FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE OSTATNIE KOMENTARZE NOWY TEMAT
AUTOR DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
HACCP Alicja Dowiedczyk otwarcie pizzeri
Panie Mariuszu, nie piszę bzdur. Nie jestem w branży nowicjuszem i również mam sporo doświadczeń zawodowych. Nie rzucałabym słów na wiatr, gdybym nie była pewna tego co mówię. Chociażby na ostatnim odbiorze (w ostatni piątek) usłyszałam osobiście od Pani z Sanepidu, że projekt to jedno, a to co o [..]
2013-09-03 23:11:24 16
ADMIN Ostrzeżenie przed OSZUSTEM
PANIE OSZUKANY czy otrzymał Pan od Pana GASTROMEX wspominany wcześniej projekt? [..]
2013-09-03 11:48:56 36
gastromex otwarcie pizzeri
Bzdury Pani pisze Pani Alicjo. za każdym razem kiedy jest przygotowany projekt technologiczny zaopiniowany przez rzeczoznawców, sanepid sprawdza przygotowanie obiektu względem projektu. po to rzeczoznawca opiniuje, żeby potwierdzić prawidłowość przepisów. po to zostali rzeczoznawcy powołani przez Gł [..]
2013-09-03 10:23:02 16
Katarzyna79 Szkolenie Manager Gastronomi Warszawa
Ja nie polecam tej szkoły, bardzo słaba i opinie w necie również ma nieciekawe. Jest dużo lepszych szkół w Polsce. Porównajcie sobie cenę jaką ma OSB w stosunku do innych szkół - jak dla mnie niska cena to słaba jakość. [..]
2013-09-03 09:09:14 2
Katarzyna79 kursy dla początkujących kucharzy
Bardzo dobre kursy są w Krakowie w Krakowskiej Szkole Restauratorów. Jest to placówka, która posiada Akredytację Kuratorium Oświaty. Mają sporo kursów od barmańskich, kucharskich, kelnerskich do kursów dla Managarów Restauracji. [..]
2013-09-03 09:06:43 2
HACCP Alicja Dowiedczyk otwarcie pizzeri
Projekt jak wspomniałam warto mieć po to, aby ułatwić sobie pracę (zlecić zaprojektowanie i pomysł na biznes ludziom, którzy się na tym znają, zamiast samemu się z tym mordować). Sanepid go nie wymaga, a w praktyce często bywa tak, że Sanepid nie patrzy nawet na projekt, a na to co zastanie w lokalu [..]
2013-09-03 07:46:59 16
gastromex otwarcie pizzeri
Nie mniej jednak lepiej mieć zaopiniowany projekt, wtedy sanepid nie sprawdza czy wykonaliście obiekt zgodnie z przepisami,tylko czy wykonaliście dostosowanie zgodnie z projektem, bo na projekcie są pieczątki,ze obiekt zgodny z przepisami sanepidu i druga bhp. [..]
2013-09-03 04:05:30 16
jan kowalski ITALGAST SP. Z. O.O
Witam Państwa proponuję poczytać sobie na temat poprzedniej firmy obecnego właściciela ITALGAST http://mazowieckie.firmyforum.pl/markus-sp-z-oo/1415#comment-3294 [..]
2013-09-02 22:06:26 27
kasiaaz.90 pizzeria - porady dotyczące wyposażenia, sprzętu, itp.
Witam. Prosze o kontakt pod adresem e-mail kasiaaz.90@gmail.com [..]
2013-09-02 16:32:00 14
Widlak otwarcie pizzeri
W końcu ktoś powiedział coś mądrego. Dziękuje przedmówczyni. Nie ma takiego obowiązku od dłuższego czasu [..]
2013-09-02 12:51:26 16
Max11 Wyposażenie obiektu w urządzenia gastronomiczne
Z Katowic polecam firmę - https://mmgastro.pl/ oferującą m.in. piece konwekcyjno -parowe, akcesoria kuchenne, komory chłodnicze, pakowarki. Wyposażenie restauracji, czy też pubów. Firma oferuje dodatkowo montaż takich urządzeń. [..]
2013-09-02 11:54:15 18
HACCP Alicja Dowiedczyk otwarcie pizzeri
Projekt technologiczny na pewno ułatwi Panu pracę i adaptację lokalu, ale nie ma Pan obowiązku zlecać go komukolwiek (Sanepid go nie wymaga). Jeśli jest to prosta sprawa jak pisze gastromex, to po drobnej konsultacji sam Pan będzie w stanie rozrysować gdzie i co, obdumać koncepcję działania i upewni [..]
