FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / ADAM-MASZYNY
Adam-maszyny
Data rejestracji w systemie: 2014-01-17
Ilość tematów: 0       Ilość wypowiedzi: 18       Ilość ogłoszeń: 1

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Otwieranie małej gastronomi
Musisz   wyznaczyć  aneks  na jaja oraz  przygotowalnie wstępną na warzywa i  mięso .
2018-01-30 22:00:31 4
Nietypowe pytanie dotyczące odległości stołu od pieca
Jaki  to piec  jednokomorowy ??? jakie  wymiary ???
2018-01-30 21:51:01 4
wyspa gastronomiczna
Jeśli nie  ma wody bieżącej  żadna  zmywarka gastronomiczna nie  zadziała .Ponieważ wyparzanie odbywa się pod  wpływem  wody pod ciśnieniem z  sieci . Mam pytanie  czy  nie  można sprzedawać w pojemnikach jednorazowych ???
2018-01-30 21:47:33 3
Frytkownica. Proszę pomoc
Witam serdecznie   Jeśli  głównym produktem będą frytki  to frytownice  gazową  o dużej mocy minimum  1,5 kw na 1 litr oleju a  najlepiej  w jeśli będzie  to  komora V z  zimna  strefą  . Jeśli  chciałby  pan  przetestować i  zobaczyć  różnicę  między fytownicą na 230V a 400 V  zapraszam  do  naszego studia kulinarnego .  Adam
2018-01-30 21:40:34 4
obieraczka do ziemniaków , czy ktoś ma takie urządzenia i może mi pomóc w odpowiedzi na pytania
Witam Zgadzam się  z przedmówcą ale  jeśli posiadasz  większą  gotówkę to polecam obieraczkę  nożykową  mniejsze straty ziemniaka i nie  trzeba  tak  wybierać  wielkości ziemniaków . bardzo  fajnie  obiera  cebulę i ryby . Polecam  używane  ale  trzeba  zwrócić uwagę  na  noże  pozdrawiam
2015-02-21 07:56:08 7
Jaki piec wybrać?
adam-maszyny@wp.pl
2014-04-15 20:05:06 25
Piec dla małej piekarni
Posiadam  taki piec  jeśli chcesz  fotki podaj  adres  wyśle  (rational cpc 10x2/1 GN)
2014-03-22 07:51:12 3
GRILL LAWOWY vs PŁYTA GRILLOWA
Jeśli  chodzi  o płytę  bezpośredniego  smażenia  to  występują  gazowe i  elektryczne ( niektóre na powierzchni  płyty   posiadają  warstwę chromu) możemy  podzielić  je  na  gładkie  i  ryflowane  . Jeśli  chodzi  o grillową lawową to jest  gazowa do której  stosujemy kamienie wulkaniczne które są  umieszczone  nad  palnikiem  gazowym . Lawa grill posiada  2 ruszty  jeden  do ryby (ruszt okrągły albo w kształcie V) a  drugi  do  mięs . Jeśli  będziesz  używał  go  do  smażenia  burgerów to polecam płytę bezpośredniego smażenia . Taka  płyta  powinna  posiadać  moc 4-5 kW
2014-03-22 07:41:32 4
Piec do pizzy firmy GGG
Masz chociaż  model  albo zdjęcie  panelu ?? .  Jak  nie  ma tabliczki i  jak  piszesz ze  kupiłeś  piec po  całkowitej renowacji to mogą  być  wymienione  grzałki na zastępcze  nie  koniecznie  oryginalne.  Jeśli  chcesz  sprawdzić  moc  grzałek  to  poproś elektryka .  pozdrawiam
2014-03-22 07:21:05 9
Jaki piec wybrać?
