FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / GASTROGAL
GastroGal
GastroGal
Lokalizacja: Rzeszów
Data rejestracji w systemie: 2014-07-08
Ilość tematów: 2       Ilość wypowiedzi: 21       Ilość ogłoszeń: 1

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
kuchenka na gaz czy prąd ?
Wydaje mi się że uzależnione jest to od tego jak często będzie Pan z tej kuchenki korzystał.  Cechą kuchenki elektrycznej jest fakt że ta kuchenka musi rozgrzać płytę na pełnej mocy więc to już na starcie będzie generowało duża ilość zużytego prądu. Generalnie prąd zawsze był droższy od gazu.  Jeżeli kuchenka będzie używana rzadko, a spotkałem się już wiele razy z taką obsługa to zdecydowanie tańszy będzie gaz.  Proszę przekalkulować jak często będzie kuchenka używana.  Kuchenka na butlę może być używana w lokalu jak najbardziej. Trzeba spełnić kilka wytycznych a jedną z nich jest metalowa szafka w której musi być przetrzymywana używana / podłączona butla. Tę opcję można obejść ale pod warunkiem że butla będzie znajdowała się w pomieszczeniu które oddzielone jest ścianą a podłączenie będzie na zasadzie przebicia dziury dla węża podłączeniowego.  Pozdrawiam
2015-06-26 15:48:23 7
PIEC DO CHLEBA
Witam  " [color=#000000][size=1]Podobno konwekcyjno parowe się nie nadają bo wysuszają takie chleby " skąd ta informacja? [/size][/color] [color=#000000][size=1]Proponuje zapoznać się z piecami Marki Unox a dokładniej serii BakerTop. Nasza firma przeszła kilkudniowe szkolenie na których sami od podstaw przygotowywaliśmy ciasta pod wypieki które w kolejności wypiekaliśmy w/w piecach. [/size][/color] [color=#000000][size=1]Coś małego to może to: [/size][/color] [color=#000000][size=1]http://www.gastrogal.com.pl/Piec-konwekcyjno-parowy-piekarski-4x-600x400-bakertop-1392[/size][/color][color=#000000][size=1] [/size][/color] [color=#000000][size=1]Jest to najmniejszy piec z tej serii. 860x940x(H)709mm [/size][/color] [color=#000000][size=1]W razie potrzeby służę pomocą. [/size][/color]
2015-06-26 15:39:24 6
Koszt projektu technologicznego
Proszę o kontakt: arkadiusz@gastrogal.pl
2014-12-18 15:09:57 8
Kuchnia jaką polecacie???
Klasa energetyczna podana jest dla sprzętu z piekarnikami elektrycznymi / konwekcyjnymi stąd przy piekarniku gazowym klasa energetyczna nie jest podana.  Istotną kwestią piekarnika jest to do czego będzie wykorzystywany a na podstawie tego wybiera się czy ma to być piekarnik elektryczny czy gazowy.  Piekarniki elektryczne zazwyczaj mają znacznie większe zastosowanie.
2014-11-10 09:16:27 9
Kuchnia jaką polecacie???
Witam Patrząc na te 3 propozycje które Pan/Pani zamieścił to są ( mimo że wyglądem nieznacznie się różnią ) kuchenki agd.  Szczególną uwagę trzeba zwrócić na moc palników które o największej mocy nie przekraczają 3kW przy czym kuchnie gastronomiczne posiadają w standardzie najmniejszy palnik 3,5kW. Większe palniki jakie występują w kuchniach gastronomicznych to 5; 7 a nawet 9kW.  Jeżeli nie potrzeba w kuchni tak dużych palników to każda propozycja która została opisana w 1 poście spełni oczekiwania kucharek.  Natomiast jeśli potrzebuje Pan/Pani kuchni o lepszych parametrach to zapraszamy do kontaktu.  arkadiusz@gastrogal.pl
2014-11-10 08:01:26 9
Dobra restauracja w centrum Krakowa
Witam Nie dawno mieliśmy okazje wyposażać restauracje w Krakowie o nazwie Bistro 11 na ulicy Rakowickiej 11. Lokal stosunkowo mały ale przyjemny. W podłodze znajduje się płyta szklana pod którą widać małą piwniczkę w której przechowywane są wina. Dań z karty jeszcze nie miałem okazji testować ale domniemam iż są dobre bo osoby na kuchni są ludźmi którzy pracowali w lepszych restauracjach w Polsce i na świecie.  Później zadzwonię do właściciela i jeżeli się zgodzi to podam jego nr. w celu umówienia się.
