![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: POTRZEBUJE POMOCY PRZY ZAKUPIE |
|||||||
|
Autor:
kinga
Wypowiedzi: 3 |
Hej,
na allegro znalazłam 2 aukcje, które zwróciły moją uwagę, chciałabym uzyskać od Was uwagi co do tego sprzętu czy warto go nabyć oraz jakie mogą być ewentualnie z nim problemy. Prowadzę małą gastronomię i na nowy sprzęt mnie nie stać więc muszę kupić urządzenia używane. Oto wspomniane aukcje: http://allegro.pl/piec-konwekcyjno-parowy-10-polek-zadbany-brutto-i1649634303.html http://allegro.pl/sztkownica-ma-ga-i1639015386.html Będę bardzo wdzięczna za pomoc lub ewentualne sugestie co do innych aukcji, które możecie mi polecić.. Ja potrzebuje jakiś piekarnik lub piec i maszynę do szatkowania warzyw.. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
kinga
Wypowiedzi: 3 |
Tutaj jest jeszcze jedna aukcja:
http://allegro.pl/szatkownica-do-warzyw-stalgast-typ-713001-i1642089851.html |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Aukcja 1) Piec konwekcyjno-parowy 10 półek:
- stan wizualny nie jest najgorszy - bojler to wydajne rozwiązanie ale często zawodne i problemowe, bo gdy podajemy twardą wodę to zaczynają się częste naprawy, a to kosztuje - piec pojemny, 10 x GN 1/1 to nie mało więc się zastanów, bo wykorzystywać taki piec np. do przygotowywania np. 5 porcji się nie opłaca, szczególnie że prowadzisz małą gastronomię.. - pokrętła zamiast panelu sterowania np. dotykowego to plus i minus. Pokrętła są dobre bo obsługa jest prosta i czytelna, a w przypadku usterki niski koszt naprawy, ale w dzisiejszych czasach piec bez panelu dotykowego to jak jazda dużym fiatem..:) - zwróć uwagę na jego pojemność i pobór mocy, w małej gastronomii napewno to nie będzie wykorzystane. Aukcja 2) szatkownica - ceny są niskie to fakt, ale nową jest nie wiele droższa - aukcja z szatkownicą firmy stalgast nie jest zła ale jak pisałem wcześniej, różnica nie jest aż tak duża, żeby nie kupić nowego urządzenia np. za około 2000 zł. Na temat urządzeń używanych: - czasami dobra cena - czasami dobry stan techniczny - wysokie koszty napraw w przypadku awarii, które często mają miejsce, rzadko się zdarza aby kupić sprzęt gastronomiczny w dobrym stanie technicznym, czasami ładnie wygląda ale tylko wygląda. - brak gwarancji pełnej np. 12 lub 24 miesiące - brak pewności co do ich działania, miałem sytuację, że klient zadzwonił kilka godzin przed weselem że ma problem z piecem (używanym, kupionym od kogoś) i co się okazało, usterka poważna, brak części aby usunąć usterkę na miejscu, a do tego wysokie koszty naprawy :) w sumie to tyle.. PS. do małej gastronomii to albo piec konwekcyjny albo piec konwekcyjno-parowy ale o małej pojemności (żeby się opłacało to wystarczy mały piec np. 3 lub 5 x GN 1/1) |
||||||
|
Autor:
INOX
Wypowiedzi: 6 |
Ja się nie zgadzam z Tobą GUTEK, urządzenia gastronomiczne tzw używane nie są wcale takie złe, trzeba sprawdzać co się kupuje! Na allegro już nie raz widziałem i słyszałem jak znajomi kupowali i wszystko było okey. Nowe maszyny też się psują i co ma do tego serwis, który jak przyjedzie z reguły nie ma części przy sobie. Skoro jesteś tak obeznany w temacie gastronomii to chyba wiesz jak działa serwis :-)
Nie rozumiem tylko jak można tutaj o takie szczegóły dopytywać skoro się nie widzi tego sprzętu. Gutek dobrze zwraca uwagę na pojemność tego pieca bo dla ciebie w małej gastronomii to on jest zbyt duży.. No chyba że jesteś taka skromna i masz taką małą knajpę na 300 osób. |
||||||
|
Autor:
Pietras
Wypowiedzi: 8 |
Ja kupiłem używane urządzenia do przyczepy fast food, która pracuje dopiero od czerwca, bo wcześniej się nie opłacało i sprzęt działa.. Większą część kupiłem na allegro i w komisie w słupsku, cena była bardzo dobra! Jeśli mi się biznes sprawdzi to dopiero wtedy zainwestuję pieniądze na lepszy nowy sprzęt. Nastawiliśmy się na początku na typowe jedzenie fast food a lepiej się sprzedają kurczaki :) czekamy na typowy sezon wakacyjny i wtedy ocenimy co będzie, oby sytuacja która opisał gutek nie miała miejsca, bo każdy dzień to będzie strata..
