FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / SPRZEDAż PIWA NAD ZALEWEM
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

SPRZEDAż PIWA NAD ZALEWEM

Autor: Tomek


Wypowiedzi: 3
Post 1 napisany 2014-01-15 o godzinie 12:38:30.
Witam,

Prowadzę nad zalewem działalność rekreacyjną, chciałbym w tym sezonie do oferty dołożyć sprzedaż piwa i napojów bezalkoholowych. 

Jakie widzicie możliwości? Przyczepa gastronomiczna czy coś innego ? Z tego co się orientowałem to głównym problemem jest brak bieżącej wody. 

Czy w przyczepach gastronomicznych można sprzedawać piwo, jeżeli nie ma bieżącej wody?

Z góry dziękuje za informacje.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 2 napisany 2014-01-15 o godzinie 14:29:16.
Witam serdecznie,  aby sprzedawać piwo z konsumpcją na miejscu (piwo z kija, piwo butelkowane ale nie na wynos) należy mię punkt stacjonarny tzn altanka, kontener gastronomiczny, pojazd gastronomiczny - ale ustawiony na stałe.  Aby móc sprzedawać żywność (napoje) oraz piwo sprawę należy załatwiać dwutorowo  w SANEPIDZIE należy zgłosić działalność związaną ze sprzedażą żywności,  po uzyskaniu zgody SANEPIDU możesz wystąpić do urzędu gminy na terenie którego znajduje się twoja działalność w celu udzielenia koncesji. Należy pamiętaćo tym, że przy sprzedaży piwa konieczne jest zapewnienie toalety dla gości (może być toy-toy).  Moja firma przygotowuje dokumentację niezbędną do odbioru przez SANEPID zapraszam do kontaktu poltorak@haccp.gmp.home.pl

Serdecznie zapraszam wszystkich zainteresowanych rozpoczęciem działalności gastronomicznej na warsztaty szkoleniowe    Moja Gastronomia od czego zacząć

  , które  będą odbywały się  28.01.2014 w Warszawie, szczegóły w zakładce ogłoszenia
 
Autor: Tomek


Wypowiedzi: 3
Post 3 napisany 2014-01-15 o godzinie 19:49:19.
Dziękuję za informację. 

Sprawa dla mnie najistotniejsza czy tego typu altanka, pojazd gastronomiczny ustawiony na stałe musi mieć podłączenie do bieżącej wody?
 
Sprzedaż piwa nad zalewem
Autor: EKOFARM


Tematy: 3
Wypowiedzi: 12
Post 4 napisany 2014-01-16 o godzinie 19:26:44.
Tomek pamiętaj o tym, że przy ubieganiu się o pozwolenie na sprzedaż alkoholu uwzględnij kwestię odległości od wody. 

Wydanie koncesji na sprzedaż alkoholu zatwierdza Rada Gminy. Przy zatwierdzaniu Rada Gminy bierze po uwagę odległość od szkół, kościoła a także odległość od zbiorników wodnych.

Kiedyś było to 100m. W niektórych gminach 150m. Np. w Giżycku nikt nie robi problemu ze sprzedażą nad samą wodą. Wszystko zależy od gminy i przychylności radnych. 

Żeby uniknąć problemów, najlepiej wystąp o pozwolenie w ramach obwoźnej gastronomii i wystąp w miejscu rejestracji firmy, a nie nad samą wodą lub zachowaj daną odległość.
 
Autor: Tomek


Wypowiedzi: 3
Post 5 napisany 2014-01-16 o godzinie 22:50:23.
Dzięki o tej odległości wiem. I tak jak mówisz różnie Rada Gminy na to patrzy. 

Najbardziej mnie interesuje brak bieżącej wody, nigdy nie miałem przyczepy gastronomicznej, więc nie wiem jak to działa i jakie są możliwości. 

Czy brak bieżącej wody skreśla całkowicie możliwość sprzedaży piwa?
 
Sprzedaż piwa nad zalewem
Autor: EKOFARM


Tematy: 3
Wypowiedzi: 12
Post 6 napisany 2014-01-16 o godzinie 22:53:21.
Jak dostaniesz pozwolenie to możesz sprzedawać w takich warunkach jakie masz.
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 7 napisany 2014-01-17 o godzinie 09:05:51.
na rynku dostępne są umywalki i zlewozmywaki do gastronomii mobilnej, źródłem zasilania jest zawsze spożywcza woda butelkowana, instalacja wyposażona jest w podgrzewacz wody dzięki czemu mozna zapewnić  wodę zimną i gorącą. Niektórzy posiadacze małej gastronomii montują instalace według własnego pomysłu. Obok zlewozmywaka dwukomorowego powinna znaleść się również umywalka. Zagadnienia związane z wyposazeniem małej i dużej gastronomii bedą poruszane na proponowanym prze ze mnie szkoleniu serdecznie zapraszam
 
Autor: PORCHETTA & BRUSCHETTA


Tematy: 2
Wypowiedzi: 23
Post 8 napisany 2014-01-17 o godzinie 11:48:34.
Do "Tomek" Mam przyczepę (35000zł) przygotowaną do fast fooda ale i do sprzedaży piwa t.zn. jest przygotowane miejsce na kega, chłodziarkę i nalewak (cobra na dwa krany, mosiężna) zamontowany w blacie. Na zdjęciach go nie widać ponieważ jest zdemontowany tymczasowo. Jeśli Cię to zainteresuje zapraszam do ogłoszeń na tym forum w zakładce "sprzedam" oferta wystawiona przez "PRCHETTA & BRUSCHETTA". Sprzedam całą przyczepę lub tylko chłodziarkę a także inne urządzenia osobno. Można obejrzeć zdjęcia lub wyślę na priv. ponegocjujmy. Ja mieszkam w Lublinie a przyczepę można obejrzeć na Mazurach nie daleko Ostródy.
 
Sprzedaż piwa nad zalewem
Autor: Interprofi


Wypowiedzi: 11
Post 9 napisany 2014-03-19 o godzinie 20:51:26.
W naszej ofercie przyczepy gastronomiczne z kącikiem sanitarnym- zlewem, umywalką, podgrzewaczem, bukłakami- wszystko co jest wymagane przez Sanepid. Oferujemy wynajem takich przyczep gastronomicznych więc nie trzeba od razu ponosić dużych kosztów uruchomienia punktu. Zapraszam do kontaktu.
Wypożyczalnia przyczep gastronomicznych, Interprofi, tel. 72 72 72 805
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 08:26:53
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: SPRZEDAż PIWA NAD ZALEWEM
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "sprzedaż piwa nad zalewem" w grupie "mobilna gastronomia"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.