| DO TEMATU |
DATA |
WYPOWIEDZI |
soki
Tak jak Gutek polecam Ci Robota Coupe, można skorzystać z pokazów świadczonych przez przedstawicieli tej marki. Niezawodny sprzęt.
Co do blenderów tu bym oprócz Waringa wyróżnił Hamilton Beach. |
2016-03-10 22:35:08 |
7 |
|
Szafa/lodówka do sezonowania wołowiny
Z tego co kojarzę w Polsce robi tak krakowski Ed Red - to restauracja wyróżniona przez Michelin, Gault&Milau. Może warto podjechać i podpatrzeć ;) |
2016-03-10 22:29:30 |
3 |
|
Odpowiednia temperatura pieca do pizzy
Wszystko jest bardzo uzależnione od ciasta, ciężko będzie określić jakie ustawienia będą idealne. Dopiero metodą prób i błędów do tego dojdziesz. |
2016-03-10 22:24:57 |
9 |
|
gazowe czy elektryczne?
Co do oszczędności - przy dużej gastronomii - sale weselne, restauracja 100 osób + to gaz będzie bardzo dobrym rozwiązaniem. Szacuje, że to roczna oszczędność rzędu 20-30%.
W wypadku małej gastronomii, w wypadku pracy na frytkownicach - to cena za konkretną frytkownicę marki KROMET jest niższa aniżeli frytkownice elektryczne na siłę. Nie mówię o małych frytkownicach, które gotują frytkę a nie smażą.
Co do pieców gazowych tutaj nie jestem przekonany - jakość gazu jest tak różna, że nawet dobry piec gazowy może przysparzać problemy. Kucharz na pewno musi takiego pieca trochę dłużej się uczyć. Trudność w wypieku dobrze widać na sorbecie :) |
2016-03-10 22:18:50 |
6 |
|
gazowe czy elektryczne?
Co do oszczędności - przy dużej gastronomii - sale weselne, restauracja 100 osób + to gaz będzie bardzo dobrym rozwiązaniem. Szacuje, że to roczna oszczędność rzędu 20-30%.
W wypadku małej gastronomii, w wypadku pracy na frytkownicach - to cena za konkretną frytkownicę marki KROMET jest niższa aniżeli frytkownice elektryczne na siłę. Nie mówię o małych frytkownicach, które gotują frytkę a nie smażą.
Co do pieców gazowych tutaj nie jestem przekonany - jakość gazu jest tak różna, że nawet dobry piec gazowy może przysparzać problemy. Kucharz na pewno musi takiego pieca trochę dłużej się uczyć. Trudność w wypieku dobrze widać na sorbecie :) |
2016-03-10 22:18:49 |
6 |
|
Maszyna do pakowania plasterków wędlin
Polecałbym zakup pakowarki próżniowej holenderskiej firmy Henkelman lub Henkovac z możliwością etykietowania. Przy pakowaniu wędlin polecam zastosować system H20 sensor - mało kto zwraca na to uwagę, ale w wypadku pakowania próżniowego łatwo można zepsuć produkt poprzez zagotowanie wody i zmianę struktury mięsa. System ten przerywa robienie próżni gdy w komorze woda zacznie wrzeć. Czasem w sklepach spożywczych można się nadziać, że po kilku dniach mięso jest zgnite, wynika to właśnie z przeciągnięcia mięsa w pakowarce.
Drukarka Etykiet:
http://sklep.technica.pl/kuchnia/inne-urzadzenia/pakowarki/pakowarki-prozniowe/pakowarki_2/drukarka-etykiet-do-pakowarki-prozniowej-lynx-32.html
Pakowarka:
http://sklep.technica.pl/kuchnia/inne-urzadzenia/pakowarki/pakowarki-prozniowe/pakowarki_2/pakowarka-prozniowa-nastawna-komora-320x330x160-mm.html
Uważałbym na tanie pakowarki do 5tys - tutaj poziom awaryjności nie należy do najmniejszych. Pakowarki często przegrzewają listwę. Nie mają programów, steruje się je tylko czasem. |
2016-03-10 22:08:36 |
15 |
|
Deski do pizzy
Qbass wg mnie najlepsze deski do pizzy robi polska firma FOREST są zdecydowanie bardziej mocniejsze aniżeli np te z HENDI.
http://sklep.technica.pl/product/search_products.html?category_id=&q=forest+desk |
2016-03-10 22:00:53 |
7 |
|
Zakręcony ziemniak jak jest naprawdę ?
Nie jest to drogie rozwiązanie co do sprzętu maszynka ok 350zł brutto:
krajalnice. Do tego istotna jest frytkownica najlepiej taka na GN 2/4 (dłuższa) ok 700zł brutto.
http://sklep.technica.pl/kuchnia/obrobka-termiczna/frytownice-gastronomiczne/frytownice-nastolne/frytownice-jednokomorowe/frytownica-do-ryb-gn-2-4.html
Co do prowadzenia biznesu z punktu widzenia handlowca, takich zestawów sprzedaje się coraz więcej, ale uważam, że to chwilowa festynowa moda :) |
2016-03-10 21:57:47 |
5 |
|
Piec Konwekcyjno parowy
Co do sprzętu niech Pan trochę ponegocjuje ceny tu link do pieca marki hendi gn 2/3:
http://sklep.technica.pl/kuchnia/obrobka-termiczna/piece-gastronomiczne/piece-konwekcyjno-parowe_3/piece-elektryczne/piec-konwekcyjno-parowy-5xgn2-3-elektryczny-3-2kw.html
Warto podpytać o lepszą cenę.
Niech Pan uważa z używanym sprzętem nie będzie wiele tańszy a tak naprawdę mogą być z nim same problemy. |
2016-03-10 21:52:13 |
5 |
|
Nowy sprzęt w lokalu
Pani Ewo jak po miesiącu użytkowania sprawdza się to urządzenie? |
2016-03-10 21:48:00 |
28 |
|