FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE OSTATNIE KOMENTARZE NOWY TEMAT
AUTOR DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Good Food Odpowiednia temperatura pieca do pizzy
Dzięki, właśnie o to mi chodziło. Wygodniej nam korzystać z dolnej. Zastanawia mnie czy między dolną a górną komorą jest również izolacja tak jak powyżej górnej komory. Jeśli jest to ok, jeśli nie to myślę, że górna komora bardziej by trzymała temperaturę- mniejszy ubytek. Jeśli między komorami nie [..]
2016-01-12 17:56:21 9
joanna84 Odpowiednia temperatura pieca do pizzy
Witam,przy mniejszym ruchu jak najbardziej używać jednej komory (zaoszczędzi Pan na energii,w nieużywanej komorze i tak będzie temperatura ok.100 stopni C, komorę można zawsze załączyć przy zwiększającym się ruchu,w ciągu piętnastu min powinna się nagrzać )jeśli chodzi o różnicę dolna czy górna komo [..]
2016-01-12 16:24:55 9
Good Food Odpowiednia temperatura pieca do pizzy
Proszę o poradę, mam piec dwu komorowy Hendi, przy mniejszym ruchu chcę używać jednej komory. Pytanie której komory górnej czy dolnej używać na stałe. Czy jest jakaś różnica. [..]
2016-01-12 16:14:13 9
GastroFoods Do wynajęcia kuchnia zatwierdzona przez Sanepid
Poszukuje kuchni do wynajęcia odebranej przez sanepid na terenie Warszawy miesięcznie lub na konkretnie kilka godzin co drugi dzien. Lub zlecenia firmie cateringowej zrobienia i przygotowania posiłkow z moimi przepisami i moim sposobem z wyznaczonych dokładnie produktów i przypraw 100 posiłkow co dw [..]
2016-01-11 21:08:42 7
GastroFoods Do wynajęcia kuchnia zatwierdzona przez Sanepid
Witam prosze o dane kontaktowe numer telefonu na adres monikalos@onet.com.pl Chciałabym wynająć kuchnie miesięcznie lub na 5 godzin dziennie co drugi dzien na terenie Warszawy [..]
2016-01-11 21:02:29 7
kamiljablonski Gastronomia mobilna, ale nie na kółkach.
Cześć.  Chciałbym w te wakacje otworzyć mobilny punkt gastronomiczny. Mimo, że będzie on wyglądał zupełnie inaczej, to na potrzeby wizualizacji niech zostanie wykorzystany ten obrazek. http://spplthumb.blob.core.windows.net/540x405/65/2b/60/domki-handlowe-stoiska-targowe-kramy-stragany-dolnosl [..]
2016-01-09 11:53:15 4
Ekul Wybór stołów bankietowych
Nie, ale do gastronomii można w ciemno brać stąd:http://emaks.pl/gastronomia-1/wozki-i-stoly.html, stoły i lady, wszystko nierdzewne, w różnych rozmiarach i różnej wysokości. [..]
2016-01-08 15:30:30 2
iceswi Maszyna do pakowania plasterków wędlin
Cześć, mam do was pytanie. Prowadzę małą rodzinną wędzarnie. Produkty naturalne bez konserwantów wędzone na drewnie olchowym i innych, nie w piecach parowo konwekcyjnych czy coś w tym stylu. Chciałbym rozpocząć na małą skale produkcję wędlin paczkowanych. I tutaj jest moje pytanie...czy za kwotę max [..]
2016-01-04 19:19:52 6
bcs NOWY LOKAL A ILOŚCI ZASTAWY
Espresso to nie jest restauracja będzie stanowiło 5-10% więc filiżankę zdecydowanie mniej. pozostałych filiżanek i imbryków 1,5 raza ile masz miejsc siedzących. [wytłuczenia, mniejsze ryzyko puszczania pustych przebiegów zmywarki. Wiec tak by wszystkiego mieś pod dostatkiem powinno być: 5-10 espress [..]
2016-01-03 16:03:51 5
Karolla_Karolina
Karolla_Karolina
Kawiarnia, brudne naczynia a sanepid
Jeśli chodzi o wyciskane soki to podlegają pod te same przepisy co kawa i herbata. Może jednak warto się zastanowić na kubkami ekologicznymi ;)- kubek papierowy wbrew pozorom jest znacznie ekologiczniejszy niż hektolitry wody zużyte na zmywanie naczyń :) No i w kubkach papierowych można propon [..]
2016-01-02 22:10:24 4
Karolla_Karolina
Karolla_Karolina
Pomoc przy otwieraniu lokalu ze zdrową żywnością - pomocy!
Ja wypowiem się jedynie na temat naczyń jednorazowych bo to moja branża - JAK NAJBARDZIEJ to dobry pomysł - wbrew pozorom, ale wyjdzie Ci taniej i szybciej :) * nie ma problemu ze zmywaniem - wymóg sanepidu zmywarka/wyparzarka * nie ma problemu KTO to będzie "obrabiał" (znosił, wkładał, wyciągał [..]
