![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: KAWIARNIA W MAłEJ MIEJSCOWOśCI |
|||||||
|
Autor:
doris
Wypowiedzi: 3 |
Witam,
Chciałabym otworzyć kawiarnię w małej miejscowości liczącej około 4 000 mieszkańców. Poza pizzerią nie ma innego, przyjemnego miejsca do którego można wyjść, coś zjeść czy napić się. Nie wiem tylko, czy jest to opłacalne w tak niewielkiej miejscowości... Może ktoś z Was ma podobne doświadczenia i mógłby coś na ten temat powiedzieć. Proszę o radę i pomoc. Pozdrawiam |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
br
Wypowiedzi: 17 |
Miejscowość leży przy większej trasie? Ewentualnie większej linii kolejowej? W weekendy dzieją się ciekawsze wydarzenia (koncerty, przyjazdy do miejscowego Domu Kultury ważniejszych/znanych osób)? Bo to wszystko ma wpływ na Twój interes
|
||||||
|
Autor:
doris
Wypowiedzi: 3 |
Właśnie nie ma, miejscowość jest około 5 km do drogi krajowej, tylko wojewódzka przebiega... Co jakiś czas są wystawy w lokalnej galerii, rozgrywki sportowe w weekendy, czy jakieś festyny...
|
||||||
|
Autor:
Adam-maszyny
Wypowiedzi: 18 |
Pytanie jest czy lokal będzie twój czy dzierżawa , ??? czy posiadasz już jakieś wyposażenie ??? bo jeśli nie to lipa , a co się dzieje w okresie od października do kwietnia ???
|
||||||
|
Autor:
doris
Wypowiedzi: 3 |
Dzierżawa, w zasadzie zaczynałabym od "zera", i nie mam nic. Chciałam na ten cel starać się o dotację z unii czy urzędu pracy. A co od października, hmmm....chyba nic specjalnego :(jest tylko lodowisko, wspomniane rozgrywki sportowe przez cały rok... w miejscowości planowana jest budowa zalewu na przyszły rok. :(Mam nadzieję, że wynajmowałabym lokal na jakieś niewielki uroczystości rodzinne, urodziny, rocznice etc, bo do najbliższego takiego miejsca jest ponad 30 km
|
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Doroto,projektowałem wiele lokali które nie są usytuowane w metropolii i dają sobie radę z utrzymaniem. Wszystko zależy od Twojej pomysłowości. Kreatywność Twoja pisana jest głównie w wystrój i charakter lokalu, bo lokal musi mieć swój klimat. Zależy również co będziesz oferowała w lokalu, żeby na tym wyjść, bo piszesz że pizzeria już jest. Pizza i kebab to dwie inwestycje w które wkładasz najmniej a największe zyski. Chodzi o koszt produkcji jest znikomy, szczególnie dotyczy to pizzy w stosunku do ceny sprzedaży gotowego produktu, w kebabie może trochę mniej, ale zarobek jest równie wielki niż przy innych produkcjach gastronomicznych. Kebab na talerzu, frytki, surówka i obiad gotowy. Wszystko zależy od tego jaką kuchnię Pani planuje,czy z półproduktów czy z produktów. Ile miejsca na kuchnię. Później to Pani może działać w promocji swojej miejscowości z organizowaniem imprez które przyciągną klientów - Dzień Dziecka, Dzień Matki, Mikołajki,WOSP i inne. gdyby interesowała Panią pomoc organizacyjna i merytoryczna, proszę o kontakt mailowy: gastromex@wp.pl pozdrawiam
|
||||||
|
Autor:
Damian Jakubowski
Tematy: 3 Wypowiedzi: 17 |
Lepiej się mocno zastanów. Jeżeli masz zaangażować w to oszczedności z paru lat pracy to według mnie nie warto ryzykować. W gastro jednym z ważniejszych aspektów jest duży ruch pieszy ale i kultura danej społeczności. W małych miejscowościach zazwyczaj ludzi albo nie stać na wychodzenie do lokalu albo poprostu nie wiedzą jak czerpać przyjemność z korzystania z dobrych kawiarni. Nie słuchaj dostawców usługodawców itp ponieważ tu mało kto pomaga i doradza bezinteresownie. Jak chcesz to sie odezwij na priv to pogadamy. damian.jakubowski@poczta.fm
|
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Damianie możesz mówić za siebie? jest to publiczne forum. nikt nie musi u mnie niczego kupować ani płacić, doradzam mając ośmioletnie doświadczenie w otwieraniu różnych lokali w różnych miastach większych i mniejszych, więc proszę Cię, nie sugeruj, że wszyscy na tym forum są źli i tylko czychają jak wyrwać kasę, a Ty jedyny tu jesteś Aniołek który pomaga "biednym owieczkom". Po prostu mów za siebie...
