FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PROśBA O POMOC OTWIERAM PRZYCZEPę GASTR. PYTANIA??
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PROśBA O POMOC OTWIERAM PRZYCZEPę GASTR. PYTANIA??

Autor: laku23


Wypowiedzi: 4
Post 1 napisany 2013-09-18 o godzinie 12:38:17.
Witam,

Otwieram przyczepę gastronomiczną i pojawiają się pewne dylematy. Czytając forum doszedłem do wniosku, że uzyskam od Was pewne informację.

Planowana sprzedaz od 40 do 70 porcji dziennie.

Chciałbym zakupić piec konwekcyjny - cel: bułki do hot dogów, hamburgerów muszą być chrupkie. Jaki piec kupić?? są za 2000 i za 20000? ?? Może są jeszcze inne rozwiązania?? 

Jakiej firmy i i jaką frytkownice zakupic?

Pieczywo już mam, potrzebuję mięsa. Czy mogę sam robić kotlety mielone, schabowe?
Jeśli nie to gdzie zakupić smaczne kotlety?? (takie zbliżone do domowych)

Czy przy takiej działalności jest sens korzystać z rozwiazan "dostawcy do gastronomii" ew jakie firmy polecacie woj Łódzkie. Radomsko i okolice

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Pozdrawiam
 
Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 86
Post 2 napisany 2013-09-19 o godzinie 06:23:57.
Czy pieczywo ma być pieczone w tym piecu czy tylko podgrzewane? Chrupkie pieczywo można zrobić w kontakt grillu.
W przyczepie oficjalnie ciężko będzie przygotowywać mięso mielone, zbyt wiele wymagań.
Co masz na myśli pisząc "dostawcy dla gastronomii"?
internetowy sklep gastronomiczny - bogata oferta - konkurencyjne ceny
tel. 666 043 034 , e-mail: sklep@gastronomiczne.pl , sklep internetowy: www.gastronomiczne.pl
 
Autor: laku23


Wypowiedzi: 4
Post 3 napisany 2013-09-19 o godzinie 09:38:36.
Witam

potrzebuje podgrzac upieczone bulki w piekarni. Bardzo zalezy mi na chruposci produktu. 
Ewentualnie czy w takim kontakt grillu mozna tez podgrzac kotlet??

Z mielonym rozumiem, a jesli chcialbym przygotowac kotlet schabowy lub piers z kurczaka? przepisy pozwolą??

Jest jakis model kontakt grilla godny polecenia??

"dostawcy dla gastronomii" firmy które doworza surówki, kotlety, sosy itp itd...???
jesli nie to gdzie najlepiej sie zaopatrzec??? J.w. zalezy mi na smacznych kotletach, frytkach itp.

Pozdrawiam.
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforum

Tematy: 4
Wypowiedzi: 172
Post 4 napisany 2013-09-19 o godzinie 12:21:52.
Witam serdecznie sprawa surowców: na chwilę obecną SANEPID nie wyraża  zgody na obróbke wstępną surowców w przyczepie gastronomicznej tzn zostaje kwestia odgrzewania przygotowanych wcześniej na zlecenie kotletów mielonych czy kotletów schabowych. Bez problemu dostaniesz  również zgodę na odgrzewanie fast foodów: mrożone hamburgery, zapiekanki itp:
Jeżeli chcesz przygotowywać sam potrawy to rozwiązaniem jest wynajęcie kuchni w szkole (chętnie się na to zgadzają) lub w domu weselnym (w ciągu tygodnia przeważnie stoją puste) i tam przygotowywać i mrozić potrawy wg. własnej receptury.  Do czerwca tego roku SANEPID był twardy na temat wykonywania obróbki wstępnej w przyczepach gastronomicznych  W pażdzerniku w Warszawie będzie organizowane szkolenie odnośnie wymagań dla małej gastronomii, na tórym poruszane będą zagadnienia związane z urządzeniem przyczepy i przygotowywaniem w niej potraw Serdecznie zapraszam Hanna Półtorak firma doradczo-szkoleniowa HACPASZ poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: laku23


Wypowiedzi: 4
Post 5 napisany 2013-09-23 o godzinie 15:52:02.
Podnosze temat dot. chrupkiej bulki.

Jedyna informacja to kontakt grill do podgrzania bulki. 

Moze sa jakies lepsze sposoby?
Czy ten grill sie sprawdza??

Prosze o podpowiedzi.
 
Autor: laku23


Wypowiedzi: 4
Post 6 napisany 2013-09-23 o godzinie 16:37:40.
A co sądzicie o piecu konwekcyjnym bartscher at90 lub 120??
 
Autor: PORCHETTA & BRUSCHETTA


Tematy: 2
Wypowiedzi: 23
Post 7 napisany 2013-09-23 o godzinie 23:52:16.
Do laku23.
Jeśli potrzebna ci przyczepa to mam do sprzedania bardzo dobrze wyposażoną i z wszelkimi dokumentami.
ewertlub@interia.eu
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 275
Post 8 napisany 2013-09-25 o godzinie 14:23:33.
Jeśli mogę coś podpowiedzieć w temacie pieca konwekcyjnego to zainteresuj się piecami firmy UNOX. W sprawie pieczywa to piec konwekcyjny (najlepiej z nawilżaniem) upiecze lub podgrzeje pieczywo, natomiast kontakt grill tylko podgrzeje, zapiecze bułkę. Ja na Twoim miejscu wybrałbym kontakt grilla bo będzie taniej, w większości lokali gastronomicznych używa się kontakt grilli do zapiekania pieczywa np do tortilli, knyszy, pity itp itd.
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu działalności gastronomicznej? Chętnie pomogę.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie całego kraju!
Polecam sklep gastronomiczny: www.gastronomiczne.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
Sprzedam klucz do Biznesu - Nowy kiosk gastronomiczny Sprzedam klucz do Biznesu - Nowy kiosk gastronomiczny
dodane: 2014-08-21
Kucharz Kucharz
dodane: 2014-08-21
Kucharz – Norwegia Kucharz – Norwegia
dodane: 2014-08-19
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.198.132.223
Data: 2014-08-22
Czas: 09:51:30
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PROśBA O POMOC OTWIERAM PRZYCZEPę GASTR. PYTANIA??
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "prośba o pomoc otwieram przyczepę gastr. pytania?? " w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
TAGI: piec (20)    piece (16)    przyczepa (32)    przyczepy (35)    przyczepa gastronomiczna (46)    przyczepy gastronomiczne (37)    piec konwekcyjny (5)    przyczepa handlowa (11)    przyczepy handlowe (4)    pieczywo (5)    kontakt grill (1)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: piec konwekcyjny z naparowaniem unox    Oferta pracy Kucharz- Norwegia!   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2014.