2014-10-31 08:02:39 4
Piec do pizzy leasing
Witam Z chęcią porozmawiamy z Panem na temat pieca i tego co Pan oferuje i tego co my oferujemy. W naszym sklepie również możliwy jest zakup po przez leasing.  Zapraszam do kontaktu: arkadiusz@gastrogal.pl
2014-10-09 15:47:53 7
szamot do pieca do pizzy
Mam 2 propozycje.  Pierwsza, poszukać firmy która handluje tą marką.  Druga, zaglądnąć np tu: http://www.szamot.pl/oferta.htm i wykonać na zamówienie.  Pozdrawiam
2014-09-04 12:53:18 3
czas pieczenia w piecu konwekcyjnym
Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na Pani pytanie. Wszystko uzależnione jest od wielkości, ilości, wagi, rodzaju przyrządzanego mięsa. Najlepszym rozwiązaniem jest przeprowadzenie testów. Każdy piec jest inny, ma inne funkcje.  Ze swojej strony polecam zapoznać się z tym artykułem:  http://www.horeca.pl/vademecum_branzy/wyposazenie/art12,konwekcja-i-para-w-dobrej-komitywie.html Pozdrawiam
2014-09-04 12:45:06 2
KEBAB
Kolega powyżej ma racje.  Ale może prosty pordanik się przyda:  http://blog.gastrogal.com.pl/wyposazenie-baru-typu-kebab-krotki-poradnik/ Proszę nie sugerować się nim do końca, ale pomocny napewno będzie.  Istotne informację uzupełniające powyższy poradnik to: [ol] [li]W pomieszczeniach pracy stałej kiedy praca trwa powyżej 4 godzin konieczny jest dostęp światła naturalnego oraz odpowiednia wysokość pomieszczeń;[/li] [li]Lokalizacja pomieszczeń pracy stałej powinny znajdować się na poziomie lub powyżej poziomu gruntu;[/li] [/ol] [color=#000000][font=Lucida Sans Unicode, Lucida Grande, sans-serif][size=2]Pozdrawiam[/size][/font][/color]
2014-08-18 08:21:04 5
Krótki poradnik wyposażenia baru bistro.
Domyślam się o co chodzi. Dziękuje za podpowiedź.  Raz jeszcze pozdrawiam. :)
2014-08-08 08:43:21 8
Krótki poradnik wyposażenia baru bistro.
Witam Może mi Pan Admin wytłumaczyć o co chodzi ? " Spamu jaki jest w treści tego bloga  " Szczerze nie mogę zrozumieć o co chodzi.  Pozdrawiam.
2014-08-08 08:14:22 8
Krótki poradnik wyposażenia baru bistro.
Witam Zapraszam do przeczytania krótkiej lektury na temat wyposażenia baru bistro. Być może komuś będzie przydatne.  http://blog.gastrogal.com.pl/wyposazenie-baru-bistro/ Proszę oczywiście nie sugerować się wszystkim co jest wypisane ponieważ każda inwestycja to inna specyfika, ale sam artykuł myślę że jest trochę pomocny.  Pozdrawiam
2014-08-07 13:38:05 8
Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
dziekuje za link ale nie widzę nic co by mogło wskazywać na powiązanie z naszym rozwiązaniem.  Po za tym zobacz sobie ile liczą za wysyłkę półki naściennej -  100zł za każdą sztukę ? To lekka przesada.  Ale tu nie o tym.  Konfigurator jest już gotowy. Jak chce Pan zobaczyć jak dokładnie to działa to zapraszam.  Dodam tylko że to nie jest fukncja - obserowowane - która jest słynna dzięki allegro. Tam możemy sobie tylko zapisać produkt w ramach słabej pamięci i tak to wygląda w wielu innych przypadkach.
