![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: CIEPłA WODA W PRZYCZEPCE GASTRONOMICZNEJ |
|||||||
|
Autor:
ewagredys22
Tematy: 4 Wypowiedzi: 6 |
Witam,
Proszę o pomoc odnośnie jak zrobić ciepłą wodę gdy nie mam możliwości podłączenia się do wodociągów.Mam już zamontowany przepływowy podgrzewacz wody i pompkę ale nie mam wystarczającego ciśnienia wody i się nie włancza.Słyszałam że dystrybutor z firmy Dar Natury itp może służyć jako źródło wody zimnej i ciepłej wraz ze zlewem dwukomorowym. Proszę o informacje |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
gdyniak
Tematy: 2 Wypowiedzi: 10 |
Problemem jest pompka podająca wodę do podgrzewacza.Powinno się zamontować silniejszą i będzie po problemie.A podstawowym problemem jest to że musisz kupić jeszcze WŁANCZNIK, Ale czy coś takiego istnieje?? Może pomoże Włącznik który włącza a nie włancza.Pozdrawiam
|
||||||
|
Autor:
crxvtec
Tematy: 2 Wypowiedzi: 19 |
Są odpowiednie urządzenia z zasobnikiem 5L i kranem wieszane na ścianie, które podgrzewają wodę a nawet gotują. Wtedy nie musisz robić ujęcia wody z wodociągów, kupować grzałek czy pompy wody. Wlewasz wodę od góry podłączasz pod prąd i woda się nagrzewa do ustawionej temperatury. Mam tak zrobione u siebie.
|
||||||
|
Autor:
ewagredys22
Tematy: 4 Wypowiedzi: 6 |
Gdzie mogę dostać takie urządzenie lub proszę podać firmę.
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Polecam sklepy z wyposażeniem do przyczep i camperów oraz sieć sklepów castorama. W Warszawie odpowiednią pompkę można kupić w klubie sportowym Spójnia znajdującym się na Wybrzeżu Kościuszkowskim
|
||||||
|
Autor:
Kawavan Wypowiedzi: 1 |
Cześć!
Ja rozwiązałem to tak, że zastosowałem 10litrowy bojler/podgrzewacz wody, który ma dużo rozsądniejszy pobór (1200W) od przepływowych badziewii, a przed nim pompkę do kampera o wydajności 20l/min. Do tego wylewkę (kran) z mikrostykiem (włącznikiem) i dwójnik. W chwili "otwarcia" czyli włączenia pompy, jeśli kran ustawiony jest na pozycję zimną, woda płynie bezpośrednio z butli przez dwójnik do wylewki. Kiedy ustawimy wodę ciepłą, pompka "wpycha" świeżą wodę do bojlera, jednocześnie wypychając przez kran tę już podgrzaną. System działa super, zrobiłem to samodzielnie w jedno popołudnie. Jeśli chcesz, zrobię zdjęcie jak będę na samochodzie. |
||||||
![]() Autor: Interprofi Wypowiedzi: 11 |
To nie tylko kwestia pompy ale też podgrzewacza- trzeba czytać w instrukcji jakie musi być ciśnienie wody aby załączyć podgrzewacz i zgrać pompę razem z wodą.
Wypożyczalnia przyczep gastronomicznych, Interprofi, tel. 72 72 72 805
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Witam serdecznie 27.10.2014 w Warszawie będzie odbywało się szkolenie Food Truck od A do Z na szkoleniu podpowiemy
jak wyposażyć food trucka : materiały wykończeniowe - instalacja wodna w pojeżdzie: jakie i ile pojemników na wodę oraz w jaki sposób należy je zainstalować. - Pompa czy instalacja grawitacyjna w pojezdzie prawdy i mity - Dobór urządzeń do pojazdu: jakie urządzenia powinny znaleśc się w food trucka - Zasilanie w energie elektryczną samochodu: problemy i rozwiązania - dobór mebli: na co zwrócić uwagę - Jakie potrawy można podawać w food truckach Z naszych szkoleń organizowanych w tym i ubiegłym roku skorzystało kilkadziesiąt osób, wielu z nich działa na rynku. Szczegółty dotyczące szkolenia w zakładce Ogłoszenia oraz pod mailem poltorak@haccp-gmp.home.pl zapraszamy |
||||||
|
Autor:
DominBe Wypowiedzi: 1 |
Kawavan napisał(a) w dniu 2014-08-26 o godzinie 10:30:40: Cześć! Ja rozwiązałem to tak, że zastosowałem 10litrowy bojler/podgrzewacz wody, który ma dużo rozsądniejszy pobór (1200W) od przepływowych badziewii, a przed nim pompkę do kampera o wydajności 20l/min. Do tego wylewkę (kran) z mikrostykiem (włącznikiem) i dwójnik. W chwili "otwarcia" czyli włączenia pompy, jeśli kran ustawiony jest na pozycję zimną, woda płynie bezpośrednio z butli przez dwójnik do wylewki. Kiedy ustawimy wodę ciepłą, pompka "wpycha" świeżą wodę do bojlera, jednocześnie wypychając przez kran tę już podgrzaną. System działa super, zrobiłem to samodzielnie w jedno popołudnie. Jeśli chcesz, zrobię zdjęcie jak będę na samochodzie. cześć, jestem nowy na forum, Witam wszystkich :) mógłbyś dokładniej napisać jaki bojler i jaką pompkę zamontowałeś...?? chodzi mi o typ model itd jeśli mógłbyś zrobić zdjęcie tej instalacji to będę ogromnie wdzięczny pozdrawiam Dominik |
||||||
|
Autor:
agnieszka anna Tematy: 2 Wypowiedzi: 3 |
Witam,
Uprzejmie proszę o pomoc w poniższych kwestiach: Czy podłączenie ciepłej wody w przyczepce musi mieć i umywalka i zlewozmywak? Czy zlew koniecznie musi mieć dwie komory, czy wystarczy jedna jeżeli jest umywalka, a zlewozmywak jest przeznaczony do mycia drobnego sprzętu? |
||||||
| CIEPłA WODA W PRZYCZEPCE GASTRONOMICZNEJ | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tak podłączenie do ciepłej i zimnej wody musi mieć umywalka i zlewozmywak (odpływ może być wspólny)
Zlew może być jednokomorowy Pozdrawiam Hanna Półtorak - przygotowywanie planów zagospodarowania samochodów gastronomicznych, opracowywanie dokumentacji Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej dla pojazdów gastronomicznych 16.06.2015 w Warszawie odbywać się będzie szkolenie poświęcone zagadnieniom związanym z uruchomieniem pojazdu gastronomicznego serdecznie zapraszam Szczegóły udzielane są mailowo oraz znajdują się w rubryce ogloszenia (szkolenie moja gastronomia od czego zacząć) |
||||||
|
Autor:
Iwona92 Wypowiedzi: 1 |
CRXVTEC - mam pytanie!
Czy można prosić zdj jak wygląda u Pana ten zbiornik z wodą w kran? Robimy u siebie w przyczepie i też mamy z tym problem... Pozdrawiam Iwona |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.55 Data: 2026-01-13 Czas: 10:55:21 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|