FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE OSTATNIE KOMENTARZE NOWY TEMAT
AUTOR DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
bcs Najlepszy piec do zapiekanek!
Macie Państwo do wyboru: Piec kwarcowy: +wysoka temperatura pracy + względnie szybki -urządzenie wytwarza ogromne ilości ciepła więc jeśli ma być usytuowane w lokalu klimatyzowanym zdecydowanie odradzam  Piec do pizzy z wkładem szamotowym + duża stabilność temperaturowa  dużo lepszy bilans ene [..]
2016-07-04 18:32:10 9
SmartGast.pl Koszt otwarcia restauracji, remont i urządzenie...?
Kompletna oferta wyposażenia restauracji i innych lokali gastronomicznych dostępna na naszej stronie internetowej, dodatkowo nasz wykwalifikowany personel zapewnia doradztwo na każdym etapie inwestycji. Zapraszamy do kontaktu. [..]
2016-06-30 10:21:27 32
SmartGast.pl Food truck stacjonarny
Będzie potrzebna umywalka do rąk ale to można zrealizować przy pomocy małęgo pojemnika GN np. GN 1/2 a komory zlewowe z GN 2/3, są firmy (smartgast), które takie płyty ze zlewami i umywalką bez problemu przygotują gdzie pojemniki zostaną wspawane w blat. Pakowarka próżniowa pomoże przy przechowyw [..]
2016-06-30 10:19:53 4
SmartGast.pl Przyczepa VS Samochód
To raczej uzależnione jest od konkretnej imprezy i organizatorów. Polecam skontaktować się z kilkoma organizatorami i podpytać. [..]
2016-06-30 10:15:03 5
SmartGast.pl Najlepszy piec do zapiekanek!
Dodatkowym argumentem przemawiającym za polecanym przez nas opiekaczem jest fakt, że marka Roller Grill jest dostępna (produkty, części) praktycznie w całej EU. [..]
2016-06-30 10:14:21 9
SmartGast.pl Najlepszy piec do zapiekanek!
Do zapiekanek o rozmiarze około 50 cm polecamy opiekacz kwarcowy firmy ROLLER GRILL model 777107, u nas jest do nabycia zapraszamy. Urządzenia Roller Grill to produkty dobrej jakości, dostępne od wielu lat na rynku europejskim, nie ma problemu z dostępem do części zamiennych po okresie gwarancji. [..]
2016-06-30 10:12:20 9
Krissuss88 Przyczepa VS Samochód
Dzięki bardzo za opinię. A jak wygląda sprawa z wjazdem przyczepą na zloty foodtrucków? Bywają ograniczenia/problemy iż nie jest to samochód? [..]
2016-06-29 19:37:42 5
zapiexy Najlepszy piec do zapiekanek!
Witam wszystkich, wiem ze temat został juz poruszony aczkolwiek nie udało nam sie  znaleźć konkretnej odpowiedzi.Czy ktoś mógłby udzielić rady w temacie pieca do zapiekanek?Otwieramy mały lokal za granica, myślimy o piecu kwarcowym, zdecydowanie cos co zmieści 50cm zapiekanki, zależy nam na szybkim [..]
2016-06-29 16:42:06 9
SmartGast.pl Przyczepa VS Samochód
Według mnie obecnie jest moda na foodtrucki ale lepszym rozwiązaniem jest przyczepa gastronomiczna. Dlaczego lepsza przyczepa? 1) nowe przyczepy są dostępne w rozsądnych cenach, gdzie nowy foodtruck to kosmiczny wydatek 2) używane przyczepy są bardzo tanie i często nie wymagają większych inwes [..]
2016-06-29 09:04:02 5
HACPASZ Hanna Półtorak Placki ziemniaczane z food tracka - jak z surowcem? I parę pytań odnośnie samochodu.
Nie powinno być problemu z uzyskaniem zgody na sprzedaż placków wykonywanych z gotowej mieszanki  .  Można również zamawiać masę ziemniaczaną w stacjonarnej gastronomii . Proces smażenia placków nie budzi zastrzeżeń  Przy dodatku jajek (mogą być wyłącznie kupowane naświetlane promieniami UV) zaczyna [..]
2016-06-29 08:59:24 5
Krissuss88 Sprzedaż pierogów w przyczepie gastronomicznej
A jak wygląda sprawa w przypadku zakupu gotowych krążków z ciasta pierogowego i nadziewanie ich na miejscu (ser, owoce, farsz)?  Czy przygotowanie farszu do ruskich pierogów (w przypadku zakupu pierogów obranych i zgotowanych, zakupu poszatkowanej cebuli i sera białego typu krajanka) w zakresie zmi [..]
2016-06-29 08:48:14 7
HACPASZ Hanna Półtorak Samochod Gastronomiczny do sprzedazy LODOW Prosze o Pomoc.
Tutaj decyzja może zapaść wyłącznie  w Sanepidzie  który będzie odbierała samochód (sanepid na terenie którego masz zarejestrowaną firmę)  Sanepid wyraża zgodę na spzedaż lodów z automatu (kręconych, świderków itp), których proces wytwarzania jest podobny (gotowa masa lodowa  wlewana jest do automat [..]
