FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / ŻBIKU
Żbiku
Data rejestracji w systemie: 2016-03-10
Ilość tematów: 0       Ilość wypowiedzi: 10       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
soki
Tak jak Gutek polecam Ci Robota Coupe, można skorzystać z pokazów świadczonych przez przedstawicieli tej marki. Niezawodny sprzęt. Co do blenderów tu bym oprócz Waringa wyróżnił Hamilton Beach.
2016-03-10 22:35:08 7
Szafa/lodówka do sezonowania wołowiny
Z tego co kojarzę w Polsce robi tak krakowski Ed Red - to restauracja wyróżniona przez Michelin, Gault&Milau. Może warto podjechać i podpatrzeć ;)
2016-03-10 22:29:30 3
Odpowiednia temperatura pieca do pizzy
Wszystko jest  bardzo uzależnione od ciasta, ciężko będzie określić jakie ustawienia będą idealne. Dopiero metodą prób i błędów do tego dojdziesz.
2016-03-10 22:24:57 9
gazowe czy elektryczne?
Co do oszczędności - przy dużej gastronomii - sale weselne, restauracja 100 osób + to gaz będzie bardzo dobrym rozwiązaniem. Szacuje, że to roczna oszczędność rzędu 20-30%. W wypadku małej gastronomii, w wypadku pracy na frytkownicach - to cena za konkretną frytkownicę marki KROMET jest niższa aniżeli frytkownice elektryczne na siłę. Nie mówię o małych frytkownicach, które gotują frytkę a nie smażą. Co do pieców gazowych tutaj nie jestem przekonany - jakość gazu jest tak różna, że nawet dobry piec gazowy może przysparzać problemy. Kucharz na pewno musi takiego pieca trochę dłużej się uczyć. Trudność w wypieku dobrze widać na sorbecie :)
2016-03-10 22:18:50 6
gazowe czy elektryczne?
Co do oszczędności - przy dużej gastronomii - sale weselne, restauracja 100 osób + to gaz będzie bardzo dobrym rozwiązaniem. Szacuje, że to roczna oszczędność rzędu 20-30%. W wypadku małej gastronomii, w wypadku pracy na frytkownicach - to cena za konkretną frytkownicę marki KROMET jest niższa aniżeli frytkownice elektryczne na siłę. Nie mówię o małych frytkownicach, które gotują frytkę a nie smażą. Co do pieców gazowych tutaj nie jestem przekonany - jakość gazu jest tak różna, że nawet dobry piec gazowy może przysparzać problemy. Kucharz na pewno musi takiego pieca trochę dłużej się uczyć. Trudność w wypieku dobrze widać na sorbecie :)
2016-03-10 22:18:49 6
Maszyna do pakowania plasterków wędlin
Polecałbym zakup pakowarki próżniowej holenderskiej firmy Henkelman lub Henkovac z możliwością etykietowania. Przy pakowaniu wędlin polecam zastosować system H20 sensor - mało kto zwraca na to uwagę, ale w wypadku pakowania próżniowego łatwo można zepsuć produkt poprzez zagotowanie wody i zmianę struktury mięsa. System ten przerywa robienie próżni gdy w komorze woda zacznie wrzeć. Czasem w sklepach spożywczych można się nadziać, że po kilku dniach mięso jest zgnite, wynika to właśnie z przeciągnięcia mięsa w pakowarce. Drukarka Etykiet: http://sklep.technica.pl/kuchnia/inne-urzadzenia/pakowarki/pakowarki-prozniowe/pakowarki_2/drukarka-etykiet-do-pakowarki-prozniowej-lynx-32.html Pakowarka: http://sklep.technica.pl/kuchnia/inne-urzadzenia/pakowarki/pakowarki-prozniowe/pakowarki_2/pakowarka-prozniowa-nastawna-komora-320x330x160-mm.html Uważałbym na tanie pakowarki do 5tys - tutaj poziom awaryjności nie należy do najmniejszych. Pakowarki często przegrzewają listwę. Nie mają programów, steruje się je tylko czasem.
2016-03-10 22:08:36 15
Deski do pizzy
Qbass wg mnie najlepsze deski do pizzy robi polska firma FOREST są zdecydowanie bardziej mocniejsze aniżeli np te z HENDI. http://sklep.technica.pl/product/search_products.html?category_id=&q=forest+desk
2016-03-10 22:00:53 7
Zakręcony ziemniak jak jest naprawdę ?
Nie jest to drogie rozwiązanie co do sprzętu maszynka ok 350zł brutto: krajalnice. Do tego istotna jest frytkownica najlepiej taka na GN 2/4 (dłuższa) ok 700zł brutto. http://sklep.technica.pl/kuchnia/obrobka-termiczna/frytownice-gastronomiczne/frytownice-nastolne/frytownice-jednokomorowe/frytownica-do-ryb-gn-2-4.html Co do prowadzenia biznesu z punktu widzenia handlowca, takich zestawów sprzedaje się coraz więcej, ale uważam, że to chwilowa festynowa moda :)
2016-03-10 21:57:47 5
Piec Konwekcyjno parowy
Co do sprzętu niech Pan trochę ponegocjuje ceny tu link do pieca marki hendi gn 2/3: http://sklep.technica.pl/kuchnia/obrobka-termiczna/piece-gastronomiczne/piece-konwekcyjno-parowe_3/piece-elektryczne/piec-konwekcyjno-parowy-5xgn2-3-elektryczny-3-2kw.html Warto podpytać o lepszą cenę. Niech Pan uważa z używanym sprzętem nie będzie wiele tańszy a tak naprawdę mogą być z nim same problemy.
2016-03-10 21:52:13 5
Nowy sprzęt w lokalu
Pani Ewo jak po miesiącu użytkowania sprawdza się to urządzenie?
2016-03-10 21:48:00 28
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.