FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / INTERPROFI
Interprofi
Interprofi
Lokalizacja: Opole
Data rejestracji w systemie: 2013-11-04
Ilość tematów: 0       Ilość wypowiedzi: 11       Ilość ogłoszeń: 5

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Ciepła woda w przyczepce gastronomicznej
To nie tylko kwestia pompy ale też podgrzewacza- trzeba czytać w instrukcji jakie musi być ciśnienie wody aby załączyć podgrzewacz i zgrać pompę razem z wodą.
2014-10-13 13:07:13 12
Przyczepa Gastronomiczna a śmieci oraz ścieki.
Umowę może Pan również podpisać ze swoją mamą i taką umową posługiwać się w Sanepidzie. Tylko jeżeli w umowie wskażecie jakąś kwotę na odbiór tych nieczystości to dodatkowo dochodzi podatek dochodowy mamy. Zawsze można napisać że odbiór tych nieczystości jest darmowy.Taką umowę oraz umowę na odbiór tłuszczy pokazuje Pan podczas inspekcji. Myśle, że trafiła się Panu rutynowa kontrola i jeżeli robi Pan wszystko zgodnie z decyzją właściwego Inspektora Sanitarnego to nie będzie żadnych problemów w pobliskim powiecie. Tam gdzie jest handel obwoźny przepisy są takie same i jak już ktoś wyżej wspomniał zwykle organizator imprezy zapewnia wywóz odpadów.
2014-10-13 13:03:32 7
Poszukuję do wynajęcia przyczepę gastronomiczną
Osoby poszukujące przyczepy gastronomicznej zapraszamy do skorzystania z naszych usług. Oferujemy do wynajęcia przyczepy wyposażone w kącik sanitarny i instalację elektryczną. Tel. kontaktowy 727272805
2014-03-28 14:34:32 6
Sprzedaż piwa nad zalewem
W naszej ofercie przyczepy gastronomiczne z kącikiem sanitarnym- zlewem, umywalką, podgrzewaczem, bukłakami- wszystko co jest wymagane przez Sanepid. Oferujemy wynajem takich przyczep gastronomicznych więc nie trzeba od razu ponosić dużych kosztów uruchomienia punktu. Zapraszam do kontaktu.
2014-03-19 20:51:26 9
Zagospodarowanie auta gastronomicznego - jak zrobić TANIEJ?
Meble można skompletować w marketach. Ceny są atrakcyjne. Pozdrawiam
2014-03-19 20:44:50 5
Proszę o pomoc !!!!
Jeżeli chodzi o kwestie paragonów- powyżej pewnej kwoty (nie pamiętam jakiej) obrotu liczonego od początku roku musisz mieć kasę fiskalną. Do czasu gdy tego progu nie przekroczysz wydajesz rachunki- wypisujesz ręcznie. Do tego codziennie musisz prowadzić ewidencję dziennego utargu. Polecam spotkanie z księgową, która wszystko wytłumaczy :-) Do tego wszystkiego co zostało już powyżej napisane pamiętaj o toalecie dla pracownika- albo toi toi albo szalet publiczny ale musi być zamykana jedna kabina przeznaczona dla twojego pracownika albo dla ciebie jako pracownika. Powodzenia
2014-03-19 20:36:37 5
Samochody gastronomiczne potrzebne opinie i pomoc
W kwestii wyboru czy samochód czy przyczepa- zdecydowanie to drugie. Nie napisałeś co planujesz robić i gdzie ale skoro ma być to handel obwoźny to pewnie będziesz też na jarmarkach, targach, festynach, kiermaszach i tu uwaga- płacisz za każdy metr zajmowanej powierzchni. W tym momencie kabina samochodu jest zbędna, bo na siebie nie zarabia a musisz ją opłacić. W przypadku przyczepy, stawiasz gdzie trzeba a samochód odparkowywujesz w inne miejsce.  Ja bym dodatkowo doradziła przyczepę z dużą klapą. W sezonie letnim możesz zrobić wtedy dwa stanowiska sprzedażowe a zimą jak będzie wiało to można dziurę obudować.  