FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE OSTATNIE KOMENTARZE NOWY TEMAT
AUTOR DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
gastrostore Potrzebny serwisant do pieca konwkecyjno parowego.
jak padła elektronika to naprawa będzie kosztowna nawet kilka tysięcy złotych [..]
2013-10-15 20:30:04 5
gastrostore Sous Vide
sous-vide to w polskich warunkach i przy podejściu polskiego klienta i restauratora się nie sprawdzi, zbyt długo trzeba czekać na przygotowanie potrawy, do tego wymóg dodatkowych urządzeń. Świadomość restauratorów w tym temacie jest bardzo skromna i szkoda czasu na edukowanie każdego, bo i tak tego [..]
2013-10-15 20:28:13 10
gastrostore Bułki z pieca konwekcyjno parowego
Jakie są te bułki ? mrożone czy surowe? [..]
2013-10-15 20:24:08 9
gastrostore grill elektryczny czy gazowy??
Jeżeli grill ma być po mięsa to lepiej żeby był elektryczny, pisząc grill mam na myśli płytę beztłuszczowego smażenia. W temacie lokalu to. ie patrz na cenę tylko lokalizację, bo oszczędzając na lokalizacji inwestycja może nie wypalić. [..]
2013-10-15 20:22:41 6
gastrostore Kuchnia elektryczna, co i jak?
Andrzejj jeżeli będą pracować na kuch i i będzie to typowy lokal gastronomiczny to zapachy będą. Cena za okap z firmy jeven jest faktycznie kosmiczna ale zobacz u ich dystrybutorów to może ktoś to wyceni inaczej znaczy taniej. [..]
2013-10-15 20:19:41 31
gastrostore Zapiekanki w przyczepie gastronomicznej
Do przygotowywania zapiekanek w przyczepie będzie potrzebny toster kwarcowy, dobry toster ma moc powyżej 3 kw więc potrzebne będzie źródło prądu. Dodatkowo umywalka, zlew, blaty i lodówki. Ser kupisz już rozdrobniony a pieczarki trzeba lekko podduśić więc potrzebna będzie mała kuchnia gazowa. [..]
2013-10-15 20:16:33 12
gastrostore Pytanie o taboret gazowy stalgast
jeżeli mamy być tacy dokładni to dysza jest częścią w taborecie, którą bardzo ciężko zalać, a elementem zalewanym jest korona (kołpak) palnika. Nie wiem jak długo Pan pracuje w gastronomii ale w sprawach serwisowych blade ma Pan pojęcie, w wielu miejscach tzn u wielu Klientów można zauważyć w tabo [..]
2013-10-15 20:11:59 13
Bastro Business Group HoReCa
Bastro Business Group HoReCa
ITALGAST SP. Z. O.O
Przykro jest, gdy coś takiego dotyka kogokolwiek, niedopuszczalne to jest, ale to chyba kwestia uczciwości. [..]
2013-10-15 19:03:18 28
gastromex Pytanie o taboret gazowy stalgast
gastrostore, chyba znasz tylko teorię a nie praktykę. ja zanim zacząłem się zagłębiać w dziedziny dokumentacji technicznej, sprzedaży urządzeń, pracowałem kilka ładnych lat jako menager knajp,restauracji, ośrodków rozrywki i wiem z doświadczenia, że w taboretach gazowych najczęściej są zalewane dysz [..]
2013-10-15 16:57:07 13
Bastro Business Group HoReCa
Bastro Business Group HoReCa
Szukam dostawców do małej gastronomii
Polecam się www.bastro.pl, projekt w cenie, ceny do negocjacji. [..]
2013-10-15 16:49:26 11
Bastro Business Group HoReCa
Bastro Business Group HoReCa
Pytanie o taboret gazowy stalgast
Ponoś najlepsze taborety są z Egazu oraz Krometu, ale Stalgast tez bardzo poszedł do przodu. Ważna jest moc palnika, należy zwrócić uwagę jakie dysze są przykręcone (gaz ziemny czy propan butan-załączone powinny być obydwa rodzaje, ale wiem z doświadczenia,że czasami jest z tym problem). Dobra metod [..]
