FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE OSTATNIE KOMENTARZE NOWY TEMAT
AUTOR DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
GastroSpider Monitoring rynku gastronomicznego
Ja bym tego nie nazywał cyrkiem. Rozbieżności cenowe w internecie są od dawna i dotyczą każdej branży. A możliwości weryfikacji cen w sklepach internetowych ma każdy użytkownik, wystarczy przeglądać regularnie sklepy - to nic nie kosztuje ale stracimy sporo czasu. Nasz system pozwala zaoszczędzić [..]
2014-02-18 09:37:47 30
br drobny sprzęt kuchenny
To kucharz powinien wybrać drobnicę, aby dobrze mu się pracowało i miał wszystko co mu potrzebne. Przynajmniej jest tak w większości wyposażanych przeze mnie restauracji [..]
2014-02-18 08:35:22 14
Michał31 Remont przyczepy gastronomicznej
Mam na oku ogłoszenie dotyczące sprzedaży przyczepy gastronomicznej i ze względu na fakt, że przyczepę trzeba będzie dopasować do mojego pomysłu chciałem się dowiedzieć czy kosztowny może być remont a dokładniej zmiana obudowy przyczepy? [..]
2014-02-17 21:30:48 3
Hurtownia Gastronomiczna drobny sprzęt kuchenny
Najlepiej dogadać się z kucharzem, bo każdy kucharz ma inne przyzwyczajenia i wymagania co do potrzebnych narzędzi do pracy. A kupowanie czegoś na zapas nie ma sensu. [..]
2014-02-17 18:29:51 14
Widlak drobny sprzęt kuchenny
Jeśli masz już garnki noże itp. to co rozumiesz przez drobne? Wymieniłaś wiele rzeczy, a meble masz? Sztućce porcelana szkło? Daj znać [..]
2014-02-17 18:09:12 14
weera_k Mała gastronomia a pozwolenie spółdzielni mieszkaniowej
Witam,  Chciałabym się dowiedzieć się jak powinno wyglądać formalne pismo do spółdzielni mieszkaniowej na terenie której planuję otworzyć małą gastronomię. W lokalu usługowym wcześniej mieściło się biuro podróży tak więc o wszystkie pozwolenia związane z małą gastronomią będziemy się ubiegać.  W [..]
2014-02-17 16:46:25 4
HACPASZ Hanna Półtorak Lokal handlowo-usługowy
Proszę o kontakt poltorak@haccp-gmp.home.pl postaram się pomóc [..]
2014-02-17 15:43:39 5
HACPASZ Hanna Półtorak Otwarcie małej gastronomii - hamburgery, śniadania.
i pamietaj jeszcze o dokumentacji wymaganej przez SANEPID: DObra Praktyka Produkcyjna i Higieniczna a docelowo księga HACCP [..]
2014-02-17 15:41:30 17
Hurtownia Gastronomiczna Monitoring rynku gastronomicznego
Jak wszyscy będą wiedzieć jakie ceny panują w internecie to faktycznie się dopiero zacznie cyrk na rynku internetowym. Ceny wysokie za te pakiety ale system zaskoczył nas. [..]
2014-02-17 12:02:36 30
Hurtownia Gastronomiczna Jaki piec wybrać?
My polecamy zakup pieca konwekcyjno-parowego, taki typ pieca napewno umożliwi przygotowanie potraw w oparciu o różne metody obróbki termicznej. Przy zakupie ważne aby odpowiednio dobrać pojemność pieca do własnych potrzeb. Piece konwekcyjno-parowe firmy UNOX to rozwiązanie wysokiej jakości w konk [..]
2014-02-17 11:30:21 21
AGAWIT drobny sprzęt kuchenny
Otwieram za jakiś czas karczmę, która będzie podawać regionalne potrawy, trochę domowej kuchni. Jestem na etapie wyboru drobnego sprzętu kuchennego. Zakupiłam już garnki różnej wielkości i pojemności, patelnie, brytfanny, cedzaki, miski, chochle, deski do krojenia, noże, listwy magnetyczne, skrobaki [..]
2014-02-17 11:25:15 14
Hurtownia Gastronomiczna Otwieram Bistro. Potrzebuję porad
Zapraszam do nas :) [..]
2014-02-17 11:22:50 18
Hurtownia Gastronomiczna Wyposażenie małej gastronomii
Tak jak napisał Gastromex trzeba się najpierw określić co chcemy przygotowywać, żeby dobrać wymagany sprzęt gastronomiczny. Określenie mała gastronomia jest bardzo obszerne :) Wymieniony przez Ciebie sprzęt powiedzmy powinien wystarczyć ale w przypadku zup należy doliczyć jeszcze stanowisko do warzy [..]
