| DO TEMATU |
DATA |
WYPOWIEDZI |
Jak wypromować lokal
Najlepszą formą promocji, ale też długofalową, jest wyjątkowy produkt. Może to być coś niespotykanego na Twoim lokalnym rynku, mogą to być ciekawe nazwy potraw lub wyróżniające się stroje personelu :) |
2014-10-06 13:58:05 |
14 |
|
Otwieram Bistro. Potrzebuję porad
Zgadzam się, że lokalizacja i klimatyzacja to najważniejsze sprawy. Następnie reklama. |
2014-10-06 13:51:52 |
18 |
|
Toaleta, czy jest gastronomia która wymaga jednej toalety w lokalu?
Wszystko zależy od Sanepidu w danej miejscowości. |
2014-10-06 13:50:12 |
4 |
|
Streetfood - frytki belgijskie (lub smażone na sposób belgijski), wursty, burgery 100% wołowiny
Na wizytę Sanepidu czeka się do tygodnia (zależy od miasta) a decyzję poznasz podczas wizyty. Procedurę odbioru lokalu opisałem na blogu niepoddawajsie.pl , jeśli interesują Cię inne aspekty to zapraszam do przeczytania :) |
2014-08-08 16:38:38 |
6 |
|
Z fast foodu na slow food
Dzięki za odpowiedź. Czy dodatkowe blaty o których piszesz mogą mieć małe rozmiary, np 1mx1,5m jeśli byłoby to wystarczające do przygotowania warzyw/mięsa? Czy zlewy mogą być jednokomorowe? A co za tym idzie, czy jeden zlew dwukomorowy z dwoma kranami będzie dobry? |
2014-04-28 16:37:25 |
4 |
|
naczynia drewniane, wiklinowe a Sanepid i przepisy
Mimo wszystko widziałem w Warszawie w większości burgerowni drewniane tacki i właśnie wyścielone jakimś papierem, a na tym jest burger/frytki. Też mnie to ciekawi, jak sanepid patrzy na tego typu naczynia. |
2014-04-25 21:56:07 |
6 |
|
Z fast foodu na slow food
Chcę zmienić swój lokal który został odebrany jako fast food, na slow food. Opiszę jak to wygląda obecnie. Mam piwo i kawę, produkty z obróbką termiczną, jeden zlew dwukomorowy na kuchni, jeden zlew jednokomorowy przy wydawaniu. Do tego zmywarkę z wyparzarką. Nie mam pozwolenia na wydawanie posiłków na talerzach z uwagi na brak drogi czysta-brudna.
Slow-food mogę podawać w jednorazowych kartonikach, żaden problem. Dochodzi sprawa:
- obierania, krojenia i przechowywania warzyw,
- przygotowania i przechowywania mięsa,
- wypieku i przechowywania bułek,
Wiem że przechowywać półprodukty i surowce mogę w jednej lodówce w opisanych pojemnikach.
Czy do obierania i krojenia warzyw, przygotowania mięsa (robienie kotletów) i robienie bułek potrzebne mi są jakieś dodatkowe pomieszczenia? Czy wystarczy dodatkowy zlewozmywak i rozgraniczenie blatów pod warzywa, mięso i bułki? Ewentualnie rozgraniczenie czasowe (np. bułki mogę piec rano przed otwarciem).
Będę wdzięczny za porady |
2014-04-25 21:34:03 |
4 |
|
Która firma użycza ekspresy do kawy?
Każda użycza. Lavazza, MK Cafe i inne...
Lodówkę dostaniesz od browaru i Coca coli/Pepsi. |
2013-06-26 23:45:52 |
8 |
|
Poszukuję dostawców tarty, muffinek i piw niszowych do okolic Rybnika
Jak w temacie. Chętnie nawiążę współpracę z firmami. |
2013-06-26 23:44:58 |
3 |
|
dotacje UE czy PUP ?
Ja jestem na ostatnim etapie starania sie o dofiannsowanie z UE działanie 6.2
Można też z PUP, ale to 2x mniej niż z UE.
Są też konkursy różnych firm, ale duża konkurencja |
2013-01-21 17:26:00 |
6 |
|
Impreza z DJ a opłaty dla ZAIKS
Dzień dobry, nie udało mi się znaleźć nigdzie tego tematu. Proszę o wyjaśnienie, czy jeśli zatrudniam DJ'a na imprezę w moim lokalu - raz w tygodniu, to muszę podpisywać umowę z OZZ? W tygodniu gra u mnie muzyka z licencji CC. |
2012-05-18 17:28:25 |
1 |
|