FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE OSTATNIE KOMENTARZE NOWY TEMAT
AUTOR DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
EKOFARM
EKOFARM
Produkty z własnej farmy
Sprawa jest dość skomplikowana z punktu widzenia sanitarnego, no i skarbówka też nie będzie zachwycona.  Temat ogólnie do ogarnięcia.  Musisz na farmie spełnić wszystkie warunki sanitarne do produkcji danego typu produktów. Jak to jest ziemniak to pół biedy, bardziej skomplikowana sprawa jest [..]
2014-02-08 10:57:54 7
GastroSpider Monitoring rynku gastronomicznego
Nasz system przeznaczony jest głównie do weryfikacji cen w internecie, dzięki czemu można zwiększyć skuteczność przygotowywanych ofert handlowych. Dane z wielu sklepów na jednej stronie, dodatkowo odpowiednio uporządkowane. GastroSpider szczególnie polecany osobom, które szanują swój czas i nie ch [..]
2014-02-07 15:35:12 30
frazes Jak wypromować lokal
Otworzyłem lokal -bar azjatycki 120 m - 2 piętrowy 05.02.14 dałem poczcie polskiej ulotki do rozniesienia do skrzynek. Pierwszego dnia było jeszcze trochę ludzi ale następnego dnia było już mniej o ponad połowę. Nie wydaje mi się żeby kuchnia była specjalnie zła bo od klientów były też pochwały. Co [..]
2014-02-07 13:21:15 7
misiaczeklodowy Zmywarka kapturowa
Jeżeli jeden z tych Twoich stu lokali jest gdzieś na Dolnym lub Górnym Śląsku, to daj namiar. Chętnie podjadę i zobaczę jak działa mycie naczyń po gościach wyłącznie w zmywarce. [..]
2014-02-06 11:49:55 39
Komis Gastronomiczny Monitoring rynku gastronomicznego
weryfikacji? po co? [..]
2014-02-06 11:20:05 30
GastroSpider Monitoring rynku gastronomicznego
Dzień dobry, chciałbym użytkowników tego forum, a w szczególności dostawców (producent, importer, dystrybutor) sprzętu gastronomicznego zainteresować naszym autorskim systemem do weryfikacji produktów dla gastronomii. system dostępny jest pod adresem: www.gastrospider.pl osoby zainteresowan [..]
2014-02-06 10:39:47 30
Bartek K. Zmywarka kapturowa
Wyposażyłem kompleksowo ponad 100 różnej wielkości lokali ale mało kto działa jak powyżej.... zlew i wypażarka - to ci dopiero oszczedność czasu pracy, wody, energii,... Misiu, zapraszam do wyposażonych przeze mnie lokali, pooglądasz sobie, popytasz - i zobaczysz, czy zmywarki służą tak tylko za [..]
2014-02-06 06:20:53 39
Bartek K. Jaki piec wybrać?
hahahahahahahahahaha.... piec w którym na górnej półce mamy inny proces (konwekcja z nawilżaniem) a na dolnej inny (tylko konwekcję). I to przy różnicy temperatur 100C? Jakie wy bzdury musicie tym Klientom opowiadać...a ile się potem człowiek musi po was naprostować... [..]
2014-02-06 06:11:30 21
Widlak Jaki piec wybrać?
Misiaczek ty masz móżg wyprany przez szkolenia rationala czy jak. W piecu każdym bez względnie przy danym programie są te same warunki w całej komorze.( wentylator służy ku temu aby były, a w piekarniku to działa jak dyfuzja ) Timer półkowy ogranicza tylko czas tej samej obróbki. Jak masz wątpliwośc [..]
2014-02-05 11:22:36 21
misiaczeklodowy Jaki piec wybrać?
Ja cię proszę, turbiny kierunkowej? Może ty o lotnictwie piszesz? Wpisz w google pojęcie konwekcja, albo piec konwekcyjny i poszukaj zasad działania tych urządzeń. Potem wróć i pokajaj się się, że zrównując je z piekarnikami, byłeś śmieszny. A co pieczenia dorsza i szarlotki. Powiem ci więce [..]
2014-02-05 10:53:26 21
PORCHETTA & BRUSCHETTA Przyczepa gastronomiczna
Dzień Dobry, Pani Iwonko zapraszam do ogłoszeń na tym forum w zakładce "sprzedam" mam wystawioną przyczepę, dokładnie takich wymiarów jak Pani potrzebuje z wyposażeniem do Pani potrzeb. Przyczepa była zakupiona nowa, pracowałem na niej tylko 2 miesiące. Oferta wystawiona przez "PORCHETTA & BRUSCHET [..]
2014-02-05 10:22:04 6
Widlak Jaki piec wybrać?
Czepiasz sie szczegółów . W piekarniku to ciepło wnika niby z czego, bezpośrednio z grzałki? Wychwalasz piekarnik jak byś je produkował. Może zaraz ognisko będziemy zachwalać. [..]
2014-02-05 08:24:19 21
Adam-maszyny Jaki piec wybrać?