|
||||||
|
Autor:
Damian Jakubowski
Tematy: 3 Wypowiedzi: 17 |
http://www.forumgastronomiczne.pl/forum/temat_727
To niestety o Panu... |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Ten Pan który to pisał już dawno zapomniał o mojej firmie, ponieważ odebrał już dawno lokal i dokumenty. Może Pan coś pozytywnego pokazać o sobie na necie? o mnie jest wiele... otworzyłem prawie 500 lokali, a Pan? Pomogłem tu na forum kilkunastu osobom, niekoniecznie wszystkim za kasę....myślałem, że Pan napisze jakieś uczciwsze kontrargumenty a nie gówniarską metodę. Pozdrawiam i życzę powodzenia na arenie gastronomicznej, w której ja jestem 9 rok
|
||||||
| KAWIARNIA W MAłEJ MIEJSCOWOśCI | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
misiaczeklodowy
![]() ![]() Tematy: 2 Wypowiedzi: 73 |
gastromex napisał(a) w dniu 2014-01-24 o godzinie 09:25:30: Damianie możesz mówić za siebie? jest to publiczne forum. nikt nie musi u mnie niczego kupować ani płacić, doradzam mając ośmioletnie doświadczenie w otwieraniu różnych lokali w różnych miastach większych i mniejszych, więc proszę Cię, nie sugeruj, że wszyscy na tym forum są źli i tylko czychają jak wyrwać kasę, a Ty jedyny tu jesteś Aniołek który pomaga \"biednym owieczkom\". Po prostu mów za siebie... A ty jak zwykle na każdym kroku wciskasz swoje usługi. Nudny jesteś i męczący, a do tego moim zdaniem słaby skoro masz czas na setki postów i nie masz co robić. Zajmuję się tym samym co ty - projektowanie lokali, technologii żywienia, i nie piszę w stu miejscach, że to robię. A wiesz dlaczego? Bo nie mam mocy przerobowych. |
||||||
Autor:
misiaczeklodowy
![]() ![]() Tematy: 2 Wypowiedzi: 73 |
doris napisał(a) w dniu 2014-01-22 o godzinie 16:09:33: Dzierżawa, w zasadzie zaczynałabym od \"zera\", i nie mam nic. Chciałam na ten cel starać się o dotację z unii czy urzędu pracy. A co od października, hmmm....chyba nic specjalnego :(jest tylko lodowisko, wspomniane rozgrywki sportowe przez cały rok... w miejscowości planowana jest budowa zalewu na przyszły rok. :(Mam nadzieję, że wynajmowałabym lokal na jakieś niewielki uroczystości rodzinne, urodziny, rocznice etc, bo do najbliższego takiego miejsca jest ponad 30 km Powiem ci tak: - Ludziom, którzy zaczynają od zera, nie mają lokalu, a jedynym źródłem finansowania są jakieś mityczne dotacje, zawsze doradzam, by dali sobie spokój. U ciebie problemem jest moim zdaniem zbyt mała miejscowość. Gdyby to jeszcze było uzdrowisko, miejscowość turystyczna - to ok. Piszesz, że myślisz też o uroczystościach rodiznnych, etc... Tylko, że wtedy to już nie będzie kawiarnia, a restauracja - kłaniają się zupełnie inne koszty. Na otwarcie kawiarni potrzebujesz co najmniej 50 tysięcy złotych, a i to pod warunkiem, że nie musisz robić wielkiego remontu budowlanego. Jak restauracji to będzie ci się ciężko zamknąć w 200 tysiącach złotych. Przy uroczystościach rodzinnych typu wesele, urodziny czy chrzciny musisz mieć pełną kuchnię: przygotowania mięsa, obieralnia warzyw, wentylacja, etc... A to są już gigantyczne koszty. |
||||||
|
Autor:
kk001 Wypowiedzi: 3 |
|
||||||
|
Autor:
Kamilla36 Wypowiedzi: 7 |
Kawiarnia to złoty interes. Trzeba tylko trochę czasu, aby zyskała popularność. Dając do kawy pyszne słodkie wypieki na pewno Twoja kawiarnia skradnie serca (i żołądki) Twoich klientów. Na stronie: https://basiazsercem.pl/ są proste przepisy na przepyszne wypieki, które idealnie smakują w połączeniu z dobrą kawą.
