FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE OSTATNIE KOMENTARZE NOWY TEMAT
AUTOR DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
bcs WENTYLACJA mechaniczna - czy konieczna?
Mówimy o tym co się będzie działo w nocy ale chyba to cie nie dotyczy. Weź projektanta technologi który to narysuje opisze i doda pieczątkę rzeczoznawcy w tym przypadku szczególnego reprezentanta Sanepidu [1500-3000 PLN na fVAT] + firmę która podpiszę się pod badaniami wentylacji i jeśli to konieczn [..]
2016-02-16 17:58:04 5
miko WENTYLACJA mechaniczna - czy konieczna?
Dziękuję za odpowiedź :) Przy odbiorze może jedynie poprosić - natomiast przy opiniowaniu w stacji (bądź u rzeczoznawcy) mogą wszystko policzyć (kubatury, ilości wymian powietrza etc.) i mogą zaopiniować negatywnie.. To mnie boli.  Chodzi mi o to aby sanepid mi zatwierdził (mam pełno przepisów z [..]
2016-02-16 17:18:46 5
bcs WENTYLACJA mechaniczna - czy konieczna?
Sanepid jeśli bardzo skrupulatny poprosi przy odbiorze jedynie o pomiarów wentylacji. Co do wentylacji mechanicznej zawsze pytanie o to gdzie jesteś? W nowym/starym budynku w piwnicy czy na parterze? Nawet jedna szafa mroźnicza 0,6 kW potrafi podnieść znacznie temperaturę w małym pomieszczeniu b [..]
2016-02-16 16:56:42 5
miko WENTYLACJA mechaniczna - czy konieczna?
Dzień dobry, Mam pewną niejasność co do warunków technicznych. Otwieram lokal w którym na zapleczu 14m2 bedą produkowane lody rzemieślnicze (prosta "kuchnia" czyli - frezer z pasteryzatorem, jedna zamrażarka skrzyniowa, jedna lodówka, dwa zlewy i blat jako miejsce pracy. Łączna moc urządzeń max 5 [..]
2016-02-16 16:19:20 5
Ignacynka kuchnia naturaln
Co do urządzeń najpierw określ menu i dzienną przepustowość a później zastanowisz się nad doborem odpowiedniej wielkości maszyn.[/cytat] Tak naprawdę to ja myślę o gotowaniu na wolnym powietrzu więc maszyn nie potrzebuję. Zastanawia mnie tylko na czym to gotować. Czy mogłabym np wozić ze sobą but [..]
2016-02-16 16:08:41 5
Ignacynka kuchnia naturaln
To jest akurat drugorzędna sprawa :) [..]
2016-02-16 15:28:20 5
MMkosz kuchnia naturaln
A myśleliście już nad odzieżą? Mi się bardzo podobają [..]
2016-02-16 14:04:10 5
Karma Odpowiednia temperatura pieca do pizzy
A jak zachowuje się proces pieczenia pizzy przy takich ustawieniach kiedy wsadzone są 4 pizze? Jest różnica jak się piecze jedną? Mam taki piec: Redfox, 2x35 www.xxlgastro.pl/pl/redfox-piec-do-pizzy-2-poziomowy-980x920x760mm-2-x.html I faktycznie przyznam rację Pani Joannie, że dużo też zależ [..]
2016-02-15 14:11:01 9
Karma Maszyna do pakowania plasterków wędlin
Zobacz jak tutaj wygląda wędlina spakowana w pakowarce próżniowej (ale nie wiem dokładnie której: www.xxlgastro.pl/pl/bartscher-worki-do-pakowania-proniowego-jedna-stro-6649715.html Wydaje mi się, że skoro to jest sprzedaż na małą skalę to zastanów się nad zgrzewarką tzn jakieś styropianowe opako [..]
2016-02-15 13:57:31 7
bartasys Profesjonalna włoska szkoła pizzy
Witam Państwa, Jesteśmy jedyną w Polsce certyfikowaną włoską szkołą pizzy. Przed otwarciem własnej pizzerii bardzo dobrze jest się wyszkolić. Zapraszam do kontaktu pod numerem telefonu 661-181-865 www.fornoitalia.pl Pozdrawiam [..]
2016-02-15 11:57:19 2
szmaragdowy Chińczyk - co potrzeba do takiego baru
Nie do końca tak jest, czasem rozwiązania higieniczne to nie tylko ściany i sufity z atestem :) [..]
