FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / PIZZAPIE
PizzaPie
Data rejestracji w systemie: 2014-07-02
Ilość tematów: 5       Ilość wypowiedzi: 14       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Do osób znających się na przepisach
Witam, nie jestem tutaj specjalistą, ale mam w tym momencie z tym do czynienia i rozmawiam z różnymi osobami na temat wymogów, tak więc postaram się odpowiedzieć ze względu na to, że nie raz trzeba czekać dość długo na odpowiedź. 1. "nikogo nie zatrudniając (pracuje tylko właściciel)" -Tzn. , że pracownikiem jest właściciel, czyli zatrudniona jest jedna osoba, czyli toaleta wymagana. 2. "Druga kwestia to wentylacja. W lokalu jest wentylacja grawitacyjna oraz klimatyzacja. Czy wymagana jest wentylacja mechaniczna?" -Klimatyzacja to rodzaj wentylacji mechanicznej. Co jest dokładnie wymagane jeśli chodzi o wymianę powietrza, zależy od tego co Pan chciałby robić w tym pomieszczeniu. 3. "Zamierzam głównie sprzedawać rzeczy zakupione jednak czasami przewiduje jakiś wypiek." -Czyli będzie też produkcja, sprawa robi się bardziej skomplikowana i może się Panu tego odechcieć, niech Pan zapyta o to w sanepidzie, jeśli sanepid zrobi odpowiednie ustępstwa, myślę, że może wypalić. 4. "Nad piekarnikiem powieszę okap z filtrem węglowym. Czy sanepid akceptuje takie rozwiązanie czy wymaga wentylacji mechanicznej?" -Okap nie jest wymagany przez sanepid, to tylko dla własnej wygody. Posiada Pan już wentylację mechaniczną, więc można ewentualnie się skupić na miejscach obróbki cieplnej. Pozdrawiam
2014-09-03 21:38:21 5
Piec do pizzy czy warto wybrać z dwoma termostatami na komorę?
Na początku myślałem, że to bezsensowne przepłacanie, ale może gdybym chciał przygotowywać różne potrawy, to w zwykłym piecu by się paliły albo nie dopiekały dostatecznie?, a tak mógłbym to zrekompensować różnicą temperatur. Czy jest tak jak myślę i czy jest sens kupowania droższego pieca z dwoma termostatami?
2014-09-03 10:12:59 3
ZARZĄDZANIE ZAMÓWIENIAMI W PIZZERRI NA TELEFON
Ja polecam zwykłe mapy i zapoznanie się z rejonem dowozu, to na pewno nie jest całe miasto, więc problemu nie powinno być, a różne destynacje można dodawać w wielu aplikacjach mobilnych takich jak mapy i nawigacje
2014-09-03 10:08:58 6
Toaleta, czy jest gastronomia która wymaga jednej toalety w lokalu?
Witam, tak jak wyżej, wczoraj rozmawiałem z projektantem i mówi, że od 7 miesięcy sanepid bezwzględnie wymaga wszędzie dwóch toalet (gastronomia). Czy można użyczać od kogoś toalety? Jeśli tak to jakie są wymogi, w przepisach wyczytałem, że 75 metrów i z tego co mi się wydaje w tym samym budynku? Lepiej jakby były inne przepisy jak myślę ;)
2014-09-03 09:31:51 4
Pizzeria zakup sprzętu pomoc przy wyborze, zapraszam firmy sprzedające sprzęt gastronomiczny
ale czy jest sens kupować piec tej firmy? Na ceneo mają tylko dwie firmy piec tej marki: http://www.multigastro.pl/pl/piec-do-pizzy-1-komorowy-moretti-forni-ideck-60-60.html I kosztuje więcej jak podwójny Profiline, na dodatek wsad ma mniejszy(tylko 4x30) jak kitchen line, moc tak samo tylko 4,2 kW, kitchen line ma 5,1. Więc w czym jest taki piec lepszy, poza tym, że słono każą za niego płacić, a każdy parametr jest gorszy?
2014-07-12 10:51:37 13
Gdzie szukać ogłoszeń odnośnie wynajmu lokalu? Jak rozmawiać z ogłoszeniodawcami
Witam, zastanawiam się gdzie mogę szukać ogłoszeń? Na otodom i dom gratka nie ma zbyt wiele nieruchomości pod gastronomię. Czy macie jakieś strony? Pamiętam, że kiedyś w pierwszy milion czy jakoś tak była jakaś taka stronka. Pytanie nr2. Jak rozmawiać z ogłoszeniodawcami odnośnie adaptacji lokalu na gastronomię? Zastanawiałem się już nad adaptacją z braku tego typu lokali, tylko jak rozmawiać z ludźmi i czy taka adaptacja pod pizzerię się opłaca? Na pewno gdyby była odpowiednia liczba kW, doprowadzona woda i toaleta to jest prościej, prawda?