2014-07-11 14:43:53 13
Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
Odnosząc się do regulaminu, owszem jest kopią ściągniętą z interneru, ale znając co nie co z tej dziedziny prawa autorskie są rzeczą która ma widnieć przy danym elemencie objętymi tymi prawami.  Regulamin nie jest zabezpieczony żadnym podpisem oraz notką " praw autorskich".  Pozatym regulamin jest wrzucony na kilka dni bo prawnicy już siedzą i go piszą.  Pomijam.  Wróćmy do tematu? Czy możesz mnie nakierować na podobny system zarządzania produktem w sklepie internetowym ? Proszę Cie bardzo.
2014-07-11 08:17:07 13
Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
Odnosząc się do wypowiedzi " speca gastronomicznego". Co ma takiego ten konfigurator ? Przepraszam ale odpowiem pytaniem na pytanie.  A w jaki sposób zapisujesz, aby nie zapomnieć jakie urządzenia wybrałeś ?  W jaki sposób liczysz koszty wyposażenia ?  Mówisz że przy większych realizacjach.  Przy większych realizacjach jade na pomiar, mierze i  nanoszę w CADzie numerując jednocześnie sprzęt który został w projekcie ulokowany. Tak ponumerowany projekt zapisuje i w kolejności biorę się za opisywanie wcześniej ponumerowanych urządzeń.  Teraz kiedy mam ten konfigurator nie muszę się bawić w opisywanie bo klikaniem myszki zrobię to samo za pomocą bazy produktowej z naszego sklepu.  Owszem może się zdarzyć że przy nietypowych zamówieniach będzie to wyglądało inaczej, ale powiedzmy sobie szczerze 85% realizacji to jest standard wymiarowy.  Ba. Jak myślisz kto zajmuje się pisaniem ofert do przetargów? Powiedzmy że Dom Pomocy Społecznej potrzebuje kilka mebli i kilka urządzeń.  Czy nie łatwiej będzie takiej osobie zrobić to wszystko za pomocą konfiguratora ?
2014-07-10 12:43:27 13
Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
Konfigurator już jest w naszym sklepie. Narazie może nie działać poprawnie ale już funkcjonuje, także można testować. Jeżeli chodzi o propozycję sprzętowe to na chwilę obecną jeszcze nie znamy rozwiązania ale najprawdowpodobniej będzie to wyglądało na zasadzie podpowiedzi na temat specyfiki jakiegoś lokalu.  W podpowiedzi będzie widniała lista lokali o jakiejś specyfikacji np: Bar Bistro - sala konsumpcyjna dla 20 osób  - specyfika menu - fast food ( półprodukt ).  I tutaj.. lista urządzeń które są standardem takiego lokalu : frytownica,  grille rolkowe + kontakt grill + dosery do sosów, jakiś tam piecyk,  itd.  Jeżeli chodzi o konkrety, to my propozycją nie będziemy nakłaniać do konkretnego producenta a jedynie do ogólnej nazwy urządzenia ( powiedzmy: szatkownica do warzyw ), a jakiego klient, producenta wybierze to już sam musi zadecydować. Odnosząc się do producentów to na chwilę obecną jest Stalgast i Kromet. Jak tylko zakończymy testy techniczne sklepu biorę się za towarowanie następnych urządzeń / producentów, właśnie między innymi Fagora i Edese.
