FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PIZZERIA PO ZAKłADZIE KOSMETYCZNYM
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PIZZERIA PO ZAKłADZIE KOSMETYCZNYM

Autor: Domel

Tematy: 2
Wypowiedzi: 6
Post 1 napisany 2014-06-14 o godzinie 00:16:00.
Mam lokal po zakładzie kosmetycznym jest łazienka dla gosci i personelu oraz wentylacia. Duze zaplecze płytki na podłodze i ścianach dostep wody i gazu. Czy moge bez zadnych projektow zrobic kuchnie z blatami roboczymi,piecem i wyciągiem itp. Oraz wyposazyc sale w bar i stoliki. A potem isc do sanepidu czy jest ok? Zaznaczam ze wyposazenie bedzie robiła osoba z branży ktora ma pojecie o kuchni i sali ale bez jakis tam papierów i czy takowe papiery sa potrzebne. Dobra praktyka bedzie i hacap tez.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: Bragada

Tematy: 10
Wypowiedzi: 22
Post 2 napisany 2014-06-15 o godzinie 10:14:52.
Sam robiłem teraz lokal na pizzerie po zakładzie fryzjwrskim. Miałem projekt technologiczny i miła Pani z sanepidu powiedziała, że noe musiałem wydawać kasy na nirgo. Bo jak bym przyszedł do nich z narysowanym układem na kartce to by mi powiedzieli czy możebtak być czy nie. Nie ma obowiązku posiadać projektu technologicznego. Natomiast musisz mieć pomiar skuteczności wentylacji.

Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 3 napisany 2014-06-22 o godzinie 07:50:55.
Bragada ma rację. Nie jest wymagany projekt technologiczny. Wymagany jest pomiar skuteczności wentylacji. Projekt jest pomocny, ponieważ gdy masz zaopiniowany projekt technologiczny odbiór Sanepidu jest prostszy,bo sprawdzają Ci czy wykonałeś lokal zgodnie z projektem a nie czy zgodnie z przepisami. Spotkałem się kilka razy, że osoba jak to nazywasz z branży, która wyposażała lokal bardziej patrzyła żeby sprzedać urządzenia, niż, żeby były one prawidłowo według przepisów. Mam nadzieje ze zwiekszyłeś wentylacje, poniewaz jest roznica w wentylacji zakładu kosmetycznym a kuchni. Gdybyś potrzebował pomocy,bezpłatnego doradztwa, pisz na maila: gastromex@wp.pl
Wykonujemy oprocz dokumentacji technicznej dla Sanepidu również pomiary skutecznosci wentylacji.

Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 4 napisany 2014-06-22 o godzinie 07:56:58.
Acha i wiesz, że lokal kosmetyczny niekoniecznie może być prawidłowy w uzytkowaniu jako gastronomiczny - kosmetyka tu usługi,  a gastronomia handlowo- usługowy

Autor: Domel

Tematy: 2
Wypowiedzi: 6
Post 5 napisany 2014-06-24 o godzinie 20:27:54.
Zapomnialem dodac ze jest tez wentlacja po solarium . Więc pewnie jakąś mocniejsza niż normalnie .

Autor: gastrokama

Wypowiedzi: 10
Post 6 napisany 2014-06-26 o godzinie 10:08:35.
przeszłość lokalu nie ma raczej większego znaczenia, ważne jest to w jakim stanie on jest i czy jest odpowiednio wyposażony i spełnia wymogi sanepidu.

Autor: mushi

Wypowiedzi: 1
Post 7 napisany 2014-07-07 o godzinie 13:00:24.
po prostu musisz trochę go przerobić i powinno być super
http://pizzaklimat.pl/

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 08:22:22
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PIZZERIA PO ZAKłADZIE KOSMETYCZNYM
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "pizzeria po zakładzie kosmetycznym" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.