FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / WIDLAK
Widlak
Data rejestracji w systemie: 2011-10-15
Ilość tematów: 0       Ilość wypowiedzi: 113       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Zestaw Hot Dog
Proponuję się zgłosić do producenta. Skierują na odpowiednią firmę w rejonie.
2015-03-02 18:32:37 3
Koszt wykonania baru
Witaj Cegła i drewno to obudowa od strony klienta? A część funkcjonalna ? Może interesują cię rozwiązania modułowe [img]https://www.sendspace.com/file/77lx8x[/img] Jeżeli tak to daj maila wyśle kilka fotek i wizualizacji. Pozdrawiam
2015-01-31 14:39:45 2
Regał do podgrzewania potraw
Możesz użyć szafy takiej lub przelotowej http://www.dora-metal.pl/pl/szafy-podgrzewane/szafa-podgrzewana-z-drzwiami-suwanymi-dm-94382-nieprzelotowa.html lub rzeczywiście regał na zamówienie gdzie pod półką będą elementy grzewcze np kwarcowe, regał będzie miał większe straty i zużycie energi
2015-01-31 14:29:53 5
Koszt projektu technologicznego
Masz za dużo pieniędzy ? Czy jak. Masz już wszystko co potrzebne, resztę porad uzyskasz od firmy handlowej która wyposaży Ci lokal. Tylko wybierz normalna firmę a nie jakiegoś walizkowca bez pojęcia.
2014-12-21 20:19:12 8
Dora Metal vs Stalgast
Chodzi o to że piece kromet co by nie mówić jest to prosta konstrukcja, nadająca się raczej na piec pomocniczy, lub główny przy niewielkim obciążeniu. Nie wypowiedziałeś się o przerobie. "jak wyżej" tyczyło się pieca i opinii przedmówcy, osobiście jestem za Convothermem, ale to moje osobiste doświadczenie. Jeszcze nikt nie wspomniał o stali w meblach, Stalgast robi w standardzie ze stali ferrytycznej która jest mniej odporna na korozje, Dora Metal jako standardu używa AISI 304 czyli tego co od lat się sprawdza, jest droższe ale nie trzeba tej stali pieścić codziennie. Co do wyrobów nietypowych to jeśli zdecydujesz się na Dorę to najlepiej skontaktuj się z regionalny dyrektorem odpowiedzialnym za twoje województwo i ogarnie Ci wszystko, od wsparcia w projekcie i doborze urządzeń, po nadzór nad realizacją przy udziale regionalnego partnera handlowego. Ja tak zrobiłem i nie narzekam. Z jakiego województwa jesteś?
2014-08-15 10:38:11 8
Dora Metal vs Stalgast
Z wymienionych urządzeń akurat w kromecie śmiało dostaniesz dobrą jakość, co do innych się nie wypowiem, co do pieca to jak wyżej. Kwestia ile chcesz posiłków dziennie robić. Co do baru dorametal ma linie barowe których reszta nie ma ajeśli ma to ustępujące wyglądem i jakością.. Biorac dore+ kromet + bar dostaniesz dobrą jakość w dobrej cenie bo obie te firmy są w jednej grupie powiązanej kapitałowo, a jak dobrze pogadasz to mają jeszcze centrum technik kulinarnych i przy kompleksowej inwestycji możesz się załapać na szkolenie które rozwinie twoją kadrę kucharską.
