| DO TEMATU |
DATA |
WYPOWIEDZI |
Kwiaty jadalne
Jak na złość Panie dostały "danie" z tymi kwiatkami i nie ważne skąd mogę je kupować to nie problem ale jaki wpis i gdzie? |
2014-05-12 14:16:27 |
12 |
|
Kwiaty jadalne
[url=http://www.forumgastronomiczne.pl/user/misiaczeklodowy_u11417][color=#000000][size=1]misiaczeklodowy[/size][/color][/url][color=#000000][size=1] chodzi o nasturcje z ogródka nie kupny. [/size][/color] |
2014-05-09 09:40:23 |
12 |
|
Kwiaty jadalne
No tak zgadzam się ja chcę dodawać nasturcje jako dekorację ale musi być odpowiedni wpis w księdze HACCP ale gdzie to zaznaczyć ?wpisać nie mam pojęcia :( |
2014-05-09 09:38:22 |
12 |
|
Kwiaty jadalne
Sanepid odradził podawanie na talerzach do dekoracji kwiatów jadalnych a mianowicie nasturcję czy ma rację przecież są również przepisy w których skład wchodzi ten kwiatek? jeśli nie to jaki zapis dodać do księgi HACCP abym mogła je podawać? |
2014-05-04 10:36:51 |
12 |
|
drobny sprzęt kuchenny
Roboty kuchenne ? Najlepiej mikser stojący wielofunkcyjny, szatkownice do warzyw, miski,miseczki,tarki jest tego dużo np takie coś jak otwieracz do puszek stacjonarny.... uważaj na wciskanie sprzętu najlepiej pogadaj z kucharzem bo niepotrzebny sprzęt to zamrożona gotówka a na start jest ona potrzebna. Warto zainwestować w fajne naczynia do podawania skoro to karczma to dziczyzna fajnie gdy podawana jest w klimacie a nie restauracyjnej porcelany. |
2014-03-07 13:14:17 |
14 |
|
Gdzie ogłosić się z nową firma?
Lub też założenie profilu na fb swojego lokalu i zapraszać znajomych z okolicy i prosić o polecanie a na stronie zachęcać do przyjścia :-) wielu znajomych Jak i firm tak robi. |
2014-03-07 10:53:26 |
6 |
|
Kawa, herbata, alkohole na Śląsku
Ekspres warto kupić samemu to fakt wtedy masz możliwość też wyboru kawy testując a nie gdy np będzie sporo skarg ze strony klientów jesteś uwiązany umową. Kawy są różne jak i wina więc nie każdy pije białą ale są smakosze czarnej więc i smaku :-) ja kupiłam kilka zanim wybrałam tą właściwą. Co do napoi czy herbaty poproś na stronach internetowych producenta o kontakt ze strony przedstawiciela i wybierz ofertę najlepszą sugerując że ta konkurencyjna oferuje lepsze warunki są konkurencyjne firmy coca cola vs pepsi, lipton vs dilmah. Szkło czy porcelana również powinna być oferowana a na start zapewniona. |
2014-03-07 10:49:34 |
8 |
|
Szukam dostawcy na napoje: kawa, piwo, soki
Jeżeli chodzi o piwo to najlepiej umówić się nie z jednym a kilkoma przedstawicielami browarów i zapytać o warunki i co oferują jest taka konkurencja na rynku że łaski nie robią słuchając oferty warto podkreślać że konkurencyjna firma oferuje więcej. O kontakt z przedstawicielem najlepiej poprosić na stronie internetowej danego browaru. |
2014-03-07 10:36:02 |
6 |
|
NALESNIKARNIA - Kupno sprzetu,wyposazenia i cale know-how
Jeśli chodzi o piwo z dystrybutorów to najprościej będzie porozmawiać z przedstawicielem jakiegoś browaru określając warunki dostaniesz dystrybutor z całym osprzętem. Co do naleśników przepisów jest sporo warto wybrać taki który się sprawdzi ja robię ciasto już na oko a oprócz mąki jajek i mleka dodaję wodę gazowaną i olej jak również szczyptę wanilii i co ważne naleśnikarkę smaruję słoniną. |
2014-03-07 10:11:41 |
6 |
|
używany ekspres kolbowy - czy warto
Kupując używany warto sprawdzić smak samej wody dlaczego? Bo np ekspres który nie był regularnie czyszczony np tabletkami po każdej zmianie może doprowadzić do zabrudzeń grzyb itd tak samo z dyszami do spieniania mleka sprawdzić jak pracują. Warto sprawdzić mocowanie kolby chodzi o uszczelki, które wymienia się najczęściej. |
2014-03-07 10:00:37 |
11 |
|
Czy wasi pracownicy jedzą za darmo czy płacą za posiłki?
Jeżeli pracuje 12 godzin to mu się należy ale tak naprawdę to zależy od pracodawcy. Tak naprawdę najlepiej gdy jest fundusz socjalny http://prawo.rp.pl/artykul/662489.html |
2014-03-07 09:49:46 |
8 |
|
Jak to jest z tymi punktami krytycznymi
Witam
Podjęłam nową pracę i potrzebuję pomocy, w księdze HACCP sanepid zwrócił mi uwagę że w kawiarni skoro nie ma produkcji nie muszę mieć wyznaczonych punktów krytycznych . Ale ciasto na gofry dostaję z kuchni restauracyjnej gotowe piekę i wydaję do klienta , w lodówkach trzymam śmietanę ubitą w syfonie, w zamrażarkach lody no i owoce po otwarciu w puszce też w chłodniach. Więc Panie stwierdziły że wystarczy kontrola temperatur chłodziarek ale czy na pewno? Proszę o pomoc bo nie wiem sama. |
2013-09-12 13:19:50 |
4 |
|