FORUM     OGŁOSZENIA     KATALOG FIRM                  REKLAMA     KONTAKT

LOGIN: HASŁO:
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / KOSZT OTWARCIA RESTAURACJI, REMONT I URZĄDZENIE...?

SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE UDOSTĘPNIJ      NOWY TEMAT
POLECAMY: wyposażenie kuchni  
TEMAT FORUM: KOSZT OTWARCIA RESTAURACJI, REMONT I URZĄDZENIE...?
Autor: adam

Data: 2011-06-08
Czas: 20:36:32

Tematy: 2
Wypowiedzi: 4
Witam wszystkich.
Mam pytanie do panstwa ?
Za jakies 2 miesiace planuje zaczac remont i urzadzenie lokalu pod restauracje. Na tan cel ma przeznaczone jakies 250-270 tys. Opwiem o lokalu... Jest to piwnica w kamieniecy ktora trzeba calkowicie wyremontowac,hydraulika wentytlacja kuchnia lazienki sala i przktycznie wszystko.....
Moze ktos z Panstwa robil remont podobnego lokalu i zna koszta lub moglby je w przyblizeniu okreslic.

Pozdrawiam Adam

Dodaj firmę do katalogu firm dla gastronomii

Autor: darful

Data: 2011-06-08
Czas: 20:49:32

Wypowiedzi: 36
Jeśli dysponuje Pan takim kapitałem,to we wstępnej fazie powinno wystarczyć -warto negocjować z firmą/firmami,które wykonają taki remont

Koszt otwarcia restauracji, remont i urządzenie...?
Autor: Gutek

Data: 2011-06-09
Czas: 19:22:48

Tematy: 5
Wypowiedzi: 175
Według mnie 300 tyś zł na remont lokalu wraz z jego wyposażeniem to zbyt mało.

1) instalacja elektryczna > 20 000 zł
2) instalacja hydrauliczna (toalety, doprowadzenie wody do kuchni, odpływy itp) > 20 000 zł
3) instalacja gazowa > 5 000 zł
4) instalacja wentylacyjna > 20 000 zł
5) pozostałe prace budowlane (malowanie, ewentualne ściany działowe itp) > 10 000 zł
6) wyposażenie kuchni > 150 000 zł
7) wyposażenie sali (bar, stoły, krzesła, oświetlenie) > 40 000 zł

Nie wiem na ile osób ma być ten lokal ale mniej więcej tyle musisz zakładać... jak to jest jeszcze w piwnicy to będzie dużo zabawy z budowlanką..

potrzebujesz pomocy przy otwarciu lokalu gastronomicznego, chętnie pomogę.
kompleksowe wyposażenie gastronomii sklep gastronomiczny: www.gastronomiczne.pl zapraszam..

Autor: INOX

Czas: 20:54:07

Wypowiedzi: 6
podana przez ciebie kwota może nie wystarczyć na otworzenie dobrego lokalu jakim powinna być restauracja, ale każdy ma inne wymagania i dla każdego restauracja to inne pojęcie. Remont to potężna kwota, a wyposażenie kuchni nie wiele mniejsza.

Podaj jakieś dane to Ci podpowiem co i jak dobrze zrobić.

Czas: 21:55:34

O jakie dane chodzi ??
Mysle o sprzecie urzywanym sprowadzanym z zachodu bo mam tak mam taka mozliwosc wiec liczylem ze bedzie to polowa tej kwoty podanej przez Gutka ... Najbardziej obawiam sie kosztow samego remontu bo trzeba robic od podstaw,ale skoro Gutek podajesz takie kwoty to moze nie bedzie tak zle. Zastamnawiam sie jeszcze czy moge wynegocjowac jakas kwote od firm piwowarskich Zywiec lub kompanie piwowarska ?

Autor: Gutek

Czas: 22:33:58

Tematy: 5
Wypowiedzi: 175
Podane kwoty to absolutne minimum, policz np koszt samych kafelek w kuchni, a gdzie reszta? Elektryka to potężny wydatek, wentylscja też.. Projektu technologicznego za darmo nikt nie zrobi..

Z browaru można dostać dobrą kasę, ale lokal musi być w dobrym miejscu, gdzie będzie dobra sprzedaż piwa, za darmo nic nie ma.

Większość klientów, z którymi współpracowałem przy otwieraniu restauracji to 500 tyś to i tak mało..

Sprzęt używany, sprowadzony z zagranicy, w dobrej restauracji?