|
||||||
|
Autor:
rafalmychowski1 Wypowiedzi: 3 |
Hejka :)
Widzę, że bardzo dużo pytań i niewiadomych macie, ostatnio trafiłem na świetną firmę: Falkowski-edu.pl, która uczy indywidualnie wszystkiego o tym jak stworzyć własną kawiarnie :) Uczą na prawdę wszystkiego, ktoś kto kompletnie nie zna się na tym, po kursie będzie specjalistą, tylko sprawdźcie co piszą oni w reklamie: "- Jak otrzymać dofinansowanie lub najlepszą ofertę pożyczkową na stworzenie firmy - Przedstawimy Ci jaką formę działalności wybrać i jak ją założyć - Dowiesz się wszystkiego na temat wyboru lokalu, przepisów prawnych i tego czego oczekuje sanepid - Poruszamy tematy o negocjacjach, marketingu i współpracy z różnymi firmami, dostawcami i instytucjami - Przedstawimy Ci wszystkie wymagane produkty, jakie są potrzebne w kawiarni od samych sztućców, porcelany aż po sprzęt m.in. Ekspres do kawy, młynek - Podpowiemy Ci jakie wybrać powyższe sprzęty i podamy ich cenę - Wgłębimy się w temat pracowników w firmie - Poznasz jakie są koszta w kawiarni i ile będziesz zarabiać - Pomożemy Ci w ustaleniu wstępnego menu - I dowiesz się, jak niskim kapitałem stworzyć kawiarnię nie tracąc przy tym na jakości! - Dodamy, że kursy są indywidualne, dlatego podchodzimy do każdego kursanta wyjątkowo" A to tylko kilka tematów jakie będą poruszone na szkoleniu. Pełna oferta znajduje się pod adresem: https://www.falkowski-edu.pl/ Sądzisz, że to koniec? Nic z tego! Po kursie zostanie wręczony Ci certyfikat ukończenia kursu oraz do pierwszego dnia otwarcia jesteśmy do Waszej dyspozycji, będziemy z Wami na każdym etapie budowania Waszej wymarzonej kawiarni!" Serdecznie polecam każdemu, kto chciałby stworzyć swoją własną kawiarnię! :) |
||||||
|
Autor:
MajaKowalczyk25 Wypowiedzi: 3 |
·[font=Times New Roman] [/size]Ooo firma falkowski-edu :) Natrafiłam na nią jakiś czas temu i jestem przeee zadowolona!
Bardzo serdecznie polecam ją każdemu, kto chce stworzyć kawiarnię. Robią na prawdę świetne kursy i wyczerpują temat. Człowiek wychodzi z kursu z obolałą głową, przez ogrom informacji :) Dzięki temu co jest na kursie można na prawdę o wiele szybciej i taniej stworzyć biznes, na prawdę super, super suuupeer! |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 04:42:57 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|