSPERTA GASTRONOMICZNEGO
Witam serdecznie prosze o kontakt pod adresem mail poltorak@haccp.gmp.home.pl Zapraszam również na szkolenie organizowane w Warszawie dnia 15.09.2014 poświęcone zagadnieniom zwiazanym z  otwarciem lokalu gastronomicznego [..]
2014-08-25 13:26:27 9
HACPASZ Hanna Półtorak Ciepła woda w przyczepce gastronomicznej
Polecam sklepy z wyposażeniem do przyczep i camperów  oraz sieć sklepów castorama. W Warszawie odpowiednią pompkę można kupić w klubie sportowym Spójnia znajdującym się na Wybrzeżu Kościuszkowskim [..]
2014-08-25 13:22:18 11
HACPASZ Hanna Półtorak Przyczepa Gastronomiczna a śmieci oraz ścieki.
Zapraszam na warsztaty szkoleniowe poświęcone zagadnieniom związanym z  mobilną gastronomią: - wyposażenie samochodu  - jakie potrawy można przygotowywać w pojeżdzie gastronomicznym - zasilanie pojazdu w wodę - jak rozwiązac sprawę korzystania z toalety przeznaczonej wyłącznie dla pracowników ga [..]
2014-08-25 13:18:26 7
HACPASZ Hanna Półtorak Umowa na dostarczanie wody do przyczepy/busa.
Według przepisów  w pojeżdzie gastronomicznym nalezy zapewnić wodę zdatną do picia spełniającą wymagania fikzykochemiczne i mikrobiologiczne. Wodę taką pozykuje się poprzez podłączenie samochodu gastronomicznego  na stałe do wodociągu (nalezy wtedy dysponować wynikami badania wody) lub zaopatrywać s [..]
2014-08-25 13:13:33 5
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.