2014-08-14 14:52:38 8
Potrzebuje rzetelnej opini na temat kilku produktów
Zmywarka do naczyń silans czy redfox - z dwojga złego redfox Kuchnia gazowa redfox - średnio weź KROMET Piec do pizzy stalgast - jest tani i tyle Stół chłodniczy stalgast -jest tani i tyle chcesz porządne >> Dora Metal Opiekacz do zapiekanek roller grill - kiedyś ok teraz kupisz lepsze taniej nawet bartscher Frytownica rm gastro- jaki model ? Kebab potis - ok Grill kontaktowy caterina - są lepsze Meble plastmet - średnio szczególnie EKO jak ktoś Ci zachwala że to to samo co AISI 304 to już w ogóle profeska, zobacz Dora Metal Szatkownica hallde - są dobre rozpatruj razem z ROBOT COUPE obie dobrej jakości i wydajności
2014-08-09 16:47:24 5
JAK PRZYRZąDZIć (ZAMROZIć )KOTLETA Z KURCZAKA żEBY SZYBKO GO ODGRZAć ?
System cook&chill, przygotowujesz danie wstępnie a potem chłodzisz lub mrozisz w zależności od oczekiwań co do czasu przechowywania. Następnie dokańczasz danie. Pytanie ile chcesz jednocześnie podać. Jak chcesz bankiet i wszystkie 300 na raz to stawiaj piec K-P na szokówkę. Jak chcesz pykać po kotlecie to tak jak pisze misiaczek frytka albo inne łopatologiczne urządzenie.
2014-07-18 20:34:53 5
Pizzeria zakup sprzętu pomoc przy wyborze, zapraszam firmy sprzedające sprzęt gastronomiczny
Gastropiec ma rację że cześć z ceny MF to marka co nie zmienia faktu że są dobre, a markowe rzeczy niektórzy lubią.
2014-07-18 20:27:59 15
Pizzeria zakup sprzętu pomoc przy wyborze, zapraszam firmy sprzedające sprzęt gastronomiczny
PizzaPie jeśli pizzeria ma mieć duży obrót pizzą, to weź coś porządnego. Zacznij od KROMETU, a jak nie jesteś przekonany do rodzimego wyrobu ( mimo że nie jest najtańszym polskim piecem) to celuj we włoskie np MORETTI FORNI. Jak sam zauważyłeś, różnice w masie pieca i cenie odbijają się nie tylko na jego wytrzymałości i funkcjonalności ale też na zużyciu energii ( szybsze rozgrzewanie i lepsza izolacja ).
2014-07-11 21:39:21 15
reczna maszyna do produkcji pierogów/formiarka
Jest. Zadzwoń do LASKUSa. Nie jest najtańsza na rynku ale diabeł tkwi w szczegółach.
2014-07-11 21:33:40 2
Piec do pizzy stalgast opinie
Ad Kromet - można dzwonić do regionalnego i wszystko zostanie załatwione przez kontakt z jedną osobą, - jak się zepsuje-----no właśnie jak - serwis zapewniają głównie firmy sprzedające, chyba że są małymi firmami bez własnego serwisu lub też w ogóle firmą krzak, więc serwis gwarancyjny zależy w dużej części od tego gdzie kupisz. Więc najlepiej kupować w normalnych firmach z siedzibą i serwisem a nie przez internet w firmie z garażu.
2014-06-06 16:10:59 8
Piec do pizzy stalgast opinie
Stalgast jest najtańszy, to jego największa zaleta, Chcesz polski to kup KROMET, wyższa cena ale jakościowo spoko, no i części dostępne od 50 lat tak samo. Będziesz chciał dłuższą gwarancje to też się dogadasz z dobrym partnerem handlowym Krometu.
2014-06-05 23:02:41 8
drobny sprzęt kuchenny
MIG oddział EŁK, główna jest w Białymstoku.
2014-02-19 22:33:21 14
drobny sprzęt kuchenny
W Ełku masz oddział dużej firmy, której przedstawiciele działają również w terenie.
2014-02-19 12:23:02 14
Wybór Sprzętu
Jeśli chodzi o opiekacze rolera to były one dobre 3 lata temu a teraz poszli w "las" . Mój serwis po rozebraniu uszkodzonego sprzętu stwierdza że chiński chińczyk w wielu wypadkach ma grubsze kable i polutowane wsówki. Dzięki temu połączenia grzałek nie iskrzą a same grzałki się nie przypalają. Te problemy występują raczej w bardzo obciążonych lokalach bo w słabo obciążonych można ich nie zauważyć. W takim wypadku warto zebrać więcej informacji. Rozkręce pozostałe z ekspozycjii to napisze.
