FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE OSTATNIE KOMENTARZE NOWY TEMAT
AUTOR DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
knypek12 Ser do pizzy
Gouda też jest dobra [..]
2014-05-06 11:03:05 12
ggplus FRYTKI BELGIJSKIE
Frytki belgijskie Mrożone, wstępnie smażone Składniki: ziemniaki, olej roślinny Rozmiar 6/6mm,9/9mm,13/13mm Waga netto: 2,5kg Przygotowanie: frytki smażyć w gorącym oleju ( ok. 175 st. C) przez 3-5 min do aż staną się chrupiące i złotobrązowe Przechowywanie: -6 C - 3-4 dni -12 C - 2 tyg. [..]
2014-05-05 14:14:59 5
misiaczeklodowy Kwiaty jadalne
co znaczy odradził? Jeżeli towar jest dopuszczony do obrotu, to sanepidowi nic do tego. Oczywiście mówimy o kwiatach jadalnych nie tylko z nazwy, ale i z pochodzenia. Bo te dla gastronomii pochodzą z zupełnie innych upraw i czym innym są pryskane, niż kwiaty do kwiaciarni. [..]
2014-05-05 10:29:57 10
misiaczeklodowy Burgerownia / lokal 100m2 - PROSZĘ O POMOC
Kolego, jeżeli jesteś zielony w temacie gastronomii i nie masz na tym polu doświadczenia to wynajmij kogoś, kto się tym zajmuje zawodowo i zapłać.  Nie uzyskasz takiej wiedzy na forum. A jak uzyskasz to od różnych pseudodoradców, którym jedynym zadaniem jest sprzedać ci sprzęt gastronomiczny, który [..]
2014-05-05 10:26:37 8
adaada Dostawca drobiu-Kraków
Witam,  poszukuje dostawców surowych, całych kurczaków ok 1,2kg, (na rożno) na terenie Krakowa, z góry dziękuje za jakieś kontakty oraz za nazwy firm ,które polecacie. z góry dziękuje, adriana.duda@interia.pl [..]
2014-05-04 19:19:53 1
DandF Burgerownia / lokal 100m2 - PROSZĘ O POMOC
Witam,    Piszę do Was z prośbą pomocy ( informacji ) na temat otwarcia Fast-Fooda a dokładniej Burgerowni. Jestem już nastawiony na otwarcie tego typu restauracji. Znalazłem lokal po dawnym sklepie mięsnym, jest naprawdę zadbany i ładnie się prezentuje, koszt wynajmu jest również niski. Jestem stu [..]
2014-05-04 13:47:44 8
blue Kwiaty jadalne
Sanepid odradził podawanie na talerzach do dekoracji kwiatów jadalnych a mianowicie nasturcję czy ma rację przecież są również przepisy w których skład wchodzi ten kwiatek? jeśli nie to jaki zapis dodać do księgi HACCP abym mogła je podawać? [..]
2014-05-04 10:36:51 10
Henryc61 FIRMA ITALGAST VEL KOMISGASTRO UWAGA
[..]
2014-05-03 12:20:44 4
Henryc61 FIRMA ITALGAST VEL KOMISGASTRO UWAGA
Szkoda że nie przeczytałem info o tej Firmie oszustów wcześniej , to nie straciłbym kilkanaście tyś zł, które wpłaciłem na urządzenie i nigdy go nie otrzymałem.Myślę,że mając dwa wyroki Sądowe na  działania tej firmy mam prawo nazywać ich po prostu "Oszustami". Jeden wyrok zakończył się skierowaniem [..]
2014-05-03 12:16:34 4
HACPASZ Hanna Półtorak Przyczepa Gastronomiczna
Witam jeżeli przyczepa nie jest wyposazona w zlewozmywak, w którym można myć naczynia i sztućce kuchenne to nalezy podpisać umowę z firmą gastronomiczną, domem weselnym szkołą lub przedszkolem na korzystanie z ich pomieszczenia zmywalni, lub jezeli jest to możliwe zamiast umywalki do rak zaintalować [..]
2014-05-02 13:03:27 45
GastroWojciech Przyczepa Gastronomiczna
[..]