Napisz coś więcej na temat swojego pomysłu..

potrzebujesz pomocy przy otwarciu lokalu gastronomicznego, chętnie pomogę.
kompleksowe wyposażenie gastronomii sklep gastronomiczny: www.gastronomiczne.pl zapraszam..

Czas: 23:15:46

Zdadzam sie ze nikt niczego nie robi za darmo !
Temu wlasnei zadalem pytanie odnosnie kosztow :)
Wiem ze projekty budowlane wentylacyjne i cale reszta kosztuje...
Jest to lokal o powierzchni 220m wiec raczej myslalem o spokojnej restauracji na ok 40-50 gosci
Myslalem o zrobieniu jej w drewnie z polaczeniem z cegla i komieniem na scianach,sufit motywami z gipsu do tego odpowiednie osiwtlenie. Ale to wszystko do przedyskutowania z projektantem. Drugim pomyslem byla by aranzacja na styl ,,siedliska,, nawiazanie do wiejskiego klimatu.... Ale to naprawde musze zobic mala ankiete wsrod zanjomch i porozmawiac z projektantem:)

Autor: mastal23

Data: 2011-06-13
Czas: 00:19:04

Wypowiedzi: 10
sprzęt używany, sprowadzony z zagranicy? oczywiście że tak. dobry kucharz potrafi stworzyć coś dobrego nawet na używanym sprzęcie. jeśli chodzi o remont to odpowiedz dostaniesz na forum budowlanym bo remont można zrobić za 50 i również 150 tys. forum w zasadzie jest po to żeby radzić ale nie słuchaj wszystkiego co piszą :)

Autor: Markus

Data: 2011-06-18
Czas: 09:28:30

Wypowiedzi: 5
Jeśli potrzebujesz wyposażyć lokal, zgłoś się do mnie, posiadam sprzęt gastronomiczny nowy i używany. Będzie można wyceniać, negocjować.

Autor: karolkarol

Data: 2011-07-02
Czas: 15:17:59

Wypowiedzi: 6
Witam
Mam na szprzedazy caly sprzet do restauracji.We wtorek zamykamy ja ,miesci sie w Londynie.
Sprzet kuchenny ,bar ,sala,calosc-bardzo okazyjna cena.zainteresowane osoby prosze o
kontakt,przesle zdjecia
Pozdrawiam
Karol

KOSZT OTWARCIA RESTAURACJI, REMONT I URZĄDZENIE...?

Autor: kominiarz111

Data: 2011-07-30
Czas: 16:11:58
jesli potrzebujesz usług kominiarskich t.j. doprowadzenie przewodów wentylacyjnych do lokalu, uszczelnianie przewodów kominowych, protokoły odbioru itp. kontakt na nr. 503444301.

Autor: paltotini

Data: 2011-11-23
Czas: 18:35:10

Wypowiedzi: 2
witam serdecznie, jestem bardzo ciekawa jak idzie ci remont i jak wychodzą koszty, bo odnoszę wrażenie że na lokal o tej powierzchnii, i z takim konceptem to znacznie za mało, ale napisz proszę jak Ci idzie

Autor: Gaskom

Data: 2011-12-23
Czas: 10:52:37

Wypowiedzi: 25
Sprzęt uzywany moim zdaniem w niczym nie ustępuje a w niektórych przypadkach jest nawet lepszy i bardziej żywotny od nowego chińskiego. I nie piszę tego tylko dlatego że handluję takim sprzętem, piszę to na podstawie opinii klientów oraz własnego rozeznania w temacie.
Zapraszam do odwiedzenie mojej strony www.gaskom.pl i zapoznanie się z moją ofertą.
Pozdrawiam

Kompleksowe wyposażenie gastronomii www.gaskom.pl. Producent mebli ze stali nierdzewnej. Zadzwoń 509 855 993, napisz marcin@gaskom.pl - Pomożemy, Doradzimy, Wyposażymy.

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

Adres IP: 38.107.179.224

Data: 2012-05-18
Czas: 23:25:16
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: KOSZT OTWARCIA RESTAURACJI, REMONT I URZĄDZENIE...?
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "Koszt otwarcia restauracji, remont i urządzenie...?" w grupie "forum ogólne"
TAGI: wyposażenie gastronomii (18)    urządzenia gastronomiczne (18)    gastronomia (45)    restauracja (13)    restauracje (14)    sprzęt gastronomiczny (14)    lokal gastronomiczny (11)    wyposażenie restauracji (6)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zatrudnie Kucharza - Gdynia    Impreza z DJ a opłaty dla ZAIKS    Przyczepa gastronomiczna wynajem czy zakup?   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2012.