FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PIZZERIA ZAKUP SPRZęTU POMOC PRZY WYBORZE, ZAPRASZAM FIRMY SPRZEDAJąCE SPRZęT GASTRONOMICZNY
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PIZZERIA ZAKUP SPRZęTU POMOC PRZY WYBORZE, ZAPRASZAM FIRMY SPRZEDAJąCE SPRZęT GASTRONOMICZNY

Autor: PizzaPie


Tematy: 5
Wypowiedzi: 14
Post 1 napisany 2014-07-02 o godzinie 19:16:23.
Witam,

chcę zakupić sprzęt do pizzeri.
Zastanawiam się nad piecem:
http://www.ceneo.pl/11058595

czy to dobry wybór? Lepszy jest Hendi czy Stalgast, a może coś innego?
I jak z dostępnością części?
Czy podstawa pod piec jest konieczna? Chyba lepiej wykonać ją wykonać u spawacza?

Planuje zakup jeszcze kilku przedmiotów, możecie mi coś doradzić:
Miksera spiralnego
Blatów roboczych
Drobne przedmioty takie jak noże, garnki itp.
I czego jeszcze byście radzili?

Z chęcią uzyskam jakąś ofertę od firm na sprzęt.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Local Pizza


Wypowiedzi: 8
Post 2 napisany 2014-07-03 o godzinie 09:17:01.
Dzień dobry,

jesteśmy producentem mobilnego pieca do pizzy. To doskonałym urządzenie, które pozwoli na promocję stacjonarnego lokalu. Można postawić piec w ogródku przy restauracyjnym, a także obsługiwać różnego rodzaju imprezy plenerowe. Zakup zwraca się bardzo szybko, a korzyści promocyjne są bardzo duże. Dodatkowo oferujemy szkolenia wypieku pizzy w piecu opalanym drewnem, kredyt, leasing na zakup naszego urządzenia. Nasz piec można zobaczyć w użyciu w stacjonarnej pizzerii w Krakowie. Zapraszamy na spotkanie. Jeśli chciałby Pan uzyskać więcej informacji na temat pieca, nasze katalogi, ofertę cenową proszę o podanie adresu mailowego.

Serdecznie pozdrawiam,

Anna Radosz
biznes@localpizza.pl
www.localpizza.pl
 
Autor: bcs
forumforum

Wypowiedzi: 58
Post 3 napisany 2014-07-03 o godzinie 11:26:20.
Bardzo proszę o podanie danych kontaktowych.
 
Autor: PizzaPie


Tematy: 5
Wypowiedzi: 14
Post 4 napisany 2014-07-03 o godzinie 22:04:44.
Zastanawiam się nad piecem dwukomorowym Hendi.
Czym się różni Kitchen line 44 od Profi line 44 ?
Oczywiście poza mocą, wielkością komory i sterowaniem grzałek.
I dlaczego profi waży o 50% więcej od kitchen i jest też 50% droższy?

Rozmawiając z handlowcem niewiele się dowiedziałem, namawiał mnie tylko do kupna droższego pieca, mówiąc, że ten tańszy jest dobry na miesiąc.
 
Autor: PizzaPie


Tematy: 5
Wypowiedzi: 14
Post 5 napisany 2014-07-03 o godzinie 22:07:58.
sprzęt który planuje zakupić:
Piec Hendi
Miesiarka Hendi 20L
Stół chłodniczy Hendi 2-drzwiowy z blatem
Nadstawka chłodnicza Hendi
Lodówka z zamrażarką

I to chyba wszystko co jest niezbędne, z takich dużych rzeczy?
 
Autor: bcs
forumforum

Wypowiedzi: 58
Post 6 napisany 2014-07-04 o godzinie 11:23:44.
Jeśli planujesz rozsądny biznes, i istotnym będzie powtarzalność produktu może lepszym rozwiązaniem będzie piec Cuppone Tiziano http://www.cuppone.com/products, jako piec cenowo bardzo podobny natomiast jakościowo dużo lepiej wykonany. 

Miesiarka Hedni 20l nie ma ściąganej dzieży co powoduje co może utrudniać jej mycie. Sugerował bym tą 22l

Stół chłodniczy powinien być wyposażony w blat kamienny. Natomiast nadstawka będzie większa od stołu może warto się zastanowić nad większym stołem chłodniczym zamiast lodówki z zamrażarką a zamorzarkę [szafę mroźniczą] usytuować odzienie. 

