![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: GRZANIE WODY W ZBIORNIKI ZE STALI NIERDZEWNEJ |
|||||||
|
Autor:
Momenty Wypowiedzi: 1 |
Witam.
Poszukuję jakiegoś sprawdzonego pomysłu jak w zamkniętym zbiorniku z wodą o pojemności 10L wykonanego z stali nierdzewnej utrzymać stałą temperaturę wody 70 stopni Celcujsza? Zna ktoś może taką grzałkę elektryczną z termostatem bądź zna inny sposób skuteczny? |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
Ultraflex
Wypowiedzi: 4 |
Według mnie dla takiej pojemności to może warto kupić termos na płyny marki CAMBRO lub warnik do wody.
|
||||||
|
Autor:
Seba84
Wypowiedzi: 3 |
Ja również jestem zdania, że warto zaopatrzyć się w urządzenie zwane warnikiem. Sprzęty tego rodzaju charakteryzują się zróżnicowaną pojemnością od kilku do kilkudziesięciu litrów. Często też wyposażone są w tzw. wskaźnik pojemności wody, dzięki czemu w odpowiednim momencie możemy zareagować i np. uzupełnić braki. W przypadku warników warto jest zwrócić uwagę na elementy grzewczy bo to od niego zależy szybkość doprowadzenia wody do wrzenia. Liczy się więc moc elementu grzewczego. Dobrze gdy grzałka urządzenia o pojemności do 10 litrów pracuje z mocą około 2000 W zaś powyżej 10 litrów około 2500 W wzwyż. Wtedy też woda wrze w trybie ekspresowym. Urządzenia nie są straszliwie drogie, zatem moim zdaniem warto jednorazowo wydać pieniądze i mieć spokojną głowę zamiast kombinować z jakimiś dodatkowymi grzałkami elektrycznymi czy też termostatami. Zobacz ten asortyment
http://emaks.pl/gastronomia-1/warniki-do-wody.html To niemiecki producent a ten naród jak wiemy słynie z precyzji i dbałości o szczegóły. Korzystałem co prawda z innych urządzeń tej marki, nie z warników, ale z czystym sumieniem polecam bo ich sprzęt nigdy mnie nie zawiódł. |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 09:40:39 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|