2016-06-29 08:44:58 12
Krissuss88 Samochod Gastronomiczny do sprzedazy LODOW Prosze o Pomoc.
A jak wygląda sprawa z produkcją lodów w foodtrucku - chodzi mi o lody gałkowe. Są na rynku maszyny do wyrobu takowych lodów (wystarczy wrzucić składniki do pojemnika i automat wyrabia lody i daje gotowy produkt). Czy sanepid uznaje takie rozwiązanie? Lody powstają w gotowych pojemnikach, które zasa [..]
2016-06-29 00:39:31 12
Krissuss88 Placki ziemniaczane z food tracka - jak z surowcem? I parę pytań odnośnie samochodu.
A jak wyglądałaby sprawa z przygotowaniem placków z gotowej mieszanki do rozrobienia z wodą i ew. jajkiem. Czy wykonanie w ten sposób placków i usmażenie ich w foodtrucku to jest w ogóle wykonalne - czy też nie ma szans na akceptację sanepidu i realizację takiego rozwiązania?  [..]
2016-06-29 00:25:14 5
Krissuss88 Przyczepa VS Samochód
Witam wszystkich forumowieczów, nazywam się Krzysiek i planuję rozpoczęcie przygody z mobilną gastronomią. Wybaczcie jeżeli moje pytanie jest banalne, jednakże nie znalazłem nigdzie na nie konkretnej odpowiedzi. Stoję przed podjęciem decyzji dotyczącej zakupu miejscówki do produkcji i handlu żywnoś [..]
2016-06-28 23:23:49 5
qbass Deski do pizzy
Znalazłem najbardziej odpowiednie dla mnie od Romagastro. Dzięki za propozycje i podpowiedzi. [..]
2016-06-24 15:57:56 7
anetamska
anetamska
Food truck stacjonarny
Niestety mam podobny problem, ponieważ nie mam żadnego doświadczenia w tym jak wyglądają kwestie "formalne" w przypadku prowadzenia takiego foodtrucka, a zamierzam stworzyć tego typu miejsce. Mam problem z podjęciem decyzji co do wyposażenia. Nie orientuje się co jest wymagane, a co dodatkowo mogę m [..]
2016-06-24 10:28:26 4
AlaZ PROSZE POMÓŻCIE
Zapytaj w dobrej firmie, a Ci doradzą. Ja pytałam i potem kupowałam od http://www.gort.pl/ i jestem bardzo zadowolona. Nie każdy przecież musi się na wszystkim znać, ale są ludzie, którzy potrafia pomóc. Nie ma się co szarpać samemu. [..]
2016-06-22 10:56:24 41
AlaZ Koszt otwarcia restauracji, remont i urządzenie...?
Jeśli chodzi o wyposażenie to proponuję LINK ZABLOKOWANY ponieważ są najlepszą firmą. Ja mam od nich wiele rzeczy w restauracji i są oczywiście niezawodne. Polecam każdemu kto chce mieć problem z głowy i nie martwić się, że w sezonie sprzęt nawala. [..]
2016-06-22 10:53:28 32
AlaZ Catering dietetyczny jakie wyposażenie?
Polecam Ci wyposażenie firmy LINK ZABLOKOWANY ponieważ są najlepsi. Ja mam od nich sprzęt w swojej restauracji i jestem bardzo zadowolona. W sumie raz myślałam o używanym, ale teraz widzę, że zrobiłabym błąd. Najlepszy sprzęt jest nowy i taki, który ma gwarancję, a gort jest jak dla mnie numerem jed [..]
2016-06-22 10:50:46 10
AlaZ Sprzedam kompletne wyposażenie kuchni, restauracji
Jaka to firma? W sumie zastanawiałam się nad firmą LINK ZABLOKOWANY bo słyszałam, że mają niezawodny sprzęt. Nie wiem czy jest sens kupować używane... potem sanepid i te sprawy. Wszystko sprawdzają. [..]
2016-06-22 10:48:37 6
AlaZ Kuchnia w przedszkolu, kuchnia w zakładach żywienia zbiorowego
Jeśli chodzi o przedszkole mojej córki to zaproponowałam im wyposażenie kuchni firmy LINK ZABLOKOWANY i bardzo sobie cenią. Ja zresztą też, ponieważ mam ich sprzęt w swojej restauracji i mnie nie zawodzi. [..]
2016-06-22 10:46:47 12
Endrju Placek ziemniaczany.
Produkuje placek ziemniaczany. Produkt do smażenia. kontakt;663048932 Andrzej. [..]
2016-06-22 10:35:38 1
HACPASZ Hanna Półtorak food truck
Gorąco polecam firmę Bannert samochody i przyczepy przez tą firmę przygotowywane spełniają wymagania przepisów  sanitarnych Hanna Półtorak firma HACPASZ [..]
2016-06-21 14:49:20 8
SmartGast.pl Jaka firma zmywarki
Ja mam odmienne zdanie na temat zmywarek Stalgast, sprzedajmy ich sporo i jak w przypadku każdego sprzętu gdy się nie stosuje do instrukcji obsługi to zdarzają się usterki. W naszej ofercie dostępne są zmywarki Stalgast, Lozamet, RedFox i najwięcej sprzedaje się zmywarek Stalgast ze względu na atrak [..]
2016-06-21 13:13:50 7
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.