FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / CZY PIZZE MOżNA PRODUKOWAć-PIEC W PRZYCZEPIE GASTRONOMICZNEJ
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

CZY PIZZE MOżNA PRODUKOWAć-PIEC W PRZYCZEPIE GASTRONOMICZNEJ

Autor: hot


Tematy: 2
Wypowiedzi: 6
Post 1 napisany 2013-11-05 o godzinie 20:41:47.
Witam.Jak w tytule zastanawiam sie nad otwarciem mobilnej pizzerii tylko z dowozami.chodzi o produkcję w pawilonie lub w przyczepie.jak na takie rozwiązanie może sie zapatrywać sanepid (dodam że ciasto bedzie dowożone z piekarni robiacej z mojego przepisu.półprodukty w ladach chłodzących i w lodówkach część w zamrażarce/kach).Widziałem że bodex robił kiedyś takie dla jednej z sieci pizzerii.przy okazji pytanie do Barnnet czy mają coś podobnego w swojej ofercie .pozdrawiam wszystkich na forum.wojtek
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: hot


Tematy: 2
Wypowiedzi: 6
Post 2 napisany 2013-11-06 o godzinie 16:23:25.
Ponawiam swoje pytanie na temat pizzy.w założeniu że jest to możliwe tzn produkcja w mobilnym punkcie co sie bardziej opłaca.punkt mobilny czy tradycyjny stacjonarny?.punkt bedzie w warszawie i chce sie skupić bardziej na dostawach niż na sali.pozdrawiam :-)
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 10
Wypowiedzi: 497
Post 3 napisany 2013-11-07 o godzinie 09:27:21.
Witam serdecznie jeżeli tak jak pisałeś tzn cisto przygotowane i dowożone jako półprodukt a w przyczepie/busie  będzie odbywał się wyłącznie  proces rozwałkowywania, nakładania dodatków i obróbki termicznej to jak najbardziej jest to możliwe.  Jeżeli natomiast wolałbyś przygotowywać ciasto sam to mogą być problemy z odbiorem w przypadku przyczepy lub busa wtedy należałoby rozwazyć pracę w pawilonie (spełniającym wymagania sanepid odnośnie lokali gastronomicznych) lub w kontenerze gastronomicznym - sanepid zgadza się na przeprowadzenie obróbki wstepnej w kontenerach.  Jeżelil będziesz miał jeszcze jakieś pytania proszę o kontakt poltorak@haccp-gmp.home.pl
Zapraszam na szkolenie organizowane dla osób rozpoczynających działalność gastronomiczną, które bedzie odbywało się w Warszawie dnia 27.11.2013 szczegóły w zakładce ogłoszenia lub mailowo
 
czy pizze można produkować-piec w przyczepie gastronomicznej
Autor: Interprofi


Wypowiedzi: 11
Post 4 napisany 2013-11-07 o godzinie 10:51:56.
Kwestia dodatków do pizzy i ich przygotowania jak będzie rozwiązana? Będziesz miał gotowe warzywa i mięso czy chcesz sam to robić? Ja proponuję z tymi pytaniami udać się do Sanepidu, tam ci wszystko powiedzą, przecież chodzi o ich odbiór wiec tylko oni powinni ci pomóc
Wypożyczalnia przyczep gastronomicznych, Interprofi, tel. 72 72 72 805
 
Autor: hot


Tematy: 2
Wypowiedzi: 6
Post 5 napisany 2013-11-07 o godzinie 11:43:20.
Dziękuje za podpowiedzi :-) .właściwie wiekszość rzeczy będzie przetworzona.praktycznie chodzi o pokrojenie jakiegoś pomidora i ew. mozzarelli.firmy nawet sos boloński mają w ofercie.chodzilo mi tez o to jak musi być zabezpieczona termicznie przyczepa zeby mozna bylo ustawic piec (wiadomo ze temp. w środku ok 350 stopni).i ile kosztowalaby adaptacja takiej przyczepy.mniej wiecej oczywiście.
 
czy pizze można produkować-piec w przyczepie gastronomicznej
Autor: BANNERT- Przyczepy Gastro
forum

Wypowiedzi: 48
Post 6 napisany 2013-11-10 o godzinie 00:26:27.
Witam,
Pytałeś, czy firma BANNERT jest w stanie wykonać pizzerie w przyczepie lub samochodzie - oczywiście, że TAK. Nasza firma wykonywała samochód z piecem opalanym drewnem, który został wyeksportowany do Francji, piec i podwozie samochodu zostało dostarczone przez klienta, ale kontener gastronomiczny, meble, moduł socjalno-sanitarny, instalacje i montaż pieca został wykonany przez naszą firmę.
Ściany naszych przyczep i kontenerów są odporne na działanie wysokiej temperatury, ale przy zastosowaniu pieca do pizzy proponowałbym  jeszcze osłony termiczne z blachy nierdzewnej ze specjalnym wypełnieniem, oraz wentylację z okapem odprowadzającą ciepłe powietrze na zewnątrz.
Napisz na maila, co Cię interesuje, to przygotujemy wycenę.
Co do sanepidu, to oczywiście wszystkie posiłki w przyczepie lub samochodzie muszą być gotowe, a Ty możesz tylko podgrzewać. Najlepiej nie być zbyt wylewnym w rozmowach z sanepidem.
Pozdrawiam Marek Bannert.
BANNERT- Przyczepy i Samochody Gastronomiczne
Sprzedaż / Serwis / Części / Remonty
www.przyczepygastronomiczne.pl
 
Autor: lolekkrk


Wypowiedzi: 1
Post 7 napisany 2014-08-07 o godzinie 15:43:20.
trochę odświeżę temat ale pojawiła się fajna opcja jeśli chodzi o przyczepę gastronomiczną do pizzy
 
Autor: kreatorbb


Wypowiedzi: 1
Post 8 napisany 2015-09-03 o godzinie 19:18:26.
jasne że można mieć pizzę w przyczepie zobacz na www.pizzabus.pl
fajna sprawa.
 
Autor: michal1980


Wypowiedzi: 1
Post 9 napisany 2016-03-14 o godzinie 23:55:39.
pizzeria w przyczepie pod kauflandem , czy to dobry pomysl ?
www.crazypepe.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.204.55.168
Data: 2020-08-5
Czas: 06:23:29
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: CZY PIZZE MOżNA PRODUKOWAć-PIEC W PRZYCZEPIE GASTRONOMICZNEJ
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "czy pizze można produkować-piec w przyczepie gastronomicznej" w grupie "mobilna gastronomia"
TAGI: przyczepa (34)    przyczepa gastronomiczna (48)    przyczepy gastronomiczne (38)    pizza (14)    pizzeria (17)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Mała gastronomia a warzywniak    System WMS w branży gastronomicznej   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.