FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PROśBA O POMOC OTWIERAM PRZYCZEPę GASTR. PYTANIA??
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PROśBA O POMOC OTWIERAM PRZYCZEPę GASTR. PYTANIA??

Autor: laku23

Wypowiedzi: 4
Post 1 napisany 2013-09-18 o godzinie 12:38:17.
Witam,

Otwieram przyczepę gastronomiczną i pojawiają się pewne dylematy. Czytając forum doszedłem do wniosku, że uzyskam od Was pewne informację.

Planowana sprzedaz od 40 do 70 porcji dziennie.

Chciałbym zakupić piec konwekcyjny - cel: bułki do hot dogów, hamburgerów muszą być chrupkie. Jaki piec kupić?? są za 2000 i za 20000? ?? Może są jeszcze inne rozwiązania?? 

Jakiej firmy i i jaką frytkownice zakupic?

Pieczywo już mam, potrzebuję mięsa. Czy mogę sam robić kotlety mielone, schabowe?
Jeśli nie to gdzie zakupić smaczne kotlety?? (takie zbliżone do domowych)

Czy przy takiej działalności jest sens korzystać z rozwiazan "dostawcy do gastronomii" ew jakie firmy polecacie woj Łódzkie. Radomsko i okolice

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Pozdrawiam

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 2 napisany 2013-09-19 o godzinie 06:23:57.
Czy pieczywo ma być pieczone w tym piecu czy tylko podgrzewane? Chrupkie pieczywo można zrobić w kontakt grillu.
W przyczepie oficjalnie ciężko będzie przygotowywać mięso mielone, zbyt wiele wymagań.
Co masz na myśli pisząc "dostawcy dla gastronomii"?

Post 3 napisany 2013-09-19 o godzinie 09:38:36.
Witam

potrzebuje podgrzac upieczone bulki w piekarni. Bardzo zalezy mi na chruposci produktu. 
Ewentualnie czy w takim kontakt grillu mozna tez podgrzac kotlet??

Z mielonym rozumiem, a jesli chcialbym przygotowac kotlet schabowy lub piers z kurczaka? przepisy pozwolą??

Jest jakis model kontakt grilla godny polecenia??

"dostawcy dla gastronomii" firmy które doworza surówki, kotlety, sosy itp itd...???
jesli nie to gdzie najlepiej sie zaopatrzec??? J.w. zalezy mi na smacznych kotletach, frytkach itp.

Pozdrawiam.

Autor: HACPASZ Hanna Półtorak

Tematy: 23
Wypowiedzi: 551
Post 4 napisany 2013-09-19 o godzinie 12:21:52.
Witam serdecznie sprawa surowców: na chwilę obecną SANEPID nie wyraża  zgody na obróbke wstępną surowców w przyczepie gastronomicznej tzn zostaje kwestia odgrzewania przygotowanych wcześniej na zlecenie kotletów mielonych czy kotletów schabowych. Bez problemu dostaniesz  również zgodę na odgrzewanie fast foodów: mrożone hamburgery, zapiekanki itp:
Jeżeli chcesz przygotowywać sam potrawy to rozwiązaniem jest wynajęcie kuchni w szkole (chętnie się na to zgadzają) lub w domu weselnym (w ciągu tygodnia przeważnie stoją puste) i tam przygotowywać i mrozić potrawy wg. własnej receptury.  Do czerwca tego roku SANEPID był twardy na temat wykonywania obróbki wstępnej w przyczepach gastronomicznych  W pażdzerniku w Warszawie będzie organizowane szkolenie odnośnie wymagań dla małej gastronomii, na tórym poruszane będą zagadnienia związane z urządzeniem przyczepy i przygotowywaniem w niej potraw Serdecznie zapraszam Hanna Półtorak firma doradczo-szkoleniowa HACPASZ poltorak@haccp-gmp.home.pl

Post 5 napisany 2013-09-23 o godzinie 15:52:02.
Podnosze temat dot. chrupkiej bulki.

Jedyna informacja to kontakt grill do podgrzania bulki. 

Moze sa jakies lepsze sposoby?
Czy ten grill sie sprawdza??

Prosze o podpowiedzi.

Post 6 napisany 2013-09-23 o godzinie 16:37:40.
A co sądzicie o piecu konwekcyjnym bartscher at90 lub 120??

Autor: PORCHETTA & BRUSCHETTA

Tematy: 2
Wypowiedzi: 23
Post 7 napisany 2013-09-23 o godzinie 23:52:16.
Do laku23.
Jeśli potrzebna ci przyczepa to mam do sprzedania bardzo dobrze wyposażoną i z wszelkimi dokumentami.
ewertlub@interia.eu

Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 8 napisany 2013-09-25 o godzinie 14:23:33.
Jeśli mogę coś podpowiedzieć w temacie pieca konwekcyjnego to zainteresuj się piecami firmy UNOX. W sprawie pieczywa to piec konwekcyjny (najlepiej z nawilżaniem) upiecze lub podgrzeje pieczywo, natomiast kontakt grill tylko podgrzeje, zapiecze bułkę. Ja na Twoim miejscu wybrałbym kontakt grilla bo będzie taniej, w większości lokali gastronomicznych używa się kontakt grilli do zapiekania pieczywa np do tortilli, knyszy, pity itp itd.

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.14.82
Data: 2025-03-15
Czas: 11:26:28
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PROśBA O POMOC OTWIERAM PRZYCZEPę GASTR. PYTANIA??
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "prośba o pomoc otwieram przyczepę gastr. pytania?? " w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
TAGI: piec (22)    piece (17)    przyczepa (34)    przyczepy (36)    przyczepa gastronomiczna (48)    przyczepy gastronomiczne (38)    piec konwekcyjny (7)    przyczepa handlowa (11)    przyczepy handlowe (4)    pieczywo (6)    kontakt grill (1)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Ogródek piwny    Dodatkowa praca   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.