FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE OSTATNIE KOMENTARZE NOWY TEMAT
AUTOR DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
anetamska
anetamska
Odwiedzacie restauracje?
Kurcze, świetna oferta! Przynajmniej raz w tygodniu staram się gdzieś wyjść, żeby spędzić miły weekend, chętnie skorzystam! :) [..]
2016-04-06 14:19:55 7
anetamska
anetamska
Jaka firma zmywarki
Ja często bywam w lokalu mojej siostry (pomagam jej 3 razy w tygodniu), lokal jest dosyć duży i klientów też jest zazwyczaj w ciągu dnia sporo. Siostra prowadzi ten lokal już od 2 lat i od początku ma zmywarkę Stalgast. Nigdy nie zauważyłam, żeby sprawiała jej jakieś problemu. Z tym, że jest dosyć d [..]
2016-04-06 09:38:16 7
anetamska
anetamska
Produkcja kanapek w domu
Wydaje mi się, że Sanepid nie powinien  mieć nic przeciwko oczywiście, jeśli lokal będzie dopasowany do stawianych wymogów. Nie ważne, czy jest Twoim domem czy nie. ;) [..]
2016-04-06 09:25:10 14
anetamska
anetamska
Kwiaty jadalne
Najlepiej skonsultuj to ponownie z Sanepidem, z tego co się orientuje w wielu restauracjach serwowane są kwiaty jadalne. Pięknie wyglądają na daniaach ;) [..]
2016-04-06 09:23:44 12
anetamska
anetamska
Wspracie przy pracy licencjackiej :)
Warto zapytać Twojego promotora o źródła z których możesz pozyskać dane na ten temat. Ja niestety nie orientuje się, ponieważ pracę pisałam z zupełnie innego tematu. :p [..]
2016-04-06 09:20:51 3
anetamska
anetamska
czy kawiarnia to opłacalny biznes?
Przede wszystkim musisz zwrócić uwagę na lokalizację: dobre położenie, w centrum, przy ruchliwej ulicy, tam gdzie będzie widoczna i nie będzie trudno do niej trafić. Po drugie: musisz zaproponować coś szczególnego co będzie charakteryzowało tylko Twoją kawiarnię, jakiś dodatek, specjał, specjalny sm [..]
2016-04-06 09:16:53 14
ZarzadzajGIP Jak rozpocząć niskimi nakładami?
Radzę od razu wprowadzić dobre oprogramowanie, które ułatwi ci zarządzanie biznesem. My mamy restaurację i u nas sprawdziło się oprogramowanie od http://gip.com.pl/. I mamy rejestr czasu pracy i bezgotówkowy system płatności. Widzimy stan magazynu, przez co zamawianie towaru to jest dosłownie pięć m [..]
2016-04-04 12:44:30 6
Nowy lokal gastro Odbiór sanepidu i nie tylko
Z kuchnią, grill itd. Parter. [..]
2016-04-03 19:48:58 6
Nowy lokal gastro Odbiór sanepidu i nie tylko
[..]
2016-04-03 19:47:57 6
bcs Odbiór sanepidu i nie tylko
Czy to ma być lokal z kuchnią/ jaka? Pełną? Niepełną? Gdzie lokal będzie umiejscowiony? Piwnica parter? [..]
2016-04-03 15:29:03 6
HACPASZ Hanna Półtorak Szkolenie z zakresu wymagań systemu HACCP
100% prawdy ale nie w gastronomii  gdzie SANEPID nie stawia takich wymagań lokalom, firmom cateringowym,  food truckom, kontenerom gastronomicznym , wyspom gastronomicznym itp  Dla gastronomii przygotowuje się zgodnie z wytycznymi SANEPIDU dokumentację w oparciu o system HACCP - to uproszczona wersj [..]
2016-04-01 17:16:09 13
Zaplecze kuchenne Wynajem kuchni na godziny, a sanepid
Jeśli ta kuchnia ma już odbiór sanepidu to Ty nie musisz już nic załatwiać z sanepidem. Ale pewnie już to sprawdziłaś :-) A możesz sie podzielić namiarem na taki lokal? :-) Ja tez szukam jakiegoś zaplecza kuchenne do wynajęcia na godziny i niestety nie mogę znaleźć. Pozdrawiam Aneta [..]
2016-04-01 14:59:03 2
Infox Szkolenie z zakresu wymagań systemu HACCP
Firmy posiadające wdrożony system HACCP powinny posiadać osobę posiadającą odpowiednią wiedzę dotyczącą zasad funkcjonowania systemu, które powinny być przekazane pozostałym pracownikom pracownikom oraz odpowiedniego zarządzania dokumentacją. Najlepszym sposobem na zdobycie takiej wiedzy jest ud [..]
