![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PIZZERIA PO ZAKłADZIE KOSMETYCZNYM |
|||||||
|
Autor:
Domel
Tematy: 2 Wypowiedzi: 6 |
Mam lokal po zakładzie kosmetycznym jest łazienka dla gosci i personelu oraz wentylacia. Duze zaplecze płytki na podłodze i ścianach dostep wody i gazu. Czy moge bez zadnych projektow zrobic kuchnie z blatami roboczymi,piecem i wyciągiem itp. Oraz wyposazyc sale w bar i stoliki. A potem isc do sanepidu czy jest ok? Zaznaczam ze wyposazenie bedzie robiła osoba z branży ktora ma pojecie o kuchni i sali ale bez jakis tam papierów i czy takowe papiery sa potrzebne. Dobra praktyka bedzie i hacap tez.
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
Bragada
Tematy: 10 Wypowiedzi: 22 |
Sam robiłem teraz lokal na pizzerie po zakładzie fryzjwrskim. Miałem projekt technologiczny i miła Pani z sanepidu powiedziała, że noe musiałem wydawać kasy na nirgo. Bo jak bym przyszedł do nich z narysowanym układem na kartce to by mi powiedzieli czy możebtak być czy nie. Nie ma obowiązku posiadać projektu technologicznego. Natomiast musisz mieć pomiar skuteczności wentylacji.
|
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Bragada ma rację. Nie jest wymagany projekt technologiczny. Wymagany jest pomiar skuteczności wentylacji. Projekt jest pomocny, ponieważ gdy masz zaopiniowany projekt technologiczny odbiór Sanepidu jest prostszy,bo sprawdzają Ci czy wykonałeś lokal zgodnie z projektem a nie czy zgodnie z przepisami. Spotkałem się kilka razy, że osoba jak to nazywasz z branży, która wyposażała lokal bardziej patrzyła żeby sprzedać urządzenia, niż, żeby były one prawidłowo według przepisów. Mam nadzieje ze zwiekszyłeś wentylacje, poniewaz jest roznica w wentylacji zakładu kosmetycznym a kuchni. Gdybyś potrzebował pomocy,bezpłatnego doradztwa, pisz na maila: gastromex@wp.pl
Wykonujemy oprocz dokumentacji technicznej dla Sanepidu również pomiary skutecznosci wentylacji. |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Acha i wiesz, że lokal kosmetyczny niekoniecznie może być prawidłowy w uzytkowaniu jako gastronomiczny - kosmetyka tu usługi, a gastronomia handlowo- usługowy
|
||||||
|
Autor:
Domel
Tematy: 2 Wypowiedzi: 6 |
Zapomnialem dodac ze jest tez wentlacja po solarium . Więc pewnie jakąś mocniejsza niż normalnie .
|
||||||
|
Autor:
gastrokama
Wypowiedzi: 10 |
przeszłość lokalu nie ma raczej większego znaczenia, ważne jest to w jakim stanie on jest i czy jest odpowiednio wyposażony i spełnia wymogi sanepidu.
|
||||||
|
Autor:
mushi
Wypowiedzi: 1 |
po prostu musisz trochę go przerobić i powinno być super
http://pizzaklimat.pl/
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 08:22:22 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|