LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
| DO TEMATU |
DATA |
WYPOWIEDZI |
Koszt otwarcia restauracji, remont i urządzenie...?
podana przez ciebie kwota może nie wystarczyć na otworzenie dobrego lokalu jakim powinna być restauracja, ale każdy ma inne wymagania i dla każdego restauracja to inne pojęcie. Remont to potężna kwota, a wyposażenie kuchni nie wiele mniejsza.
Podaj jakieś dane to Ci podpowiem co i jak dobrze zrobić. |
2011-06-09 20:54:07 |
37 |
|
Potrzebuje pomocy przy zakupie
Ja się nie zgadzam z Tobą GUTEK, urządzenia gastronomiczne tzw używane nie są wcale takie złe, trzeba sprawdzać co się kupuje! Na allegro już nie raz widziałem i słyszałem jak znajomi kupowali i wszystko było okey. Nowe maszyny też się psują i co ma do tego serwis, który jak przyjedzie z reguły nie ma części przy sobie. Skoro jesteś tak obeznany w temacie gastronomii to chyba wiesz jak działa serwis :-)
Nie rozumiem tylko jak można tutaj o takie szczegóły dopytywać skoro się nie widzi tego sprzętu. Gutek dobrze zwraca uwagę na pojemność tego pieca bo dla ciebie w małej gastronomii to on jest zbyt duży.. No chyba że jesteś taka skromna i masz taką małą knajpę na 300 osób. |
2011-06-06 20:54:22 |
10 |
|
Jakie koszty otwarcia małej gastronomii??
Podaj jakieś dane kontaktowe do siebie, podpowiem jakie urządzenia gastronomiczne należy wybrać, jak załatwić dotację itp. Wiem gdzie można kupić urządzenia w dobrych cenach! |
2011-05-28 12:26:42 |
9 |
|
PROSZE POMÓŻCIE
jeśli dalej potrzebujesz pomocy przy dotacji to daj znać, znam się na tym... |
2011-05-24 11:05:33 |
44 |
|
Wymagania przyczepy gastronomicznej
Miałem okazję kiedyś robić meble do zabudowy w kontenerze i z tego co pamiętam był wykonany z płyty ale jakiej to nie wiem, napewno problemem było spoiwo pomiędzy płytami, mogę się mylić ale dopytaj...
Zabudować przyczepę to nie problem, ale ja osobiście wolałbym kupić gotowca, ze względu na przyłącza instalacyjne, zawieszenie, a przedewszystkim wysokość przyczepy. |
2011-05-24 10:55:42 |
14 |
|
Przepis na pierogi pieczone z kaszą
Składniki:
CIASTO
- 3 szklanki mąki
- 3 dag drożdży
- 2 jajka
- 3/4 szklanki mleka
- łyżka oleju
- sól
- 1/2 kostki masła
FARSZ
- 1 szklanka kaszy gryczanej
- 5 grzybów suszonych
- duża cebula
- 2 łyzki masła
- jajko
- białko
- majeranek
- sól, pieprz
Krok po kroku:
1) Z mąki, drożdży , jaj i łyżki oleju wyrobić ciasto, dodac letnie mleko i odstawić do wyrośnięcia
2) Namoczone grzyby drobno posiekać, w wodzie, w ktorej sie moczyły ugotowac na sypko kaszę
3) Cebulę pokroic i podsmażyc na oleju, wymieszać wszystkie składniki farszu
4) Wyrośnięte ciasto rozwałkować, posmarować miękkim masłem, założyc do środka rogi i rozwałkować do poporzedniej wielkości, smarowanie powtórzyć jeszcze 3 razy, przy czym ostatnie ciasto powinno mieć grubosć 1/2 cm
5) Pokroić je na kwadraty średniej wielkości, na każdy nałożyć łyżkę farszu, złożyć, smarując brzegi białkiem i zagnieść widelcem, by utworzyć ząbki
6) Ułozyć na wysmarowanej tłuszczem blasze, posmarowac pierogi białkiem. Piec, aż sie zarumienią, najlepiej w temperaturze 180 stopni |
2011-05-24 08:45:19 |
2 |
|
|