![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA A śMIECI ORAZ śCIEKI. |
|||||||
|
Autor:
el_dawidoss
Wypowiedzi: 1 |
Witam.
Od jakiegoś czasu posiadam dobrze prosperujący punkt gastronomicznny (przyczepa handlowa w której prowadzimy sprzedaż fastfoodów). Działalność zarejestrowana jest jako handel obwoźny. Dodam jeszcze że przyczepa stoi na terenie sąsiedniego powiatu. Ostatnio odezwała się gmina na terenie której stoi przyczepa celem przeprowadzenia kontroli w sprawie nieczystości stałych oraz ciekłych. W przyczepie posiadam system zbiorników na czystą i brudną wodę. Sanepid wszystkie moje rozwiązania akceptuje. Brudna woda zabierana jest do domu i wylewana do kanalizacji za którą płacimy - jednak kanalizacja zarejstrowana jest a osobę prywatną (mama jest właścicielem budynku w którym zarejstrowana jest firma) Śmieci tak samo zabierane do domu. Jedynie posiadam umowę na odbiór tłuszczy. Proszę o pomoc jak u Państwa rozwiązany jest problem. Gmina w której stoi przyczepa chce lokalnej umowy na śmieci oraz ścieki, jednak w moim rozumowaniu handel obwoźny nie powinien tego dotyczyć. Skoro napewno istnieją firmy handlujące co dzien gdzie indziej napewno niemają 10ciu umów na śmieci. Dodam że gmina ta zabrania zabierania śmieci ze sobą gdyż twierdzą że przewożenie worka ze smieciami autem osobowym jest NIELEGALNE nie wspomnę już o karnistrze z brudną wodą. Bardzo proszę o pomoc o jakieś sugestie jak wygląda sprawa u Państwa, wydaje mi się że konkurencja spatała nam takiego figla.. Pozdrawiam |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
misiaczeklodowy
![]() ![]() Tematy: 2 Wypowiedzi: 73 |
masz na forum z 10 tematów o tym samy, z odpowiedziami. Poczytaj trochę.
|
||||||
|
Autor:
Local Pizza
Wypowiedzi: 8 |
Można zawsze porozumieć się z lokalną firmą: np. sklepem spożywczym, kimś kto jako firma takową umowę posiada. Myślę, że w każdym miejscu działalności mobilnej gastronomii, ktoś za niewielką opłatą zgodzi się przyjąć śmieci do swojego kontenera.
Jeśli chodzi o imprezy plenerowe to oczywiście organizator odpowiedzialny jest za zorganizowanie wywozu śmieci. Gdyby chciał Pan dołączyć do swojej działalności mobilna przyczepę z piecem opalanym drewnem z gotowym rozwiązaniem dla Sanepidu. Zapraszamy do współpracy. Posiadamy w swojej ofercie mobilną przyczepę gastronomiczna z piecem opalanym drewnem, przyczepa posiada homologację ogólnoeuropejską. Naszym klientom dajemy gotową dokumentację: Haccap i Dobrą praktykę higieniczną. Serdecznie zapraszamy do współpracy osoby zainteresowane wypożyczeniem, zakupem przyczepy. Pomagamy w uzyskaniu dotacji, leasingu, kredytu. Kontakt: biuro@localpizza.pl Web: www.localpizza.pl |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
podpiszcie umowe z firma prywatna i tyle, a co jaki czas ona bedzie zabierala smieci to już ustalcie z nią i kłopot z głowy
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Zapraszam na warsztaty szkoleniowe poświęcone zagadnieniom związanym z mobilną gastronomią:
- wyposażenie samochodu - jakie potrawy można przygotowywać w pojeżdzie gastronomicznym - zasilanie pojazdu w wodę - jak rozwiązac sprawę korzystania z toalety przeznaczonej wyłącznie dla pracowników gastronomi mobilnej miejsce szkolenia Warszawa 15.09.2014 (szczegóły dotyczące szkolenia w zakłądce Ogłoszenia) |
||||||
![]() Autor: Interprofi Wypowiedzi: 11 |
Umowę może Pan również podpisać ze swoją mamą i taką umową posługiwać się w Sanepidzie. Tylko jeżeli w umowie wskażecie jakąś kwotę na odbiór tych nieczystości to dodatkowo dochodzi podatek dochodowy mamy. Zawsze można napisać że odbiór tych nieczystości jest darmowy.Taką umowę oraz umowę na odbiór tłuszczy pokazuje Pan podczas inspekcji. Myśle, że trafiła się Panu rutynowa kontrola i jeżeli robi Pan wszystko zgodnie z decyzją właściwego Inspektora Sanitarnego to nie będzie żadnych problemów w pobliskim powiecie.
Tam gdzie jest handel obwoźny przepisy są takie same i jak już ktoś wyżej wspomniał zwykle organizator imprezy zapewnia wywóz odpadów.
Wypożyczalnia przyczep gastronomicznych, Interprofi, tel. 72 72 72 805
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam zbliża się sezon ogródków piwnych, budek gastronomicznych a przede wszystkim na ulicach naszych miastach pojawią się food trucki
Jak rozpocząć taką działalność, wybrać odpowiedni samochód oraz miejsce do prowadzenia działalności. Zapraszam serdecznie na szkolenie, które organizowane będzie w Warszawie 16.03. 2015 Food truck od A do Z na szkoleniu podpowiemy - jak wyposażyć food trucka : materiały wykończeniowe - instalacja wodna w pojeżdzie: jakie i ile pojemników na wodę oraz w jaki sposób należy je zainstalować. - Pompa czy instalacja grawitacyjna w pojeździe prawdy i mity - Dobór urządzeń do pojazdu: jakie urządzenia powinny znaleść się w food trucka - Zasilanie w energie elektryczną samochodu: problemy i rozwiązania - dobór mebli: na co zwrócić uwagę - półprodukt / wyrób gotowy na co zgodzi się SANEPID - Jakie potrawy można podawać w food truckach na tez i inne zagadnienia związane z tego typu działalności gastronomiczną . Szczegóły dotyczące szkolenia znajdziecie Państwo w zakładce ogłoszenia |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 04:44:51 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|