2013-10-15 16:38:27 13
szpakowski Wyroby alkoholowe
Witam, nie potrafię odnaleźć od dłuższego czasu odpowiedzi na jedno nurtujące mnie pytanie.  Jestem właścicielem Pub'u. Często wytwarzam wódki smakowe na świeżym chrzanie, gruszce bądź pieprzu. Czy taką wódkę mogę sprzedawać w swoim lokalu? Wódka tworzy się po przez fermentacje w "sklepowej" wódce [..]
2013-10-15 16:14:50 9
Andrzejj Zapiekanki w przyczepie gastronomicznej
Zapiekanki to opiekacz taki z grzałkami kwarcowymi, ewentualnie maszyna do tarcia sera i pieczarek ale to możesz kupić już starte i posiekane. Najlepsze to pytanie o zarobki :) [..]
2013-10-15 14:39:36 12
Andrzejj Kuchnia elektryczna, co i jak?
Każdy tutaj Ciebie straszy a co masz mieć takiego co aż tak ma śmierdzieć? Takie zapachy to głównie w lokalach gdzie się sprzedaje dużo produktów smażonych we fryturze, czytałem to otwierasz bardziej restaurację niż fast food więc zapachy będą zupełnie inne - przyjemne :) [..]
2013-10-15 14:35:13 31
Andrzejj Bułki z pieca konwekcyjno parowego
Według mnie nie kroi się gorącego pieczywa i ciasta bo wtedy właśnie jest taki problem jak opisujesz. [..]
2013-10-15 14:31:21 9
Andrzejj grill elektryczny czy gazowy??
Wydaje mi się że koszt używania gazu jest mniejszy niż koszt energii elektrycznej. U siebie mam gaz z butli bo innej możliwości nie było ale gdybym miał wybierać to wolałbym gaz ziemny bo nie trzeba wymieniać butli. A do czego tobie potrzebny jest gaz przy burgerach? [..]
2013-10-15 14:29:19 6
Damian Jakubowski grill elektryczny czy gazowy??
Czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie?? [..]
2013-10-15 11:17:23 6
krak Bułki z pieca konwekcyjno parowego
Nie wychodzą te bułki, bo po przekrojeniu jest jakby zakalec i ciężko uzyskać dobry kolor. [..]
2013-10-15 06:38:37 9
Wojtas103 Kuchnia elektryczna, co i jak?
Orientowałem się w firmie Juvent i niestety - rozwiązanie jakim jest okap za 46 000 zł nie jest na moją kieszeń :/ Czy ktoś może mi doradzić jak najlepiej przefiltrować powietrze z kuchni przy jakiś mniejszych nakładach? [..]
2013-10-14 18:06:36 31
Gutek Sous Vide
No właśnie i tutaj jest problem bo świadomych Klientów jest coraz mniej, z kucharzami to samo przeskakują z lokalu do lokalu [..]
2013-10-14 08:54:33 10
Gutek Problem z kuchnią
Co masz na myśli pisząc szkolenie? [..]
2013-10-14 08:52:03 15
Gutek Bułki z pieca konwekcyjno parowego
W zależności od modelu i funkcji pieca efekt może być zupełnie inny. 1) 2-3 minuty, 180C, 20%-30% para 2) 5-15 minut, 180C, 20%-30% osuszanie Czas zależy od ilości bułek i ich rozmiaru, większa temperatura przyśpieszy obróbkę. [..]
2013-10-14 08:51:37 9
krak Bułki z pieca konwekcyjno parowego
Czy ktoś mi napisze jakieś patenty na to pieczywo z pieca konwekcyjno parowego? [..]
2013-10-14 00:13:29 9
krak Bułki z pieca konwekcyjno parowego
Znacie się na piecach konwekcyjno parowych, bo potrzebuje jakiś patent na bułki z takiego pieca. kupiłem do sklepu żeby mieć ciepłe i świeże pieczywo tylko nie mam przepisu jak to się robi. Które bułki lepsze mrożone czy pakowane do pieczenia?? [..]
2013-10-12 19:53:35 9
luklog Problem z kuchnią
Witam, dziękuję za odpowiedzi. Czy ktoś mógłby mi jeszcze podpowiedzieć coś w kwestii ewentualnych szkoleń dla początkujących w gastronomii? [..]
2013-10-12 18:20:50 15
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2014.