| DO TEMATU |
DATA |
WYPOWIEDZI |
Otwieranie małej gastronomi
Musisz wyznaczyć aneks na jaja oraz przygotowalnie wstępną na warzywa i mięso . |
2018-01-30 22:00:31 |
4 |
|
Nietypowe pytanie dotyczące odległości stołu od pieca
Jaki to piec jednokomorowy ??? jakie wymiary ??? |
2018-01-30 21:51:01 |
4 |
|
wyspa gastronomiczna
Jeśli nie ma wody bieżącej żadna zmywarka gastronomiczna nie zadziała .Ponieważ wyparzanie odbywa się pod wpływem wody pod ciśnieniem z sieci . Mam pytanie czy nie można sprzedawać w pojemnikach jednorazowych ??? |
2018-01-30 21:47:33 |
3 |
|
Frytkownica. Proszę pomoc
Witam serdecznie
Jeśli głównym produktem będą frytki to frytownice gazową o dużej mocy minimum 1,5 kw na 1 litr oleju a najlepiej w jeśli będzie to komora V z zimna strefą . Jeśli chciałby pan przetestować i zobaczyć różnicę między fytownicą na 230V a 400 V zapraszam do naszego studia kulinarnego .
Adam |
2018-01-30 21:40:34 |
4 |
|
obieraczka do ziemniaków , czy ktoś ma takie urządzenia i może mi pomóc w odpowiedzi na pytania
Witam
Zgadzam się z przedmówcą ale jeśli posiadasz większą gotówkę to polecam obieraczkę nożykową mniejsze straty ziemniaka i nie trzeba tak wybierać wielkości ziemniaków . bardzo fajnie obiera cebulę i ryby . Polecam używane ale trzeba zwrócić uwagę na noże
pozdrawiam |
2015-02-21 07:56:08 |
7 |
|
Jaki piec wybrać?
adam-maszyny@wp.pl |
2014-04-15 20:05:06 |
25 |
|
Piec dla małej piekarni
Posiadam taki piec jeśli chcesz fotki podaj adres wyśle
(rational cpc 10x2/1 GN) |
2014-03-22 07:51:12 |
3 |
|
GRILL LAWOWY vs PŁYTA GRILLOWA
Jeśli chodzi o płytę bezpośredniego smażenia to występują gazowe i elektryczne ( niektóre na powierzchni płyty posiadają warstwę chromu) możemy podzielić je na gładkie i ryflowane . Jeśli chodzi o grillową lawową to jest gazowa do której stosujemy kamienie wulkaniczne które są umieszczone nad palnikiem gazowym . Lawa grill posiada 2 ruszty jeden do ryby (ruszt okrągły albo w kształcie V) a drugi do mięs . Jeśli będziesz używał go do smażenia burgerów to polecam płytę bezpośredniego smażenia . Taka płyta powinna posiadać moc 4-5 kW |
2014-03-22 07:41:32 |
4 |
|
Piec do pizzy firmy GGG
Masz chociaż model albo zdjęcie panelu ?? . Jak nie ma tabliczki i jak piszesz ze kupiłeś piec po całkowitej renowacji to mogą być wymienione grzałki na zastępcze nie koniecznie oryginalne. Jeśli chcesz sprawdzić moc grzałek to poproś elektryka .
pozdrawiam |
2014-03-22 07:21:05 |
9 |
|
Jaki piec wybrać?
Jeśli chodzi o piekarnik to tam też masz grzanie przy pomocy ciepłego powietrza tyko że nie masz tak mocnej turbiny kierunkowej która wymusza mocny obieg powietrza. A jeśli chodzi o pieczenie dorsza i szarlotki w tym samym czasie to mało chyba jest takich kucharzy którzy tak robią . A jeszcze gdzie ty tam masz filtry które wyłapują tłuszcz ( fagor kiedyś takie posiadał jak dobrze pamiętam ale i tak zadanie ich było prowadzenie kierunku powietrza ) i nie mów że ktoś jest "kompletnym nieukiem gastronomicznym" . |
2014-02-05 08:20:40 |
25 |
|
Jaki piec wybrać?
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman]Dlaczego od razu organizujecie piec Konwekcyjno-parowy ??? Wojtas kup sobie dobrą kuchnie gazowa z piekarnikiem i na początek zapomnij o piecu konwekcyjno- parowym. Wszyscy otwierają restauracje i pierwsze co to piec a kuchnia gazowa domowa . Zainwestuj w kuchnie bo wszystko co będziesz robił zrobisz na kuchni a nie w piecu . Oczywiście zaraz głos podniosą handlowcy co powiedzą jak to bez pieca ja też jestem handlowcem i proponuje ci na początek dobrą kuchnie którą wykorzystasz w 100% a piec kupisz sobie później jak już ci się powiedzie [/font][/size][/color] |
2014-02-03 08:33:54 |
25 |
|
Szkolenia on-line dla kucharzy
Co masz na myśli szkolenie???.. Jak gotować zupę w kotle 100 L albo jak obsługiwać piec konwekcyjno-parowy ?? |
2014-01-30 13:30:16 |
2 |
|
Toaleta w pizzeri tylko na dowóz - pytanie
Julek pomyśl logicznie a gdzie ten pracownik ma zrobić podstawowe "siku" :) . Taki polski film mi się przypomina "Poranek kojota":) |
2014-01-30 13:21:44 |
4 |
|
kawiarnia w małej miejscowości
Pytanie jest czy lokal będzie twój czy dzierżawa , ??? czy posiadasz już jakieś wyposażenie ??? bo jeśli nie to lipa , a co się dzieje w okresie od października do kwietnia ??? |
2014-01-22 15:53:56 |
16 |
|
Piec konwekcyjno-parowy używany Rational 10.000zł czy Hendi 5.000zł
502065327 |
2014-01-18 08:20:55 |
8 |
|
MIKSER PLANETARNY - Który wybrać??
Panie Damianie potrzebuje Pan Mikser Panetarny czy Mikser Spiralny . Pytanie jest co pan chce robić w tym czy tylko ciasto ciężkie czy też kremy i masy ??? |
2014-01-18 07:39:07 |
5 |
|
Instrukcja obsługi Pieca Konwekcyjno Parowego Electrolux AR10ESP
jaki masz problem opisz ??? |
2014-01-17 15:58:14 |
7 |
|
Piec konwekcyjno-parowy używany Rational 10.000zł czy Hendi 5.000zł
taj EKOFARM
Jeśli chodzi o wybór pieca to nie porównuj pieca Rationala do hendi bo tutaj nie ma co porównywać. Piec rational który ma wytwornice pary i kontroluje ilość pary w komorze a piecem hendi który jest prostym piekarnikiem z funkcją wody gdzie jest czasówka z elekrtozaworem i nic więcej to porostu piekarnik z wiadrem wody . Jeśli chcesz porównywać piece to Rationl z MKN albo Convotherm albo Lainox chyba że tak zwane ala piece hendi , stalgast, soda plus
Pozdrawiam Jeśli chcesz wiedzieć więcej o rationalu zadzwoń zawsze można sprawdzić w menu serwisowym ile pracował |
2014-01-17 15:47:58 |
8 |
|