2014-07-10 12:30:32 13
potrzebuję kupić wyposażenie gastronomiczne grill lodówki doradzcie gdzie kupować
Tak jak Pan Wojtek napisał.  Polecam znaleźć dealera w swojej okolicy ze względu na jeden kluczowy problem jakim są awarie sprzętu. W sezonie nie można sobie pozwolić aby jakieś urządzenia nie pracowały przez dłuższy czas bo to generuje straty.  Serwis który jest na " miejscu " zazwyczaj może sobie poradzić z problemem na miejscu, chyba że trzeba zamawiać części, wtedy czas się wydłuża.
2014-07-10 08:25:15 23
Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
Wydaje mi się że nie rozumiesz Idei.  Jeżeli chcesz coś znaleźć oraz zapisać sobie tworząc baze produktów do wyposażenia danego pomieszczenia / lokalu to co robisz ?  Powiedzmy że: 1. Wchodzisz w " internet " szukasz sklepu.  2. Jesteś w sklepie szukasz produktów 3. Znalazłeś produkt, bierzesz kartkę i długopis i piszesz ( ewentualnie w wordzie na komputerze )  4. Zapisujesz w ten sposób kolejny i kolejny.  5. Bierzesz kalkulator podliczasz koszta dla danego pomieszczenia z osobna lub wszystko razem.  Ile czasu Ci to zajmie ?  Teraz wszystko zróbmy z konfiguratorem: 1. Wchodzisz na strone i towrzysz nowy projekt. ( rejestracja, założenie nowego projektu trwa 5 min ) 3. wyszukujesz wszystkie interesujące produkty klikając w " dodaj do konfiguratora. " 4. Po wszystkim dajesz zapisz do PDF i Gotowe Ile zaoszczędziłeś czasu ?  Owszem, zgodzę się że trzeba mieć odpowiednią wiedzę aby móc wyposażyć lokal gastronomiczny, ale zazwyczaj ktoś kto jest inwestorem z prawdziwego zdarzenia wie co ma kupić i nie da się naciągnąć.  Kolejnością, plusem jest że firmy budowlane które z nami współpracują, to oni sami wyposażają swoje zlecenia a co za tym idzie ułatwią sobie wyszukiwanie produktów, katalogowanie produktów, obliczanie kosztów ograniczając się jedynie do klikania w jeden klawisz myszki.  Myślę że teraz wytłumaczyłem jak należy.  Dodaj jeszcze tylko że najprawdopodobniej będzie zrobiona jeszcze " podpowiedź " która będzie powiązana z każdym pomieszczeniem. Uściślając, " poradnik " wyposażenia konkretnego pomieszczenia. Co znacznie ułatwi wyposażanie lokalu.
2014-07-10 08:14:28 13
Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
Ja wiem że klient musi mieć zrobiony projekt technologiczny bo sam sie zajmuje projektowaniem przyszłych gastronomii. Wiem również że klient musi wiedzieć co potrzebuje.  Teraz weźmy jedno po uwagę. Z miesiąca na miesiąc coraz więcej pokazuje się klientów którzy robią zakupy w internecie, nawet na tego typu sprzęt.  W naszym sklepie, masz podane wymiary każdego sprzętu wraz z meblami. Kiedy klient posiada takowy projekt i umie czytać to z pewnością znalezienie odpowiedniego sprzętu w internecie to dla niego błahostka.  Weźmy pod uwagę to forum. Przychodzi klient pyta się jaki piec, jaka zmywarka, jaka kuchnia czy bemar.  Wy podpowiadacie klient udaje się na zakupy. Internet jest tańszy nie licząc tego że nie ma zazwyczaj w tym usług montażu oraz szkolenia ale to pomijam.  Wchodzi do nas na strone. Na projekcie ma napisane jasno jakie wymiary w stosunku do pomieszczenia.  