2014-02-18 18:52:32 13
drobny sprzęt kuchenny
a jaki to rejon mazur jeśli można wiedzieć ?
2014-02-18 18:45:07 14
drobny sprzęt kuchenny
Jeśli masz już garnki noże itp. to co rozumiesz przez drobne? Wymieniłaś wiele rzeczy, a meble masz? Sztućce porcelana szkło? Daj znać
2014-02-17 18:09:12 14
Jaki piec wybrać?
Misiaczek ty masz móżg wyprany przez szkolenia rationala czy jak. W piecu każdym bez względnie przy danym programie są te same warunki w całej komorze.( wentylator służy ku temu aby były, a w piekarniku to działa jak dyfuzja ) Timer półkowy ogranicza tylko czas tej samej obróbki. Jak masz wątpliwości to zadzwoń do rationala i się spytaj bo takie możliwości jak ty przedstawiasz to w star treku i to w 10-tym sezonie. A jak w Rationalu powiedzą ci że masz rację to proszę o podanie na forum z nazwiska takiego mądrego.
2014-02-05 11:22:36 25
Jaki piec wybrać?
Czepiasz sie szczegółów . W piekarniku to ciepło wnika niby z czego, bezpośrednio z grzałki? Wychwalasz piekarnik jak byś je produkował. Może zaraz ognisko będziemy zachwalać.
2014-02-05 08:24:19 25
Jaki piec wybrać?
Piekarnik to nic innego jak piec konwekcyjny. Kwestia tego czy ma termoobieg. Naparowanie też ci się przyda. Piec konwekcyjno-parowy to dobry pomysł tylko czy cię na to stać. Musisz skalkulowac sam. Pozdrawiam
2014-02-04 18:35:36 25
Zmywarka kapturowa
Proponowany wcześniej  UC-L ma 404 mm i jak człowiek  napisał ma miejsce na zlew i zmywarke to gdzie tam kapturówke wepchać z całym ciągiem stołów.
2014-02-03 19:17:47 48
Jaki piec wybrać?
Prosty mały piec z naparowaniem i kuchnia bez piekarnika kosztują niewiele drożej niż dobra kuchnia, więc chyb to racjonalne. Czy człowiek ma gaz też nie wiadomo. W takim bistro isniejącym w moim mieście sprawdza się układ : - prosty piecyk + 2-wie kuchenki nastawne indukcyjne+ frytownica nastawna, i bistro daje rade robi też małe wyjazdy.
2014-02-03 10:13:47 25
Jaki piec wybrać?
Czytać ze zrozumieniem. Moim zdaniem starczy ci prosty piec z naparowaniem, a konwekcyjno-parowy znacznie podwyższy komfort twojej pracy. Jeśli chcesz iść w kierunku wydajności i komfortu rozejrzyj się za piecem konwekcyjno-parowym w tzw wersji mini. Przykładowy model Convotherm OES 6.10 mini z prostym panelem sterującym ( dotykalski w twoim wypadku będzie przerostem... ), dokupic możesz mycie automat i masz dobry jakościowo piec konwekcyjno-parowy 6x1/1 GN za dobrą cenę. Podobny gabarytowo produkt ma też HUNO i LAINOX ale nie wiem jak to się sprawdza w praktyce, Convotherm mini daje rade w wielu sytuacjach, o pozostałe musisz spytać innych, tylko miej swój rozum. Pozdrawiam daj znać co nabyłeś i dlaczego
2014-02-02 11:16:23 25
Potrzebuję pomocy w sprawie rozplanowania kuchni/projekt technologiczny
Też chętnie zobaczę sebastian_kupski@interia.eu
2014-01-09 19:54:45 5
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.