FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / BRAGADA
Bragada
Data rejestracji w systemie: 2014-02-16
Ilość tematów: 10       Ilość wypowiedzi: 22       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Piec Red Fox 8x35
Witam  W końcu kupiłem nowy piec, ale mam pytanie. Na komorę ma 4.5kw do tej port miałem 6kw. I czas na pytanie, długo nagrzewa się do 350c ale wystarczy otworzyć drzwiczki i spada do 300 i znowu trwa nim się nagrzeje przed co pizza ma lekko twarde brzegi. Przypuszczam, że jest to jakaś wada tym bardziej że termometr padł 1 dnia. Chyba ze ten piec tak ma i serwis nic nie pomorze.
2018-05-26 21:25:45 1
Sprzęt do pizzerii.
Witam wszystkich Mam problem szukam łopaty do pizzy ale taką na którą zmieści się pizza 60 cm i nigdzie nie mogę znaleźć. Druga sprawa to na czym podawać taka pizze w lokalu. Widziałem tylko drewniane wyroby a wolałbym aluminiowe lub z innego tworzywa.
2015-01-02 13:54:42 7
Piec do pizzy leasing
Czy znacie firmę które ma w ofercie ofertę kupna poprzez leasing. Najlepiej jak by jeszcze odkupili stary piec jak nowy bo po regeneracji ale jest za duży dla mojej pizzeri.
2014-10-05 09:51:47 7
Kilka pytań odnośnie pizzerii i ogólnie gastronomii
PizzaPie a z jakiego rejonu Polski jesteś ?
2014-07-09 11:52:59 19
Kilka pytań odnośnie pizzerii i ogólnie gastronomii
Akurat przekazuje informację z odbioru lokalu który miałem na 25 osób. I pracownicy sanepidu przekazali właśnie taką informację, że nie ma już przepisu który nakazuje mieć osobne toalety. Toalety mam 2 ale zrobiłem je tylko dla własnej wygody i dlatego, że miałem taką możliwość w lokalu. Nawet w sanepidzie zasuferowali, że mogę w przyszłości zlikwidowač jedną toaletę i zrobić tam magazyn. Proponuje aby PizzaPie zadzwonił do swojego odziału sanepidu i się dowiedział. Tak samo nie ma obowiązku posiadania projektu technologicznego. Bo z całym szacunkiem ale bardziej wiarygodne są dla mnie informację przekazane przez pracownika sanepidu niż przez inne osoby
2014-07-06 09:19:07 19
Kilka pytań odnośnie pizzerii i ogólnie gastronomii
Kwestia toalety to wystarczy jedna toaleta wspólna. Możesz ale nie musisz dawać do niej dostępu klientowi. Jednak jak będzie alkochol to musi być toaleta dla klienta.
2014-07-04 20:39:37 19
Szamot
Witam piec marki GGG model 9e.66.430 z tabliczki tylko nie jestem pewien czy napewno bo dosyć znoszczona jest tabliczka. Piec kupiłem po renowacji płyty ma.  Beżowe niektóre lekko chropowate. Na pierwszych czterech płytach jest ok tylko 2 ostatnie przypalają.
2014-07-04 14:34:59 4
Szamot
Czy znacie jakieś fiemy co sprzwdają kamień do pieca elektrycznego ?
2014-06-16 22:15:22 4
Pizzeria po zakładzie kosmetycznym
Sam robiłem teraz lokal na pizzerie po zakładzie fryzjwrskim. Miałem projekt technologiczny i miła Pani z sanepidu powiedziała, że noe musiałem wydawać kasy na nirgo. Bo jak bym przyszedł do nich z narysowanym układem na kartce to by mi powiedzieli czy możebtak być czy nie. Nie ma obowiązku posiadać projektu technologicznego. Natomiast musisz mieć pomiar skuteczności wentylacji.
2014-06-15 10:14:52 7
Piec i przypalanie pizzy
Witam ponownie  Mam nowy problem. Wypiekam pizze bezpośrednio na szamocie ale na niektórych szamotach przypieka mi pizze a wręcz przypala. Jak ty zaradzić, czy szamot jest za ciepły, ruchu sporego noe mam bo dopiero ludzie przekonują się do mojej pizzy.
2014-06-14 01:04:16 2
Marmurowy blat do pizzy
Kupiłem stół chłodniczy z marmurowym blatem do pizzy. I mam pyta ie do was co zrobić by pizza się kręciła na blacie. Rozkręcam ją a ona stawia opór przez co nie  rozkręca się do pożądanego rozmiaru. Macie jakieś sposoby na ten problem ?
2014-05-26 20:03:01 2
Ser do pizzy
A robicie puzze na blaszkach czy na szamotach ?
2014-05-17 08:33:09 12
Ser do pizzy
Seropodobne odpadają jeszcze pracuje w pizzeri i widzę jak klienci odchodzą bo zmienili ser na seropodobny. Niedługo przechodzę na swoje dlatego chcę wybrać dobrą firme w rozsądnej cenie.
2014-04-16 07:59:07 12
Ser do pizzy
A jakiej firmy polecacie sery. Robicie mieszanke np. Z goudą ?
2014-04-16 07:50:39 12
Piec do pizzy firmy GGG
Przyznaje się, że nie pomyślałem ;(
2014-04-16 07:49:25 9
Piec do pizzy firmy GGG
Problem jest taki, że wymiar to 100/95/75 wię nie sądze by coś to dało
2014-04-15 09:23:35 9
Piec do pizzy firmy GGG
Mam do was pytanko. Kończe remont lokalu i czas pomału odebrać piec z magazynu. Ale dziś sprawdziłem szerokość  drzwi i mają tylko 90cm szerokości a piec m metr. Czy można jakoś rozebrać piec by go zmieścić do lokalu ?
2014-04-14 23:06:33 9
Ser do pizzy
Mam do Was pytanie jakich serów używacie do pizzy ?
2014-03-30 08:47:16 12
Piec do pizzy firmy GGG
Witam wszystkich Mam pytanie do znawców. Jaką moc ma piec tej firmy dwukomorowy, jedna komora mieści 6 x30 pizze. Kupiłem piec używany po całkowitej renowacji ale nie ma tabliczki znamionowej.
2014-03-21 21:07:41 9
Lokal handlowo-usługowy
Czytałem, żebwentylacja musi moeć ileś cykli wymiany na godzinę. Ile tych cykli będzie przy sali około 40m, sala z otwartą kuchnią w której będzie tylko piec do pizzy innych urządzeń nie będzie (kebab, kuchnie itd). Wszystkim firmą które się zgłosiły dziękuje ale chodzi o lokal w okolicach Poznania.
2014-03-10 16:08:27 5
Wielkopolska
Witam poszukuje dostawcy do pizzerii. Produkty kartony, folie spożywcze i aluminiowe, opakowania plastikowe itd.
2014-02-16 14:15:31 2
Lokal handlowo-usługowy
Witam wszystkich i witam się jako, że to mój post. Mam na oku lokal o przeznaczeniu handlowo-usługowym a chcę prowadzić pizzerię. Wcześniej znajdował się tam sklep spożywczy i mam pytanie czy muszę zmienić jego sposób użytkowania czy nie. Słyszałem już kilka wersji i trochę się pogubiłem. W lokalu nie zmieniam żadnych ścian działowych dokładam tylko wentylację mechaniczną według projektu. Czy przy odbiorze lokalu przez Sanepid sprawdzają jego przeznaczenie ?
2014-02-16 12:12:50 5
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.