![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: SPRZEDAż PIWA NAD ZALEWEM |
|||||||
|
Autor:
Tomek
Wypowiedzi: 3 |
Witam,
Prowadzę nad zalewem działalność rekreacyjną, chciałbym w tym sezonie do oferty dołożyć sprzedaż piwa i napojów bezalkoholowych. Jakie widzicie możliwości? Przyczepa gastronomiczna czy coś innego ? Z tego co się orientowałem to głównym problemem jest brak bieżącej wody. Czy w przyczepach gastronomicznych można sprzedawać piwo, jeżeli nie ma bieżącej wody? Z góry dziękuje za informacje. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam serdecznie, aby sprzedawać piwo z konsumpcją na miejscu (piwo z kija, piwo butelkowane ale nie na wynos) należy mię punkt stacjonarny tzn altanka, kontener gastronomiczny, pojazd gastronomiczny - ale ustawiony na stałe. Aby móc sprzedawać żywność (napoje) oraz piwo sprawę należy załatwiać dwutorowo w SANEPIDZIE należy zgłosić działalność związaną ze sprzedażą żywności, po uzyskaniu zgody SANEPIDU możesz wystąpić do urzędu gminy na terenie którego znajduje się twoja działalność w celu udzielenia koncesji. Należy pamiętaćo tym, że przy sprzedaży piwa konieczne jest zapewnienie toalety dla gości (może być toy-toy). Moja firma przygotowuje dokumentację niezbędną do odbioru przez SANEPID zapraszam do kontaktu poltorak@haccp.gmp.home.pl
Serdecznie zapraszam wszystkich zainteresowanych rozpoczęciem działalności gastronomicznej na warsztaty szkoleniowe Moja Gastronomia od czego zacząć , które będą odbywały się 28.01.2014 w Warszawie, szczegóły w zakładce ogłoszenia |
||||||
|
Autor:
Tomek
Dziękuję za informację.
Sprawa dla mnie najistotniejsza czy tego typu altanka, pojazd gastronomiczny ustawiony na stałe musi mieć podłączenie do bieżącej wody? |
||||||
![]() Autor: EKOFARM Tematy: 3 Wypowiedzi: 12 |
Tomek pamiętaj o tym, że przy ubieganiu się o pozwolenie na sprzedaż alkoholu uwzględnij kwestię odległości od wody.
Wydanie koncesji na sprzedaż alkoholu zatwierdza Rada Gminy. Przy zatwierdzaniu Rada Gminy bierze po uwagę odległość od szkół, kościoła a także odległość od zbiorników wodnych. Kiedyś było to 100m. W niektórych gminach 150m. Np. w Giżycku nikt nie robi problemu ze sprzedażą nad samą wodą. Wszystko zależy od gminy i przychylności radnych. Żeby uniknąć problemów, najlepiej wystąp o pozwolenie w ramach obwoźnej gastronomii i wystąp w miejscu rejestracji firmy, a nie nad samą wodą lub zachowaj daną odległość. |
||||||
|
Autor:
Tomek
Dzięki o tej odległości wiem. I tak jak mówisz różnie Rada Gminy na to patrzy.
Najbardziej mnie interesuje brak bieżącej wody, nigdy nie miałem przyczepy gastronomicznej, więc nie wiem jak to działa i jakie są możliwości. Czy brak bieżącej wody skreśla całkowicie możliwość sprzedaży piwa? |
||||||
![]() Autor: EKOFARM Tematy: 3 Wypowiedzi: 12 |
Jak dostaniesz pozwolenie to możesz sprzedawać w takich warunkach jakie masz.
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
na rynku dostępne są umywalki i zlewozmywaki do gastronomii mobilnej, źródłem zasilania jest zawsze spożywcza woda butelkowana, instalacja wyposażona jest w podgrzewacz wody dzięki czemu mozna zapewnić wodę zimną i gorącą. Niektórzy posiadacze małej gastronomii montują instalace według własnego pomysłu. Obok zlewozmywaka dwukomorowego powinna znaleść się również umywalka. Zagadnienia związane z wyposazeniem małej i dużej gastronomii bedą poruszane na proponowanym prze ze mnie szkoleniu serdecznie zapraszam
|
||||||
|
Autor:
PORCHETTA & BRUSCHETTA
Tematy: 2 Wypowiedzi: 23 |
Do "Tomek" Mam przyczepę (35000zł) przygotowaną do fast fooda ale i do sprzedaży piwa t.zn. jest przygotowane miejsce na kega, chłodziarkę i nalewak (cobra na dwa krany, mosiężna) zamontowany w blacie. Na zdjęciach go nie widać ponieważ jest zdemontowany tymczasowo. Jeśli Cię to zainteresuje zapraszam do ogłoszeń na tym forum w zakładce "sprzedam" oferta wystawiona przez "PRCHETTA & BRUSCHETTA". Sprzedam całą przyczepę lub tylko chłodziarkę a także inne urządzenia osobno. Można obejrzeć zdjęcia lub wyślę na priv. ponegocjujmy. Ja mieszkam w Lublinie a przyczepę można obejrzeć na Mazurach nie daleko Ostródy.
|
||||||
![]() Autor: Interprofi Wypowiedzi: 11 |
W naszej ofercie przyczepy gastronomiczne z kącikiem sanitarnym- zlewem, umywalką, podgrzewaczem, bukłakami- wszystko co jest wymagane przez Sanepid. Oferujemy wynajem takich przyczep gastronomicznych więc nie trzeba od razu ponosić dużych kosztów uruchomienia punktu. Zapraszam do kontaktu.
Wypożyczalnia przyczep gastronomicznych, Interprofi, tel. 72 72 72 805
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 08:26:53 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|