FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE OSTATNIE KOMENTARZE NOWY TEMAT
AUTOR DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Conrad-Company Przyczepka gastronomiczna,gdzie kupic?
Posiadamy dwie przyczepy truckowe w bardzo dobrym stanie. Zapraszam do kontaktu na http://conrad-company.pl/ lub https://www.facebook.com/urzadzeniagastro/?fref=ts [..]
2016-09-06 09:33:46 2
HACPASZ Hanna Półtorak Budowa mobilnej kawiarni
Sanepid drewna nie lubi nawet lakierowane może budzić zastrzeżenia ja bym  proponowała zabudowę ze stali nierdzewnej lub laminatów.  Popieram kontakt z Sanepidem przed rozpoczęciem prac ale nie spotkałam się żeby Sanepid dał na piśmie zgodę na stosowanie określonych materiałów, dlatego dobrze by był [..]
2016-09-06 08:30:01 90
SmartGast.pl Papier do pieczenia - jaki najlepszy?
Papier marki SAGA faktycznie jest bardzo dobry, kupując u nas taki produkt jak i wiele innych masz gwarancję dobrej ceny i obsługi, zapraszamy. [..]
2016-09-06 08:01:42 3
SmartGast.pl Funkcjonowanie przyczepy gastronomicznej w zimie
Wszystko zależy od tego jak ta przyczepa jest wykonana i do czego jest podłączona. W większości przypadków przyczepy są mobilne i nie mają instalacji w środku, które mogły by zamarznąć. W przypadku wody i przyczepy bez stałego jej przyłącza woda czysta jest przechowywana w baniakach więc można je w [..]
2016-09-06 08:00:09 3
Elżbieta Funkcjonowanie przyczepy gastronomicznej w zimie
Witam Mógł by mi ktoś powiedzieć jak wyglądała sprzedaż w takiej przyczepce w zimie? Chodzi mi o to czy nie zamarzają rury (woda) i jak w ogóle wygląda funkcjonowanie przy niskich temperaturach? Była bym bardzo wdzięczna za odpowiedź Pozdrawiam Elżbieta [..]
2016-09-05 16:27:57 3
Elfka8494 Papier do pieczenia - jaki najlepszy?
Robię ostatnio coraz więcej ciast, bo mój biznes się rozwija. Wciąż testuję kolejne produkty, między innymi dobre papiery do pieczenia. Ostatnio spróbowałam tego:  http://www.sklep.savpol.pl/papier-do-pieczenia-i-gotowania/papier-do-pieczenia-saga-40x60-500-szt.html#right I to jeden z lepszych, na [..]
2016-09-02 11:11:39 3
tojaasia czy kawiarnia to opłacalny biznes?
Decydując się na biznes, wpierw warto sprawdzić czy jest zapotrzebowanie na takie miejsce, a jeśli jest to jaki będzie odzew społeczny.  Rozmiar lokalu i jego umiejscowienie też jest bardzo istotne. Bo jeśli są to obrzeża to goście jednak będą bywać raczej rzadko, centrum miasta lub w pobliżu różny [..]
2016-09-02 11:10:09 14
HACPASZ Hanna Półtorak Kuchnia w przedszkolu, kuchnia w zakładach żywienia zbiorowego
SZKOLENIA DLA PRACOWNIKÓW KUCHNI W PRZEDSZKOLACH I SZKOŁACH W celu  doskonalenia pracy kuchni przedszkoli i szkół chciałabym polecić szkolenia organizowane przez naszą firmę. Serdecznie zapraszamy na szkolenia z następującego zakresu Szkolenie BHP wstępne i okresowe  dla pracowników i  kuc [..]
2016-09-01 15:15:46 12
Imperium GastroTech
Imperium GastroTech
DUNI i DłUgo długo nic?
Proszę napisać jaką formę Pan potrzebuje, wymiary opakowania, co będzie pakowane. Jaka ilość. Bez podstawowych informacji nie jestem w stanie pomoc [..]
2016-09-01 14:47:21 4
HACPASZ Hanna Półtorak Food truck pytania o...
Witam serdecznie ponieważ przygotowuje technologię przygotowywania posiłków w food trackach tak aby uzyskać zgodę Sanepidu  postaram się pomóc: Ad 1. W food trackach i przyczepach gastronomicznych nie można przeprowadzać obróbki wstępnej warzyw i mięsa to fakt bezsporny i nie da się go obejść  dl [..]
2016-09-01 13:10:16 5
HACPASZ Hanna Półtorak Foodtruck od czego zacząć?
z mojej strony pozwoliłabym sobie zaoferować pomoc w przygotowaniu dokumentacji HACCP (wymaganej przez Sanepid) oraz w ustaleniu technologii przygotowywania posiłków . 14.09.2016 w Warszawie odbywać się będzie szkolenie przeznaczone dla osób zainteresowanych gastronomią na kółkach oraz prowadzeniem [..]