Spotykanym rozwiązaniem w pizzeriach są szuflady na ciasto zaraz przy stole chłodniczym z nadstawką.

Z rzeczy możesz jeszcze potrzebować zależnie od planowanej sprzedaży, dostaw oraz obranje formy produkcji: zmywarkę, stoły z zlewami, szatkownice, krajalnice, regały, kuchenkę 1-2 palnikową lub nastawną ect.
 
Autor: gastropiec


Wypowiedzi: 15
Post 7 napisany 2014-07-04 o godzinie 13:01:22.
Jesteśmy producentem pieców do pizzy opalanych drewnem.
Prowadzimy sprzedaż pełnego wyposażenia gastronomii, rabaty nawet do 35%

Zapraszam

www.gastropiec-sklep.pl
www.gastropiec.pl
 
Autor: Switi


Wypowiedzi: 1
Post 8 napisany 2014-07-05 o godzinie 19:08:29.
Jest możliwość zamontowania pieca do pizzy w przyczepie lub samochodzie gastronomicznym?  Jakie są koszty takiego pieca?  Jak wogole taki piec byłby zasilany? Jest jakaś firma która się zajmuje montowanie pieca ewentualnie sprzedażą takich pieców. Czy jednokomorowy piec wystarczylby do takiej przyczepy?
 
Autor: Widlak
forumforumforum

Wypowiedzi: 113
Post 9 napisany 2014-07-11 o godzinie 21:39:21.
PizzaPie jeśli pizzeria ma mieć duży obrót pizzą, to weź coś porządnego. Zacznij od KROMETU, a jak nie jesteś przekonany do rodzimego wyrobu ( mimo że nie jest najtańszym polskim piecem) to celuj we włoskie np MORETTI FORNI. Jak sam zauważyłeś, różnice w masie pieca i cenie odbijają się nie tylko na jego wytrzymałości i funkcjonalności ale też na zużyciu energii ( szybsze rozgrzewanie i lepsza izolacja ).
 
Autor: PizzaPie


Tematy: 5
Wypowiedzi: 14
Post 10 napisany 2014-07-12 o godzinie 10:51:37.
ale czy jest sens kupować piec tej firmy?
Na ceneo mają tylko dwie firmy piec tej marki:
http://www.multigastro.pl/pl/piec-do-pizzy-1-komorowy-moretti-forni-ideck-60-60.html

I kosztuje więcej jak podwójny Profiline, na dodatek wsad ma mniejszy(tylko 4x30) jak kitchen line, moc tak samo tylko 4,2 kW, kitchen line ma 5,1.
Więc w czym jest taki piec lepszy, poza tym, że słono każą za niego płacić, a każdy parametr jest gorszy?
PIZZERIA ZAKUP SPRZęTU POMOC PRZY WYBORZE, ZAPRASZAM FIRMY SPRZEDAJąCE SPRZęT GASTRONOMICZNY
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: gastropiec


Wypowiedzi: 15
Post 11 napisany 2014-07-14 o godzinie 11:49:06.
Moretti Forni to po prostu wysoka jakość i marka za która trzeba zapłacić. Moge dać lepsza cene na ten piec.

Choć polecam również bardzo dobre piece,  niemieckiej produkcji 

http://gastropiec-sklep.pl/piec-do-pizzy-classic-pf-6262-e-890x870x440-gmg-p-5030.html

http://gastropiec-sklep.pl/piec-do-pizzy-classic-pf-6262-de-bez-termometru-gmg-p-5036.html
 
Autor: Widlak
forumforumforum

Wypowiedzi: 113
Post 12 napisany 2014-07-18 o godzinie 20:27:59.
Gastropiec ma rację że cześć z ceny MF to marka co nie zmienia faktu że są dobre, a markowe rzeczy niektórzy lubią.
 
Autor: gracer


Wypowiedzi: 2
Post 13 napisany 2014-07-19 o godzinie 12:52:53.
Za samą markę dopłaca się 15%, więc warto lepiej kupić maszynę mniej wypromowanej firmy, ale za to tańszy.

Przepisy LINK USUNIĘTY PRZEZ ADMINISTRATORA
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 07:09:51
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PIZZERIA ZAKUP SPRZęTU POMOC PRZY WYBORZE, ZAPRASZAM FIRMY SPRZEDAJąCE SPRZęT GASTRONOMICZNY
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "pizzeria zakup sprzętu pomoc przy wyborze, zapraszam firmy sprzedające sprzęt gastronomiczny" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.