![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: Z FAST FOODU NA SLOW FOOD |
|||||||
|
Autor:
Parsi
Tematy: 3 Wypowiedzi: 11 |
Chcę zmienić swój lokal który został odebrany jako fast food, na slow food. Opiszę jak to wygląda obecnie. Mam piwo i kawę, produkty z obróbką termiczną, jeden zlew dwukomorowy na kuchni, jeden zlew jednokomorowy przy wydawaniu. Do tego zmywarkę z wyparzarką. Nie mam pozwolenia na wydawanie posiłków na talerzach z uwagi na brak drogi czysta-brudna.
Slow-food mogę podawać w jednorazowych kartonikach, żaden problem. Dochodzi sprawa: - obierania, krojenia i przechowywania warzyw, - przygotowania i przechowywania mięsa, - wypieku i przechowywania bułek, Wiem że przechowywać półprodukty i surowce mogę w jednej lodówce w opisanych pojemnikach. Czy do obierania i krojenia warzyw, przygotowania mięsa (robienie kotletów) i robienie bułek potrzebne mi są jakieś dodatkowe pomieszczenia? Czy wystarczy dodatkowy zlewozmywak i rozgraniczenie blatów pod warzywa, mięso i bułki? Ewentualnie rozgraniczenie czasowe (np. bułki mogę piec rano przed otwarciem). Będę wdzięczny za porady
Blog na temat prowadzenia knajpy
www.niepoddawajsie.pl |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
misiaczeklodowy
![]() ![]() Tematy: 2 Wypowiedzi: 73 |
obieranie i krojenie warzyw - czyli przygotowania warzyw, osobny zlew i blat
przygotowanie mięsa - czyli mycie mięsa i jego przygotowalnia, kolejny zlew i blat nie wiem z czego ma być pieczywo, ale jakby pojawiły się w nim jajka potrzebne byłoby kolejne pomieszczenie Podsumowując: nie ma fizycznej możliwości robienia w lokalu fast food - czyli z półproduktów takich samych produktów jak z pełną kuchnią. Wydzielony blat nie wystarczy, muszą być osobne pomieszczenia. |
||||||
|
Autor:
Parsi
Tematy: 3 Wypowiedzi: 11 |
Dzięki za odpowiedź. Czy dodatkowe blaty o których piszesz mogą mieć małe rozmiary, np 1mx1,5m jeśli byłoby to wystarczające do przygotowania warzyw/mięsa? Czy zlewy mogą być jednokomorowe? A co za tym idzie, czy jeden zlew dwukomorowy z dwoma kranami będzie dobry?
Blog na temat prowadzenia knajpy
www.niepoddawajsie.pl |
||||||
Autor:
misiaczeklodowy
![]() ![]() Tematy: 2 Wypowiedzi: 73 |
Parsi napisał(a) w dniu 2014-04-28 o godzinie 16:37:25: Dzięki za odpowiedź. Czy dodatkowe blaty o których piszesz mogą mieć małe rozmiary, np 1mx1,5m jeśli byłoby to wystarczające do przygotowania warzyw/mięsa? Czy zlewy mogą być jednokomorowe? A co za tym idzie, czy jeden zlew dwukomorowy z dwoma kranami będzie dobry? Źle przeczytałeś :-) Blaty nie wystarczą. Musisz mieć osobne pomieszczenia: przygotowalnia mięsa + zlew z ociekaczem, przygotowalnia warzyw + zlew z ociekaczem, ewentualnie trzecie pomieszczenie do jajek |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 04:41:20 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|