FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: JAK TO JEST Z TYMI PUNKTAMI KRYTYCZNYMI |
|||||||
Autor:
blue
Tematy: 2 Wypowiedzi: 12 |
Witam
Podjęłam nową pracę i potrzebuję pomocy, w księdze HACCP sanepid zwrócił mi uwagę że w kawiarni skoro nie ma produkcji nie muszę mieć wyznaczonych punktów krytycznych . Ale ciasto na gofry dostaję z kuchni restauracyjnej gotowe piekę i wydaję do klienta , w lodówkach trzymam śmietanę ubitą w syfonie, w zamrażarkach lody no i owoce po otwarciu w puszce też w chłodniach. Więc Panie stwierdziły że wystarczy kontrola temperatur chłodziarek ale czy na pewno? Proszę o pomoc bo nie wiem sama. |
||||||
REKLAMA |
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 22 Wypowiedzi: 548 |
Krytyczny punkt kontrolny to sytuacja, która nie kontrolowana może doprowadzić do zatrucia pokarmowego najczęściej krytyczny punkt kontolny wyznaczany jest dla procesów obróbki termicznej czy schładzania surowców niektórzy konsultanci i Panie z SANEPIDU za krytyczny punt kontrolny uważają temperaturę przechowywania surowców nie poddawawnych póżniej obróbce termicznej. Proszę pamiętać o tym, że nie ma obowiązku wyznaczenia krytycznych punktów kontrolnych (do ich wyznaczenia pomocne jest drzewo decyzyjne) w celu wdrożenia HACCAPU Nieraz system HACCP obowiązuje wyłącznie w oparciu o punkty kontrolne i nie jest to błąd.
W październiku w Warszawie będą oodbywały się warsztaty poświęcone zagadnieniom związanym z otwieraniem lokalu gastronomicznego, na któym poruszane zostaną zagadnienia związane z systemem HACCAP serdecznie na nie zapraszam Szczegóły dotyczące szkolenia pod adresem mail poltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
Autor:
Katarzyna79
Wypowiedzi: 4 |
Zapraszam na jednodniowe szkolenie HACCP do Krakowskiej Szkoły Restauratorów www.ksr.net.pl
|
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 22 Wypowiedzi: 548 |
Zapraszam na szkolenie 18.11.2015 organizowane w Warszawie odnośnie wymagań stawianym lokalom gastronomicznym i dokumentacji HACCP pozdrawiam Hanna Półtorak poltorak@haccp-gmp.home.pl
|
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.15.143.181 Data: 2024-04-19 Czas: 08:31:54 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|