2014-02-17 11:21:50 7
Hurtownia Gastronomiczna SaLamander
Salamander to urządzenie służące np do zapiekania potraw lub ich podgrzewania. Salamander wyposażony jest w grzałki w górnej części, a opiekacz i u góry i na dole. [..]
2014-02-17 11:02:34 2
Hurtownia Gastronomiczna Otwarcie małej gastronomii - hamburgery, śniadania.
Co i jak krok po kroku: 1) ogólny zarys pomysłu 2) wstępny projekt + lokal (z wc) 3) projekt technologiczny docelowy 4) dostosowanie lokalu - remont 5) wyposażenie lokalu 6) niezbędne szkolenia i odbiory 7) start Fast Food to bardzo prosta forma działalności gastronomicznej, więc przez wym [..]
2014-02-17 10:58:39 17
Hurtownia Gastronomiczna sprzedaż żywności na festynach itp
Festyny są wyjątkowo często kontrolowane przez Urząd Skarbowy właśnie na taką okoliczność, więc warto się wcześniej zastanowić nad rejestracją własnej działalności gospodarczej. [..]
2014-02-17 10:47:08 4
Hurtownia Gastronomiczna bufet szpitalny
Jeżeli zdecydujesz się na własną produkcję to trzeba mieć gotówkę na niezbędny sprzęt oraz dostosowanie lokalu do wymogów technicznych i sanepidu. W przypadku korzystania z firmy zewnętrznej (catering) porcje są droższe. Zdecydowanie lepsze rozwiązania to własna produkcja, gdyż będziesz mieć wp [..]
2014-02-17 10:45:49 5
Trasco bufet szpitalny
Jeśli chodzi o sprawdzonych dostawców, a zarazem atrakcyjnych cenowo to na PW zapraszam ; sebastianbiuro@wp.pl Wysyłam ich produkty do Niemiec i Holandii dla mieszkających tam Polaków [..]
2014-02-16 22:14:07 5
Czacha sprzedaż żywności na festynach itp
Musisz prowadzić działalność jak chcesz sprzedawać. Ale jeżeli nie przekraczasz 20tys. Obrotu rocznie to nie musisz posiadać Kasy fiskalnej. [..]
2014-02-16 18:15:31 4
Trasco Otwarcie małej gastronomii - hamburgery, śniadania.
Zapraszam do siebie na pocztę, to prześle Ci kolego wszystko co należy zrobić ( a przynajmniej co ja robiłem ), krok po kroku.....lokal otwierałem w lipcu ubiegłego roku w Poznaniu. sebastianbiuro@wp.pl [..]
2014-02-16 17:26:54 17
Czacha SaLamander
Czy mógł by mi ktoś wyjaśnić do czego służy "Salamander" domyślam się że to urządzenie jest podobne do Opiekacza, ale czym to się różni??? [..]
2014-02-16 15:27:46 2
Bragada Wielkopolska
Witam poszukuje dostawcy do pizzerii. Produkty kartony, folie spożywcze i aluminiowe, opakowania plastikowe itd. [..]
2014-02-16 14:15:31 2
Bragada Lokal handlowo-usługowy
Witam wszystkich i witam się jako, że to mój post. Mam na oku lokal o przeznaczeniu handlowo-usługowym a chcę prowadzić pizzerię. Wcześniej znajdował się tam sklep spożywczy i mam pytanie czy muszę zmienić jego sposób użytkowania czy nie. Słyszałem już kilka wersji i trochę się pogubiłem. W lokalu [..]
2014-02-16 12:12:50 5
leokanarek
leokanarek
Otwarcie małej gastronomii - hamburgery, śniadania.
Zrobić kilka potraw które chcesz sprzedać i zaprosić zespól na poczęstunek. Niech wyraża swoją opinie skoro ma być to ich lokal. [..]
2014-02-16 11:02:15 17
Panda Otwarcie małej gastronomii - hamburgery, śniadania.
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Uzyskałem niesamowitą szansę na zarobek. Otóż mam 18 lat i otwieram biznes (proszę o zostawienie swoich przekonań wiekowych dla siebie, nie po to tu jestem). Po skontaktowaniu się z ekipą pewnego młodzieżowego zespołu rapowego i przedstawieniu mojego p [..]
2014-02-15 13:57:20 17
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.