2014-07-10 14:36:46 3
Kilka pytań odnośnie pizzerii i ogólnie gastronomii
zachodnia część polskie. To jak to jest możliwe, że w żadnej pizzerii nie widziałem dwóch toalet? Niektórych nawet znałem wszystkie pomieszczenia i toaleta była jedna i nadal jest.
2014-07-09 14:33:00 19
Kilka pytań odnośnie pizzerii i ogólnie gastronomii
w moim sanepidzie nie wymagaja projektu, moze byc zwykly rysunek na kartce ,juz kiedys pytalem
2014-07-07 12:49:42 19
Kilka pytań odnośnie pizzerii i ogólnie gastronomii
ogladalem jeden lokal, znajduje sie w biurowcu, toaleta jest wspolna dla wszystkich firm, osobnej toalety w pizzerii nie ma, czy to ma prawo istniec z ta toaleta?
2014-07-07 12:48:34 19
Kilka pytań odnośnie pizzerii i ogólnie gastronomii
7.Na co powinienem uważać przy wyborze lokalu? 8.Czy jeśli chcę przechowywać jajka trzeba posiadać osobne pomieszczenie, czy wystarczy naświetlarka UV?
2014-07-03 22:18:29 19
Kilka pytań odnośnie pizzerii i ogólnie gastronomii
Witam, 1.Czy przy piecu dwukomorowym o mocy 9kW potrzebna jest dodatkowa wentylacja(pochłaniacz albo coś innego)? 2.Czy pomieszczenie do przebierania się musi posiadać jakieś specjalne wymogi, czy może to być zaplecze albo toaleta. 3.Czy musi być różna toaleta dla pracowników i klientów? 4.Słyszałem po wizycie w sanepidzie o czymś takim jak obowiązkowa przestrzeń magazynowa, czy są jakieś minimalne wymiary, wytyczne? 5.Jak to jest z poborem prądu przy wyborze lokalu, myślę, że potrzeba przynajmniej 13kW? Jak to jest kiedy lokal ma np. 9kW? Czy długo się czeka na odpowiedź z elektrowni? 6.Czy gniazda na 400V to jakiś rodzaj specjalistyczne gniazdka, gdzie nie wszędzie można takie zamontować, czy też po prostu inny rodzaj podłączenia?
2014-07-03 22:16:58 19
Pizzeria zakup sprzętu pomoc przy wyborze, zapraszam firmy sprzedające sprzęt gastronomiczny
sprzęt który planuje zakupić: Piec Hendi Miesiarka Hendi 20L Stół chłodniczy Hendi 2-drzwiowy z blatem Nadstawka chłodnicza Hendi Lodówka z zamrażarką I to chyba wszystko co jest niezbędne, z takich dużych rzeczy?
2014-07-03 22:07:58 13
Pizzeria zakup sprzętu pomoc przy wyborze, zapraszam firmy sprzedające sprzęt gastronomiczny
Zastanawiam się nad piecem dwukomorowym Hendi. Czym się różni Kitchen line 44 od Profi line 44 ? Oczywiście poza mocą, wielkością komory i sterowaniem grzałek. I dlaczego profi waży o 50% więcej od kitchen i jest też 50% droższy? Rozmawiając z handlowcem niewiele się dowiedziałem, namawiał mnie tylko do kupna droższego pieca, mówiąc, że ten tańszy jest dobry na miesiąc.
2014-07-03 22:04:44 13
Pizzeria zakup sprzętu pomoc przy wyborze, zapraszam firmy sprzedające sprzęt gastronomiczny
Witam, chcę zakupić sprzęt do pizzeri. Zastanawiam się nad piecem: http://www.ceneo.pl/11058595 czy to dobry wybór? Lepszy jest Hendi czy Stalgast, a może coś innego? I jak z dostępnością części? Czy podstawa pod piec jest konieczna? Chyba lepiej wykonać ją wykonać u spawacza? Planuje zakup jeszcze kilku przedmiotów, możecie mi coś doradzić: Miksera spiralnego Blatów roboczych Drobne przedmioty takie jak noże, garnki itp. I czego jeszcze byście radzili? Z chęcią uzyskam jakąś ofertę od firm na sprzęt.
2014-07-02 19:16:23 13
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.