![]() |
FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PROśBA O POMOC OTWIERAM PRZYCZEPę GASTR. PYTANIA?? |
|||||||
Autor:
laku23
Wypowiedzi: 4 |
Witam,
Otwieram przyczepę gastronomiczną i pojawiają się pewne dylematy. Czytając forum doszedłem do wniosku, że uzyskam od Was pewne informację. Planowana sprzedaz od 40 do 70 porcji dziennie. Chciałbym zakupić piec konwekcyjny - cel: bułki do hot dogów, hamburgerów muszą być chrupkie. Jaki piec kupić?? są za 2000 i za 20000? ?? Może są jeszcze inne rozwiązania?? Jakiej firmy i i jaką frytkownice zakupic? Pieczywo już mam, potrzebuję mięsa. Czy mogę sam robić kotlety mielone, schabowe? Jeśli nie to gdzie zakupić smaczne kotlety?? (takie zbliżone do domowych) Czy przy takiej działalności jest sens korzystać z rozwiazan "dostawcy do gastronomii" ew jakie firmy polecacie woj Łódzkie. Radomsko i okolice Z góry dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam |
||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Hurtownia Gastronomiczna
![]() ![]() Wypowiedzi: 85 |
Czy pieczywo ma być pieczone w tym piecu czy tylko podgrzewane? Chrupkie pieczywo można zrobić w kontakt grillu.
W przyczepie oficjalnie ciężko będzie przygotowywać mięso mielone, zbyt wiele wymagań. Co masz na myśli pisząc "dostawcy dla gastronomii"? |
||||||
Autor:
laku23
Wypowiedzi: 4 |
Witam
potrzebuje podgrzac upieczone bulki w piekarni. Bardzo zalezy mi na chruposci produktu. Ewentualnie czy w takim kontakt grillu mozna tez podgrzac kotlet?? Z mielonym rozumiem, a jesli chcialbym przygotowac kotlet schabowy lub piers z kurczaka? przepisy pozwolą?? Jest jakis model kontakt grilla godny polecenia?? "dostawcy dla gastronomii" firmy które doworza surówki, kotlety, sosy itp itd...??? jesli nie to gdzie najlepiej sie zaopatrzec??? J.w. zalezy mi na smacznych kotletach, frytkach itp. Pozdrawiam. |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 23 Wypowiedzi: 551 |
Witam serdecznie sprawa surowców: na chwilę obecną SANEPID nie wyraża zgody na obróbke wstępną surowców w przyczepie gastronomicznej tzn zostaje kwestia odgrzewania przygotowanych wcześniej na zlecenie kotletów mielonych czy kotletów schabowych. Bez problemu dostaniesz również zgodę na odgrzewanie fast foodów: mrożone hamburgery, zapiekanki itp:
Jeżeli chcesz przygotowywać sam potrawy to rozwiązaniem jest wynajęcie kuchni w szkole (chętnie się na to zgadzają) lub w domu weselnym (w ciągu tygodnia przeważnie stoją puste) i tam przygotowywać i mrozić potrawy wg. własnej receptury. Do czerwca tego roku SANEPID był twardy na temat wykonywania obróbki wstępnej w przyczepach gastronomicznych W pażdzerniku w Warszawie będzie organizowane szkolenie odnośnie wymagań dla małej gastronomii, na tórym poruszane będą zagadnienia związane z urządzeniem przyczepy i przygotowywaniem w niej potraw Serdecznie zapraszam Hanna Półtorak firma doradczo-szkoleniowa HACPASZ poltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
Autor:
laku23
Wypowiedzi: 4 |
Podnosze temat dot. chrupkiej bulki.
Jedyna informacja to kontakt grill do podgrzania bulki. Moze sa jakies lepsze sposoby? Czy ten grill sie sprawdza?? Prosze o podpowiedzi. |
||||||
Autor:
laku23
Wypowiedzi: 4 |
A co sądzicie o piecu konwekcyjnym bartscher at90 lub 120??
|
||||||
Autor:
PORCHETTA & BRUSCHETTA
Tematy: 2 Wypowiedzi: 23 |
Do laku23.
Jeśli potrzebna ci przyczepa to mam do sprzedania bardzo dobrze wyposażoną i z wszelkimi dokumentami. ewertlub@interia.eu |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Jeśli mogę coś podpowiedzieć w temacie pieca konwekcyjnego to zainteresuj się piecami firmy UNOX. W sprawie pieczywa to piec konwekcyjny (najlepiej z nawilżaniem) upiecze lub podgrzeje pieczywo, natomiast kontakt grill tylko podgrzeje, zapiecze bułkę. Ja na Twoim miejscu wybrałbym kontakt grilla bo będzie taniej, w większości lokali gastronomicznych używa się kontakt grilli do zapiekania pieczywa np do tortilli, knyszy, pity itp itd.
|
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.14.82 Data: 2025-03-15 Czas: 11:26:28 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|