2013-09-02 09:02:23 16
Infox Szkolenie z zakresu systemu HACCP w Krakowie
Szkolenie Pełnomocnik i auditor wewnętrzny Systemu HACCP DLA KOGO: szkolenie przeznaczone jest dla kandydatów na Pełnomocników ds. systemu HACCP; auditorów wewnętrznych; wszystkich osób zainteresowanych podniesieniem kwalifikacji zawodowych; KORZYŚCI: szkolenie przygotuje przyszłych pełnomocni [..]
2013-09-02 08:12:42 1
Projekty Technologiczne Ostrzeżenie przed OSZUSTEM
Pisząc, że wykonanie projektu to 1 dzień dla fachowca, miałem na myśli opracowanie i przygotowanie projektu technologii, pomijam opisy i ewentualne konsultacje branżowe ale to też można załatwić w jeden dzień. 1 dzień przygotowanie projektu, kolejny dzień opis więc w wyjątkowych sytuacjach można to [..]
2013-09-01 21:10:44 36
gastromex otwarcie pizzeri
Proszę napisać na maila gastromex@wp.pl swój numer telefonu i lokalizacje jakie miasto oraz metraż obiektu [..]
2013-09-01 20:35:28 16
maciej93 otwarcie pizzeri
jaki byłby koszt sporządzenia takiego projektu? [..]
2013-09-01 20:27:36 16
gastromex otwarcie pizzeri
To zależy,jesli Pan nic nie zmienia, to raczej nie,chyba że Pan przebudowuje czy zmienia cokolwiek w lokalu i zmienia sie obiekt,czy produkcja. wszystko zalezy jak interpretuje to Sanepid [..]
2013-09-01 16:03:58 16
maciej93 otwarcie pizzeri
Dowiedziałem się, że w lokalu, który mam zamiar wynająć wcześniej była prowadzona już pizzeria. W takim przypadku nie muszę zlecać projektu technologicznego? [..]
2013-09-01 15:27:11 16
gastromex Ostrzeżenie przed OSZUSTEM
Tak,prawdą jest, że wykonuję projekt technologiczny i projekt zmiany sposobu użytkowania dla Pana Dunajskiego. Byłem i wymierzyłem lokal. Swoje prace zaczynam w momencie wpłaty zaliczki i tak było w tym przypadku. Po podpisaniu umowy ( 2tys projekt technologiczny, 2 tys projekt zmiany sposobu użytko [..]
2013-09-01 06:36:11 36
Widlak Opinie na temat pieca eloma
No to teraz pytanie czy potrzebna ci pojemność 10 gn bo o swoim likalu nie napisałeś. Cena jest atrakcyjna tylko z doświadczenia wiem że wymiana części na oryginały w takich urządzeniach nie jest tania. Koszt części + robota daje sporą kwotę + doliczyć wartość urządzenia które skąś tam się wzięło it [..]
2013-08-31 19:28:01 7
Oszukany Ostrzeżenie przed OSZUSTEM
Pozwolę sobie odpowiedzieć w punktach odnoszących się do konkretnych pytań: 1. "Pan GASTROMEX" był na miejscu, tj. w budynku w którym ma powstać pizzeria; dokonał pomiarów. 2. Pizzeria, kebab, dania domowe, lody- "pełna kuchnia", bez półproduktów. 3. W umowie istnieje zapis, iż: "moment całkowi [..]
2013-08-31 17:02:45 36
Projekty Technologiczne Ostrzeżenie przed OSZUSTEM
Czy projekt technologii był wykonywany na podstawie dostarczonego projektu architektonicznego lokalu/budynku czy na podstaie inwentaryzacji przez Pana GASTROMEX? Czy projekt miał dotyczyć tylko pizzerii czy pizzeria + coś jeszcze? Ile w tej cenie jest konsultacji oraz ewentualnych poprawek ? Gdy już [..]
2013-08-31 16:18:55 36
Oszukany Ostrzeżenie przed OSZUSTEM
Odpowiadając na pytanie użytkownika Projekty Technologiczne, co do ceny wykonania projektu informuję, że dwa za dwie umowy, jedną na projekt technologiczny, drugą na zmianę sposobu użytkowania lokalu, umówiliśmy się na kwotę 4.000,00 zł netto z czego połowę, w formie zaliczki, wpłaciłem dwa dni po p [..]
2013-08-31 15:08:18 36
Restauracja 2 Opinie na temat pieca eloma
Przeglądając foldery to każdy piec jest rewelacyjny, ja chciałbym wiedzieć jak to jest w praktyce, czyli w który się najlepiej obsługuje, czy często się psują itp. A pytam o piece eloma, bo na ich temat jest najmniej w sieci a widziałem taki piec na allegro w dobrej cenie, tutaj link: http://allegro [..]
2013-08-31 14:58:14 7
Komis Gastronomiczny ITALGAST SP. Z. O.O
http://allegro.pl/show_user.php?uid=25827076&type=fb_seller [..]
2013-08-31 14:15:46 27
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2014.