FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE OSTATNIE KOMENTARZE NOWY TEMAT
AUTOR DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Tomasz Wojciechowski Poszukuję konsultanta
Polecałbym kontakt z Dora Metal  http://www.dora-metal.pl/pl/polska.html Wybierz jedynie swój region i skontaktuj się. Ja proponowałbym kontakt z Panem Sebastianem Kupskim tel.786 866 016 Wykonał projekt doradził jaki sprzęt dobrać wszystko w pełni profesjonalnie. [..]
2015-03-25 10:42:07 6
Warwro lady chłodnicze do trucka
Witam, czy mógłby mi ktoś polecić lady chłodnicze przeszklone do food trucka. Wszystkie które oglądam są za głębokie przez co zostaje niewiele miejsca na ladę na przeciwnej ścianie i miejsce do poruszania się. [..]
2015-03-24 22:30:49 4
karkan Poszukuję konsultanta
Witam, Otwieram w swojej mieścinie lokal gastronomiczny. Poszukuję osoby z branży która pomoże w - ocenie projektu budynku - ocenie projektu kuchni - doradzi jaki wybrać styl kuchni - pomoże z wyborem wyposażenia obiektu. Lokal około 200m2. Proszę o kontakt pod adresem: karol@browarrawic [..]
2015-03-24 22:21:06 6
MIREK646R Szukam kucharza z Chin,Wietnamu bądź Tajlandii
Oczywiście tak jak w tytule kucharz musi być z Chin,Wietnamu lub Tajlandii [..]
2015-03-24 16:49:12 4
MIREK646R Szukam kucharza z Chin,Wietnamu bądź Tajlandii
Witam. Poszukuje Kucharza do restauracji orientalnej w woj Pomorskim (Kwidzyn) Praca na pełen etat. Wynagrodzenie do ustalenia [..]
2015-03-24 16:48:06 4
EmilaZ Przyczepa gastronomiczna czy się opłaca taki biznes?
Przyczepy sa dorbym pomysłem. Sam mam takąod Bannertów i chwale sobie. Wazna jest solidność samego wykonania pojazdu i opcje w jakie jest wyposażony. A sprzedawac można wszystko – od lodów  po ryby. [..]
2015-03-23 11:22:58 10
Pixelka Chińczyk - co potrzeba do takiego baru
Witam, gdzie takie dania gotowe można zakupić? niestety w internecie mogę znaleźć jedynie półprodukty Pozdrawiam [..]
2015-03-23 11:18:27 10
bcs Chińczyk - co potrzeba do takiego baru
Produkty do  baru są uzależnione od stopnia zawarowania osoby która będzie gotowała. Jeśli to będzie obcokrajowiec znający tą kuchnie jest wiele hal oferujących oryginalne przyprawy i produkty. Jeśli jednak stopień zaawansowania obsługi kuchnie nie będzie zbyt wysoki dobrym rozwiązaniem mogą być dan [..]
2015-03-22 12:34:28 10
bcs lokal z superbohaterami
Oczywiście że tak każdy superbohater jest chroniony prawami autorskimi do wizerunku jako logotyp. Największą stajnią superbohaterów jest MRAVEL jednak licencja na pojedynczą figurkę lub nawet tapetę w lokalu to wydatek rzędu dziesiątek tysięcy euro. Wielokrotnie mniej kosztowne może być wykorzystani [..]
2015-03-22 12:28:53 4
procent Powierzchnia ścian w lokalu
No więc tak. W zeszłym tygodniu miałem pierwszą wizytę z sanepidu. Pan inż. nie miał nic przeciwko chropowatym ścianom, jednak od razu zaznaczyłem, że są one pomalowane farbą lateksową. Wybrałem Dulux Kuchnia i łazienka, na wszelki wypadek prosząc o wydrukowanie atestu przez pracownika sklepu, w kt [..]
2015-03-20 23:47:41 4
procent Wysokość lokalu poniżej 2,5m
Dla kuchni są jasno określone parametry wysokości pomieszczenia.  Może być z tym ciężko, jednak... znajomy powiedział mi kiedyś, że zamontowanie odpowiedniej wentylacji "cudownie" rozwiązuje problem zbyt niskich pomieszczeń. Nie chcę robić nadziei, ale warto o tym poczytać. A nuż... [..]
2015-03-20 23:40:48 6
Yusi Blacha do pizzy
Witam, poszukuję blach do pizzy, a konkretnie interesuje mnie blacha kwadratowa o wymiarach 53,5x53,5 cm. Wiem, że jest to nietypowy rozmiar, ale czy ktoś się orientuje czy mogę je gdzieś kupić lub czy ktoś może je wykonać na zamówienie? [..]
2015-03-20 22:38:59 2
asia Ankieta dot. CRM w gastronomi
Witam serdecznie Szanowni Państwo! Jestem studentką Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Zarządzanie i obecnie piszę pracę magisterską dotyczącą perspektyw wykorzystania Zarządzania Relacjami z Klientem w gastronomii. Proszę o aprobate dla moich zamiarów i pomoc poprz [..]