Urządzenia używane kosztowały mnie około 15000 zł gdzie nowe miały kosztować prawie 30000 zł, zaoszczędziłem dużo a pieniędzy i tak nie miałem na początku.. Jak będzie dobry sezon to mogę nawet wywalić to co teraz mam i kupić nowe na przyszły sezon :) znajomy tak robi że zawsze po sezonie sprzedaje i przed kolejnym kupuje następne urządzenia.. |
||||||
|
Autor:
kinga
Wypowiedzi: 3 |
cena pieca jest duża ale według mnie nie wygląda on źle, nie znam się za bardzo na prądzie :) jeśli dużo pobiera to jaki ma być ten piec, ile mocy ? nowa szatkownica kosztuje ponad 3000 zł to używana jest tańsza, PIETRAS napisał że kupił używane na sezon a później wymieni też chciałabym tak zrobić.. Bo co będzie jeśli mi się nie uda?
|
||||||
|
Autor:
mastal23
Wypowiedzi: 10 |
kinga, zależy jak duże ilości chcesz szatkować. ja mam małą gastonomię i świetnie radzę sobie na maszynce do mięsa zelmera z przystawką do szatkowania. nie straszna jej kapusta w ilości 10kg a koszt to niecałe 300 zł.
ja rozpędziłem się z kupnem opiekacza do kebaba na 70 kg mięsa (do sprzedania na forum) i żałuję bo wystarczyłby nawet na 15 kg. A jeśli chodzi o piec to też proponowałbym mniejszy. zależy też co konkretnie chcesz w nim przygotowywać. para w piecu czasami bardzo sie przydaje. |
||||||
![]() Autor: Gaskom ![]() Wypowiedzi: 25 |
Witam
Sprzęt uzywany w przypadku braku większej gotówki albo w przypadku oferty kupna sprzętu nowego chińskiego producenta - to najlepsza opcja. Gutek mylisz sie - na sprzęt uzywany dajemy 12 lub nawet 24 miesiące gwarancji. Sprzedałęm juz szalone ilości takiego sprzętu klientom i jak do tej pory wszyscy są zadowoleni. Posiadamy własny serwis, na miejscu, sprzęt zawsze przed sprzedażą przechodzi gruntowny przegląd, są wymieniane częsci utrudniające sprawną pracę tych urządzeń. Zapraszam do zapoznania sie z ofertą firmy Gaskom ze Słupska na www.gaskom.pl, jeśli masz pytania pisz marcin@gaskom.pl, powołaj sie na ogłoszenie z tego forum. Pozdrawiam
Kompleksowe wyposażenie gastronomii www.gaskom.pl. Producent mebli ze stali nierdzewnej. Zadzwoń 509 855 993, napisz marcin@gaskom.pl - Pomożemy, Doradzimy, Wyposażymy.
|
||||||
![]() Autor: Gaskom ![]() Wypowiedzi: 25 |
Nasza oferta obejmuje kompleksowe wyposażenie obiektów gastronomicznych w maszyny nowe oraz używane, które wystawiamy na powierzchni 2500 m. Oferujemy też meble ze stali nierdzewnej własnej produkcji, wykonywane na zamówienie by lepiej spełnić wymagania Państwa indywidualnych potrzeb. Nasz wykwalifikowany personel świadczy też usługi w kwestii doradztwa, dzięki czemu naszą ofertę można śmiało zaliczyć do najbardziej atrakcyjnych na rynku.
W razie pytań dzwoń 509 855 993 Marcin
Kompleksowe wyposażenie gastronomii www.gaskom.pl. Producent mebli ze stali nierdzewnej. Zadzwoń 509 855 993, napisz marcin@gaskom.pl - Pomożemy, Doradzimy, Wyposażymy.
|
||||||
|
Autor:
Rewizor88
Wypowiedzi: 2 |
Konkretnej firmy Ci nie polecę, aczkolwiek mogę Ci podać fajną stronkę : [LINK USUNIĘTY PRZEZ ADMINA] znajdziesz tu katalog firm, które się specjalizują sprzętem gastronomicznym.
|
||||||
| POTRZEBUJE POMOCY PRZY ZAKUPIE | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 05:57:48 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|