FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE OSTATNIE KOMENTARZE NOWY TEMAT
AUTOR DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
gastromex Zlecę wykonanie projektu technologicznego kuchni w kawiani
I znowu kolejne firmy które oferują projekt ale głównie chcą naciągnąć klienta na swoje wyposażenie... Klient nawet projektując lokal powinien mieć wybór jakie urządzenia ma kupić, jakiej firmy, a o urządzeniach i ich niezawodności danej firmy może obie sam wyczytać w necie opinie, a nie, że pomoc o [..]
2014-04-07 06:21:01 10
gastromex ekspresy do kawy a naczynia jednorazowe
Dlaczego na jednorazówkach? Może ktoś Cię wprowadził w błąd? Zmywarka podblatowa do szkła lub zlew do mycia kufli i filiżanek i Sanepid się zgadza na takie ewentualności. Kawa w jednorazówkach.... fe...  Jeśli potrzebowałbyś pomocy, zapraszam: gastromex@wp.pl [..]
2014-04-07 06:15:23 6
gastromex Kawiarnia czy restauracja
Wszytko zależy od klimatu i rodzaju działalności lokalu. Kawiarnia to lokal z klimatem, kawą,miejscem potkań, odpoczynku przy kawie i ciastku. Restauracja to obiekt gastronomiczny, gdzie osoba przychodzi się najeść. Można obie funkcje połączyć. Dopołudnia lunche, a wieczorem klimat kawiarniany. Taki [..]
2014-04-07 06:12:56 4
katarina9020 odbiór sanepidu
Witam serdecznie, zakupiłam 2-letni lokal gastronomiczny z obiorem sanepidu, lokal jest sezonową działalnością. Mam pytanie odnośnie odbioru, poniewaz słysze o dwóch wersjach w tej sprawie -czy odbiór jest potrzebny mimo iż przkazał mi wszelkie dokumenty poprzedni właściciel ,a w projekcie nic sie [..]
2014-04-06 19:41:38 2
urządzenia gastronomiczne Posiadam do sprzedania urządzenia używane 4 m-ce z gwarancja
Expres JURA IMPRESSA S9 używany -4200 pln Granitor Bras Quark 2 x 6L używany -5200 pln WITRYNA LODÓWKA CHŁODZIARKA ELECTO-LINE SC49 -300 pln MASZYNA DO POPCORNU- 540 pln Stół wykonany ze stali nierdzewnej o wzmocnionym blacie i półce. Posiada nogi z regulacją wysokości - 520 pln Fotele 6szt wyk [..]
2014-04-06 08:23:38 3
Mikołajek Kawiarnia czy restauracja
Witam.  Chcialem sie was poradzic. chcialbym otworzyc lokal tylko nie wiem czy ma to byc kawiarnia czy restauracja. gdzie bede mial wiecej klijentow tu czy tu ? Co wy bylscie otworzyli? [..]
2014-04-04 13:02:31 4
Punio SZUKAM WSPÓLNIKA do otwarcia restauracji w KATOWICACH
Witam Szukam wspólnika do otwarcia nowej restauracji w centrum Katowic deptak w okolicach rynku. Kwota która jest potrzebna do 33% udziałów to 100 000 zł. Powierzchnia około 300 m2 w tym kuchnia oraz zaplecze około 100 m2. Lokal w końcówce remontu. Zainteresowanych proszę o kontakt na maila resta [..]
2014-04-03 20:11:21 1
HACPASZ Hanna Półtorak Samochod Gastronomiczny do sprzedazy LODOW Prosze o Pomoc.
Przy problemach z odbiorem nalezy odwołać się od decyzji inspektora do Kierownika Działu i ustalić warunki jakie powinny być  spełnione. Z lodami jest problem bo jak dobrze Państwo zdajecie sobie z tego sprawę często są źródłem zatruć pokarmowych. Przy lodach "robionych" włoskmie czy świderki takie [..]
2014-04-03 09:09:06 12
arkaszka Gdzie ogłosić się z nową firma?
A co ci da ogłoszenie w specjalistycznych portalach gastronomicznych, tam najlepiej działa reklama skierowana do gastronomów, ty walczysz o "Kowalskiego". Tu działają ulotki, socjalmedia, dobrze wypozycjonowana strona na właściwe hasła. W zależności od skali działania przydają się tablice reklamowe, [..]
2014-04-02 23:22:41 6
BANNERT- Przyczepy Gastro
BANNERT- Przyczepy Gastro
Samochod Gastronomiczny do sprzedazy LODOW Prosze o Pomoc.
Mam ten sam problem z przyczepami w Katowicach, Panie w sanepidzie kategoryczne odmawiają wydania zgody na sprzedaż świderków. Produkowałem ostatnio kilkanaście przyczep dla klienta do sprzedaży lodów włoskich i klient załatwił odbiory sanepidu bez problemu. Z rozmowy wynika, że sanepid nie ma arg [..]
2014-04-02 21:03:00 12
Talent Samochod Gastronomiczny do sprzedazy LODOW Prosze o Pomoc.
Zbiornik na wode, zestaw hydroforowy i po problemie. [..]
2014-04-01 10:46:04 12
=Pat= Samochod Gastronomiczny do sprzedazy LODOW Prosze o Pomoc.
Witam  Pomijajac fakt ze ten kraj jest chory jezeli chodzi o roznego typu pozwolenia i dokumantacje, widze ze niema mozliwosci na sprzedaz lodow wloskich z samochodu.  Jadac po osiedlu i zatrzymujac sie co 50m niema mozliwosci podlaczenia sie pod bierzaca wode wodociagowa. Inaczej sprawa wyglada [..]
2014-04-01 10:20:37 12
HACPASZ Hanna Półtorak Samochod Gastronomiczny do sprzedazy LODOW Prosze o Pomoc.
