![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: GAZOWE CZY ELEKTRYCZNE? |
|||||||
|
Autor:
KRSS Wypowiedzi: 1 |
Witem. Ile % jestem w stanie zaoszczędzić używając urządzeń gazowych(frytkownica,grill kontaktowy, grill kebab)? Czy to w ogóle się opłaca biorąc pod uwagę wyższą cenę urządzeń gazowych?
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
Ekul
Wypowiedzi: 4 |
Myślę, że wyjdzie porównywalny koszt, a jeśli jakaś różnica, to raczej błąd zaokrąglenia wyliczeń. Moim zdaniem na jedno wychodzi - właśnie stąd ta różnica w cenie. Gazówki trochę droższe, bo eksploatacja tańsza, a elektryczne na odwrót. Ale może cię trochę drożej wynieść, jeśli trzeba będzie przerabiać lub zakładać od nowa instalację. Jeśli koszt będzie równy różnicy cenowej, porównaj tutaj: http://emaks.pl/gastronomia-1.html, to wchodź w to.
|
||||||
|
Autor:
Ewa i Waldemar
Wypowiedzi: 13 |
Z doświadczenia wiem (mała gastronomia), że jednak inwestycja minimalnie bardziej będzie się opłacać na gazie. O ile oczywiście jak tu poprzednik wspomniał nie uwzględni się przerabiania lub zakładania nowej instalacji. Są to jednak porównywalne sprawy, rzecz leży w tym jak duża jest eksploatacja.
|
||||||
![]() Autor: VipGastro Wypowiedzi: 23 |
Przy urządzenia zasilanych gazem trzeba pamietać o jednym czy to G20 czy tez G30 jego czystość i kaloryczność pozostawia wiele do życzenia...
Pozdrawiam
VipGastro ul. Kuropatwy 40, 02-892 Warszawa mobile: +48 606 900 027, +48 606 900 023 www: www.vipgastro.pl mail: biuro@vipgastro.pl facebook: http://www.facebook.com/VipGastro |
||||||
|
Autor:
Żbiku
Wypowiedzi: 10 |
Co do oszczędności - przy dużej gastronomii - sale weselne, restauracja 100 osób + to gaz będzie bardzo dobrym rozwiązaniem. Szacuje, że to roczna oszczędność rzędu 20-30%.
W wypadku małej gastronomii, w wypadku pracy na frytkownicach - to cena za konkretną frytkownicę marki KROMET jest niższa aniżeli frytkownice elektryczne na siłę. Nie mówię o małych frytkownicach, które gotują frytkę a nie smażą. Co do pieców gazowych tutaj nie jestem przekonany - jakość gazu jest tak różna, że nawet dobry piec gazowy może przysparzać problemy. Kucharz na pewno musi takiego pieca trochę dłużej się uczyć. Trudność w wypieku dobrze widać na sorbecie :) |
||||||
|
Autor:
Żbiku
Wypowiedzi: 10 |
Co do oszczędności - przy dużej gastronomii - sale weselne, restauracja 100 osób + to gaz będzie bardzo dobrym rozwiązaniem. Szacuje, że to roczna oszczędność rzędu 20-30%.
W wypadku małej gastronomii, w wypadku pracy na frytkownicach - to cena za konkretną frytkownicę marki KROMET jest niższa aniżeli frytkownice elektryczne na siłę. Nie mówię o małych frytkownicach, które gotują frytkę a nie smażą. Co do pieców gazowych tutaj nie jestem przekonany - jakość gazu jest tak różna, że nawet dobry piec gazowy może przysparzać problemy. Kucharz na pewno musi takiego pieca trochę dłużej się uczyć. Trudność w wypieku dobrze widać na sorbecie :) |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:14:50 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|