Jeśli  chodzi  o piekarnik  to  tam  też  masz  grzanie  przy pomocy ciepłego  powietrza tyko  że  nie  masz  tak  mocnej  turbiny kierunkowej  która  wymusza  mocny  obieg powietrza.  A  jeśli chodzi  o pieczenie  dorsza i szarlotki w tym  samym czasie to mało  chyba  jest  takich  kucharzy  kt [..]
2014-02-05 08:20:40 21
Kaniur Przyczepa gastronomiczna
Dzień Dobry, małe sprostowanie co do przyczep wyposażonych w 2 osie. Jeśli rozstaw osi nie przekracza 1 m (a tak jest w większości przyczep gastronomicznych) to traktowana jest ona jako 1 osiowa (wpis w dowodzie: przyczepa jednoosiowa typu tandem) i nie wymaga specjalistycznego prawa jazdy o ile ni [..]
2014-02-05 08:06:40 6
misiaczeklodowy Catering dla przedszkoli - jak to zorganizować?
250-300 posiłków, w systemie śniadanie, drugie śniadanie, obiad podwieczorek to jak nic ci wychodzi funkcjonowanie kuchni przez 12 godzin dziennie. Musisz mieć szefa kuchni, który będzie ci pilnował gramatur, dostaw towaru, a przede wszystkim receptur i powtarzalnej jakości. Do tego drugi ku [..]
2014-02-05 00:06:09 9
misiaczeklodowy Jaki piec wybrać?
Sorry, ale trzeba być kompletnym nieukiem gastronomicznym by pisać, że piekarnik to nic innego jak piec konwekcyjny. Piekarnik ma dolną i górną grzałkę, ewentualnie wiatrak z tyłu, który to rozprowadza. Konwekcja to grzanie wyłącznie przy pomocy ciepłego powietrza, które przechodzi dodatkowo [..]
2014-02-05 00:01:20 21
Widlak Jaki piec wybrać?
Piekarnik to nic innego jak piec konwekcyjny. Kwestia tego czy ma termoobieg. Naparowanie też ci się przyda. Piec konwekcyjno-parowy to dobry pomysł tylko czy cię na to stać. Musisz skalkulowac sam. Pozdrawiam [..]
2014-02-04 18:35:36 21
Wojtas103 Kawa, herbata, alkohole na Śląsku
słuszna uwaga ;) [..]
2014-02-04 16:08:25 7
Wojtas103 Jaki piec wybrać?
No właśnie się trochę nasłuchałem, że bez konwekcyjnego to nie ma w ogóle mowy ale tak na mój rozum to też wydaje mi się, że np profesjonalny piekarnik pod kuchenką powinien wystarczyć na początku... tylko nie wiem co to w praktyce zmienia... [..]
2014-02-04 16:03:35 21
sprzedam wyposażenie kawiarni Poszukuję dostawców tarty, muffinek i piw niszowych do okolic Rybnika
Tarty i muffiny, z tego co się orientuje dostarczaja na terenie całej Polski: http://www.farutex.pl/pl [..]
2014-02-04 12:11:27 3
Alleksandra bar frytkowy, frytki
Ja też polecam panią Hanne, merytoryczne konsultacje i indywidualne podejście! [..]
2014-02-04 09:17:24 13
misiaczeklodowy Zmywarka kapturowa
a do czego ci zmywarka kapturowa przy 50 miejscach siedzących? Szkoda kasy i miejsca. Kup normalną podblatówkę. I to nawet nie zmywarkę, a jedynie wyparzarkę. Jeszcze nie widziałem - poza naprawdę dużymi kuchniami hotelowymi - by ktokolwiek mył naczynia po gościach w zmywarce. To się myje ręcznie [..]
2014-02-04 08:48:42 39
misiaczeklodowy Jaki namiot na imprezy plenerowe?
ale do czego ty chcesz ten namiot, bo nie napisałeś? Tobie chodzi o namiot o wymiarach 3x3 ekspresowy z którego będziesz sprzedawał kiełbaski? Czy też chodzi ci o namiot do konsumpcji, z ławami, stołami, podłogą? [..]
2014-02-04 08:43:45 13
HACPASZ Hanna Półtorak Przyczepa gastronomiczna
Witam serdecznie jeżeli planujesz kupić przyczepę już wyposażoną przedewszystkim zwróć uwagę na to czy możliwe jest zasilanie prądem  urządzeń chłodniczych (lodówka i zamrażarka) podczas jazdy (nie wszystkie przyczepy mają możliwość zasilania urządzeń chłodniczych podczas jazdy co może spowodować pr [..]
2014-02-04 08:21:20 6
edk23 organizacja wypieku pizzy
Dokładnie jak pisze robpert. Aczkolwiek można przygotować odpowiednie dla siebie gramaturowo kulki i je przechowywać trochę.. jednak niestety co do czasu jaki można nie odpowiem, gdyż w swojej pizzerii stosowałam tylko świeże ciasto na bieżąco wyrabiane. Z niego rano, by ułatwić sobie "na rozruch" p [..]
2014-02-03 22:44:16 3
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.