FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / JAK TO JEST Z TYMI PUNKTAMI KRYTYCZNYMI
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

JAK TO JEST Z TYMI PUNKTAMI KRYTYCZNYMI

Autor: blue


Tematy: 2
Wypowiedzi: 12
Post 1 napisany 2013-09-12 o godzinie 13:19:50.
Witam
Podjęłam nową pracę i potrzebuję pomocy, w księdze HACCP sanepid zwrócił mi uwagę że w kawiarni skoro nie ma produkcji nie muszę mieć wyznaczonych punktów krytycznych . Ale ciasto na gofry dostaję z kuchni restauracyjnej gotowe piekę i wydaję do klienta , w lodówkach trzymam śmietanę ubitą w syfonie, w zamrażarkach lody no i owoce po otwarciu w puszce też w chłodniach. Więc Panie stwierdziły że wystarczy kontrola temperatur chłodziarek ale czy na pewno? Proszę o pomoc bo nie wiem sama.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 22
Wypowiedzi: 548
Post 2 napisany 2013-09-13 o godzinie 09:47:02.
Krytyczny punkt kontrolny to sytuacja, która nie kontrolowana może doprowadzić do zatrucia pokarmowego  najczęściej krytyczny punkt kontolny wyznaczany jest dla procesów obróbki termicznej czy schładzania surowców niektórzy konsultanci i Panie z SANEPIDU za  krytyczny punt kontrolny uważają temperaturę przechowywania surowców nie poddawawnych póżniej obróbce termicznej. Proszę pamiętać o tym, że nie ma obowiązku wyznaczenia krytycznych punktów kontrolnych (do ich wyznaczenia pomocne jest drzewo decyzyjne) w celu wdrożenia HACCAPU Nieraz system HACCP obowiązuje wyłącznie w oparciu o punkty kontrolne i nie jest to błąd.
 W październiku w Warszawie będą oodbywały się warsztaty poświęcone zagadnieniom związanym z otwieraniem lokalu gastronomicznego, na któym poruszane zostaną zagadnienia związane z systemem HACCAP serdecznie na nie zapraszam Szczegóły dotyczące szkolenia pod adresem mail poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: Katarzyna79


Wypowiedzi: 4
Post 3 napisany 2013-09-13 o godzinie 15:38:17.
Zapraszam na jednodniowe szkolenie HACCP do Krakowskiej Szkoły Restauratorów www.ksr.net.pl
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 22
Wypowiedzi: 548
Post 4 napisany 2015-11-10 o godzinie 11:29:13.
Zapraszam na szkolenie 18.11.2015 organizowane w Warszawie  odnośnie wymagań stawianym lokalom gastronomicznym i  dokumentacji HACCP pozdrawiam  Hanna Półtorak poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.15.143.181
Data: 2024-04-19
Czas: 08:31:54
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: JAK TO JEST Z TYMI PUNKTAMI KRYTYCZNYMI
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "jak to jest z tymi punktami krytycznymi" w grupie "haccp gmp ghp"
TAGI: przepisy (8)    haccp (17)    gmp ghp (2)    punkty krytyczne (1)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: samochód gastronomiczny    HoReCa dofinansowanie dotacje   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.