Pozostałe twoje pytania: [li][color=#000000][size=1]jaka marka i model samochodu nadaje się najlepiej na zabudowę gastronomiczną? jestem za przyczepą gastronomiczną[/size][/color][/li] [li][color=#000000][size=1]jaki powinien być rozmiar zabudowy? jak największa ale weź pod uwagę dmc- gdy załadujesz meble i inne urządzenia to wszystko będzie ważyć. Zwróć też uwagę na kwestię mocowania mebli, aby nie przewracały się w czasie jazdy bo można wiele szkód narobić, również w ścianach zabudowy, nie mówiąc już o skrajnych przypadkach wywrotki całego samochodu.[/size][/color][/li] [li][color=#000000][size=1]z czego ma być wykonana zabudowa? na rynku są zabudowy z blachy i laminatu. Blacha=rdza, laminat=brak możliwości przytwierdzenia mebli i trzeba mocować w podłodze i inne minusy i plusy, znajdziesz tego mnóstwo googlując[/size][/color][/li] [li][color=#000000][size=1]na jaki czas wystarczą w praktyce meble z płyty? wszystko zależy od tego, jak będziesz o nie dbał i jak bardzo będziesz na nich pracował :-) ale myślę, że na początek lepiej wybrać meble z płyty niż z blachy[/size][/color][/li] [li][color=#000000][size=1]gdzie w samochodzie ma być umieszczony agregat prądotwórczy? jakiej marki i model najlepszy? na zewnątrz[/size][/color][/li] [li][color=#000000][size=1]jakie wymagania stawia sanepid w przypadku małej gastronomii w samochodzie? zlew dwukomorowy, umywalka, bieżąca woda lub pojemniki na czystą i brudną wodę, szafka bhp i oddzielna szafka/półka na mopy i na odzież, blaty łatwozmywalne- to takie ogólne najważniejsze wytyczne[/size][/color][/li] [li][color=#000000][size=1]czy do remontu zabudowy wymagana jest specjalistyczna firma lub narzędzia? nie,możesz zrobić to sam, wyjdzie nawet taniej[/size][/color][/li] [li][color=#000000][size=1]Czy rejestrując się jako bezrobotny w urzędzie pracy mogę liczyć na dofinansowanie przy otwarciu takiej działalności? te dotacje już się powoli kończą. Sprawdź na stronie swojego urzędu pracy, zazwyczaj zamieszczają tam wszystkie informacje, lub zadzwoń do nich i zapytaj[/size][/color][/li]
2013-11-07 11:06:32 11
czy pizze można produkować-piec w przyczepie gastronomicznej
Kwestia dodatków do pizzy i ich przygotowania jak będzie rozwiązana? Będziesz miał gotowe warzywa i mięso czy chcesz sam to robić? Ja proponuję z tymi pytaniami udać się do Sanepidu, tam ci wszystko powiedzą, przecież chodzi o ich odbiór wiec tylko oni powinni ci pomóc
2013-11-07 10:51:56 9
biznes kanapkowy
widzę że strategię już masz, nawiązanie współpracy z tymi odbiorcami może być b.dobrym rozwiązaniem, powodzenia
2013-11-07 10:46:09 10
biznes kanapkowy
Pomysł może się udać ale.. wszystko zależy od lokalizacji, jaka to miejscowość, jacy ludzie, jakie miejsce.. z takimi kanapkami dobrze jest być gdzieś blisko biurowców, urzędów, dworców itd Napisz coś więcej aby można było to obiektywnie ocenić i jakoś pomóc
2013-11-05 13:08:30 10
Poszukuję do wynajęcia przyczepę gastronomiczną
wszystko zależy od tego czy interes ci pójdzie czy nie bo jak ci się nie powiedzie to stracisz te 10tys a ktoś kto wynajmie, straci 1-2tys na najmie i wypowie umowę. Tobie może zostać przyczepa bo nie wiesz kiedy i za ile ją sprzedaż. Zawsze są plusy i minusy :-)
2013-11-04 15:31:34 6
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.