2016-02-11 23:08:50 10
bcs budowa grila na przyczepie , przyczepa gastronomiczna
Odbiór to jedno a odpowiedzialność za konstrukcie to drugie. Pamiętaj że jest to element poruszający się po drogach więc jeśli wydąży się cokolwiek niepożądanego odpowiedzialność spada na producenta. Ceny takich rzeczy z reguły są wysokie bo zawierają atesty dopuszczenia i certyfikaty. Sanepid w [..]
2016-02-11 22:21:12 3
bcs kuchnia naturaln
Jeśli sprzedajesz swoje wyroby i/lub dokonujesz żywienia zbiorowego tak musi wiedzieć. W najgorszym wypadku jeśli tego nie zrobisz możesz dostać paragrafy z narażenia na utratę zdrowia lub życia. Co do półproduktów było wiele lokali które nie potrafiły udokumentować historii pochodzenia półprodu [..]
2016-02-11 22:12:00 5
bcs Poszukiwana piekarnia
Tak większość to robi. Pytanie co to do dokładnie ma być i za ile? [..]
2016-02-11 22:03:41 2
bcs Chińczyk - co potrzeba do takiego baru
Dobre rozwiązania higieniczne czyli ściany i sufity z atestem. Nie rozumiem jak to ma pomóc otworzyć biznes? [..]
2016-02-11 21:57:51 10
Sebastian28 Pawilon Handlowy
Witam serdecznie jestem nowy na forum. Pytanie dotyczy Mobilnej przyczepy gastronomicznej zakupiłem owa. I dalej chciałem Do takiej przyczepy dosunąć dwa pawilony jeden o wymiarach 8x5 m . W którym znajdowały by się stoły wraz z ławkami . W drugim 4x4 Piec na pizze opalany Drewnem . Czy mogę wytwarz [..]
2016-02-11 21:00:19 1
Nihilista Jak rozpocząć niskimi nakładami?
Cześć, Noszę się z zamiarem uruchomienia biznesu w branży spożywczej (II śniadanie / lunch w wersji "box", zdrowsza alternatywa dla fast foodu; mięso wśród składników). Nie mam doświadczenia w biznesie gastronomicznym, można rzec jestem raczej hobbystą w tej dziedzinie, dlatego proszę mnie nie nisz [..]
2016-02-11 10:26:59 6
ZarzadzajGIP Świeżo palona kawa
uwielbiam i do tego pianka ze śmietanki [..]
2016-02-10 10:36:12 7
ZarzadzajGIP Sprzedam nowe nie używane szafy chłodnicze,stół chłodniczy.
za ile sprzedasz? [..]
2016-02-10 10:35:35 4
ZarzadzajGIP Nowy sprzęt w lokalu
a może się przyda taka informacja skoro biznes się rozkręca… mogłabym polecić sprawdzoną firmę GIP zajmująca się oprogramowaniami do zarządzania restauracjami, kawiarniami i nie tylko. Oczywiście mają swoja stronę internetową http://gip.com.pl/, więc tam można się dowiedzieć szczegółów. My w n [..]
2016-02-10 10:34:44 28
szmaragdowy Chińczyk - co potrzeba do takiego baru
Myślę, że obowiązkowy jest dobry plan jak to wszystko zorganizować, czyli dobre rozwiązania higieniczne. Ja zdecydowałem się na firmę www.speedwall.pl zajmują się systemami higienicznymi [..]
2016-02-10 06:57:13 10
szmaragdowy Wymogi dotyczące kuchni
Wiecie jak to jest z sanepidamy... Ja zmagałem się ze wszystkim sam i ciągle miałem poprawki. W końcu zdecydowałem się na ekipę profejsonalną www.speedwall.pl oni zajmują się higienicznymi systemami wykończenia. [..]
2016-02-10 06:45:56 5
Lokaloka Poszukiwana piekarnia
Otwieram mobilną gastronomię w warszawie która będzie bazowała na pieczywie. Poszukuje Piekarni która zrealizuje indywidualne zamówienie na chlebki oraz bułki. Na początku zamówienie na ok 200-250szt. a z czasem wzrośnie. Ktoś zna firmę/Piekarnię która robi wypieki na zamówienie. [..]
2016-02-09 21:24:03 2
Ewa i Waldemar Nowy sprzęt w lokalu
Zdecydowaliśmy się na kupno Hurom HR ze względu na estetykę, jakoś i solidność wykonania oraz długą gwarancję, bardzo dziękuję za wszelkie sugestię. [..]
2016-02-09 10:52:19 28
Gdansk_Lody Szukam dostawcy lodów rzemieślniczych - Gdańsk
Witam, szukam dostawcy lodów naturalnych, lub lodów z dodatkami ale dobrej jakości. Dostawa na terenie Gdańska. [..]
2016-02-09 08:47:42 2
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.