Jeśli  chodzi  o piekarnik  to  tam  też  masz  grzanie  przy pomocy ciepłego  powietrza tyko  że  nie  masz  tak  mocnej  turbiny kierunkowej  która  wymusza  mocny  obieg powietrza.  A  jeśli chodzi  o pieczenie  dorsza i szarlotki w tym  samym czasie to mało  chyba  jest  takich  kucharzy  którzy tak  robią  . A  jeszcze  gdzie  ty  tam  masz  filtry  które  wyłapują  tłuszcz  ( fagor  kiedyś  takie  posiadał jak dobrze pamiętam ale  i  tak  zadanie ich  było prowadzenie  kierunku powietrza ) i  nie  mów  że  ktoś  jest  "kompletnym nieukiem gastronomicznym" .
2014-02-05 08:20:40 25
Jaki piec wybrać?
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman]Dlaczego  od razu   organizujecie  piec Konwekcyjno-parowy ??? Wojtas  kup  sobie  dobrą  kuchnie  gazowa z  piekarnikiem i na początek  zapomnij o piecu konwekcyjno- parowym.  Wszyscy otwierają restauracje i pierwsze  co to piec a  kuchnia  gazowa domowa . Zainwestuj  w kuchnie  bo wszystko co  będziesz  robił zrobisz  na  kuchni  a nie  w piecu .  Oczywiście zaraz głos podniosą  handlowcy  co powiedzą  jak to bez pieca  ja  też jestem handlowcem  i proponuje  ci  na  początek dobrą kuchnie którą  wykorzystasz w  100% a  piec kupisz  sobie  później  jak  już  ci się  powiedzie [/font][/size][/color]
2014-02-03 08:33:54 25
Szkolenia on-line dla kucharzy
Co  masz  na  myśli  szkolenie???.. Jak  gotować  zupę  w  kotle  100 L  albo   jak  obsługiwać  piec  konwekcyjno-parowy  ??
2014-01-30 13:30:16 2
Toaleta w pizzeri tylko na dowóz - pytanie
Julek  pomyśl   logicznie  a gdzie  ten  pracownik  ma zrobić  podstawowe  "siku" :) .  Taki  polski  film  mi  się przypomina  "Poranek  kojota":)
2014-01-30 13:21:44 4
kawiarnia w małej miejscowości
Pytanie  jest  czy  lokal  będzie  twój  czy  dzierżawa , ??? czy  posiadasz  już   jakieś  wyposażenie  ??? bo  jeśli  nie  to  lipa  ,  a  co   się  dzieje  w  okresie  od  października  do  kwietnia ???
2014-01-22 15:53:56 16
Piec konwekcyjno-parowy używany Rational 10.000zł czy Hendi 5.000zł
502065327
2014-01-18 08:20:55 8
MIKSER PLANETARNY - Który wybrać??
Panie  Damianie  potrzebuje  Pan  Mikser Panetarny  czy   Mikser Spiralny  . Pytanie  jest  co  pan  chce  robić   w  tym  czy  tylko  ciasto  ciężkie  czy  też kremy  i  masy ???
2014-01-18 07:39:07 5
Instrukcja obsługi Pieca Konwekcyjno Parowego Electrolux AR10ESP
jaki  masz problem  opisz ???
2014-01-17 15:58:14 7
Piec konwekcyjno-parowy używany Rational 10.000zł czy Hendi 5.000zł
taj  EKOFARM  Jeśli  chodzi  o  wybór  pieca   to nie  porównuj  pieca  Rationala  do  hendi  bo  tutaj  nie  ma  co  porównywać. Piec  rational  który  ma  wytwornice  pary i  kontroluje  ilość  pary  w  komorze  a  piecem  hendi  który  jest  prostym  piekarnikiem  z funkcją  wody  gdzie jest  czasówka  z elekrtozaworem  i  nic  więcej   to  porostu  piekarnik z  wiadrem   wody . Jeśli  chcesz porównywać piece   to  Rationl z  MKN  albo  Convotherm albo Lainox    chyba  że    tak  zwane  ala  piece    hendi , stalgast, soda plus   Pozdrawiam  Jeśli  chcesz  wiedzieć  więcej  o  rationalu  zadzwoń  zawsze  można  sprawdzić  w  menu serwisowym ile pracował
2014-01-17 15:47:58 8
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.