2014-05-02 11:33:54 45
italiano Przyczepa z makaronami
Zastanawiam się ile żarcia trzeba przemielić aby zwróciło się 50 tys złotych. Doliczając do tego koszta stałe. Na razie liczę czy wejść w taki biznes. [..]
2014-05-02 10:32:01 16
HACPASZ Hanna Półtorak Zagospodarowanie auta gastronomicznego - jak zrobić TANIEJ?
Witam przygotowuje schematy  technologiczne samochodów gastronomicznych (ustawienie urządzeń, wytyczne dotyczące zasilania sprzętu, oświetlenia, zasilania w wodę) oraz pomagam  w przygotowaniu samochodu do odbioru Zapraszam do kontaktu poltorak@haccp-gmp.home.pl [..]
2014-04-30 09:06:20 5
fabianlive Tosty
zwykły gouda [..]
2014-04-29 13:31:03 3
pacman Zagospodarowanie auta gastronomicznego - jak zrobić TANIEJ?
Witam. Zagospodarowałem już dwa samochody, w jednym z nich robiłem również klapę. Wykonanie jak najbardziej profesjonalne. Mogę wysłać zdjęcia. Wyposarzenie dowolne, zasilanie gaz, 230V, 12V. [..]
2014-04-29 12:15:59 5
PORCHETTA & BRUSCHETTA Przyczepa z makaronami
Sprzedaję bo myślałem, że sobie poradzę, że się znam, przeliczyłem się a poza tym sprawy rodzinne (ale to już na priv.) [..]
2014-04-28 19:59:13 16
misiaczeklodowy Gdzie kupić płotki restauracyjne do ogródka letniego ??
najlepiej ci wyjdzie kupić drewno i dać do komuś do poskręcania i pomalowania, to jest żadna filozofia [..]
2014-04-28 19:35:12 2
misiaczeklodowy Dostawca włoskich produktów Toruń
Psychiczny jesteś? Facet pyta o jedzenie, a ty mu wentylację proponujesz? [..]
2014-04-28 19:31:48 5
misiaczeklodowy Z fast foodu na slow food
Źle przeczytałeś :-) Blaty nie wystarczą. Musisz mieć osobne pomieszczenia: przygotowalnia mięsa + zlew z ociekaczem, przygotowalnia warzyw + zlew z ociekaczem, ewentualnie trzecie pomieszczenie do jajek [..]
2014-04-28 19:31:22 4
lirenka12 Tosty
polecam ementaler [..]
2014-04-28 17:47:04 3
Parsi Z fast foodu na slow food
Dzięki za odpowiedź. Czy dodatkowe blaty o których piszesz mogą mieć małe rozmiary, np 1mx1,5m jeśli byłoby to wystarczające do przygotowania warzyw/mięsa? Czy zlewy mogą być jednokomorowe? A co za tym idzie, czy jeden zlew dwukomorowy z dwoma kranami będzie dobry? [..]
2014-04-28 16:37:25 4
KrystynaKocajda Dobra restauracja w Zielonej Górze
Dziękuję za opinię. Człowiek zrobi literówkę i już go najeżdzają :) Link podałam będąc akurat na stronie w drugiej karcie - żadna reklama [..]
2014-04-28 13:36:44 5
misiaczeklodowy ekspresy do kawy a naczynia jednorazowe
Co ty pitolisz? Chcesz opchnąć kolejną nikomu nie potrzebnę zmywarkę lub wyparzarkę? Cały świat pije kawę w jednorazowych kubkach. Ale nie, pan gastromex uważa, że jest fe. Odejdź czasem od komputera i przejdź się po ulicach Warszawy, Poznania lub Pragi. O miastach typu Nowy Jork, Berlin czy Rzy [..]
2014-04-28 09:53:17 5
misiaczeklodowy Punkt zakręconego ziemniaka na festyny. Co trzeba posiadać ? Od czego zacząć ?
na forum masz ze 100 tematów o mobilnej gastronomii, poczytaj. Tam jest wszystko napisane. [..]
2014-04-28 09:50:26 6
misiaczeklodowy Dzierżawa działki w 3 tys. miejscowości
100 metrów kwadratowych za 100 złotych miesięcznie? Czyli złotówkę za metr??????????????????????????????????????????????????????????????? [..]
2014-04-28 09:49:00 3
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2014.