2015-03-18 15:37:09 2
wiper kontrola sanepidu
Bo to sa fakty, 90% lokali dziala bez zgody i jest ok. Ponadto wykonalem telefony do 2 stacji sanepidu w roznych miastach i powiedziano mi ze moge uzywac wszelkie warzywa bez korzennych dlatego widze ze to zawsze kwestia interpretacji i  dobrej woli. A co do dostarczania warzyw wszystko fajnie gdy z [..]
2015-03-17 14:11:37 8
HACPASZ Hanna Półtorak kontrola sanepidu
Rozumiem twoją flustracje ale jabłka i cytryny myte dostarczą ci firmy, o których pisałam wcześniej, miksy sałat mytych dostępne są w dużych supermarketach najgorzej jest z pomidorami ale jeżeli zamówisz usługe dostarczania takich pomidorów z  ww. firm też je dostaniesz ....nie ma sytuacji bez wyjśc [..]
2015-03-17 12:00:12 8
wiper kontrola sanepidu
No wlasnie skoro nie ma listy i jasnych przepisow interpretacja zalezy od Pani z sanepidu. O ile niektore warzywa mozna kupis obrane itp to juz pomidora takiego sie nie da kupic , tak samo z salata bo co tu obierac. Idac dalej cytryny do herbaty lub jablka? Tu nie chodzi o moje zle chęci tylko o te [..]
2015-03-17 11:34:10 8
HACPASZ Hanna Półtorak kontrola sanepidu
niestety listy takiej nie ma po prostu półprodukt to kazdy surowiec w tym owoce i warzywa poddany obróbce wstępnej mycie, obieranie. Cebula obrana jest jak najbardziej ok [..]
2015-03-17 11:15:51 8
wiper Wysokość lokalu poniżej 2,5m
Cieżko wojować z sanepidem. Odstępstwo oczywiście jest wydane na poprzedniego właściciela (jest tam wpisana wysokość 2,57 której nigdy nie było) i na tej podstawie mam dopuszczenie lokalu jednak gdy chciałem rozszerzyć działalność na pełną kuchnie Panie zawołały nowe odstępstwo a ja chciałem być ucz [..]
2015-03-17 10:52:36 6
HACPASZ Hanna Półtorak Foodtruck - piec konwekcyjny oraz dostarczenie energii
Witam serdecznie zapraszam na szkolenie podczas którego omówione zostaną zasady wyposażania samochodów gastronomicznych oraz porozmawiamy o tym jakie wyposażenie najlepiej zastosować (gazowe/elektryczne). Innymi zagadnieniami omawianymi na szkoleniu będą  - materiały wykonczeniowe samochodu - zaop [..]
2015-03-17 10:50:19 4
HACPASZ Hanna Półtorak FOODTRUCK samochód gastronomiczny kilka pytań
Witam serdecznie  AD 1 Poijemniki GN myjesz na miejscu w samochodzie dlatego musisz mieć w nim zlew dwukomorowy AD 2 najlepiej nie zostawiać składników już umytych do dnia nastepnego tzn te surowce, które zostaną po zakończeniu dnia roboczego po prostu wyrzucić a pojemniki umyć i zdezynfekować.  [..]
2015-03-17 10:45:24 3
wiper kontrola sanepidu
Dziekuje za odpowiedz Ziemniaki juz od dosc dawna kupuje obrane i pakowane hermetycznie takze jajka w proszku oraz gotowe surówki. Jednak caly cza nie wiem co z sałatą pomidorami? Pytanie takze czy kupując obrana cebule w sklepie mogę ja używać? Sa w sklepach także myte ziemniaki i jak bym chcial j [..]
2015-03-17 10:42:00 8
HACPASZ Hanna Półtorak Chińczyk - co potrzeba do takiego baru
adres mail:  poltorak@haccp-gmp.home.pl [..]
2015-03-17 10:41:21 10
HACPASZ Hanna Półtorak Chińczyk - co potrzeba do takiego baru
Witam serdecznie napeewno woki, okap, lada chłodnicza/nadstawka chłodnicza, lodówka i zamrażarka na surowce ewentualnie półprodykty (jezeli nie dysponujesz pomieszczeniem obróbki wstępnej),  lodówka na napoje ewentualnie ekspres do kawy. W zalezności od tego czy będziesz podawał na naczyniach wielok [..]
2015-03-17 10:40:36 10
HACPASZ Hanna Półtorak Wysokość lokalu poniżej 2,5m
Sanepid udziela odstępstwa od wysokości 2,5 m  niestety nie zgadza się na prowadzenie takiej działalności w niższych lokalach.  Jeżeli lokal miał już udzielone odstępstwo i masz dokument je potwierdzający probowałabym odwołać się od tej decyzji   do WSSE Wojewódzkiego ale jaka będzie odpowiedź SANEP [..]
2015-03-17 10:36:05 6
HACPASZ Hanna Półtorak kontrola sanepidu
Witam serdecznie jeżeli SANEPID wyraził zgodę na produkcje opartą na półproduktach to niestety można bazować wyłącznie na dostawach warzyw po obróce wstępnej (obrane, umyte warzywa). Sa firmy, które dostarczają takie surowce po obróbce wstępnej i na nich nalezy bazować.  Jeżeli SANEPID podczas kontr [..]
2015-03-17 10:31:08 8
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.