2016-04-01 14:45:17 13
czarek8 Otwarcie Food trucka
Witam wszytskich. Mam w planach otwarcie food trucka zajmujacego sie serwowaniem roznych dan tj. Hamburgerow Hot-dogow nalesnikow makaronow itp. Chcialbym sie dowiedziec o wszystkim co bedzie mi potrzebne zeby rozpoczac dzialalnosc (haccp,wszystkie koszta, najlepsi dostawcy itp).  Z gory dzieki z [..]
2016-04-01 14:12:16 4
HACPASZ Hanna Półtorak Szkolenie z zakresu wymagań systemu HACCP
Szkolenia  obligatoryjne jakie powinien odbyć pracownik (przy każdej formie zatrudnienia)  to szkolenia BHP wstępne oraz okresowe.  Szkolenia dla osób pracujących fizycznie (pracownicy kuchni) powinny odbywać się co trzy lata, pracownicy biurowi takie szkolenie powinni przechodzić raz na 5 lat. Zapr [..]
2016-04-01 13:56:07 13
HACPASZ Hanna Półtorak Szkolenie z zakresu wymagań systemu HACCP
Szkolenia, które oferujemy mają pomóc w rozpoczęciu działalności omawiamy na nich zagadnienia związane z wyborem odpowiedniego lokalu lub wyposażenia samochodu gastronomicznego, pawilonu/kontenera .  Szkolenia takie nie są wymagane prawnie ale  przy staraniu się o dotacje nieraz  przedstawienie zaśw [..]
2016-04-01 13:52:40 13
ZarzadzajGIP Systemy bufetowe
nie [..]
2016-04-01 12:08:01 3
ZarzadzajGIP Szkolenie z zakresu wymagań systemu HACCP
a takie szkolenie jest wymagane? [..]
2016-04-01 12:07:41 13
ZarzadzajGIP Najlepsze oprogramowanie dla gastronomii
Bardzo dobre oprogramowania ma http://gip.com.pl/. Stan magazynu masz jak na dłoni, grafik pracowniczy zrobisz w pięć minut, a dodatkowo stale monitorujesz sprzedaż i wydatki, [..]
2016-04-01 12:06:12 10
Tomasz Wilk
Tomasz Wilk
Budowa mobilnej kawiarni
Witam, Jeśli temat jest nadal aktualny zapraszam do kontaktu w celu przedstawienia oferty ,która Pana interesuję. zakupy.pl07@gmail.com Pozdrawiam, Tomasz Wilk [..]
2016-04-01 10:09:04 89
Nowy lokal gastro Odbiór sanepidu i nie tylko
Witam! Otwieram małą gastronomię we Wrocławiu i poszukuję osobę lub firmę specjalizującą się w przygotowaniu dokumentacji do odbioru sanepidu itd. [..]
2016-03-31 20:30:28 6
Nivix198965 Jaka firma zmywarki
Dzień dobry, staję przed wyborem zmywarki gastronomicznej do lokalu. Jaka firma byłaby najlepsza. Otóż lokal jest mały, ok 50 miejsc. Najwięcej klientów jest latem . Zdecydowałem się w związku z tym na podblatową. Ale nie mam pojęcia jaka firma pod względem zarówno serwisu jak i jego unikania tj jak [..]
2016-03-31 13:41:37 7
Infox Wdrożenia systemów HACCP/BRC/ISO 22000
Centrum Zarządzania Jakością INFOX Sp. z o. o. zaprasza do kontaktu firmy zainteresowane wdrożeniem systemów zarządzania. Oferujemy kompleksowe usługi wdrożeniowe następujących systemów:   ·[font=Times New Roman]        System zarządzania jakością ISO 9001 [justify]·[font=Times New Ro [..]
2016-03-31 10:30:57 1
Tomek Kromet Płyta grillowa do hamburgerów...gładka czy ryflowana?
Do hamburgerów smażenia hambórgerów lepiej sprawdza się płyta gładka np. typ PBE-460x480 która zapewnia dobrze przyrumienione i wysmażone kotlety. Płyty ryflowane mogą posłużyć do nadawania opiekanym produktom ładny kształt. Zastosowanie płyty "pół na pół" może posłużyć do smażenia hamburgerów na pł [..]
2016-03-31 09:44:56 2
Oszukany przez Gastromex Ostrzeżenie przed OSZUSTEM
Witam. Ja również miałem nieprzyjemność współpracować z firmą Mariusza Wiśniewskiego "Gastromex".Chcę wszystkich ostrzec przed tym człowiekiem, by nie musieli przeżywać tego co ja. W listopadzie 2015 podpisałem z nim umowę dotyczącą wykonania wentylacji mechanicznej oraz projektów: wentylacji i t [..]
2016-03-30 11:27:15 38
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.