Skoro posiada te dwie zmienne to może śmiało w naszym konfiguratorze stworzyć pomieszczenie, dodać do niego produkty, zobaczyć koszt wyposażenia, może dodać notatkę to każdego produktu z osobna.  Jak do tej pory wyglądała sytuacja? Klient brał kogoś na pomiary, robiono mu projekt, później ofertę dzięki której sam wysyłał zapytania do kolejnych firm aby sprawdzić gdzie będzie taniej. My jako handlowcy dzięki temu zaoszczędzimy czasu bo klient sam sobie zrobi wycenę a jak go cena nie będzie satysfakcjonowała to może do nas wysłać zapytanie odnośnie indywidualnej wyceny na podstawie tego co sam stworzył.  Pisząc o kosztach przykładowych to trzeba to traktować tylko jako przykład ponieważ jeden kupuje tylko co najlepsze a drugi szuka najtańszego badziewia dzięki czemu wymieniony przez Ciebie dom weselny zamknie się w 120 tys a do 300 tys zł jeszcze daleko. Pozatym straszą rozbieżność cenową dałeś w swoich przykładach.  Abstrahuje - dom weselny od 20 tys zł do 1 mln zł. A jakie czynniki powinny mieć wpływ na cenę to już podejrzewam że sam Jesteś dobrze poinformowany.  Moja firma robiła sale weselną z wyposażeniem gastronomicznym w pewnym pałacu gdzie koszta zamknęły się w granicach 1 mln. Jak myślisz co na taką sumę można umieścić w tego typu gastronomii ?
2014-07-09 08:33:36 13
Konfigurator Punktu Gastronomicznego. - Nowość w Polsce
Witam wszystkich Na wstępie jestem zmuszony zaznaczyć że stosuję się w imieniu mojej firmy i w swoim do regulaminu forum , zatem nie podaje adresu do strony na którym takowy konfigurator w niedługim czasie się pojawi. Stosowne informacje można znaleźć w wyszukiwarce w odpowiedni sposob formułując zapytanie.  Przejdźmy do rzeczy. W niedługim czasie nasza firma rusza z nowym sklepem internetowym. Sklep jak sklep - produkty - ceny - zakupy.  Mimo że to jest sklep, chcemy udostępnić coś co pomoże wszystkim otwierającym nowy lokal lub doposażającym istniejący lokal w skonfigurowaniu odpowiedniego sprzętu do danego pomieszczenia, informując jednocześnie klienta jakie koszty będzie musiał ponieść wobec konkretnego wyposażanego pomieszczenia. Zasada jest prosta.  1. Wchodzi do nas na sklep.  2. Rejestruje się aby móc korzystać z Konfiguratora Punktu Gastronomicznego  3. Wchodzi w konfigurator 4. Tworzy nowy projekt nazywając go powiedzmy : Bistro Bar 5. Wchodzi w edycje projektu i tutaj dodaje pomieszczenia które chce wyposazyć ( na chwilę obecną 10 zdefiniowanych pomieszczeń: kuchnia główna, magazyn brudny, itd )  6. Po stworzeniu odpowiedniego pomieszczenia, klika na "dodaj produkt" po czym zostaje przeniesiony do oferty naszego sklepu internetowego. 7. Wybiera produkt z naszej bazy produktowej po czym klika na "dodaj produkt do konfiguratora." 8. Powtarza się tak z każdym urządzeniem czy sprzętem aż do stwierdzenia że tyle sprzętu wystarczy.  9. Klikamy na zapisz projekt.  I gotowe. Teraz wystarczy zapisać sobie wcześniej stworzony projekt, po przez kliknięcie na ikonę aby pobrać wszystko w formacie PDF na swoj komputer.  Lub można, bezpośrednio z konfiguratora poprosić nas o indywidualną wycenę sprzętu. Teraz pytanie do was. Co sądzicie o takim Konfiguratorze ? Sprawdzi się ? Czy wypróbowalibyście go ?  Pozdrawiam
2014-07-08 13:23:10 13
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.