2016-09-01 12:49:54 8
HACPASZ Hanna Półtorak Okap i wentylacja w nowej restauracji
Witam  komin wentylacyjny musi być przeznaczony wyłącznie dla lokalu, w którym znajdować się będzie lokal gastronomiczny (nie może być wspólny dla innych lokali, nalezy to wyjaśnić z najemcą ewentualnie współpracującym z nim kominiarzem). Trudno określić  koszt montażu wentylacji bo każda firma ma i [..]
2016-09-01 12:46:12 3
HACPASZ Hanna Półtorak Czy wentylacja wszystkich pomieszczeń jest wymagana?
14.09.2016 w Warszawie odbywać będzie się kolejna edycja szkolenia Moja gastronomia od czego zacząć, na którym poruszane będą zagadnienia związane z wyborem odpowiedniego lokalu i organizacją pracy w nim serdecznie zapraszamy. Szczegóły dotyczące szkolenia udzielane są mailowo poltorak@haccp-gmp.hom [..]
2016-09-01 12:11:23 3
HACPASZ Hanna Półtorak Czy wentylacja wszystkich pomieszczeń jest wymagana?
Witam serdecznie w kuchni musi być wentylacja nawiewowo- wyciągowa tzn wyciąg nad wszystkimi urządzeniami grzejnymi (kuchenka, grill i piekarnik) oprócz tego nawiew świeżego powietrza (proszę  o nawiewie nie zapominać jego brak może być  powodem problemów z odbiorem) . Niektóre Stacje Sanitarne (np. [..]
2016-09-01 12:09:28 3
Conrad-Company Polećcie firmę od spraw beznadziejnych. Proszę.
Polecam http://www.conrad-company.pl Wszystko Ci rozplanują, zamontują i cenowo nie wychodzi jakoś dużo. Pozdrawiam [..]
2016-08-31 15:39:41 7
Conrad-Company Wyposażenie gastronomii
Polecam www.conrad-company.pl Wszystko Ci rozplanują, zamontują i cenowo nie wychodzi jakoś dużo. Pozdrawiam [..]
2016-08-31 15:39:25 6
Conrad-Company jakie koszty otwarcia malej gastronomii
Polecam www.conrad-company.pl Wszystko Ci rozplanują, zamontują i cenowo nie wychodzi jakoś dużo. Pozdrawiam [..]
2016-08-31 15:39:04 14
Conrad-Company Nowy czy używany sprzęt?
Oczywiście, że nowe! Cenowo wychodzi drożej, ale... jakościowo i na lata na pewno. Sprawdź www.conrad-company.pl - jest tam na lewo zakładka komis. [..]
2016-08-31 15:28:32 13
anetamska
anetamska
Piec do pizzy jaki wybrac
A według Was, który piec lepiej wybrać: gazowy, czy elektryczny? Bo z tego artykułu http://multigastro.pl/blog/piec-do-pizzy-gazowy-czy-elektryczny/ wynika, że piece elektryczne są tańsze, ale czy lepsze? Warto kupić piec elektryczny, czy raczej ich nie stosujecie w swoich pizzeriach? ;) [..]
2016-08-29 14:49:49 11
qbass DUNI i DłUgo długo nic?
Proszę tutaj śmiało pisać :) [..]
2016-08-29 14:02:32 4
Imperium GastroTech
Imperium GastroTech
DUNI i DłUgo długo nic?
Jeżeli temat jest aktualny to proszę o kontakt [..]
2016-08-29 13:14:05 4
Imperium GastroTech
Imperium GastroTech
Sokowirówka do warzyw i owoców
Ja ze swojej strony polecę Santos model 50. Otwór wsadowy o średnicy 8 cm pozwoli na wrzucanie całych jabłek bez konieczności ich krojenia.  Dwa lata gwarancji na urządzenie i 5 lat gwarancji producenta na silnik. Wszystkie demontowane części można myć w zmywarce. Prosta obsługa urządzenia o wyda [..]
2016-08-29 13:11:58 5
SmartGast.pl Sokowirówka do warzyw i owoców
Wśród dostępnych na naszym rynku sokowirówek do warzyw i owoców polecam urządzenia marki Robot-Coupe, np. model J80Ultra, szczegóły pod adresem: http://smartgast.pl/sokowirowka-j80-ultra---robot-coupe-249 . [..]
2016-08-29 09:07:15 5
btx1 Sokowirówka do warzyw i owoców
Prowadzę od kilku miesięcy punkt w centrum handlowym, w którym chciałbym wprowadzić świeże soki. Jak dobrać urządzenie? [..]
2016-08-29 06:05:42 5
halinka PORADY ODNOŚNIE FRYTOWNICY / FRYTURY / FRYTEK
a co myślicie o napełnieniu frytkownicy olejem kokosowym rafinowanym? co prawda traci sporo swoich właściwości ale może wzbogaci smak frytek? w końcu te oleje roślinne są bardzo niezdrowe jeżeli je podgrzewamy, a olej kokosowy mimo że roślinny jest super można o nim przeczytać np tu zdrowyportal.pl [..]
2016-08-26 12:43:39 15
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.