2016-01-02 22:05:52 7
Karolla_Karolina
Karolla_Karolina
malutka kawiarnia +punkt ksero
toxic86 - ale jeśli wszystko sprzedajesz na wynos to wydaje mi się, że takie zaplecze wodne w zupełności Ci wystarczy - rozumiem, że ciasta będziesz kupować u innych, a nie piec u siebie ? Jeśli będziesz sprzedawać KAWĘ na wynos - a o tym wspomniałaś to zapewne będziesz kupować kubki papierowe z [..]
2016-01-02 22:00:26 6
Karolla_Karolina
Karolla_Karolina
Sklepy gastronomiczne w internecie
Ja myślę, że to wszystko jest uzależnione co i ile chcemy kupić no i jaki budżet. W firmach super znanych można kupić super produkt, ale już za mniej super kasę. Nieraz warto "pogrzebać" za perełkami, z mniej znanych marek, ale równie dobre i za rozsądną kwotę :) [..]
2016-01-02 21:53:59 21
Karolla_Karolina
Karolla_Karolina
Reklama w małej gastronomii
Dobrą formą reklamy jest również coś, co i tak każdy musi mieć czyli opakowania :) Jeśli serwujemy naszym klientom kawę/herbatę na wynos to i tak musimy kupić gdzieś kubki papierowe - wydajemy na nią kwotę X. A można przecież skorzystać z całej powierzchni kubka na własną reklamę - czyli kupić [..]
2016-01-02 21:51:08 24
Karolla_Karolina
Karolla_Karolina
Budowa mobilnej kawiarni
Jeśli kawiarnia i to mobilna to może również kubeczki papierowe jednorazowe, ale reklamą klienta się przydadzą ? :) Czemu nie skorzystać z powierzchni kubka? Z chęcią udzielę więcej informacji :)- info@karolla.com [..]
2016-01-02 21:45:42 89
Karolla_Karolina
Karolla_Karolina
ekspresy do kawy a naczynia jednorazowe
Każdy zrobi jak uważa :)Jedni chcą pić tylko w chińskiej porcelanie, bo mają na to dużo czasu i pieniędzy, a innym zależy na dobrym produkcie, w czymś co pozwoli mu wziąć kawę i "lecieć" dalej :) Sam fakt podawania kawy w kubku papierowym nie ma żadnych przeszkód. Kubki są specjalnie dostosowa [..]
2016-01-02 21:33:46 6
Master Market Jaki namiot na imprezy plenerowe?
Interesuje Cię hala namiotowa? Nie wiesz jaki produkt wybrać? Zgłoś się do pracowników naszej firmy. Wspólnie na pewno szybko znajdziecie korzystne rozwiązanie. Hale namiotowe sprzedawane przez Master Market na stronie http://www.mastermarket.com.pl/ są nie tylko odporne na działanie czynników zewnę [..]
2016-01-02 21:33:16 15
Ekul gazowe czy elektryczne?
Myślę, że wyjdzie porównywalny koszt, a jeśli jakaś różnica, to raczej błąd zaokrąglenia wyliczeń. Moim zdaniem na jedno wychodzi - właśnie stąd ta różnica w cenie. Gazówki trochę droższe, bo eksploatacja tańsza, a elektryczne na odwrót. Ale może cię trochę drożej wynieść, jeśli trzeba będzie przera [..]
2015-12-30 14:55:50 6
szubur opis techniki i technologii przygotowania potrawy ???????
filet marchew ziemniaki szpinak [..]
2015-12-28 19:46:53 3
szubur opis techniki i technologii przygotowania potrawy ???????
ziemniaki ,filet ,marchew,smażone [..]
2015-12-28 19:45:30 3
Ignacynka kuchnia naturaln
Witam serdecznie, proszę o podpowiedź. Czy jest dopuszczalne gotować różne potrawy na wolnym powietrzu na np imprezach historycznych? Chciałabym gotować np zupę z pokrzyw i inne tego typu potrawy z produktów które można zdobyć samemu na łące. Myślę, że potrzebowałabym tylko duży gar by móc ugotować [..]
2015-12-28 16:24:19 5
kacper.wola Bar FAST FOOD od czego zacząć?
faktycznie specjaliści z wielkopolskej firmy ramal.pl bez problemu sprostają takim realizacjom :) [..]
2015-12-28 14:57:26 14
joanna84 Odpowiednia temperatura pieca do pizzy
zapomniałam dodać że pizze pieczemy na siatce, rozumiem że tutaj też w ten sposób [..]
2015-12-23 17:26:03 9
joanna84 Odpowiednia temperatura pieca do pizzy
Witam! od 6 lat prowadzę pizzerie u mnie temperatura odzawsze góra 350 dół 250 i pojemność pieca 4 x 35 , spróbuj ale też zależy dużo od receptury ciasta [..]
2015-12-23 17:20:09 9
Sorkiel NOWY LOKAL A ILOŚCI ZASTAWY
Witam wszystkich Forumowiczów, jestem właśnie na etapie otwierania kawiarni na ok. 30 miejsc i utknęłam trochę na sprawach związanych z zastawą stołową, a konkretniej jej ilościami. Chciałabym prosić o pomoc i opinię osób, które mają doświadczenie w gastronomii jakie ilości filiżanek, imbryków, d [..]
2015-12-20 11:08:42 5
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.