FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / KAWA, HERBATA, ALKOHOLE NA ŚLąSKU
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

KAWA, HERBATA, ALKOHOLE NA ŚLąSKU

Autor: Wojtas103

Tematy: 4
Wypowiedzi: 15
Post 1 napisany 2014-01-31 o godzinie 10:27:38.
Witam

Zaczynam szukać do swojej restauracji na Śląsku dostawców . Czy ktoś może mi polecić dostawców napoi? Chodzi o herbatę, kawę, alkohole i oczywiście napoje bezalkoholowe.

Wiem, że wybierając dostawcę kawy można liczyć na ekspres do kawy lub na jego tanie wynajęcie i na tym by mi zależało. Czasem widzę też herbaty podane w oryginalnych kubkach producenta i nie wiem czy jest to standardem?

Jak rozegrać sprawę z coca-colą? Czy obojętnie gdzie zadzwonie do coli to oferta będzie ta sama czy poszczególni przedstawiciele mogą mi przedstawić różne oferty, w tym dodatki?

Z góry dzięki za odpowiedź :)

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: misiaczeklodowy
forumforum

Tematy: 2
Wypowiedzi: 73
Post 2 napisany 2014-02-01 o godzinie 21:39:11.
Coca cola jest gdzieś 15-20 procent droższa od pepsi. Poza tym od coli ciężko cokolwiek wytargać do lokalu, sprzęt typu lodówka chętniej daje pepsi.
U przedstawicieli tych napojów obowiązuje rejonizacja, więc ceny nie ponegocjujesz.
Często te napoje w makro czy selgrosie są tańsze niż u przedstawiciela. Więc warto się zastanowić, czy chcesz mieć darmową lodówkę, czy tańsze zakupy. Nikt nie da ci niczego za darmo, odbije sobie to później na cenach sprzedaży.

Dokładnie to samo jest z kawą. Ekspres do lokalu to jest koszt mniej więcej 10 tysięcy złotych. Kilogram kawy kupujesz za 50 zł, robisz z tego 5 kaw. Na kawie masz przebicie na poziomie 4 zł na jednej (przy cenie sprzedaży 6 zł).  Więc na jednej paczce zarabiasz 400 zł. Zakup eskpresu ci się zwróci po sprzedaniu 25 kilogramów kawy. A sto kaw dziennie to nie jest wielki wyczyn przy dobrym punkcie. Krótko mówiąc po miesiącu masz ekspres zwrócony.
Jak ktoś ci go wstawi gratis to nie kupisz wówczas kawy po 50, ale po 70.
I tak jest ze wszystkim.

Autor: Wojtas103

Tematy: 4
Wypowiedzi: 15
Post 3 napisany 2014-02-04 o godzinie 16:08:25.
słuszna uwaga ;)

Autor: blue

Tematy: 2
Wypowiedzi: 12
Post 4 napisany 2014-03-07 o godzinie 10:49:34.
Ekspres warto kupić samemu to fakt wtedy masz możliwość też wyboru kawy testując a nie gdy np będzie sporo skarg ze strony klientów jesteś uwiązany umową. Kawy są różne jak i wina więc nie każdy pije białą ale są smakosze czarnej więc i smaku  :-)  ja kupiłam kilka zanim wybrałam tą właściwą. Co do napoi czy herbaty poproś na stronach internetowych producenta o kontakt ze strony przedstawiciela i wybierz ofertę najlepszą sugerując że ta konkurencyjna oferuje lepsze warunki są konkurencyjne firmy coca cola vs pepsi, lipton vs dilmah. Szkło czy porcelana również powinna być oferowana a na start zapewniona.

Autor: DarekRz

Wypowiedzi: 2
Post 5 napisany 2014-03-11 o godzinie 15:37:29.
misiaczeklodowy napisał(a) w dniu 2014-02-01 o godzinie 21:39:11:
Coca cola jest gdzieś 15-20 procent droższa od pepsi. Poza tym od coli ciężko cokolwiek wytargać do lokalu, sprzęt typu lodówka chętniej daje pepsi.
U przedstawicieli tych napojów obowiązuje rejonizacja, więc ceny nie ponegocjujesz.
Często te napoje w makro czy selgrosie są tańsze niż u przedstawiciela. Więc warto się zastanowić, czy chcesz mieć darmową lodówkę, czy tańsze zakupy. Nikt nie da ci niczego za darmo, odbije sobie to później na cenach sprzedaży.

Dokładnie to samo jest z kawą. Ekspres do lokalu to jest koszt mniej więcej 10 tysięcy złotych. Kilogram kawy kupujesz za 50 zł, robisz z tego 5 kaw. Na kawie masz przebicie na poziomie 4 zł na jednej (przy cenie sprzedaży 6 zł).  Więc na jednej paczce zarabiasz 400 zł. Zakup eskpresu ci się zwróci po sprzedaniu 25 kilogramów kawy. A sto kaw dziennie to nie jest wielki wyczyn przy dobrym punkcie. Krótko mówiąc po miesiącu masz ekspres zwrócony.
I tak jest ze wszystkim.

Autor: DarekRz

Wypowiedzi: 2
Post 6 napisany 2014-03-11 o godzinie 15:41:08.
Kawę kupujecie w marketach typu Selgros i Makro czy macie więcej miejsc, w których można liczyć na przystępne ceny i dobre jakościowo kawy? A jak to jest z herbatą? Wybieracie Dilmach albo Lipton jak wszyscy czy lepsze/tańsze rozwiązania? 

Ktoś z Was zamawiał kawę przez internet w sklepie? Jestem ciekawy, czy to się opłaca.

misiaczeklodowy napisał(a) w dniu 2014-02-01 o godzinie 21:39:11:

I tak jest ze wszystkim.

Autor: MichałM

Wypowiedzi: 1
Post 7 napisany 2015-02-16 o godzinie 10:33:43.
Cześć,

Jeżeli temat jest aktualny to polecam firmę w
http://witara.pl/
obsługują gastronomię,
mają w ofercie ekspresy oraz kawę.

Kawa, herbata, alkohole na Śląsku
Autor: Filek

Wypowiedzi: 7
Post 8 napisany 2017-01-16 o godzinie 12:36:27.
W przypadku kaw oraz herbat, to najlepiej stawiać na wyjątkowo dużą jakość tego typu produktów. Są to bowiem napoje, które bardzo często podawane są do różnego rodzaju dań, dlatego warto zadbać o zakup naprawdę dobrych herbat oraz kaw. Osobiście mogę polecić SzlachetnySmak.pl, gdzie takie produkty można wygodnie zamówić nie wychodząc nawet z domu. Nie ma to jak prawdziwy smak i aromat dobrej jakości kawy lub herbaty.

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 08:02:12
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: KAWA, HERBATA, ALKOHOLE NA ŚLąSKU
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "kawa, herbata, alkohole na Śląsku" w grupie "dostawcy dla gastronomii"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.