![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: CZY WASI PRACOWNICY JEDZą ZA DARMO CZY PłACą ZA POSIłKI? |
|||||||
|
Autor:
pional Tematy: 2 Wypowiedzi: 3 |
Witam. Prowadzę lokal z obiadami domowymi. Dużo ludzie, duży przemiał jedzenia. W związku z tym mam pytanie. Czy wasi pracownicy mogą jeść za darmo czy płacą za jedzenie? Jak to u was jest?
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Pracownik,jesli pracuje w pełnym wymiarze pracy powinien mieć jeden posiłek regenerujący, czy to będzie z cateringu czy od Was zależy już od producenta
|
||||||
![]() Autor: ProfitOn Wypowiedzi: 6 |
Wiadomym jest, że pracownik jak będzie głodny to i tak zje, więc lepiej to usystematyzować. To już zależy od Ciebie, jak to zrobisz, jeśli na koniec dnia i tak Ci zostaje i musisz wyrzucić, to dawałbym za darmo, bo ludzie nie są głupi. Jeśli jest inaczej to proponuję sprzedawać po kosztach produkcji, czyli ok 5 zł.
|
||||||
Autor:
spec gastronomiczny
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 126 |
Pracownik czy mu się należy czy nie to i tak swoje zje:)
|
||||||
|
Autor:
blue
Tematy: 2 Wypowiedzi: 12 |
Jeżeli pracuje 12 godzin to mu się należy ale tak naprawdę to zależy od pracodawcy. Tak naprawdę najlepiej gdy jest fundusz socjalny http://prawo.rp.pl/artykul/662489.html
|
||||||
|
Autor:
warzywniak
Wypowiedzi: 8 |
Myślę, że spec ma rację :) Ja planuję jakiś podstawowy obiad jednak zaoferować, najlepiej taki, który trzeba zjeść tego samego dnia, bo potem nic z niego nie będzie. To chyba też lepiej działa na morale pracowników ;)
|
||||||
|
Autor:
BaskaTo
Wypowiedzi: 5 |
Ja nie jestem właścicielem ale pracą lokalu gastronomicznego i wszyscy mają zapewniony jeden ciepły posiłek dziennie. Myślę, że to uczciwe i dobre rozwiązanie, poza tym gdy tak nie było każdy chodził i podjadał coś po kryjomu, teraz nie ma takiej potrzeby i atmosfera jest zdrowsza.
|
||||||
![]() Autor: dawidkoli Wypowiedzi: 6 |
Lepiej zapewnić jedzenie i napoje (to koniecznie), niz zeby pracownicy podjadali po kryjomu.
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 04:42:50 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|