Witam serdecznie: Sprzedaż lodów opakowanych lub lodów kulkowych przechowywanych w ladzie chłodniczej  nie budzi zastrzeżeń SANEPIDU i bez większych problemów dostaniesz na nie zgodę. Więcej problemów jest z lodami włoskimi przygotowywanymi na miejscu (zgoda warunkowana jest dostępem do bieżącej wod [..]
2014-04-01 09:42:51 12
kalina ekspresy do kawy a naczynia jednorazowe
Szukam porady wśród forumowiczów:chcę kupić ekspres do punktu gastronomicznego i po pierwsze:czy ekspresy Jura sprawdzą się w takim lokalu typu fast food,a po drugie czy do takich ekspresów mogę używać kubeczków-filiżanek jednorazowych (w/g projektu technologicznego mogę bazować tylko na jednorazówk [..]
2014-03-31 18:41:33 6
=Pat= Samochod Gastronomiczny do sprzedazy LODOW Prosze o Pomoc.
Witam serdecznie wszystkich na tym forum. Kilka pytan do specjalistow ktorzy znaja sie na temacie. Chcialem dowiedziec sie kilku aspektow zanim wybiore sie do urzedow czy sanepidow. Po pierwsze to czy taki obwozny handel lodami sie jeszcze oplaca ? Mieszkam w okolicy wsi gdzie w lecie odbywa s [..]
2014-03-31 12:54:29 12
Bragada Ser do pizzy
Mam do Was pytanie jakich serów używacie do pizzy ? [..]
2014-03-30 08:47:16 12
HACPASZ Hanna Półtorak Przyczepa gastronomiczna - krok po kroku
i jeszcze kwestia toalety.  Jeżeli z toalety o której pisałeś będą korzystać wyłącznie osoby zatrudnione w Twojej gastronomii to wtedy takie rozwiązanie jest jak najbardziej ok (musisz mieć umowę na użyczenie toalety) Natomiast jeżeli z tej toalety będą korzystały osoby nie zatrudnione w gastronomii [..]
2014-03-29 14:42:04 14
HACPASZ Hanna Półtorak Przyczepa gastronomiczna - krok po kroku
Witam serdecznie raz jeszcze: Jeżelil chodzi o badanie wody to badasz ją wyłącznie wtedy kiedy masz stałe podłączenie do wodociągu. Woda "z bańki" to może być wyłącznie zakupiona woda spożywcza, zakup ten udowadniasz paragonem bądż fakturą VAT (takiej wody nie musisz badać przebadał ją już jej prod [..]
2014-03-29 14:38:45 14
Ar0
Ar0
Przyczepa gastronomiczna - krok po kroku
Cześć. 1) gdzie wykonać te badania? rozumiem, że sanepid to przeprowadza? Oficjalnie musisz pobrać próbkę wody z Twojego punku. Czy bieżąca z kranu, czy z bańki np. 20l. to z bańki. I dajesz do wodociągów. Badanie kosztuje chyba 160 zł. ok. Nie pamiętam dokładnie. Ja osobiście brałem próbkę [..]
2014-03-29 10:14:58 14
kris-str Przyczepa gastronomiczna - krok po kroku
Dziękuję Ci serdecznie za wypowiedź ! 1) gdzie wykonać te badania? rozumiem, że sanepid to przeprowadza? 2) działalność będę prowadził sam, toaleta prawdopodobnie będzie udostępniona przez dzierżawcę w jego domu, czy takie coś też wchodzi w grę? jakaś umowa między nim, a mną? 3) rozumiem, że te b [..]
2014-03-28 20:42:06 14
Interprofi
Interprofi
Poszukuję do wynajęcia przyczepę gastronomiczną
Osoby poszukujące przyczepy gastronomicznej zapraszamy do skorzystania z naszych usług. Oferujemy do wynajęcia przyczepy wyposażone w kącik sanitarny i instalację elektryczną. Tel. kontaktowy 727272805 [..]
2014-03-28 14:34:32 6
HACPASZ Hanna Półtorak Przyczepa gastronomiczna - krok po kroku
Witam serdecznie twoje rozumowanie jest jak najbardziej prawidłowe zwrócę uwagę na kilka spraw: 1) Stałe podłączenie do wody: na dzień odbioru musisz mieć aktualne badania wody pod kątem mikrobiologicznym i fizykochemicznym 2) kwestia toalety dla pracowników: musisz zapewnić dla pracowników pr [..]
2014-03-28 09:08:06 14
kris-str Przyczepa gastronomiczna - krok po kroku
Witam wszystkich serdecznie! Od pewnego czasu zastanawiam się nad otwarciem mobilnej gastronomii. Stwierdziłem jednak, ze czas przestać myśleć i wziąć się do pracy. Otworzyłem działalność gospodarczą, mam upatrzoną przyczepę, mam miejsce gdzie będę mógł otworzyć swój biznes. Jednakże mam też kilk [..]
2014-03-27 22:51:26 14
PORCHETTA & BRUSCHETTA Seria pytań o mobilną gastronomię
Witam Panią  proszę napisać na ewertlub@interia.eu to podpowiem kilka rzeczy, Janek [..]
2014-03-27 22:23:04 8
Gorczyk Studia gastronomiczne (wawa i okolice)
Witaj Ja też ze szkół wartych polecenia znam tą z Poznania bo mieszkałem w Poznaniu jakiś czas. Napeno ktoś Ci tu doradzi. Ja ze swojej strony (żeby moja paplanina nie była bezsensowną bo sam nie lubie jak ktoś się wtrąca i nic tym nie wnosi) mogę polecić Ci trochę literatury która pomoże Ci w [..]
2014-03-27 14:54:15 2
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.